Koti Uutisia Rautalammen kunnanhallitus haluaa pakolaisia

Rautalammen kunnanhallitus haluaa pakolaisia

10

UK_Rautalampi

Nyt Pohjois-Savossa sijaitseva Rautalampikin saattaa saada pakolaisia. Maanantai-iltana kunnanhallitus otti pakolaisten vastaanottamiseen myönteisen periaatteellisen kannan. Päätös menee vielä valtuuston käsittelyyn.

Hallintojohtaja Tapio Kataja kertoi Savon Sanomille, että kunnanhallitus kävi laajan keskustelun asiasta ja päätyi yksimielisesti esittämään valtuustolle pakolaisten vastaanottamista kuntaan. Kunnanhallitus haaveilee parinkymmenen pakolaisen vastaanottamisesta.

Maanantaina 9.3. Rautalammin kunta järjestää info- ja keskustelutilaisuuden pakolaisasiaan liittyen. Kaikille avoin tilaisuus alkaa kirjaston Kivijalassa kello 18.30.

Lähteet: Savon Sanomat, Rautalampilehti

10 KOMMENTIT

 1. Pohjois-Savo on niitä harvoja maakuntia, jotka ovat toistaiseksi säästyneet verrattain hyvin pakkomonikulttuurisuudelta. Vaan nähtäväksi jää kuinka tällainen negatiivinen kehitys lähtee etenemään. 20 pakolaista, + suurella todennäköisyydellä kylkiäisenä tulevat pennut ja kummin kaimat, on suhteellisen paljon Rautalammen kokoiseen kuntaan. Sieltä ei ole muutenkaan pitkä matka valua vaikka Kuopioon asti harrastamaan “afrikan malliin” kaikkea jännää…

  • Pohjois-savoon on on otettu afgaaneja ja lisää tulee ainakin seuraavat viisi vuotta.

 2. Kyllä meidän kylään pari mamua voidaan ottaa, kunhan ei minun naapuriini.

  • “Kyllä meidän naapuriin pari mamua voidaan ottaa, kunhan ei minun naapuriini” Jos kaikki ajattelisi samalla tavalla kuin sinä, niin valkoinen kotimaamme olisi täynnä näitä mamuja. Kun sinne kylään, kuntaan tai kaupunkiin erehdytään ottamaan lisää pakolaisia, niin tuota pikaa ne todentotta on meidän naapurissa ja levittää saastaisia käytöstapojaan, sekä rikastuttavat isänmaamme kulttuuria sairailla tavoillaan.

 3. Kohta ei ole Suomessakaan enää yhtään mamuvapaita alueita. Hyvästi Suomi.

 4. Valitettavinta asiassa kuitenkin on se, että päättäjät ei tajua totuutta. Laissa sanotaan että valtio elättää pakolaiset 3 ja turvapaikan hakijat 4 vuotta, ja siinäkin vielä porsaanreikä, lause missä sanotaan mikäli valtion kassassa on varaa, kuinka jo velkaisella kunnalla on varaa lisätä sosiaalikuluja kun omillekaan asunnottomille ei asuntoja riitä ja vanhuksille ei edes anneta pakollisia asiointimatkoja vaan ne kierretään siten, että lähes liikuntakyvyttömienkin pitäisi päästä tienvarteen odottamaan asiointitaksia. Päättäjämme eivät siis tajua, että kun valtion tuki loppuu kunnan sosiaalimenot räjähtää käsiin. Lisäksi valitettavasti meillä on myös maahanmuuttomyönteiset soinilaiset persut joilta ei heiltäkään järjensanaa asiassa löytynyt. Hyvävelijärjestelmä hallitsee pientä kuntaa, joten kaikki vaan ajattelee että pakolaisista saa hyötyä kun vuokraa asuntoja yms., mutta kuka maksaa, valtion rahaa ei ole koska sekin on kansalaisten veroista lähtöisin, valitettavaa vaan on että päättäjät ei tajua että kansa maksaa elintasopakoloiset joita suurin osa tulijoista on!!!

 5. Voisiko joku minua viisaampi vääntää rautalangasta tyhmälle mistä nämä kaikki jo ennestään konkurssi kypsät kunnat saavat rahaa näiden uusien elättien ylläpitoon?
  Puhutaan että valtio velkaantuu huimaa vauhtia, se oli jo tunnissa ihan oikeaa rahaa mitä velka taakka kasvaa. Mutta mistä hevon perseestä nyt sitten löytyy rahaa tähän käsittämättömään touhuiluun pakolaisten parissa??
  Jos niitä vuoden loppuun mennessä on tullut se 50 000 ei ole ihan halpa lysti!
  Minä en yhtälöä tajua…

Comments are closed.