Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Vapputempaus Porissa herätti huomiota

Vapputempaus Porissa herätti huomiota

9

Pori_01052014_6

Viime marraskuussa Poriin perustettiin Suomen Vastarintaliikkeen aktivistiryhmä, minkä jälkeen kaupungissa onkin ollut viikoittain vireää kansallismielistä toimintaa. Torstaina järjestettiin aktivismia, joka kiinnitti koko Porin vappuväen huomion.

Vappu on aina ollut äänekäs ja näkyvä poliittinen juhla. Torstaina aktivistit pudottivat suuren banderollin, käyttivät vihreää savua ja puhuivat megafoniin vapputorille kokoontuneille. Kuinka ollakaan, tempaus ajoittui yhteen Satakunnan vasemmistoliiton vapputilaisuuden kanssa. Vasemmisto on pettänyt työtätekevät suomalaiset siinä missä kokoomusjohtoinen oikeistokin. Kokoomus on saksinut Suomelta hyvinvoinnin ja vasemmisto vaatii maan vähätkin varat suunnattaviksi kehitysapukohteisiin Afrikkaan ja Suomeen tunkeutuville elintasopakolaisille. Vastarintaliikkeen kansallismielinen sanoma on suunnattu alkuperäisille suomalaisille työntekijöille.

Pori_01052014_1

Pori_01052014_3

Pori_01052014_5

Kuten arvata saattoi, paisutteli porilainen sanomalehti Satakunnan Kansa (SK) tuttuun pateettiseen tapaansa tilaisuudesta varsinaisen terrori-iskun. SK:n uutinen levisi pian valtakunnallisiinkin medioihin. Puhuttiin pommeja heittelevistä mellakoivista “uusnatseista” ja järkyttyneistä ihmisistä. Toki torille kokoontunut vappuväki oli tapauksesta ihmeissään, mutta lehdistön kauhutarinat olivat kuin toisesta todellisuudesta.

Pori_01052014_7

Vasemmisto oli tietysti syystäkin näreissään: samaan aikaan puhetta pitäneen punaisen eurovaaliehdokkaan itsemainontaan ei juuri kukaan kiinnittänyt huomiota sen jälkeen, kun aktivistit olivat ripustaneet banderollin esiin. Vasemmistolaiset yrittivät saada äänentoistoa kovemmalle, mutta ääni hukkui silti megafonia käyttäneen aktivistin puheen alle. Kirjoittelut “pommeista” olivat tosin täyttä puppua. Yksi lähes kokonaan palanut savuheite tippui rakennuksen vierelle maahan, eikä sitä todellakaan “heitetty yleisön joukkoon”. Median mukaan aktivistit olisivat myös syyllistyneet “kiihottamiseen kansanryhmää vastaan”. Todellisuudessa megafoniin huudettiin iskulauseita kuten “Todellista vastarintaa!” ja “Vapaa, kansallinen ja radikaali!”. Voi siis vain arvailla, mihin syytökset “vihapuheesta” oikein perustuvat. Sanomaa ei suunnattu ketään vastaan, vaan toiminnalla mainostettiin järjestöä.

Pori_01052014_8

SK:n mielikuvituksellinen tarinankerronta ei yllättänyt, sillä lehti on tunnettu hyvistä suhteistaan porilaisiin vasemmistoöykkäreihin. Vaimoaankin hakannut vasemmistoaktiivi Puuha-Aki” Nummelin alkoi maaliskuussa huutaa ilman mitään syytä suositussa kahvilassa istuneelle kansallismieliselle henkilölle, joka oli paikalla alle neljävuotiaan lapsensa kanssa. SK:n toimittaja Ville Hammarberg kuitenkin uutisoi välikohtauksesta väittäen, että “uusnatsit olivat yrittäneet tunkeutua pakolaiskeskusteluiltaan”. Hammarberg on aiemminkin kirjoittanut kummallisuuksia Vastarintaliikkeestä, mutta vappuvälikohtauksesta kirjoittanut toimittaja ei tohtinut julkaista propagandapommiaan omalla nimellään.

Poliisi otti tilaisuuden yhteydessä kiinni lukuisia aktivisteja. Kaikki kiinniotetut on nyt vapautettu, mutta jatkamme aiheesta uutisointia.

Vappu on valkoinen!

Toimitus

9 KOMMENTIT

  1. Propsit jäbille ja tytyille tempauksesta sekä mageesta banderollista! Vaikea uskoa, että tahalleen olisitte savuttanu vappukansaa. Pori 1.5.2014 – nevö forget!

  2. Hyvä, että aktivistit vapautettiin jo! Jatkakaa erinomaista työtä!

  3. Kunnon vaihtoehtoinen vapputempaus, ja hyvää mainosta jälleen! Tsemppiä!

  4. Asiallista meininkiä. Nostan Porin tempaukseen osallistuneille hattua. Jatkakaa samaan malliin!

  5. Kylläpäs vassaria ottaa kupoliin moinen toiminta. Ei kai siitä suuttua pidä jos muillakin on sanansa sanottavana.

  6. Hienoa toimintaa! ja on muuten komea banderolli. Näin sitä vappua vietetään, eikä missään puistossa juovuksissa mutisten punalipun kanssa. Jännästi kyllä reagoidaan, kun kansallissosialistit tekevät jotain tämän kaltaista, punaisten puolelta moinen temppu olisi aiheuttanut vain selkääntaputtelua. Toivottavasti ei ihan älyttömiä sakkoja tuosta suuresta rikoksesta napsahda.

  7. Todella hienoa toimintaa! Eikait poliisit takavarikoinu tuota tyylikästä banderollia?

  8. Det ser mycket vackert ut mina vänner tillika goda grannar i öst!

Comments are closed.