Koti Uutisia Talous Euroopan keskuspankki kiristää Italian populistihallitusta

Euroopan keskuspankki kiristää Italian populistihallitusta

1

Italialaiset äänestivät tänä keväänä euro- ja maahanmuuttokriittiset populistipuolueet valtaan. Ennen kuin vaalivoittajat pääsivät muodostamaan hallituksen, globalistipankkiirit ja EU-eliitti hyökkäsivät armottomasti puolueita vastaan, jotta nämä poistaisivat kansallis- ja itsenäisyysmieliset tavoitteet hallitusohjelmastaan.

Italialaiset äänestäjät ovat pitäneet eliitin toimintaa iskuna demokratiaa vastaan. Vaikka äänestäjät tahtoisivat hylätä euron ja sulkea rajat, eivät johtavat rahoittajat ja EU-byrokraatit yksinkertaisesti suostu tähän. Tuoreiden tietojen mukaan myös Euroopan keskuspankki EKP on painostanut uutta hallitusta kulissien takana.

Italian uuden hallituksen mukaan Euroopan keskuspankki on vähentänyt radikaalisti Italian velkakirjojen ostamista suhteessa esimerkiksi saksalaiseen velkaan. Finanssikriisin jälkeen EKP on keinotekoisesti ylläpitänyt euromaiden luottoluokitusta ostamalla suuria määriä niiden velkakirjoja. EKP voi kiristää jäsenmaita vähentämällä velkakirjojen ostoa, jolloin velan arvo romahtaa ja kohdevaltio voi ajautua uuteen talouskriisiin.

Syrjimällä nimellisesti “maahanmuuttokriittisten” hallituksen johtamaa Italiaa ja suosimalla kulttuurimarxistien johtamaa Saksaa Euroopan johtavat pankkiirit tekevät siis häikäilemätöntä globalistista politiikkaa. EKP ostaa velkakirjat veronmaksajien rahoilla, mutta äänestäjillä ei ole valtaa päättää EKP:n johtajista. Euroopan unionissa “demokratia” merkitsee siis veronmaksajien elättämien pankkiirien ylivaltaa.

EU on kiristänyt maahamuuttoa ja globalismia vastustavia valtioita myös leikkaamalla niiden budjettirahoitusta. Leikkausten kohteina ovat olleet muun muassa Puola ja Unkari, jotka eivät ole tahtoneet avata rajojaan elintasopakolaisille.

Lue myös:

EU lahjoittaa taas veronmaksajien rahaa rikoksista tuomituille pankeille
Italian “populistihallitus” luopumassa EU-vastaisuudesta – ei vaadi euroeroa

1 KOMMENTTI

 1. Viime vuodenvaihteessa meille ratifioitiin EU-pankki. Tämä tarkoittaa että kaikki EU alueella toimivat pankit alistettiin EKP:n alle. Ja että jos joku pankki joutuu “ahdinkoon”, muuta pankit maksavat ko. pankit katteettomat lainat. Ja toisaalta, maksavat myös jo myönnetyt lainat. Esimerkkinä Urpilaisen Kreikka-lainat vastavakuuksineen. “hei, me ei taidettukaan tienata tällä”.

  Se mikä tässä uutisessa on merkittävää on se että EKP ja EU muuttavat valtiotasolla politikkoja mieleisikseen. Maan sisäisiin asioihin vaikuttaminen tehdään kiristämällä taloutta ja valtiolainojen ehtoja. Tosin, valtiolainoja ei ole koskaan tarkoitus maksaa takaisin koska markkinoille päästetyn rahan on tarkoitus kasvattaa inflaatiota. Ja siinä EKP sekä IMF ovat onnistuneet yli odotusten.

  Puhumattakaan holtittomimmista euroopan maista, Suomessakin on selvästi nähtävillä ahneuden markkinat. Täälä myytäviä palveluita ja hyödykkeitä hinnoitellaan “kipupiste” hinnoittelulla. Eli hintoja nostetaan 5% vuosineljänneksessä. Jos tuote lakkaa liikkumasta, sen hinta pidetään paikoillaan ja muutaman kuukauden kuluttua se liikkuu jälleen. Ja sen jälkeen sama hinnankorotus kierto jatkaa entiseen malliin.

  Yrittäjät luulevat olevansa näppäriä pyytäessään “viimeisen hinnan” ja kunnon voiton saatuaan tuntevat olonsa turvalliseksi. Mutta he eivät ymmärrä että jokainen ylihinnoiteltu kauppa tai työ puree persusksiin kiertoteitse. Se korottaa muita hintoja ja tulee itselle maksettavaksi toista kautta. Ja vieläpä moneen kertaan.

  Meillä on EU:ssa tiettyjä sääntöjä ja meillä on markkinat jotka elävät omaa elämäänsä. Näitä Eu sääntöjä aniharva maa noudattaa ja markkinoita on vaikea kontrolloida. Siksi tuntuu oudolta että EU-diktaattorit pyrkivät kaatamaan demokraattisen hallituksen joka koittaa saada maansa asiat EU-sääntöjen tasalle. Hillitä markkinoita niin ettei markkinakuplan puhkeaminen vie koko EU-pankkisektoria taloudellisesti kuralle. Konkreettisimmillaan tämä tarkoittaa 100 000e/asukas EU-lainan maksuunpanoa heti. Keneltä löytyy moinen rahasumma?

  EU:n diktaatorit ovat jälleen paljastaneet itsensä. Alkoholisoituneen Jnckerin koko “elämäntyö” tulee hajoamaan palaisksi eikä Juncker pysty sitä estämään. Se hajoaa kun kansakunnat ja kansalasiset saavat tarpeeksen.

Comments are closed.