Koti Uutisia Suomalaisvastainen marssi Jyväskylässä

Suomalaisvastainen marssi Jyväskylässä

13

Lauantaina 24.11. Jyväskylässä järjestettiin “rasisminvastainen kulkue”. Eniten ääntä tapahtumasta on pitänyt anarkistinen jyväskyläläiskollektiivi, mutta kulkueeseen osallistui muutamia muitakin vasemmisto-, homo-, monikulturisti- ja pasifistijärjestöjä.

Neljä Vastarintaliikkeen aktivistia päätti mennä paikan päälle seuraamaan tapahtumaa. Järjestäjät olivat etukäteen ilmoittaneet kulkueen alkavaksi kello 14.00, joten aktivistit suuntasivat reitin varrelle noin varttia vaille.

Kävelykadulla sijaitsevan Jyväskeskuksen edusta oli valittu sopivaksi paikaksi seurata ohi marssivaa kulkuetta. Aktivistien kävellessä kohti Jyväskeskusta päätti kymmenkunta suomalaisvastaista anarkistia lähteä seuraamaan ryhmää. Ostoskeskuksen edessä pulloin varustautuneet sekä totta kai huivein naamioituneet anarkistit kerääntyivät aktivistien läheisyyteen seisoskelemaan ja toistelemaan Internetistä lukemiaan valheita Vastarintaliikkeestä. Noin parikymmentä minuuttia kestäneen episodin aikana kansallissosialistit eivät provosoituneet anarkistien käytöksestä, mutta viereisen vaatemyymälän asiakkaita oli häirinnyt naamioituneen anarkistiryhmän läsnäolo siinä määrin, että myymälän henkilökunta soitti poliisin paikalle.

Paikalla ollut aktivisti kertoo Kansalliselle Vastarinnalle: “Antifasisteista oli selvästi havaittavissa, että uho- ja provokaatiohenki oli korkealla, mutta yli kaksinkertaisesta ylivoimastaan huolimatta he tyytyivät ainoastaan soittamaan suutaan ja odottelemaan poliisin saapumista. Olimme etukäteen sopineet, ettemme provosoidu pelkästä sanallisesta hyökkäyksestä, ja vaikka anarkistien käytös oli huvittavan ja ärsyttävän rajamailla, pidimme kiinni sopimuksesta. Minkäänlaista fyysistä konfliktia ei siis tapahtunut. Poliisin saavuttua paikalle he tarkastivat anarkistien kehotuksesta yhden toverin henkilötiedot. Jälkeenpäin vitsailimmekin, että mistä lähtien poliisi on ottanut käskyjä vastaan anarkisteilta. Vielä kummallisempaa on, miksi poliiseja kovimpaan ääneen vastustavat radikaalivasemmistolaiset ovat ensimmäisenä myös turvautumassa heidän apuunsa. Varsin kaksinaamaista.”

Poliisin tultua väliin väki poistui ostoskeskuksen edestä ja aktivistit jäivät kävelykadulle seuraamaan ohi marssivaa meluavaa suomalaisvastaista väkijoukkoa. Kulkueen mentyä aktivistit poistuivat kävelykadulta.

13 KOMMENTIT

 1. Hahah! Melko mojova moka tuolta sharppilarppijannulta ottaa naamio pois röökitauon ajaksi. Mikähän siinä on, että näille rasisminvastaisille punaisille on monille täysin ylitsepääsemätön kynnys edustaa omaa aatettaan omilla kasvoillaan? Syö mukavasti uskottavuutta heidän asialtaan. Kassi-almoja ja resupekkoja kaikki tyynni.

 2. Haha! Uutinen tarjoilee taas huumoria kerrakseen rasisminvastustajien kustannuksella. Tosiaan huvittava moka tuon “piiloidentiteetin” kanssa! Kolmannesta kuvasta päätellen joku on aikaisemminkin erehtynyt soittamaan suutaan väärälle henkilölle ikävin seurauksin, kun näkyy olevan jo entuudestaan tummunut silmänalunen! 😀

 3. Kyl ne jaksaa mellestää… Naurattaa tosiaan itseänikin että miksi on aina joku riepu naaman edessä kun protestoi kaikkea tervettä ja älyllistä vastaan? Ups… Taisin joiltain osin vastata Omaan kysymykseeni!

 4. Että nauroin kun kävin pitkästä aikaa kattomassa näiden jamppojen blogia. 🙂 Anarkistit pitivät teidät kuulemma kurissa ja nuhteessa! 😀 Rivien välistä lukien heitä tuntui harmittavan, kun ei tullutkaan tappelua. Kyllähän kunnon anarkistien pitää päästä toisinaan rähisemään. Minkähän ikäiset tyypit siellä uhoaa kun jutut on ihan suomi24-tasoa?

 5. Julkisuudessa taivastellaan äärioikeiston väkivallan uhalla, kun väkivaltaiset maahanmuuttajajengit ja anarkistiryhmät ovat jo todellisuutta.

 6. Aina sama juttu… Uhotaan netissä ja huudellaan natsisikojen takaa natseille, heh. Hyvät kuvat saitte otettua, toivottavasti noi räsynuket näkee itsensä täältä.

 7. Tarkoittaako, että jos ei vastusta muita kansallisuuksia vastustaa omaansa?

  • Ei, mutta äärivasemmistolaiset/anarkistit ja monikulturistit ovat suomalaisvastaisia. Lähes kaikki (todennäköisesti kaikki) tuohon marssiin osallistuneista edustivat edellä mainittuja ryhmiä.

  • Oma kansallisuus tulisi tulla AINA ensin. Näillä marssijoilla se on se viimeinen. Suomi kuuluu muka yhtäkkiä kaikille kansallisuuksille, vaikka suomalaisilla on perimä ja historia tässä maassa. Todellista monikulttuurisuutta on se, että kansat elävät omissa maissaan omien tapojensa mukaan. Eihän siinä toisia kansallisuuksia vastusteta, päinvastoin näin eri kansallisuudet säilyvät tulevaisuudessakin.

 8. Huvitti tuota Jyväskylän marssin Facebook-sivuja selatessa eräs seikka. Aluksi huivit naamalla marssineet anarkistit linkittivät sivun, jossa on “natsien” yksityiskohtaisia henkilötietoja. Sitten sama porukka itki, miksi “natsit” kuvaavat suomalaisvastaista tapahtumaa ja julkaisevat HEIDÄN naamojaan netissä.

  Siinä vaiheessa, kun heput surkuttelivat sitä, ettei poliisi puuttunut “natsien” kuvaamiseen, ei enää tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Varmasti hieno egotrippi leikkiä vallankumouksellista sinihaalarien suojista. Ja edustaa jaloa asiaa kännissä naamioituneena.

  Selvinpäin ja omalla naamalla toimivien “natsien” dissaus rajoittuukin noissa piireissä nykyään alatyylisiin huomioihin ihmisten ulkonäöstä tai siitä miten “vitun tyhmiä natsiääliöitä” suomalaismieliset ovat. Grow up.

 9. Ruskeasilmäisiä on maailmassa 90 prosenttia – ja suomalaiset ei edes ymmärrä koko tilannetta, vaan katselevat vetoavia eksoottisia kokkausvinkkejä, salsa-zumbaa, rasismileimalla pelaamista asiaohjelmissa sekä sääliä herättäviä uhrikuvia Afrikan ja Aasian maista ‘uutisina’ ja ‘ajankohtaisohjelmina’ ja keräyskampanjoina, joilla koko asetelma saadaan näyttämään vaarattomalta ja valkoiset suomalaisetkin syyllisiltä.

  Samaan aikaan suomalaisia yhteiskunnan ulkopuolella olevia leimataan luusereiksi, leimataan rasistileimasimella ja ajetaan valtiovallan taholta yhä ahtaammalle.

  • 90% maailman väestöstä o ruskeasilmäisiä koska se on heöpoimmin periytyvää. Kertoo kuitenkin jotain jos vaikeammin periytyvä piirre tulee maantieteellisesti enemmistöön. Pakko olla hyödyllisempi jos epätodennäikösemmin periytyy.

Comments are closed.