Koti Artikkelit Kansanmurha Katuaktivismia Tampereella poliisin politisoitumista vastaan

Katuaktivismia Tampereella poliisin politisoitumista vastaan

12

Vastarintaliike järjesti lauantaina 18. maaliskuuta katuaktivismia Tampereella. Aktivismi käynnisti valkoisten kansanmurhan vastaisen kampanjaviikkomme, jonka yksi teemoista oli Suomen poliisin politisoituminen.

Pirkanmaan aktivistit kerääntyivät aikaisin Tampereen Kodille valmistautumaan tapahtumaan, ja paikalle soljui aamupäivän mittaan tasaisesti osanottajia ympäri Suomea. Aktivistit vaihtoivat keskenään kuulumisia, kunnes puolen päivän maissa suuntasimme Keskustorille katuaktivismia varten. Jäseniä oli paikalla sen verran runsaasti, että tapahtuma herätti paljon ohikulkijoiden mielenkiintoa jo ennen sen varsinaista alkua.

Tapahtumaa varten tehtyjä liikkeen kieltohanketta koskevia lentolehtisiä jaettiin runsain mitoin. Lentolehtisessä ja ensimmäisessä puheessa tuotiin esille, miten määrittelemättömien “hyvien tapojen” vastaisuuden varjolla voidaan käytännössä kieltää mikä tahansa kansallismielinen järjestö. Lisäksi mainittiin, kuinka liikkeen potentiaalinen kielto vain lisäisi päättäjien sensuurivimmaa ja madaltaisi muidenkin järjestöjen kieltämiskynnystä.

Monet aurinkoisesta päivästä torin laitamilla nauttineet tulivat hakemaan lentolehtisen ja kysymään tapahtuman taustoista, kieltokanne kun on kiitettävän näkyvästi ollut mediassa näkyvillä viime kuukausina. Liike tuntui myös olevan ihmisille tuttu, todennäköisesti kiitos suuren viimeaikaisen medianäkyvyyden. Valtaosa ihmisten palautteesta oli positiivista. Tapahtuma herätti innostusta mitä erilaisimmissa ihmisissä: ohi kulkeneet raskaan musiikin ystävät halusivat tehdä lahjoituksen, ja englantia puhunut pastori vaati kätellä aktivisteja. Myös eräs juttelemaan tullut bulgarialainen totesi liikkeen olevan oikeassa.

Jonkin ajan päästä myös poliisi löysi tiensä paikalle pysäköiden maijansa näkyvästi katutapahtuman eteen, mistä käsin poliisit seurasivat lopun tapahtuman ajan. Tämän jälkeen viimein muutama tapahtumaa kauempaa kuvannut vasemmistolainenkin uskaltautui hieman lähemmäs huutamaan pari perinteistä latteutta.

Kun molemmat puheet oli pidetty ja lentolehtiset jaettu, lähtivät aktivistit Keskustorilta muodostelmassa liput liehuen Näsinpuistoon yhteiskuvaa varten. Torilta tuttu yli-innokas poliisiparivaljakko seurasi aktivisteja niin kauan kuin tietä riitti ja jäi vielä parkkipaikan nurkan taakse kurkistelemaan, kun osanottajat poistuivat puistosta autoillen.

Vuoden ensimmäinen isompi katutapahtuma Tampereella sujui esimerkillisen rauhallisesti, ja poliisit saivat tyytyä tarkkailijan rooliin.

 

Tampereen aktivistiryhmä

12 KOMMENTIT

 1. Taitaa olla laatuaan ensimmäisiä julkisia mielenilmauksia poliisia vastaan kansallismielisiltä, hienoa! Poliisivastaisuutta pitää tuoda esille, jotta suuremmat määrät kansallismielisiä ymmärtäisi tilanteen ja saadaan ehkä parikin kyttää vaihtamaan puoltaan ennen tilipäivän koittoa.

 2. Taisi olla shokki kaupungin päättäjille että heitä ei noin vain kumarretakkaan. Mutta moni on ajatellut asioita ja jokunen rohkea uskalsi jo ilmaista mielipiteeensäkkin.

 3. Hieno tapahtuma! Minusta on vähän surullista, että vaikka vastapuolta oli paikalla, kukaan ei suostunut käymään kunnon perinpohjaista keskustelua Vastarintaliikkeen kanssa. Nyt olisi ollut oiva tilaisuus punnita molempien puolten argumentit.

  Sen sijaan äärivasemmisto jakoi somessa jotain varoituksia, joilla kulttuurimarxistit yritettiin pelotella välttämään koko tapahtuma-aluetta:

  http://archive.is/Otqld
  http://archive.is/W7ru7

  • Antifasistinen rintama on ilmeisesti vaihtanut taktiikkaansa. Enään ei edes yritetä murskata fasismia, vaan juostaan sitä karkuun.

  • Suomalaisen antifasismin tila. Argumentointi ei kelpaa, koska argumentteja ei ole, ja väkivallalla ei uskalleta vastustaa, koska perinteisesti tässä on vasemmiston pelleille käynyt huonosti. Nyt “radikaalit” vetävät jo julkisesti uhriviittaa päälle ja kehottavat toisiaan välttämään kansallissosialisteja! Joku voisi sanoa, ettei tiettyjen henkilöiden uhraukset ole menneet hukkaan.

 4. Kuvista päätellen tapahtumaa katseltiin monenlaisella naamalla. Pääasia oli, että “sananvankeuden” puolustajat pysyivätkin kuin pysyivät haalareissaan, vaikka punaisessa Tampereella oltiinkin.
  Rauhallinen esiintyminen jää mieleen poikkeuksena ja erona “vastaamattomista”, jotka ovat “anti-rasistien” ja muiden vastaavien “maailman harmoniaa puollustavien” (hyökkäävien) käsialaa. Tampereella näytti olevan pilvipoutainen keväinen päivä ja peruskansalaiset ilmeisen rauhallisella tuulella.

  • En kyllä pysty allekirjoittamaan väitettä punaisesta kaupungista. Yhtä suuri vaara punikit on Tampereella kuin mitä ne on jossain perähikiällä. Nytkin ne varoitteli hädissään toisiaan, että älkää menkö keskustaan, kun siellä on kansallissosialisteja.

   Mutta tosiaan hieno tapahtuma ja lisää tätä – kaduilla näkyminen on yksi kansallissosialistien tärkeimmistä velvollisuuksista!

 5. Hyvännäköistä toimintaa! Hyvä, että Tampereellakin on nykyään aktiivisesti katutoimintaa.

 6. Onkohan poliisiylijohtaja Kolehmainen aito kulttuurimarxisti, vaiko pelkästään poliittinen kiipijä, joka on valittu virkaansa oikeus- ja sisäministeriöissä toimivien demlalaisten tuella ja vaikutuksella, vainoamaan kansallismielisiä?

  • Poliisihallitus toimii sisäministeriön alaisuudessa? En kyllä usko, että nämä neuvostoideat on täysin Kolehmaiselta itseltään lähtöisin, mutta hän toiminee niiden sairasmielisenä toteuttajana.

Comments are closed.