Koti Uutisia Juutalaisryhmät yhdistyvät puolustamaan muslimeja

Juutalaisryhmät yhdistyvät puolustamaan muslimeja

0

Juutalaiset ryhmät ovat tällä viikolla taistelleet yhdessä islamofobista syrjintää vastaan muun muassa kampanjoimalla uuden moskeijan puolesta New Jerseyssä ja hijabin käytön puolesta sotilasakatemiassa.

UK_rabbi_muslimi

Lähes tusina juutalaista opiskelijajärjestöä tukee lakiehdotusta Donald Trumpin ehdottamaa muslimien pääsykieltoa vastaan. Lisäksi Amerikan juutalaisjuristien yhdistys taistelee muslimien puolesta oikeudesta saada uusi moskeija Basking Ridgeen New Jerseyssä.

Toinen ryhmä, joka kampanjoi muslimien puolesta, on Interfaith Coalition on Mosques. Kyseessä on juutalaisen painostusryhmä Anti-Defamation Leaguen kokoama ryhmä, joka “tukee muslimiyhteisöjä, jotka haluavat pystyttää uusia moskeijoita”. “Basking Ridgen islamilaiselta yhteisöltä vaadittiin tiukempia standardeja rakennuslupaa varten kuin muilta uskonnoilta, ja tätä on yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä”, sanoi ADL:n paikallinen johtaja Joshua Cohen lausunnossaan.

Amerikanjuutalainen komitea vaati Etelä-Carolinassa olevalta sotilasakatemia Citadelilta hijabin käyttölupaa muslimiopiskelijoille. Koulun johtaja, kenraaliluutnantti John Rosa totesi, että poikkeukset koulun univormukäytännöstä voisivat haitata koulutusta.

“Citadelin pitäisi perua hijabkielto osana koulun omistautumista uusien sotilas- ja siviilijohtajien luomiselle”, kertoi Robert Silverman, amerikanjuutalaisen komitean edustaja lausunnossaan. Lausunto viittasi komitean aikaisempaan käräjöintiin, jonka seurauksena juutalaiselle ilmavoimien upseerille annettiin lupa käyttää kipaa.

Myös Lontoon uusi pormestari, Sadiq Khan, otettiin innoissaan juutalaisyhteisössä vastaan esimerkkinä positiivisesta kehityksestä eurooppalaisten vastustuksesta huolimatta. Ranskan entinen talousministeri, juutalainen Pierre Moscovici, totesi: “Vaikka valtaosa Euroopan asukkaista on kristittyjä uskonnollisesti tai kulttuurillisesti, ei Eurooppa ole kristitty. En usko Euroopan kristittyihin juuriin. Uskon, että Eurooppa on monipuolinen, yhtenäinen ja monimuotoinen. Tämä on kehityksen ja eurooppalaisuuden kaunis symboli.”

Myös Tel Avivin pormestari Ron Huldai onnitteli Sadiq Khania tämän voitosta. Huldai kutsui Khanin Israeliin ja ylisti tämän “kovaa linjaa antisemitismiä vastaan”.

Lähteet: Daily Stormer, Diversity Macht Frei