Koti Artikkelit Maailmankatsomus Itsenäisyyspäivän kulkue 2014

Itsenäisyyspäivän kulkue 2014

29

Suomen itsenäisyyspäivänä kuudes joulukuuta poliittisesti sitoutumaton 612.fi-yhdistys järjesti isänmaallisen soihtumarssin Helsingissä. Tapahtumaan otti osaa myös Vastarintaliikkeen aktiiveja. Alla yhden aktivistin kertomus päivästä. Osa valokuvista on peräisin Suomen Uutisista.

Kokoonnuimme muutamaa tuntia ennen varsinaista marssia. Paikalle saapui muiden kaupunkien aktivisteja sekä jonkin verran liikkeen ulkopuolisia kansallismielisiä. Tämän lisäksi paikalla oli aktivisteja muista Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen järjestöistä sekä vieraita Saksasta ja Italiasta. Kävimme läpi päivän ohjelman, vaihdoimme kuulumiset ja tutustuimme uusiin ystäviin.

Saapuessamme Töölön torille, josta itsenäisyyspäivän marssi lähti, paikalla oli hyvin väkeä meidän lisäksemme ja lisää saapui koko ajan. Järjestäjät toivottivat lämpimästi tervetulleiksi myös heidät, jotka eivät ennestään tunteneet ketään paikallaolojoista. Paikalla oli myös runsaasti toimittajia useasta eri mediasta.

Virallinen ohjelmaosuus alkoi puoli seitsemältä illalla 612.fi-yhdistyksen varapuheenjohtaja Jari-Pekka Marinin kertoessa illan ohjelman. Tämän jälkeen seurasivat juhlapuhe, Maamme-laulu ja kolminkertainen eläköön-huuto Suomelle.

Juhlapuhuja Timo Hännikäinen ryhtyi pitämään puhettaan. Hän puhui siitä, mikä Suomessa vielä toistaiseksi on itsenäistä. Hän muisti toki mainita, kuinka kansanedustajat saattavat olla epäkelpoja ja kuinka toimittajat voivat valehdella, mutta se, että nämä asiat ovat ylipäätään olemassa, kertoo siitä, että meillä on vielä itsenäisyyttä jäljellä. Hän myös kertoi Suomen kansan menestyksestä sodissa. Edelleen ympäri maailmaa löytyy kansoja, jotka vasta pyrkivät itsenäisiksi, kuten tiibetiläiset sekä skotlantilaiset. Suomi on kuitenkin kyennyt taistelemaan tiensä itsenäiseksi, vaikka se onkin vaatinut uhrinsa.

f2f3

Puheen jälkeen marssi lähti liikkeelle. Järjestäjien arvion mukaan paikalla oli noin 200 henkeä, mikä on loistava määrä ensimmäistä kertaa järjestettävälle ja Suomen poliittisessa lähihistoriassa ainutlaatuiselle tapahtumalle. Arvio perustuu ihmisille jaettuihin soihtuihin sekä tietoon järjestäjien määrästä. Marssimme Töölöntorinkadun, Pohjoisen Hesperiankadun sekä Hiekkarannantien kautta Hietaniemen hautausmaalle. Olin itse noin puolessa välissä marssia, ja soihtumerta oli molempiin suuntiin reilusti yli viisikymmentä metriä. Erittäin kaunis näky!

Saavuimme sankarihaudoille, missä kävimme puoliympyrään. Tämän jälkeen tapahtuman järjestäjä kävi laskemassa seppeleen sankarihaudoille, minkä jälkeen virallinen ohjelma oli ohi. Sen jälkeen monet kävivät sytyttämässä omat kynttilänsä haudalla ja lähtivät kotiin. Itse kävin vielä sankarihautojen vieressä sijaitsevalla suomalaisten SS-vapaaehtoisten haudalla sytyttämässä kynttilän.

612-tapahtuman jälkeen joukko kulkueeseen osallistuneita suuntasi ryhmänä vielä Bobi Sivénin haudalle. Paikalla Suomen Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen piti pienen puheen, jossa hän kävi lyhyesti läpi Sivénin elämän ja kuoleman. Sivénille kansa ja kunnia olivat aina tärkeämpiä kuin rauha, hyvinvointi tai edes elämä. Sivénin antama esimerkki oli väkevä ja se innostaa edelleen suomalaisia kansallismielisiä. Puheen jälkeen pidimme minuutin hiljaisen hetken miehen kunniaksi.

f4f1f5f112

Tämän jälkeen lähdimme kävelemään pois haudoilta. Vasemmisto alkoi levittää sosiaalisessa mediassa ketjuviestiä “tappelua hakevista uusnatseista”, kun todellisuudessa olimme siirtymässä takaisin autoille. Myös MTV3 tarttui vasemmiston valheelliseen ketjuviestiin ja julkaisi aiheesta “uutisen”.

Suomen Vastarintaliike oli järjestänyt illaksi oman itsenäisyyspäiväjuhlan, jossa oli tarjolla lihakeittoa, kakkukahvit, elävää musiikkia ja puheita. Paikalla oli myös Kadulle.comin myyntipöytä sekä runsas valikoima kansallismielistä musiikkia sekä lehtiä myytävänä. Kun väki oli saatu sisään ja asettumaan aloilleen, aloitettiin ruokatarjoilu. Paikalle saapunut muusikko soitti ruokailun ratoksi akustisia versioita tunnetuista kansallismielisistä kappaleista.

f6

Ruokailun jälkeen Juuso Tahvanainen piti tapahtuman avauspuheen. Itsenäisyyspäivän soihtumarssi oli uudenlainen aloite suomalaisilta isänmaallisilta, ja sen järjestäminen vaati rohkeaa mieltä, ennakkoluulottomuutta sekä riskien ottamista, todettiin puheessa. Vastarintaliikkeen viime vuosina kaduilla tekemä työ lienee rohkaissut myös liikkeen ulkopuolisia suomalaisia näkyvämpään toimintaan suomalaisuuden vuoksi. Kansallismielisyys ei ole näkymätöntä, passiivista tai alistuvaa. Kansallismielisyys on aktiivista, näkyvää ja voimakasta!

Toinen puhuja oli italialainen Matteo Caponetti järjestöstä Associazione Culturale Zenit. Hänen puheensa käsitteli sitä, miten jokaisen eurooppalaisen nationalistin tehtävä on suojella kansakuntaansa.

Viimeisenä puhujana lavalle kipusi Maik Müller, kansallinen aktivisti Dresdenistä. Ensiksi hän kertoi, kuinka koko päivän kaikki järjestelyt olivat toimineet erittäin hyvin. Vastaavanlaisen marssin järjestäminen Saksassa olisi järjestelmän painostuksen vuoksi huomattavasti hankalampaa. Hän jatkoi puhettaan kertomalla, miten tärkeää on tehdä yhteistyötä muiden maiden aktivistien kanssa.

f7

Pian tämän jälkeen väki alkoi valmistautua matkaan takaisin kohti kotikaupunkejaan. Laitoimme kamppeemme kasaan ja poistuimme paikalta.

Marssin järjestänyt 612.fi-ryhmä on luvannut järjestää tapahtuman myös tulevina vuosina, joten enää ei kenenkään tarvitse miettiä itsenäisyyspäivän ohjelmaansa. Koko päivä oli kaikin puolin täydellinen menestys suomalaiselle kansallismielisyydelle sekä yhä näkyvämmälle toiminnalle. Nähdään taas ensi vuonna!

 

 

Jesse Torniainen

29 KOMMENTIT

 1. Kyllä on upea näky tuo kulkue, ja hienot on kakut 🙂
  Arvokas tilaisuus ja kaikin puolin mahtava juttu.

 2. Onnittelut hyvin menneen tapahtuman johdosta. Harmi etten tänä vuonna ehtinyt mukaan.

  • Minä päätin vain muutama tunti ennen marssia mennä Töölön torille, oli kyllä hienon näköinen vaikka oma sohtu sammui juuri ennen hautausmaan porttia. Kova tuuli poltti sohtuja nopeasti loppuun.

 3. “Hieman” arvokkaampaa, fiksumpaa ja kiihkottomampaa menoa kuin vasemmistohuligaaneilla. No, näitähän ei voi verrata toisiinsa samana päivänäkään. Kiitos!

 4. Nytten oli rahahommat vähäsen sekasi, mutta katsotaan jos tulisin ensvuonna Tukholmasta käymään marssiasioille.

 5. Juuri tälläinen itsenäisyyspäivän kuuluukin olla. Se on omistettu niille jotka taistelivat ja taistelevat suomalaisen hyvinvoinnin puolesta, se on kunnioituksen ja ylpeyden kansallispäivä.
  Itsenäisyyspäivänä huomaa monia ilmöitä joista pystyy päättelemään mitä suomalaisuus joillekkin merkitsee. Vasemmistolaisille se on yleistä riehumista, politiikoille ja useille julkkiksille se on verorahoilla rakennettu linnanjuhla, ja maahanmuuttajille se on päivä muiden joukossa. Yhdelläkään näistä ei varmasti käynyt mielessäkään sytyttää edes kynttilää niiden puolesta, jotka ovat sen puolesta taistelleet.

 6. Erittäin hyvin järjestetty ja todella onnistunut tapahtuma, siitä iso kiitos 612-järjestölle. Meininki oli “vähän” toista kuin noilla vasureilla, jotka ei arvosta mitään!

 7. Hyvä kirjoitus pohjolanpoika.
  Olen sama mieltä. Juuri tälläinen itsenäisyyspäivän kuuluukin olla……..

 8. En oo kyllä enää ylpeä suomesta kun nuo saatanan NEEKERIT on pilannu tämän hienon hyvinvointivaltion…

 9. Ai ai.. tuon kun saisi kasvamaan noi tuhannen hengen kulkueeksi niin johan alkaisi suomlaisvastaiset punikit painamaan paniikkinappulaa.
  Myönnän etten tullut tänä vuonna siksi koska luulin että se olisi vain joku 20-30 tyypin pikkukulkue, mutta kun porukkaa olikin noin suuri määrä, niin ensivuonna olen ehdottomasti paikalla!

  • Eli kehtaat julkisesti huomioida itsenäisyyttä/veteraaneja, kun on tarpeeksi massaa takana?

   Parin kaverin kanssa keskustelin tästä aiheesta ja tultiin siihen tulokseen, että joko tämä kasvaa vuosi vuodelta tai sitten läsähtää kasaan, mutta silti aion itse marssia joka vuosi tästä eteenpäin vaikka sitten 20-30 päisellä porukalla!

  • Punikeista nyt ei kannata juurikaan välittää muutenkuin heidän huumoriarvonsa puolesta.

   Ei ole hyvä asenne jättää tulematta johonkin tapahtumaan sen vuoksi, että sielä on mahdollisesti liian vähän väkeä, jos tapahtuman tarkoitus kuitenkin on hyvä. Markassa on miljoonan alku, kertoo vanha sanonta.

   Pääasia kuitenkin että osallistut ensi vuonna marssille!

  • Tuo on varsin tavallinen oire ja ihmisen ominaisuus. Vaaligallupeissakin tuota käytetään hyväksi ja siten saadaan väki pysymään isoissa puolueissa. Hyvä sentään että myöntää ongelman, sitten sitä voi korjata. No ainakin itte ajattelen että totuus ei ole äänestyksellä valittavissä joten ei se saa määrästä olla kiinni.

   Jos käyttäisi vihollisen taktiikkaa ja mainostaisi etukäteen (ilman mitään takeita tienenkin) että “jo 3000 on ilmoittautunut mukaan, tule sinäkin” niin varmasti toimisi mutta mutta… pitäisi vain yrittää olla parempi ja pysyä totuudessa. Markkinointi tosin on nyt varsin helppoa, kiitos vasemmistoriehujien kun voidaan markkinoida “Se sivistyneempi tapa juhlia” teemalla.

   Pitää merkitä kalenteriin tämä nyt jo ajoissa, jottei ole “parempaa tekemistä” esteenä sitten ensikerralla.

 10. Ammattilaisten kädenjälki näkyi hienosti järjestelyissä ja tapahtuma-materiaaleissa, siitä erityismaininta ja kymmenenpistettä.

 11. Miksi vasemmistohuligaanit ovat systeemin erityisuojelussa, mukaanlukien sionistikorruptoitunut media?

  Samaa porukkaa, sionistis-bolshevistista viidettä kolonnaa oli sekä linnassa, että ns. barrikadeilla…

  Herää, kansallinen Suomi!

  Ceterum censeo:

  Milloin on meidän aikamme, kansallisten suomalaisten, nousta barrikadeille
  – aktiiviseen vastarintaan ? Silloin on oleva punikkiroskaväelle kyyti kylmää!

 12. Hienoa että tämä tilaisuus on kyetty järjestämään,itse olen jo vuosia ollut kotikuntani sankarivainajien haudoilla ,joissa on myös pitäjämme SS- vapaaehtoiset haudattuna,sekä vapaussodassa -18 kaatunut,sytyttämässä kynttilöitä.Kun lasketaan kaikki ne ihmiset jotka kokevat velvollisuudekseen muistaa niitä miehiä jotka taistellen isänmaan vapauden puolesta menettivät henkensä,niin varmasti meitä on tuhansia. Mutta tämä ei nyky Suomessa ole valtamedian erityinen suosikkiaihe.Syy tähän on sanomatta selvää.

 13. Sodankylästä tullaan myös ensi vuonna. Kiitoksia kaikille hyvin sujuneesta tapahtumasta!

  • Jep! Iso käsi sulle, kun tulit SODANKYLÄSTÄ asti kulkueeseen! Ensi vuonna meiltä osallistuu kulkueeseen koko perhe ja kaikki muut sukulaiset, jotka saan houkuteltua mukaan. Eläköön Suomi! <3 Mun mielestä eräs kulkueeseen osallistunut kiteytti haastattelussa asian hyvin: Henkisesti Suomi on itsenäinen.

 14. Vasemmistolaiset ovat uhitelleet netissä ensi vuonna hyökkäävänsä tätä kulkuetta vastaan. Anarkistien foorumeilla ovat jo kehuneet varustautuvansa rautaputkilla ja kakkosnelosilla.

  • Vasemmistoliittolaisita ei muuhun ole kuin hyökkäämään lasten ja naisten kimppuun rautaputkilla. Uskomatonta että Suomen EU vasemmistolainen media suojelee näitä rikollisia.

  • Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja puoliksi tehty… noh se on aina riittänyt punikeille

  • Vasureilla ja mamuilla on se yhteinen piirre, että molemmat mieluiten hyökkäävät vanhusten, naisten ja lasten kimppuun ja yksin olevien miesten kimppuun suurella joukolla ja yleensä juuri jollain teräaseilla ja kättä pidemmillä. Sehän nähtiin 30 luvulla mitä vasureille kävi kun ottivat kansallismielisten kanssa reilun nyrkkiottelun vastakkain, ei pärjänny Saksassa kommarit ja vasurit sturmabteilungille reilussa ottelussa. Samoin täällä Suomessa 30 luvulla sai vasurit ja kommarit nenilleen AKS:n, IKL:n ja Lapuan liikken jätkilät, mies miestä vastaan ottelussa. Sama juttu nykypäivänä ja mamut ei pärjää miehiä vastaan reilussa ottelussa, tämä on nähty monta kertaa kun mamut saa nenilleen reilussa ottelussa.

   • Ihmiset, jotka taistelevat valheellisen maailmankatsomuksen puolesta eivät voi koskaan olla yhtä uhrivalmiita kuin ne, joiden vakaumus pohjautuu totuuteen ja ikuisiin arvoihin. Siksi juutalaiskommunismi ei yksinkertaisesti voi kantaa muuta hengen hedelmää kuin pelkuruutta ja raukkamaisuutta. Ei siis ihme, että se kykenee kamppailemaan kansallismielisyyttä vastaan vain raa´alla ylivoimalla ja sionistien massiivisen valhekoneiston tukemana.

    Sitä vastoin näiden afrojen, mustalaisten ja lähi-itäläisten alkukantaista käytöstä ei oikein voi selittää muulla kuin heidän primitiivisellä rotuperimällään. He kadehtivat valkoista miestä, ja sisimmässään ymmärtävät olevansa pelkkiä ei-toivottuja siipiveikkoja arjalaisten yhteiskunnissa, joten ainoaksi keinoksi hankkia “rispektiä” jää puolustuskyvyttömien valkoisten terrorisointi ja häpäiseminen. Toisaalta voi olla, että länsimaihin tarkoituksella importoidaan aivan erityisesti rikollista ja alhaista mamuainesta. Kansanvihollisen tavoitteenahan on kaikin tavoin epävakauttaa gojimien yhteiskunnat, eikä rakentaa mitään moku-auvolaa.

 15. You are doing great things, and your fight is inspirational!
  Haills from Croatia!

Comments are closed.