Koti Artikkelit Historia On sitä ennenkin osattu

On sitä ennenkin osattu

9
Kovat ajat vaativat kovia uhrauksia. Schaumanin teko on oppikirjaesimerkki siitä, kuinka paljon yksilö voi muuttaa asioita niin päättäessään.
Kovat ajat vaativat kovia uhrauksia. Schaumanin teko on oppikirjaesimerkki siitä, kuinka paljon yksilö voi muuttaa asioita niin päättäessään.

“Mikä saa sinut kuvittelemaan, että tuollaiselle on tarvetta?” tai “Tuo ei kuulu nykypäivään” – kaksi argumenttia, jotka jokainen aktiivinen kansallismielinen on takuulla kuullut kerran jos toisenkin. Edellä mainittuja puhki kuluneita lausahduksia viljelevä yksilö tuskin tulee ajatelleeksi, miten itsenäisyytemme ja identiteettimme on saavutettu?

Kansallismieliselle vastaus on ilmeinen, mutta monen monikulttuurisuutta kannattavan mieltä vastaus saattaa jopa järkyttää; Suomen kansa on aiemminkin yhdistynyt vastarintaan ja ollut siinä menestyksekäs!

1900-luvun alussa Suomen ollessa Venäjän vallan alaisuudessa levisi maassamme sen aikaisen vastarintaliikkeen Fria Ord -lehti, jossa vastustettiin Venäjän sortoa ja korostettiin identiteetin tärkeyttä. Kuulostaako tutulta toiminnalta?

Erään pienen kaupungin asevelvolliset päättivät yksissä tuumin näyttää mielipiteensä Venäjän sortotoimista. Asevelvolliset marssivat yhtenä rintamana kutsuntapaikalle tehden pihassa täyskäännöksen. Tämän tehtyään he poistuivat paikalta siistissä ryhmässä riemukkaasti laulaen. Lopputuloksena ainuttakaan kaupungin nuorista ei värvätty.

Suurlakon tunnelmia Helsingissä.
Suurlakon tunnelmia Helsingissä.

Vuoden 1905 suurlakon aikaan kaupunkilaiset yhdistyivät todelliseen voimannäyttöön. Kaupungin santarmit kerättiin yhteen ja heille tarjottiin ivahuutojen höystämää lantakärryajelua toria ympäri. Tämän jälkeen santarmit marssitettiin itään johtavalle tielle läimäysten ja tillikoiden saattelemina!

Edellä mainitut asiat ovat vain pieniä esimerkkejä siitä, mihin Suomen kansa tahtoessaan pystyy. Vastaavia esimerkkejä löytyy jokaisesta kaupungista. Epäilijät voivat hiljaa mielessään miettiä, missä olisimme ilman Eugen Schaumanin kaltaisia miehiä – ja ylipäätään kaikkia heitä, jotka antoivat henkensä isänmaan puolesta!

Terveys ja rakkaus ovat hyvän ja täysipainoisen elämän peruspilareita. Kummankaan tärkeyttä ei voi kylliksi korostaa, rakentuuhan hyvinvointimme niiden varaan. Harmillisen harva lisää listalleen kolmannen vähintään yhtä tärkeän elementin, nimittäin ylpeyden omista kansallisista juuristaan. Eikä vähiten siitä syystä, että sillä on kahden edellä mainitun kanssa eräs toinenkin yhdistävä piirre: niiden tärkeyden ymmärtää vasta, kun ne puuttuvat tai kun ne pyritään kieltämään!

Loppuun mieltä lämmittävä runo Fria Ord -lehden sivuilta:

Ej länge mer ej länge mer
skall rätt i landet skipas
av lejda bovars knytvänslag
med piske och battong
Ej länge mer ej länge mer
ty hämndens dolkar slipas
och hjältarna de samla sig
med höga rop och sång
de resa sig och innan våren stundar
skall over frigjort fosterland vår röd
och gula fana
i aftonsolen fladdra över solbelysta tak

Vapaa suomennos:

Ei kauan enää, ei kauan enää
turvaluvan suojissa mellastavien roistojen
nyrkiniskuin, piiskoin, patukoin.
Ei kauan enää, ei kauan enää,
sillä koston tikareita hiotaan.
Ja sankarit he kokoontuvat
Huudoin kovin ja lauluin,
he nousevat.
Ja ennen kevään koittoa
yllä vapautetun isänmaan
punakeltainen lippumme
on ilta-auringossa liehuva
yllä auringon valaisemien kattojen.

Vieraileva kirjoittaja

 

Lue myös:

Heimosodat osa 1, 2, 3
Radikaali tie vapauteen
Tuumaakaan ei anneta tappelematta osa 1, 2

9 KOMMENTIT

 1. Yksiselitteisesti, hienosti nivottu teksti. Suomessa on meneillään kolmas sortokausi, ja sen alullepanija on EU. Yksityishenkilöiden toimet ovat olleet merkittäviä, muistakaamme vaikka verikoirien alun ja heidän ryhmittäytyminen.

 2. Hieno kirjoitus.

  Minun toivoni lepää siinä, että ihmiset havahtuvat.

  Aselakeja tiukennetaan, jotta tavallinen kansa ei voi puolustautua/nousta vastarintaan. Esim. Pekka-Eric Avuinen/Matti Saari -tyyppiset “False Flag” -operaatiot auttavat musertamaan kansannousua. Näiden ylempien tahojen järjestämät kouluammuskelut, niiden ainoa agenda on tiukentaa aselakeja – kansalta aseet pois.

 3. Innostava katsaus Suomen vaiettuun historiaan! On hyvä, että Kansallinen Vastarinta tarjoaa konkreettisia esimerkkejä oman kansamme historiasta, jotta jokainen ymmärtää, että suora toiminta ja muutos ovat mahdollisia myös täällä!

 4. Suomen maanpetoksellisesti EU:hun vieneiden herranketkuloiden paikka
  on oleva Valtakunnanoikeudessa!

  Maanpetos ja murha ovat rikoksia, jotka eivät koskaan vanhene…

 5. Why such dependence on the Swedes? Yes, they will help you 🙂

  But you must form your own national identity, as we (white European) Australians are *trying* to do. Finns are Finns, not Swedes. Be tough Finns, then!

  🙂

  • Nouse, riennä, Suomen kieli! Ruotsi pois! Suomi suomalaisille! Eläköön JV Snellman!

  • why do you for one second think Finns are counting on help from the Swedes?

 6. Jos ei kohta aleta vastatoimiin,Tapahtuu meille sama mitä ruotsissa.Vanhukset,aikuiset,nuoret ja lapset eivät voi liikkua omalla asuinalueellaan ryöstön/raiskauksen tai väkivallan uhan takia.Minun isovanhempani taistelivat talvi että jatko-sodassa.Ja nyt he kertovat minulle että taisi mennä tämän maan puolustus ihan harakoille.Toinen isovanhemmistani on ryöstetty 2 kertaa maahanmuuttajan toimesta,Eikä uskalla lähteä hoitokodista mihinkään,Ellen minä tai jokin muu läheinen ole turvaamassa.Hän tuntee olonsa yhtä toivottamaksi kuin sota-aikoina.KUKA? tälle pistää oikeasti lopun.Mitä kävi intiaaneille,Australian ym maiden alkuperäiskansoille maahanmuuton takia? No näitä alkuperäiskansoja ei enää juurikaan ole.Kulttuurien sekoittaminen keskenään on pahin virhe mitä voidaan tehdä.Varsinkin kun esim lähi-idän ja pohjoismaiset kulttuurit sekoitetaan keskenään.Se on sama asia kun tiputtaisi tulitikun dynamiittitynnyriin.Uskoisin että tälle hommalle saataisiin stoppi jos meillä olisi oikeasti joku kuka uskaltaa avata suunsa,Eikä sulkea sitä ennenkuin asia on kaikille selvä! Luovuttaa ei saa.Yhteiskuntamme on hieno ulkoa mutta sisältä myrkyllisen mätä.Tietenkin ymmärrän sen että joissain maissa on erittäin huonot olot,Sota,Nälänhätä jne.Suomessa olisi varmasti paremmat olot ellei täällä olisi harjoitettu tätä idioottimaista maahanmuuttopolitiikka,Annetaan vaan satojamiljoonia maahanmuuttajille jotka eivät IKINÄ tule tänne sopeutumaan,Eivät halua tehdä töitä koska saavat rahaa tekemättä mitään.Toisaalla taas suomalainen yh-äiti 4 lasta,Vuokra-asunto.Palkka 2500€/kk.Siitä käteen jää kaikkien pakollisten kulujen jälkeen 200€ yh-äiti saa 60€ asumistukea.hmm tuota joo.

Comments are closed.