Koti Artikkelit Kansallinen taistelu HoGeSa yllätti saksalaiset

HoGeSa yllätti saksalaiset

5

hogesa6

HoGeSa – huligaanit salafisteja vastaan – on erittäin nopeasti kasvanut liike, joka on yhdistänyt monet Saksan kansallismieliset sekä jalkapallokannattajat. Liikkeen viimeisin mielenosoitus järjestettiin lauantaina Hannoverissa, jossa paikalla oli noin 3 500 kannattajaa ja 5 000 poliisia.

Suomessa HoGeSa sai palstatilaa jo viime kuussa, kun verkosto järjesti Kölnissä tuhansien ihmisten mielenosoituksen. Helsingin Sanomien uutinen aiheesta oli tietysti täynnä valheita ja asiavirheitä. Lehden Saksan-kirjeenvaihtaja Tiina Rajamäen artikkelista “Uusnatsien mellakka yllätti Saksan poliisin” välittyi kuva, ettei toimittajalla ollut lainkaan käsitystä ilmiön taustoista. Mikä HoGeSa siis on?

HoGeSa ei ole yhdenkään poliittisen puolueen tai järjestön oma projekti, vaan jalkapallostadioneilta alkunsa saanut kansanliike maahanmuuton aiheuttamia turvallisuusuhkia vastaan. Mielenosoitusvideoita katsomalla selviää nopeasti, etteivät läheskään kaikki osanottajat ole kansallismielisiä aktivisteja. Saksan järjetön maahanmuuttopolitiikka on johtanut siihen, että tavallisten saksalaisten tyytymättömyys alkaa purkautua kaduilla, vaikka protestien takana ei olisikaan selvää poliittista ohjelmaa. Keväällä Saksan presidentti Joachim Gauck esitti ärtymystä herättäneen kannanoton ja iloitsi julkisesti siitä, että saksalaisista on tulossa vähemmistö omassa kotimaassaan. Ei siis ihme, että saksalaiset etsivät muutosta nyt muualta kuin äänestysuurnilta.

HoGeSa on jo nimensä puolesta mielenkiintoinen projekti. Toisin kuin sionistinen European Defense League, saksalaiset eivät puhu “islamin” tai arabinationalismin vaan salafismin vastustamisesta. Salafismi on sunni-islamilainen ääriliike, jota maailmanpolitiikassa edustaa ennen kaikkea Saudi-Arabia, joka on sionistivaltio Yhdysvaltojen läheinen liittolainen. Lähi-idässä salafisteja vastaan taistelevat esimerkiksi Iranin ja Syyrian hallitukset, joilla on perinteisesti ollut lämpimät välit David Duken kaltaisiin valkoisiin kansallismielisiin (1, 2). Vaikka sekä HoGeSa ja European Defense League ammentavatkin voimaa jalkapallokatsomoista ja vastustavat islamismia, ei niitä voi poliittisessa mielessä verrata toisiinsa.

HoGeSa koostuu eri jalkapallojoukkueiden kannattajaryhmistä, jotka ovat perinteisesti kilpailleet keskenään. Erimielisyydet on kuitenkin sysätty sivuun saksalaisten yhteisen vihollisen vastustamiseksi. Projekti on ollut menestys, ja Saksan poliisi on joutunut valmistautumaan HoGeSa-mielenosoituksiin, joihin on ennakoitu osallistuvan jopa toistakymmentä tuhatta kannattajaa. Kaikki alkoi vuonna 2012, kun useat kannattajaryhmät yhdistyivät GnuHoonters-nimellä. HoGeSa alkoi puolestaan toimia avoimesti tänä vuonna ja sen ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin syyskuussa Dortmundissa. Ryhmä järjesti vastaavia kokoontumisia muissakin kaupungeissa ennen Kölniä, jonka mielenosoitus oli sen ensimmäinen varsinainen massatapahtuma. Die Welt -lehden haastatteleman poliisin mukaan Saksan jalkapallokannattajien joukossa ei ole koskaan aiemmin ilmennyt yhtä paljon “poliittista ääriliikehdintää”.

hogesa5hogesa8hogesa4hogesa3

hogesawhiterex
Venäläislähtöinen White Rex -ryhmä on osoittanut tukensa HoGeSalle.

Järjestön julkisissa tapahtumissa on ollut paikalla aggressiivisia vastamielenosoittajaryhmiä, jotka ovat koostuneet äärivasemmistolaisista ja maahanmuuttajista, joista monet ovat luonnollisesti olleet ääri-islamisteja. HoGeSa-ilmiö onkin paljastanut monikulttuurisen liberalismin absurdiuden: Miksi fundamentalismin ja uskonnollisen väkivallan vastustaminen herättää niin suuria tunteita? Miksi liberaalit lähtevät osoittamaan mieltä rinta rinnan patavanhoillisten ja jopa terrorismia kannattavien islamistien kanssa? Helsingin Sanomat ja muu valtamedia on uutisoinut “riehuvista uusnatseista”, vaikka yhteenotot mielenosoituksissa ovat olleet äärivasemmiston, Saksan poliittisen poliisin ja maahanmuuttajien aiheuttamia. Totta on kuitenkin se, etteivät salafismin vastustajat ole kääntäneet toista poskeaan, jos heidän kimppuunsa on hyökätty. Kölnin mielenosoituksen jälkeen useat äärivasemmistolaiset valittivatkin Saksassa siitä, ettei provosoivasti käyttäytyneitä vastamielenosoittajia “suojeltu” tarpeeksi tehokkaasti HoGeSa-kannattajilta.

Toiminnalla on ollut jo nyt suuri psykologinen vaikutus moniin Saksan maahanmuuttajiin. Esimerkiksi tunnettu ääri-islamisti ja entinen ammattinyrkkeilijä Pierre Vogel ei ole enää uskaltanut jatkaa uhmakasta esiintymistään. Kölnin HoGeSa-mielenosoituksen jälkeen väkivaltaisista puheistaan tunnettu Vogel on palkannut itselleen ja perheelleen henkivartijat ja alkanut esiintyä julkisuudessa huligaanien avuttomana uhrina.

 

Toimitus

Aiheesta muualla:

HoGeSa.info
#HoGeSa

Lue lisää Saksan tilanteesta: Haastattelussa Tag der deutschen Zukunft

5 KOMMENTIT

  1. Se menee hulinaksi tuolla Saksanmaalla tätä menoa. Noh, antaa mennä, kukapa siinä häviää? Sitäpaitsi Saksa kuoli vuonna 1945. Enää ei ole jäljellä kuin “BRD”.

  2. Lopulta järki voittaa monikulttuuripropagandan jopa Saksassa! Hienoa, että tätä potentiaalista kansallismielistä massaliikettä ei ole samalla tavalla haaskattu kuten EDL:n tapauksessa.

  3. Valtakuntia nousee ja kaatuu, kaupungit voidaan tuhota soraläjiksi, historia voidaan vääristellä ja kansakunnan omaisuus rosvota, voidaanpa kansanruumistakin yrittää turmella systemaattisella roturutsalla; mutta niin kauan kuin kansan rodullinen ydin säilyy edes osittain elossa ja puhdasverisenä, on vain ajan kysymys milloin sen sisäinen vapaudenkaipuu murtaa luonnonvastaisuuden patoportit ja alkaa järjestäytymään uudeksi yhteiskunnaksi. Vaikka tautia aiheuttava bakteeri voi aikansa juhlia loisena isäntäolennon ruumiissa, täytyy sen pakostakin hävitä lopulta taistelunsa kotiaan puolustaville valkosoluille (no pun intended) ennenkuin se ehtii aiheuttaa kuolemanvaaran isäntäeliölle.

    Samoin ei Saksan kansaa pystytä Frankfurtin koulukunnan pseudotieteillä ja poliittisella terrorilla loputtomiin kyykyttämään, vaan selkä seinää vasten painettu kansa nousee väistämättä vastarintaan kun sen olemassaolo alkaa olla konkreettisesti uhattuna. Miehittäjien kovakourainen denatsifikaatiopolitiikka on nyt kääntymässä tyranneja vastaan. Kun kansallismielinen itseilmaisu on tukahdutettu täysin, se alkaa väistämättä purkautumaan vaihtoehtoisia väyliä myöten, mikä tekee siitä entistä vaikeammin padottavan.

    Kuten prinsessa Leia sanoi Tähtien sodassa: “Mitä enemmän puristatte otettanne, sitä enemmän tähtijärjestelmiä luiskahtaa sormienne välistä.”

Comments are closed.