Koti Artikkelit Yhteiskunta Kuka uhkailee kirjailijaa?

Kuka uhkailee kirjailijaa?

28

hannikainen

Muutamia päiviä sitten muun muassa MTV3 uutisoi, että kirjailija Timo Hännikäistä oli uhkailtu liimaamalla hänen kotinsa seinään juliste. Julisteessa häntä kutsuttiin “natsiksi”.

Kun MTV3 otti yhteyttä julistetta levittäneeseen vasemmistoryhmään, he kertoivat uhkailevansa Hännikäistä hänen “uusnatsi- ja fasistikytköksiensä” vuoksi. Erityisen vakavana pidettiin sitä, että kirjailijan järjestämään 612-itsenäisyyspäiväkulkueeseen oli päästetty mukaan myös Suomen Vastarintaliikkeen aktivistit. MTV3 julkaisi vasemmistojärjestön valheet sellaisenaan: “Timo Hännikäinen tekee aktiivista yhteistyötä Suomen vastarintaliikkeen natsien kanssa, sekä koettaa rakentaa aktiivisesti äärioikeistolaista liikettä.”

Uhkailujulisteeseen oli Hännikäisen poliittisen syntilistan lisäksi kirjoitettu hänen koko kotiosoitteensa. Samaa taktiikkaa yritettiin käyttää kahdesti vuonna 2014 Vastarintaliikkeen aktivisteja vastaan, mutta tuolloin uhkailukampanja sortui vasemmistolaisten hutilointiin. Julkaisimme aiheesta uutiset “Suomen äärivasemmisto uhkaili väärän asunnon asukasta” sekä Suomen äärivasemmisto uhkaili jälleen väärän asunnon asukasta”.

Hännikäinen totesi haastattelussaan, ettei uhkailu tule vaikuttamaan hänen kirjalliseen tai poliittiseen toimintaansa: “Perheeni vuoksi olen ryhtynyt tiettyihin varotoimenpiteisiin. Muuten tämä ei saa minua muuttamaan toimintaani tai sanomisiani.” Hännikäinen puhui kokemuksistaan myös Uskonto ja sananvapaus -keskustelutilaisuudessa. Hän totesi, että Suomen äärivasemmistolla on yhteyksiä muun muassa Ruotsissa toimivaan väkivaltaa aktiivisesti käyttävään Revolutionära Fronten (RF) -ryhmään. Ennen poliittisten “vastustajiensa” (joita ovat usein käytännössä olleet vanhukset, pienet lapset, naiset ja kansallismielisten entiset puolisot) pahoinpitelyä RF aloittaa terrorikampanjansa Hännikäisen mukaan yleensä “merkitsemällä” nämä levittämällä julisteita näiden asuinalueelle.

MTV3 tai yksikään muu suomalaismedia ei alkanut tutkia, ketkä olivat todella kirjailijan uhkailukampanjan takana. Sisäasiainministeriön mukaan “radikaali antifasismi” on hieman lisääntynyt Suomessa, mutta lehdistö ei ole tahtonut alkaa selvittää väkivaltaa ja uhkailua kannattavien vasemmistolaisten henkilöllisyyksiä.

 

 

Suomessa on vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakson ja Yleisradion toimittaja Emilia Kukkalan ohella vain vähän ihmisiä, jotka kehtaavat kannattaa esimerkiksi Revolutionära Frontenin väkivaltaa avoimesti. Poikkeuksellisen äänekäs antifasisti on kuitenkin pääkaupunkiseudulla asuva ja terveydenhuoltoalalla työskentelevä juutalaistaustainen Dmitry Gurbanov, jonka nimi ei ole aiemmin tullut julkisesti esille. Gurbanov on johtavia henkilöitä “antifasistisessa” ryhmässä, joka on uhkaillut esimerkiksi Hännikäistä.

Gurbanov syntyi juutalaiseen perheeseen Neuvostoliitossa ja ehti asua ennen Suomeen tulemistaan Israelissa ja Ruotsissa. Kosmopoliitin tunnistaa erityisesti hänen huonosta suomen kielestään. Hän on jo kauan ennen Hännikäisen tapausta lähettänyt nimettömiä uhkauksia suomalaisille kansallismielisille konserttijärjestäjille sekä yksityishenkilöille. Helposti tunnistettava kirjoitustyyli on kuitenkin ollut este anonymiteetille. Suomalaiselle maahanmuuttokriittiselle Hommafoorumille sekä rikosaiheiselle murha.info-foorumille Gurbanov on rekisteröitynyt nimimerkillä lol161 levittääkseen kansallismielisten henkilötietoja.

Vasemmistoliiton Aleksi Lilleberg vasemmalla, antifasisti Dmitry Gurbanov oikealla.
Vasemmistoliiton Aleksi Lilleberg vasemmalla, Dmitry Gurbanov oikealla.

Vuonna 2012 suomalaisvastaiselle marssille Jyväskylässä osallistuneet Gurbanov sekä vasemmistoliiton Aleksi Lilleberg (joka on Dan Koivulaakson ja kansanedustajaehdokas Li Anderssonin hyvä ystävä) uhosivat naamiot kasvoillaan kansallismielisille, jotka olivat saapuneet seuraamaan marssia. Gurbanov oli tuolloin helppo tunnistaa hänen kummallisesta aksentistaan. Jostain syystä vasemmistolla on erityisen suuri kynnys esittää radikaaleja ajatuksiaan rohkeasti omilla kasvoillaan. Lilleberg on aktiivisesti mukana vasemmistoliiton toiminnassa ja kirjoittaa esimerkiksi Kansan Uutisiin. Radikaalit ja väkivaltaan liittyvät kannanottonsa hän kuitenkin tekee Polly Trukki -nimimerkin takaa. Hän on antanut julkisen tukensa muun muassa Revolutionära Frontenille sekä tanskalaisille vasemmistolaisille, jotka estivät väkivalloin mielenosoituksen, johon oli määrä osallistua esimerkiksi Danish Defence Leaguen väkeä.

Dmitry Gurbanov ei aina ole ollut äärivasemmistolainen, vaan hän on nimimerkillä Snauhi kirjoittanut aiemmin lukuisille Israelia ihaileville oikeistofoorumeille. Vaikka hän kuuluu nykyään kansallisvaltioita vastustavaan anarkistiliikkeeseen, on juutalaisvaltiolla edelleen erityinen paikka hänen sydämessään. Sosiaalisessa mediassa Dimmu-nimimerkillä kirjoittava Gurbanov on esimerkiksi syyttänyt Israel-kriittistä vasemmistoräppäri Julmaa Henriä antisemitismistä ja vaatinut, että Palestiina-mielenosoituksissa Hizbollah- ja Hamas-lippuja kantavat vasemmistolaiset on “hakattava”. Hizbollah ja Hamas ovat vastarintajärjestöjä, jotka vastustavat Israelin miehityspolitiikkaa aseellisesti. Hauskan Gurbanovin sionistisesta uhosta tekee se, että “antisemitisti” Julma Henri tulee esiintymään Li Anderssonin vaalifestareilla maaliskuussa.

dimmu3
Gurbanov osoitti tukea Ruotsin väkivaltaisille äärivasemmistolaisille.
Naamioitunut Gurbanov mainosti suomalaista äärivasemmistolaista verkkosivua 2014.
Naamioitunut Gurbanov mainosti suomalaista äärivasemmistolaista verkkosivua vuonna 2014.
"Hakkasin melkein SVL-aktivistin, mutta tyttöystäväni kielsi." – Dmitry Gurbanov.
“Hakkasin melkein SVL-aktivistin viikonloppuna, mutta tyttöystäväni ei antanut lupaa.” – Dmitry Gurbanov.

Gurbanov on sosiaalisessa mediassa osoittanut avoimesti tukea Revolutionära Frontenille sen jälkeen, kun monet ryhmän jäsenet saivat tuomioita kuukausia jatkuneen poliittisen väkivaltakampanjan vuoksi. Kun Suomen Sisu järjesti 15-vuotisjuhlansa, Gurbanov uhosi sosiaalisessa mediassa, että “väkivalta on sallittu metodi” isänmaallisia ihmisiä vastaan. Viime syksynä hän osallistui epäonnistuneeseen hyökkäysyritykseen kansallismielisten katupartiota vastaan.

Feministilehti Tulva haastatteli vuonna 2013 Andrej-peitenimellä esiintynyttä Gurbanovia artikkeliinsa “Saako natsia vetää turpaan?”. Tulva on Naisasialiitto Unionin lehti, jonka päätoimittaja on “seksuaalianarkisti” Atlas Saarikoski. Saarikosken järjestö Antirasismi X on järjestänyt yhteisiä mielenosoituksia Gurbanovin ryhmän kanssa Helsingissä. Emilia Kukkalan tavoin Saarikoskella on ollut oma keskusteluohjelmansa Yleisradiolla. Molemmat ovat esiintyneet myös Yleisradion uhrimentaliteettia tihkuneessa “Me tiedämme missä asut” -vihapuhedokumentissa, jossa ääneen pääsivät myös Koivulaakso ja Andersson. On kummallista, että verorahoitteinen Yleisradio tarjoaa propaganda-alustan vasemmistolaisille, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä väkivaltaa ja uhkailua kannattavien rikollisten kanssa.

 

Jyväskylän oikeudenkäynnistä

Lupasimme Jyväskylän tammikuisen kirjastopuukotusoikeudenkäynnin jälkeen julkaista lisää tietoa myös antifasisti Arto Savolaisesta, jonka pahoinpitelystä Vastarintaliikkeen aktivisti tuomittiin. Kuten kirjoitimme, Jyväskylän kohuttu vuoden 2013 yhteenotto alkoi, kun Savolainen sekä Gurbanovin ystävä Juuso Lahtinen yrittivät fyysisesti estää aktivistien pääsyn julkiseen keskustelutilaisuuteen. Kahakan aikaan paikalla oli kolme kansallismielistä ja 10–15 vasemmistolaista. Savolainen käytti tilanteessa laitonta teleskooppipamppua, minkä vuoksi pahoinpitelystä tuomittu aktivisti piti tätä silminnäkijöiden mukaan kauempana veitsen avulla.

Mediassa Savolaista kutsuttiin “järjestyksenvalvojaksi”, vaikka hänellä ei ollut tehtävään vaadittavaa pätevyyttä. Pitkän rikosrekisterinsä vuoksi hän ei edes voisi saada järjestyksenvalvojakorttia. Tapahtuman järjestänyt vasemmistolainen Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto kuitenkin valehteli julkisuudessa nimenneensä “vastuullisimmat henkilöt” vartioimaan tapahtumaa. Syyttäjä vaati kuitenkin oikeudenkäynnin aikana Savolaiselle ehdotonta vankeustuomiota tämän poikkeuksellisen ruman rikosrekisterin vuoksi. Savolainen oli aiemmin suorittanut jo ehdottoman vankeustuomion. Asiasta kiinnostuneena Kansallisen Vastarinnan toimitus vieraili tammikuussa Jyväskylän käräjäoikeuden kansliassa pyytämässä tietoa Savolaisen historiasta.

Arto Savolainen ja Juuso Lahtinen.
Arto Savolainen ja Juuso Lahtinen.

Pitkän odottelun jälkeen käräjäoikeus lähetti postitse tietoja “vastuullisen ovimiehen” ja rasisminvastustajan saamista tuomioista. Vuonna 2013 Savolainen tuomittiin petoksesta ja väärennyksestä. Hän laati väärän asiakirjan toisen ihmisen nimissä ja yritti varastaa tämän verkkokaupasta tilaaman postipaketin. Samana vuonna hänet tuomittiin myös toisesta petoksesta sekä varastetun omaisuuden kätkemisrikoksesta. Vuonna 2012 Savolainen tuomittiin varkauden yrityksestä. Hän oli tunkeutunut satunnaisen asunnon autotalliin ja etsinyt varastettavaa omaisuutta. Mitään arvokasta ei ryöstöretken aikana löytynyt, mutta Savolainen jäi silti kiinni.

“Järjestyksenvalvoja” on ehtinyt myös osallistua ilkivaltaan. Vuonna 2010 hänet tuomittiin vahingonteosta, sillä hän oli rikkonut taidemuseon ikkunoita. Samana vuonna Savolainen syyllistyi “poliittiseen” ilkivaltaan. Hän, Mikko Tapani Honkaniemi, Mari Helena Kirveslahti, Ella-Villiina Makkonen, Maura Anna Amalia Nurmi, Eija Marita Ojaranta, Jukka Mikael Vuorio ja Aura Helinä Yliselä tekivät ilkivaltaa mielenilmauksen yhteydessä Jyväskylän torikulman liikekeskuksessa ja niskoittelivat poliisia vastaan.

Savolainen on tuomittu vuonna 2006 huumausaineiden laittomasta hallussapidosta, myymisestä ja käyttämisestä. Samassa yhteydessä Savolainen sai tuomion ampuma-aserikoksesta. Vuonna 2010 Savolainen sai jälleen huumetuomion jäätyään kiinni amfetamiinin hallussapidosta. Samalla hänet tuomittiin toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Vuonna 2012 Savolaiselle annettiin tuomio väärennöksestä ja huumausainerikoksesta. Savolainen oli käyttänyt väärää lääkemääräysasiakirjaa yrittäessään hankkia huumausaineiksi luokiteltuja lääkkeitä. Antifasisti yritti hankkia väärennöksellään Jämsän apteekista 200 kappaletta Diapam-tabletteja.

 

Toimitus

28 KOMMENTIT

 1. On tuota Dimmua tullutkin ihmeteltyä. Anarkisti ja yhden miehen AIPAC samassa paketissa 😀

 2. Nyt sit odotellaan kaksimaismoralismin kuninkaiden (media ja bolsut) ulinaa nimien julkaisuista!

  Antifasismi = Sionismia!

 3. Taitaa antifanteilla jo vanne kiristää päätä? Luin miehen blogia vuoden tai pari ennen kuin hän perusti Sarastuksen ja aion lukea jatkossakin hänen juttujaan. Ihan fiksu mies ja hyvä kirjoittaja mutten näe häntä niin suurena uhkana vastapuolelle. Jopa hesari ja yle ovat tehneet hänestä myötäkarvaan silitteleviä artikkeleita. http://www.hs.fi/kulttuuri/a1367468272873

  Viime aikoina punikit ovat myös painostaneet kirjakustantamo Savukeidasta siitä että se painaa Hännikäisen kirjoja.

 4. Onpas “yllättävää”, että kun äärivasemmistolta riisuu anonyymiyden pois, niin taustalta paljastuu ikuinen juutalainen. Muistakaa, että Gurbanov levittelee kansallismielisten henkilötietoja netissä ja fantasioi jatkuvasti poliittisesta väkivallasta.

  • Itsetuhoisuus, järjenpuute ja fatta yhdistävät meidän vassareiden kermaa.

   On huvittavaa ajatella mitä näille reppanoille tulee todellisuudessa tapahtumaan, kun on aika alkaa mättää porukkaa naamaan. Katsokaapa huviksenne kuvia Turun 2018 marssilta ja sitten verratkaa tähän saastaan. Siinä tulee heille käymään erittäin huonosti, voin jo itse vastata.

 5. Hienolla mallilla ollaan täällä Suomessa, jos terveydenhuoltoalalle päästetään töihin psykoottinen suomalaisvastaista väkivaltaa janoava Siionin viisas.

  • Tälle valitun kansan edustajalle voisi olla M1-lähete paikallaan noin ensialkuun.

  • Juttujensa perusteella todennäköisesti töissä mielenterveysosastolla koekaniinina testaamassa uusien lääkkeiden toimivuutta.

 6. Nenäkkään löytyminen äärivasemmiston varjoista ei tullut yllätyksenä, kiitokset jälleen Kansalliselle Vastarinnalle loistavasta tutkivasta journalismista!

 7. Kiitos taas kerran loistavasta tutkivasta journalismista. Mietinkin pitkään, että mikä tuo hommafoorumilla päivystävä, laittomia rekistereitä keräävä ja valheita levittelevä kommari Lol101 oikein on miehiään. Olisi pitänyt arvata että tämänkin kiven alta löytyy päivänvaloa kavahtava pikku juutalainen. Näitä kansainvälisiä myyräntyöläisiä taitaa häärätä Suomessa paljon enemmän kuin äkkiseltään voisi kuvitella.

 8. Elikkä siis näille antifasisteille ei ole mitään ongelmaa, vaikka heidän riveissään pyörii juutalainen nationalisti? Eikö nationalismi ollut tarkoitus murskata? Vai onko se ainoastaan niin, että valkoinen nationalismi on väärin?

  Ja miksi tuon Savolaisen pitää olla niin stereotyyppinen “militantti antifasisti”, eli pelkkä narkomaaninretku. Vastuullinen ovimies varmaan keskuvertovasemmistolaisen silmissä.

 9. Vastuulliset ovimiehet ja muut sankarit.. Voi tätä Dimmu reppanaa. “Vastustetaan oikeistoa, kunhan vain se ei ole minun kansaani”.

 10. Hienoa että nämä asiat otettiin viimeinkin esille! Juutalaisvetoista öyhötystä ja sekakäyttöä, ennestään tuttujen sketsihahmojen lisäksi – näistä Suomen antifasistinen toiminta koostuu.

 11. “Kun Suomen Sisu järjesti 15-vuotisjuhlansa, Gurbanov uhosi sosiaalisessa mediassa, että ”väkivalta on sallittu metodi” isänmaallisia ihmisiä vastaan. Viime syksynä hän osallistui epäonnistuneeseen hyökkäysyritykseen kansallismielisten katupartiota vastaan.”

  Onkos poliisi tietoinen tämän anarkojuutalaisen osuudesta rautaputki hyökkäykseen katupartioita vastaan?

  “llukka kertoo nyt, että toinen naamioituneena paikalle saapunut porukka pääsi karkuun yhtä henkeä lukuun ottamatta. Hänelle poliisi antoi sakkorangaistuksen laittomasta naamioitumisesta.

  Hänen mukaansa tutkintaa voidaan jatkaa, mikäli tapauksesta ilmenee lisätietoa.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012219066411_uu.shtml

  Punikki kuuluisi oikeuden eteen vastaamaan rikoksistaan ainakin poliittisen vainon uhkailun ja väkivallan sekä siihen kehottamisen tunnusmerkit mielestäni tässä täyttyvät. Mutta koska hän edustaa erästä vähemmistöä ei hänen tekojaan todennäköisesti ikinä tulla tuomitsemaan kenenkään “sivistyneen ihmisen” toimesta vaan katsotaan läpi sormien.

 12. Narkkeja ja siionisteja.

  Ei yllättänyt. Vasemmistolaiset ovat hyödyllisiä idiootteja, ketkä pelaavat sionistien pussiin. Mitään järkeä heidän toiminnassaan ei ole. Pelkkää vihaa, uhkailua ja terveiden kansallisvaltioiden tuhoamista.

 13. Vai että “Andrej”, heh… Olisi ollut edes rehellinen ja käyttänyt peitenimeä kuten Shlomo tai Mordechai 😀

 14. No Border, No Nation, Stop Deportations – except for Israel, you filthy goyim!

 15. Aika surullinen hyypiö on jos yrittää väärentää pamireseptiä ja jää vielä kiinni. Tuolle nauraa muutkin narkkarit.

  • Ja vielä kevyt 200 kpl erä, “Vähän ollut unettomuuta ja levoton olo”.

   • Diapamia saa AA klinikalta hakea muutenkin, jos siis sinne sattuu selvinpäin talsimaan ja valittaa vieroitusoireista (kaikenlaista saanut vierestä kattella…). Söis sieniä, niitä kasvaa niityillä…

    Mut on nuo aika velikultia tosiaan… vaan tajuaisiko edes joku noista vasureista ettei kansallissosialismi ole äärioikeistolaisuutta

 16. Hyi helvetti, mitä AIDS:isia narkkeja nuo vassarit. Ilo olisi tiputtaa nuo kuin kaksi säkkiä paskaa.

 17. Kun katsoi Turun marssilla meidän pieniäkin äijiä, niin näillä oli monella hauis ja käsivarsi tuplaten paksumpi kuin narukätisillä narkkihomovassareilla. Esim. puheen pitänyt Janne Moilanen ei ole mikään iso kaveri, mutten menisi hänelle kyllä päätä aukomaan, vaikka iso kaveri olenkin. Vassareilta puuttuu itsesuojeluvaisto. Se on merkki kyllä jostakin perustavanlaatuisesta kehitysvammasta.

Comments are closed.