Koti Artikkelit Yleisradion artikkelisarja Vastarintaliikkeestä

Yleisradion artikkelisarja Vastarintaliikkeestä

33

Yleisradio julkaisi tänään artikkelisarjan Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä sekä erityisesti toiminnastamme Suomessa. Tekstit pohjautuivat järjestössä takavuosina mukana olleen Henrik Holapan haastatteluihin.

AK_miksisvl

Kuten artikkeleista selviää, Holappa on ollut jo usean vuoden ajan ulkona järjestön toiminnasta. Toisin kuin hän väittää, ei “passiivisia” tai järjestöstä eronneita jäseniä pidetä lähtökohtaisesti “pettureina”. Vastarintaliike suhtautuu entisiin aktivisteihin lähtökohtaisesti neutraalisti, mikäli nämä käyttäytyvät kunniallisesti ja luottamuksenarvoisesti ystäviään kohtaan myös aktiivivuosiensa jälkeen. Monilla aktivisteilla on lämpimiä ystävyyssuhteita entisten jäsenten kanssa.

Syystä tai toisesta Holappa ei kuitenkaan ole tahtonut jättäytyä kansallismielisestä liikkeestä kunniallisesti. Yleisradion haastattelusta välittyy katkera asenne liikettä kohtaan, vaikka suomalaiset aktivistit eivät ole missään vaiheessa puhuneet Holapasta pahaa tai syyttäneet häntä mistään rikkeestä.

Artikkelisarjan takana on toimittaja Marko Hietikko, joka tunnustautuu julkisesti antirasistiksi. Haastattelun mukaan Holappa on kirjoittanut elämästään kirjan (jonka julkaisee äärivasemmistolainen Into Kustannus), jolle laajalevikkinen artikkelisarja on parasta mahdollista mainosta. Hietikon ja Holapan motiivit kärjistää ja asettaa vuosien takaisia tapahtumia väärään kontekstiin ovat selvät. Skandaalit myyvät.

Varsinaisia skandaaleja artikkelisarja ei kuitenkaan tarjoa. Esimerkiksi paljon puhutun Jyväskylän kirjastovälikohtauksen taustoja sekä muita yhteenottoja on käsitelty Kansallisessa Vastarinnassakin laajasti silloin, kun ne olivat vielä ajankohtaisia:

Vastarintaliike on joutunut yhteenottoihin poliittisten vastustajien kanssa, koska nämä ovat menneinä vuosina tehneet väkivaltaa liikettä kohtaan. Järjestö käsittelee yhteenotot sisäisesti ja selvittää, ovatko aktivistit toimineet sääntöjen mukaisesti. Holappa ei sen sijaan ole ollut aktiivisessa toiminnassa enää vuosiin mukana, joten hän ei ole osallistunut valtaosaan näistä selvityksistä.

Artikkeleiden pääpaino onkin liikkeen sisäisessä ideologisessa keskustelussa. Holappa kertoo, kuinka järjestön alkuvuosina (jo lähes 10 vuotta sitten) järjestön sisällä on käyty ideologista keskustelua liikkeen julkisesta linjasta. Yhtäältä Yle väittää, että Vastarintaliike on “lahko”, joka aivopesee kaikki ajattelemaan ja toimimaan samalla tavalla. Toisaalta väitetään, että järjestössä on toimintaan ja aatteisiin liittyviä suuria mielipide-eroja ja että “Vastarintaliikkeessä on yhtä monta aatetta kuin siinä on jäseniä”. Ristiriitaista.

Totuus löytyy kahden Yleisradion valheen välimaastosta. Vastarintaliike on järjestäytynyt joukko suomalaisia kansallissosialisteja, joista kaikki ajattelevat omilla aivoillaan ja ovat muodostaneet itsenäisesti mielipiteensä. Eriäviä mielipiteitä syntyy, ja paras näkemys voittaa. Meidät on koonnut yhteen ajatus siitä, että Suomen poliittinen järjestelmä on peruuttamattomasti korruptoitunut ja paras vastavoima korruptiolle on kansallissosialismi. Sitoudumme kaikki samoihin poliittisiin, toiminnallisiin ja ideologisiin tavoitteisiin, joista voi lukea lisää järjestösivuillemme linkitetyistä artikkeleista TÄÄLLÄ.

 

Kantavana teemana kauna

Haastatteluiden kantava teema on Holapan kauna tiettyjä suomalaisia ja ruotsalaisia henkilöitä kohtaan. Osa kaunoista liittyy ideologisiin ristiriitoihin, osa henkilökohtaisiin auktoriteettiongelmiin.

Holappa kertoo olleensa pettynyt siihen, ettei hän kyennyt kontrolloimaan järjestöä hänen asemassaan olevalta ihmiseltä edellytetyllä tavalla. Osasyyksi auktoriteettikatoon hän kertoo sen, että hän asui Oulussa eli liian kaukana etelän aktivistiryhmistä. Myös Holapan jälkeen järjestön johto pysyi kuitenkin Oulussa, mutta auktoriteettiongelmat lakkasivat johtajauudistuksen jälkeen. Koko artikkelisarja on tehty yhtä subjektiivisesta, kaunaisesta ja rajallisesta näkökulmasta.

Marko Hietikko otti ennen artikkeleiden julkaisua yhteyttä lukuisiin Vastarintaliikkeen entisiin ja nykyisiin aktiiveihin ja pyysi haastattelua mustamaalausartikkelia varten. Kukaan ei kuitenkaan suostunut.

Koska Holapan tiedot järjestöstä ovat vuosia vanhoja, on Yleisradio joutunut täyttämään aukot arvailuilla, väärällä tiedolla ja huhupuheilla. Artikkeleissa kirjoitetaan myös ihmisistä, jotka eivät ole pitkään aikaan olleet järjestössä mukana ja jotka eivät ole lainkaan oleellisia Vastarintaliikkeen nykyisen toiminnan kannalta. Nämä on mainittu ainoastaan siksi, että liikkeestä voitaisiin luoda mahdollisimman negatiivinen mielikuva.

Ylen toimittajat nostavat esiin muun muassa järjestöstä sittemmin poistetun ruotsalaisen henkilön vuosia vanhan huumetuomion luodakseen mielikuvaa kurin puutteesta Vastarintaliikkeessä. Todellisuudessa järjestön linja kaikkia huumeita kohtaan on tiukan kielteinen. Kaikkiin poliittisiin järjestöihin ajautuu vuosien myötä myös mätiä yksilöitä – Vastarintaliikkeessä heidät kuitenkin seulotaan ja erotetaan.

“Olin antautunut vihamielisille aatteille jo hyvin nuorena, ja annoin niille loputtomasti sijaa elämässäni”, Holappa toteaa haastattelussa. Mikäli viha on ollut hänen motivaationsa ryhtyä aktiiviksi, ovat hänen lähtökohtansa aina olleet väärät. Ei ole ihme, että tämä on johtanut riitoihin ja tulehtuneisiin ihmissuhteisiin.

Kansallissosialistia ei motivoi ennen kaikkea viha vaan rakkaus omaa kansaa kohtaan sekä tahto rakentaa turvallinen kotimaa tulevaisuuden sukupolville. Juuri tästä syystä Vastarintaliike jatkaa toimintaansa ja – kuten Yleisradiokin muistuttaa – jatkaa kasvamistaan. Eliitin hyökkäykset järjestöä vastaan kertovat, että olemme oikealla polulla.

 

Toimitus

33 KOMMENTIT

 1. Asiallinen vastine. Kuinka paljon SVL on muuten selvittänyt valtavirtamedian (HS, Yle jne. jne.) toimittajien taustoja ja poliittisia vakaumuksia? Olette ainakin aiemmin maininneet Emilia Kukkalan (joka on nykyään Kansan Uutisten toimittaja) ja Atlas Saarikosken (SCUM-manifestia ylistänyt radikaalifeministi joka on toivonut kuolemaa “heterokulttuurille”).

  Muita puolueellisia toimittajia ovat Maria Pettersson (on tehnyt töitä aikaisemmin Ylelle ja Hesarille, toimii tällä hetkellä Miapetra Kumpula-Natrin euroavustajana ja Vihreän Langan kolumnistina) ja Yrjö Rautio (entinen Kansan Uutisten päätoimittaja, nykyinen Hesarin kolumnisti).

  Median puolueellisuuden ja toimittajien poliittisten vakaumusten paljastaminen on erittäin tärkeää (vaikka asiassa ei olekaan mitään uutta meille kansallismielisille).

 2. Omien kokemusteni mukaan, esim. Borlängestä, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktivistit ja ns. sympatisoijat ovat suorastaan häkellyttävän kurinalaisia ja toimivat erittäin korkealla moraalilla.

  Nordfrontin sivustoilla kehotettiin johdonmukaisesti ja hyvin selkeästi välttämään kaikenlaista provosointia ja provosoitumista. Esim. marssilla ei esiintynyt minkäänlaista tällaista.

  Paikallinen poliisi oli SVT:n haastattelussa sanonut suoraan, että “meidän kokemustemme mukaan Nordfrontin väki ei aloita väkivaltaisuuksia” ja kun toimittaja oli sönköttänyt jotakin tätä vastaan niin viranomainen oli vastannut tyyliin “itse kysyitte, minä vastasin”.

  Verrattuna valtaeliitin rakkikoiriin eli ns. antifasisteihin, kansallismielinen ja kansallissosialistinen väki on kunnollistakin kunnollisempaa.

  Tämä onkin valtaeliitille valtaisa ongelma. Esim. Borlängessä paikalla oli raskas sarja mediaa, mutta kun “natsi” ei ollutkaan väkivaltainen ja ei tehnyt mitään sopimatonta, päinvastoin, niin kaikki vaiettiin, paitsi järjestetty neekerirouvan provokaatio.

  Valtaeliitti ei nuku hyvin. Esiaikaiset rummut kumisevat jo ja vainovalkeat palavat jo horisontissa. Eliitti mustamaalaa, vääristelee, valehtelee, uhkailee, mutta kansalla on jo silmät kaduilla ja nämä silmät näkevät kaiken, rekisteröivät kaiken, ja eivät unohda mitään.

 3. Holappa keksi tavan tienata elanto. Kirjoittaa kirjan omasta surkeasta elämästään ja syyttää epäonnistumisistaan (mm. hänen aikaisemmat yrityksensä tienata rahaa nettikaupalla ja omilla kirjoillaan) tietysti “natseja”. Näin hän saanee palkkatyön jonkun Exit-järjestön listoilla kiertävänä saarnaajana. Kun kansallissosialismi ei lyönyt leiville, saa tästä rahaa. Mitään oikeata työtä Holappa tuskin edes osaa tehdäkään.

 4. Jätkä on niinku toiminu viimeksi liikkeessä 2012? Varmasti tosi “pätevä” asiantuntija valtamedialle : D

 5. YLE on kyllä sellaista paskaa. Vai muka äärioikeisto ja natsi. Hyi helvetti mitä jutkumaista valehtelua.

 6. Todella häpeällistä ja harmillista toimintaa, ei olisi Holapasta uskonut. No, kai se katkeruus, rahanhimo, huomionhalu ja muu epäoleellinen pääsee heikoissa yksilöissä pintaan kovien paikkojen tullen.

  Toivottavasti kirja myy huonosti ja Holappa joutuu vielä kohtaamaan kasvotusten Vastarintaliikkeen väkeä. Jaksamista kaikille, joita Ylen ala-arvoinen artikkelisarja koettaa lytätä.

  • Toivottavasti ei yksikään Vastarintaliikkeeseen kuulunut käy tuota nulikkaa kopauttamassa, sillä sitähän nämä “äärioikeistolaisuuden väkivaltaisuudesta” vouhottavat propagandatorvet oikein tosissaan kaipaavat. Se antaisi myös Holapan asiavirheitä täynnä oleville “paljastuksille” liikaa painoarvoa jota punikkitoimittajat käyttäisivät välittömästi hyväkseen.

   Holappa ei minusta paljastanut oikeastaan yhtään mitään sellaista mikä olisi vahingoittanut liikkeen julkisuuskuvaa ja esim. Vastarinnan omassa vastineessa sekä myös YLE watchin jutussa käy hyvin ilmi ne ristiriitaisuudet ja valheet joita näissä Holapan “paljastuksissa” on.

   Punikit hurraavat omilla foorumeillaan lähes epätoivoisella vimmalla SVLn kaatumisesta “Suuren Johtajan” loikatessa vihollisen leiriin, vaikka kaikki tietävät ettei Holappa ollut koskaan mikään Vastarintaliikkeen ykkösmies oikeastaan yhtään missään. Kovaa provosointia ne nyt yrittää, mutta siihen ei pidä langeta.

   Jäitä hattuun niin jää punikeille taas kerran tyhjä arpa käteen, kuten aina.

 7. Selkäänpuukottajat tulisi sotkea suohon miettimään tekosiaan. Petturit on pohjasakkaa.

 8. Tuli surullinen olo tuosta Holapan haastattelusta… 🙁

  Itse olen viimeisen vuoden aikana, mitä olen paremmin perehtynyt kansallissosialismiin, tullut paljon iloisemmaksi, sosiaalisemmaksi ja ahkerammaksi. Olen kansallissosialistisen elämänkatsomuksen myötä päässyt eroon synteettisistä lääkkeistä, joita söin aiemmin useita vuosia. Terveydentilani on parantunut, fyysinen kuntoni kohonnut ja olen onnistunut laihduttamaan useita kiloja.

  Minä ainakin suosittelen kansallissosialistista elämänfilosofiaa niin fyysisen, henkisen kuin sosiaalisenkin terveydenhallinnan perustaksi.

 9. Onkohan tämä Holapan “muistelmateos” yhtä hyvä kuin hänen aikanaan kirjoittamansa “Wrongfully Accused”-kirja? Siis se sama jota ei liikkeen sivuilla koskaan mainostettu koska se oli kaikkien muiden paitsi kirjailijan mielestä kiusallisen nolo.

  Sama itsensä tikunnokkaan nostaminen jatkuu edelleen.

 10. Eikös tämä ihan hiljattain hommannut tännne Rudolf Hessiä hoitaneen kirjailijan? Varmaankin kaikki luennoll käyneet pääsivät Supon listalle…

  • Jep, syksyllä 2014. Kuvitteli tosissaan lyövänsä rahoiksi tällä ja haki pankistakin rahaa seminaaria varten. Varmaan viimeistään sen jälkeen tajusi ettei näillä hommilla tienaa elantoa ja keksi tavan varmistaa työpaikka. Helppo rahahan hänellä on projekteissaan ollut aina mielessä. Ylen haastatteluissakin harmitteli kun Vastarintaliike ei maksanut palkkaa hänelle.

   • Hetkinen, nyt ei kyllä mene ihan yks yhteen nää jutut täällä. Siis onko tää henkilö nyt ollu poissa toiminnasta usemman vuoden vai ei koska jos hän on ollu vielä seminaareja järjestämässä 2014, niin aika vastikään hän on ollu vielä mukana! Mitä kaikkea on sitten mahtanut hankkia tietoonsa ja vuotaa jatkossa?????

    • Kyseinen “seminaari” ei ollut vastarintaliikkeen järjestämä.
     Vaan herran itsensä.

    • Holappa lopetti aktiivisen toiminnan Vastarintaliikkeessä jo aiemmin, vaikka jatkoi toimintaa Fenrir Förlag -kustantamonsa kanssa ainakin 2014 syksyyn asti.

     Tuolloin hän järjesti mm. Rudolf Hess -kirjatapahtuman ja sai muuten hankkeelleen pyyteetöntä tukea niiltä, joiden päälle hän heittää nyt lokaa rahaa vastaan.

     Kyllähän hänen henkinen romahdus korreloi voimakkaasti tuolloin tapahtuneiden taloudellisten tappioiden kanssa. Harmillista, että omat ongelmat täytyy sälyttää muiden harteille. Niin ne shekelit vain korruptoivat.

     • Ainakin ruotsalaisessa Motgift-podradiossakin näköjään toiminut vielä syksyllä 2014. Vaikuttaa aika epästabiililta, ja kuten sanot romahdus on tullut noihin aikoihin, jos kirjaa ja artikkeleita on työstetty lähes vuosi. Mutta ei sittenkään niin yllättävän harhaista, käsittääkseni tyyppiä on kohdeltu väärin niin juutalaisten, Illmanin, Supon, Amerikan maahanmuuttoviranomaisten, FBI:n, Saksan poliisin, deNugetin, vasemmiston, ruotsalaisten natsien ja suomalaisten natsien toimesta – mitä seuraavaksi? 😀

    • Huomatkaa jälleen vasemmiston trollien epäluulon kylväminen nimimerkiltä “huolestunut”.

     “Mitähän sieltä vielä paljastuu, hui kauhea! Ei voi nyt kehenkään enää luottaa liikkeessä!”

     Tätä nämä punikkitrollit nyt yrittää epätoivon vimmalla.

     • Kiitos selventävistä vastauksista ukko ja S 🙂

      Ja “Ei syytä huoleen”, Halusin vain toiminnasta kiinnostuneena sivullisena tietää kaikki faktat tämän asian taustalta, ei muuta. Pistää nyt hieman vihaksi tuollaiset “punikki” huutelut etenkin kun oma suku on valkoistakin valkoisempi… No mutta saat anteeksi tämän kerran ja jätän tämän tähän.

 11. Jos joku luulee että kansallismielisessä toiminnassa mukana olemalla voi lyödä rahoiksi on kyllä todella väärällä tiellä! Henkilökohtaisella tasolla rahalla ei ole mitään merkitystä tässä taistelussa! Yksi rahaa paljon tärkeämpi asia mitä saat on se tunne että toimit oikein maasi, perheesi ja kansasi puolesta.

 12. Muistan kun aloimme alkuaikoina järjestäytymään, niin tuntui että tässäpä on tolkku mies. Mutta siinäpä pehmeni yleisradion petturiksi. Jokainen meistä tekee omat päätökset – mutta ei puhuta pahaa tovereista!

 13. Morjesta!

  Oon ollu jo parisen vuotta kiinnostunut. Mutta AINA putkahtaa esiin tämä herutus Putinia ja ryssää kohtaan teidän liikkeen tiimoilta. Mikä on homman nimi? En ole mikään toimittaja tai trolli tai vihervassari vaan oikeasti kaveri, joka on kiinnostunut.

  • Osaatko sanoa/muistatko missä tuohon olet törmännyt? En muistaakseni itse tuota aikoinaan huomannut.

  • Viittaatko nyt Holapan väitteisiin, että rahaa ja tukea tulisi idästä?

   • Tulisikin…
    Vastarintaliikeen puolue sai kerran jopa n.1000 kruunua venäjän imperialistisellta liikkeeltä.
    Eli euroissa n.satasen.

  • Eiköhän niitä oikeita kansallismielisiä vainota Putinin valtakunnassa ihan suht samalla kaavalla kuin muissakin sionismin kyllästämissä valtioissa. Tästä varmaan voit sitten päätellä itsellesi vastauksen.
   Se taas on täysin kansallissosialismin arvoja vastaavaa tehdä yhteistyötä käytännössä katsoen minkä tahansa valtion tai kansan kanssa, kunhan heidän omat arvonsa ovat kunnossa. Tämä löytyy tuolta Politiikkaamme -artikkelisarjastakin. Eli on hyvin naiivia vihata esimerkiksi venäläisiä oikeita kansallismielisiä vain koska Venäjä.

 14. Ikävää on jälleen kerran todeta Yleisradion kamala tila.

  Mukavaa on todeta Vastarintaliikkeen olevan oikea oppositio, kuinka muuten sitä vastaan näin hyökättäisiin.

Comments are closed.