Koti Artikkelit Pääkaupunkiseudun aktivisti haastattelussa

Pääkaupunkiseudun aktivisti haastattelussa

9

ak_petri

Pääkaupunkisedun aktivistiryhmällä on mielenkiintoinen vuosi pian takanaan. Ryhmä on vuonna 2013 paitsi järjestänyt katutoimintaa, monipuolisia tempauksia ja vuoden aktivistipäivät niin myös lisännyt urheilun määrää ohjelmassaan. Viikoittaisen harjoittelun lisäksi alueella on järjestetty tänä vuonna esimerkiksi urheilupäiviä. Petri Nordman vastasi kysymyksiimme aktivistin arjesta, pääkaupunkiseudun vastarintatoiminnasta sekä liikunnan tärkeydestä.

Hei Petri! Kuinka tämä vuosi on mennyt pääkaupunkiseudun ryhmällä yleisesti ottaen?

Vuosi on mennyt oikein hyvin erilaisen aktivismin parissa. Kesällä asetimme lukuisia banderolleja ja jättijulisteita teiden varsille, mikä on tuonut vaihtelua perinteisten tarrojen ja lentolehtisten levittämiseen alueellamme. Samoin voi myös todeta pitämistämme kamppailutreeneistä.

Olette viime aikoina panostaneet urheilutoimintaan. Kertoisitko tästä lisää?

Säännölliset itsepuolustusharjoitukset päätettiin aloittaa vuoden alussa ja ne ovat olleet siitä lähtien osa viikoittaista toimintaa, joten edistystä on tapahtunut sillä saralla huomattavasti. Olemme myös vuoden aikana järjestäneet kahdet urheilutapahtumat sekä yhdet urheilupitoiset aktivistipäivät.

Itsepuolustusharjoittelulla näyttäisi olevan merkittävä rooli treeneissänne. Onko siinä kyse pelkästä mukavasta urheilumuodosta vai onko itsepuolustustaitojen opettelulla syvällisempi tarkoitus?

Tietenkin tarkoitus on varautua erilaisia tilanteita varten yhä vaarallisemmaksi käyvässä Suomessa. Sekin on huomioitava, että vastustajamme eivät aio pysyä loputtomiin passiivisina nettiin kirjoittelijoina. Täytyy siis olla realisti. Lisäksi urheilu toimii omanlaisena rekrytointimuotona.

Ryhmakuva_Hki

Oletko huomannut, onko treenaaminen tai ylipäänsä liikkeeseen kuuluminen vaikuttanut omiin tai tovereidesi elämäntapoihin?

Liike tunnetusti kannustaa jäseniään omaksumaan terveet elämäntavat, ja monet ovat tehneetkin parannuksia tämän suhteen sitten liikkeeseen liittymisen. Esimerkiksi itse olen jo hyvän aikaa sitten luopunut kokonaan alkoholista. Viikoittaiset treenit ovat myös innostaneet aktivisteja harrastamaan enemmän liikuntaa.

Olet yksi monista aktivisteistamme, joiden henkilötiedot on julkaistu äärivasemmistolaisilla nettisivuilla. Onko tällä ollut vaikutusta poliittiseen toimintaasi?

Missään vaiheessa en ole miettinyt liikkeestä taka-alalle siirtymistä, en myöskään tietojeni julkaisun jälkeen. Moisesta pikkumaisesta ilkivallasta ei ole aiheutunut konkreettista haittaa.

Pääkaupunkiseudun aktivistiryhmä on jaettu kahteen osaan. Miksi näin?

Jäsenmäärä on kasvanut niin suureksi ajan myötä, että olemme jakaneet ryhmän käytännöllisistä syistä; pienemmissä ryhmissä kaikkien aktiivien potentiaali tulee paremmin esille. Ties vaikka kasvamme ensi vuonna kolmen ryhmän kokoiseksi!

Järjestitte syyskuussa Helsingissä huumorilla höystetyn tempauksen, jonka sanoma oli kuitenkin vakava. Aiotteko jatkossakin kokeilla erilaisia aktivismin muotoja? Onko jotain jo suunnitteilla?

Syyskuun tempaus oli piristävää vaihtelua perusaktivismiin, ja saimmekin tästä paljon positiivista palautetta. Tulevaisuudessa aiomme varmasti toteuttaa enemmän tai vähemmän vastaavaa tavallisesta poikkeavaa aktivismia, kunhan saamme moista suunniteltua.

Mainittakoon myös, että teemme toisinaan viikonloppuisin aktivismikierroksia pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, kuten viimeksi Orimattilaan, jossa levitimme paikallisille tietoisuutta kaupungissa sijaitsevasta raakoja halal-teurastuksia suorittavasta Vainion Teurastamo Oy:stä.

Pääkaupunkiseutu on tunnetusti Suomen monikulttuurisinta aluetta. Monikulttuurisuudessa elämisen voisi kuvitella tekevän ihmisistä vastaanottavaisia meidän sanomallemme. Onko tällaista havaittavissa?

Pääkaupunkiseudun monikulttuurisuudessa elävien on helpompi hahmottaa se synkkä tulevaisuus, joka koko Suomea odottaa, mikäli asioiden annetaan jatkua samaan malliin. Tämä tekee ihmisistä selvästi vastaanottavaisempia liikkeen sanomalle.

Miten paikalliset ihmiset suhtautuvat liikkeeseen? Onko eroa eri väestöryhmien kesken?

Suurimmaksi osaksi tavallinen kansa suhtautuu hyvin toimintaamme, joskaan eri väestöryhmien välillä en ole niinkään eroja huomannut, ainakaan kaduilla käydyistä keskusteluista päätellen.

Tre130420135

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ryhmällänne on?

Aiomme jatkaa viikoittaisen perusaktivismin ja itsepuolustustreenien parissa sekä tietysti järjestää erilaisia tempauksia ja tapahtumia. Artikkeleiden kirjoittamiseen tulemme myös jatkossa panostamaan.

Suuret kiitokset haastattelusta!

 

Toimitus

9 KOMMENTIT

  1. Pääkaupunkiseudun ryhmä kehittyy hyvää vauhtia, tätä oli ilo lukea! Jatkakaa liikuntaa ja poliittista työtä!

  2. Pakko vielä kiittää Pääkaupunkiseudun ryhmää loistavista urheilu- ja aktivistipäivistä!

  3. PK-seudulla on kyllä hieno meininki ja ryhmän viikkotreeneissä vierailleena voin vain nostaa hattua ja rohkaista uusia mukaan toimintaan!

  4. Mielenkiintoinen haastattelu. Suoraselkäiset ja aktiiviset toimijat ovat liikkeen selkäranka!

  5. Kannatti tulla dösällä Stadista Tampereelle lauantaina Vastarintaliikkeen miekkariin. Hyvät oli tapahtumat ja puheet. Meitä tuli dösässä n. 40 kannattajaa.

    Hegesippus

Comments are closed.