Koti Artikkelit Vastarintaliike Aktivismintäyteinen päivä Helsingissä – katso video!

Aktivismintäyteinen päivä Helsingissä – katso video!

14

Työpaikkojen pako. Loputon talouskasvu. Avoimien rajojen politiikka. Palveluiden rapautuminen. Kaikki tämä on aiheuttanut ennennäkemättömiä ongelmia suomalaisille työntekijöille. Tästä aiheesta Suomen Vastarintaliike saapui Helsingin keskustassa sijaitsevalle Narinkkatorille keskustelemaan suomalaisten kanssa.

Saavuimme torille puolilta päivin. Ryhdyimme jakamaan lentolehtisiä ohikulkeville ihmisille sekä keskustelemaan aiheesta kiinnostuneiden kanssa. Lehtisemme sanoma saikin hyvän vastaanoton väen keskuudessa, jota aurinkoisena päivänä olikin runsaasti liikenteessä. Keskusteluita käytiin kymmenien ihmisten kanssa. Kanssamme jutustelemaan jäi ihmisiä aina työttömistä henkilöistä talousasioihin enemmänkin perehtyneeseen väkeen, kuten yrittäjiin ja finanssialan opiskelijoihin. Aktivistien sanoma kiinnosti myös Suomeen muualta tulleita, ja vuoropuhelua käytiin englanniksi muun muassa Espanjasta ja Tšekistä kotoisin olleiden kanssa. Suurinta osaa keskustelukumppaneistamme tuntui yhdistävän sama asia: nykyiselle talousjärjestelmälle on saatava muutos.

Narinkkatori_27092014_1Narinkkatori_27092014_2Narinkkatori_27092014_3Narinkkatori_27092014_4

Jonkin aikaa torille saapumisemme jälkeen Suomen Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen otti esille megafonin, johon hän piti puheen. Pidetty puhe oli sama kuin jakamamme lehtisen sisältö:

“Työpaikat takaisin suomalaisille!

Euroopan unioni ja talouden kansainvälistyminen ovat murjoneet hyvinvointimme ja työllisyytemme. Yhä useampi suomalaisnuori pakotetaan sosiaalituista riippuvaiseksi, sillä vierastyövoima tekee kaiken halvemmalla.

Puolueidemme epäisänmaallinen politiikka heijastuu yrityksiin. Tehtaat ja voitot ohjataan Suomen ulkopuolelle, jossa työ on halvempaa ja verotus kevyempää.

Sekä työpaikkojen pako että Suomea kuormittava siirtolaistulva ovat saman ilmiön oireita. Media ja valtapuolueet vaativat loputonta talouskasvua, jota ei saada ilman palkkoja polkevia maahanmuuttajia, isänmaattomia rahoitusmarkkinoita ja halpatyömaita. Talouskasvu ei kuitenkaan ole tuonut hyvinvointia, vaan se on rapauttanut peruspalvelut, tuhonnut kulttuurimme ja myynyt kansallisomaisuutemme ulkomaille.

Loputon talouskasvu ei ole hyvinvoinnin edellytys eikä taloudellinen välttämättömyys. Mahdollinen se ei voi olla edes luonnon kestokyvyn rajallisuuden vuoksi. Tappavan talouskasvuvaatimuksen takana ovat epäkansalliset pankit, jotka luovat rahaa korkeakorkoisena velkana.

Jotta suomalaiset saavat työpaikkansa takaisin, on Suomen erottava EU:sta ja kansallistettava pankkitoiminta. Emme saa olla ylikansallisten yritysten ja pankkien orjatyövoimareservi. Tahdomme Suomen olevan itsenäinen valtio, joka takaa työllisyyden ja hyvinvoinnin kansalaisilleen!”

Avonaisella torilla megafonin ääni kaikuikin Mannerheimintielle saakka, jolloin puheen lienevät kuulleet tuhannet ihmiset. Sama toistettiin useaan otteeseen.

Narinkkatori_27092014_7Narinkkatori_27092014_8Narinkkatori_27092014_10Narinkkatori_27092014_11Narinkkatori_27092014_12Narinkkatori_27092014_13Narinkkatori_27092014_14

Vajaan kahden tunnin jälkeen paikalle saapuivat myös poliisit. Totutusta poiketen heitä ei juurikaan tuntunut kiinnostavan itse tapahtuma; lupakyselyiden jälkeen viranomaiset siirtyivät seuraamaan tapahtumaa sivusta. Tästä jäikin kuva, että joku oli pahoittanut mielensä läsnäolostamme ja soittanut heidät paikalle. Parikymmentä minuuttia tämän jälkeen oli aika lähteä paikalta, sillä olimme järjestäneet myös jatkotapahtuman.

Narinkkatori_27092014_15Narinkkatori_27092014_16

Seuraavaksi siirryimme varaamaamme rakennukseen, jossa joukko jatkotapahtumaa valmistelleita jäseniä jo odottikin. Tähän tapahtumaan olimme kutsuneet myös liikkeen tukijäseniä sekä ystäviä.

Paikalla Janne Kujala sekä Juuso Tahvanainen pitivät puheet.

Kujala aloitti puheensa kertomalla suomalaisen kansallismielisen liikkeen lähihistorian 1980-luvulta tähän päivään. Hän kävi läpi surullisen kuuluisat “siitoinistit”, 90-luvun skinheadit kuin myös 2000-luvun sekaannuksen kansallismielisessä liikkeessä aikana, jolloin kukaan ei oikein tiennyt, miten tulisi edetä.

Kujala myös kertoi, miksi mikään tähän mennessä nähdyistä järjestöistä, ryhmistä, puolueista tai projekteista ei ole saavuttanut paljoakaan pysyvää. Anteeksipyytelevä asenne, toiminnan lyhytjänteisyys, varautumattomuus vastapuolen toimintaan sekä alkoholi ovat olleet suurta myrkkyä lähestulkoon jokaiselle ryhmälle. Monet ryhmät ovat valitettavasti ottaneet asenteekseen pyydellä anteeksi sekä selitellä kaikkea tekemistään, sanomistaan tai tekemättä ja sanomatta jättämistään. Tällöin esimerkiksi median on hyvin helppo painostaa näitä ryhmiä. Valtamedia on lähtökohtaisesti kaiken kansallismielisyyden vihollinen, jolloinka heidän säännöillään pelaaminen on suurinpiirtein typerintä, johon kansallismieliset voivat ryhtyä.

Kuningas alkoholi on sen sijaan kenties yksi suurimmista syistä menneiden vuosikymmenien aikaansaamattomuuteen. Alkoholilla on saatu aikaiseksi sisäisiä riitoja, erittäin noloja julkisia esiintymisiä, ihmisten passivoitumista sekä harvojen aktiivisten henkilöiden vankilareissuja.

Varautumattomuus vastapuolen toimintaan yhdistettynä lyhytjänteiseen toimintaan on ollut niin ikään viimeistään syy siihen, miksi monet ovat luovuttaneet ennen kuin he ovat saada mitään aikaiseksi.

Kaikki tämä yhdessä on aiheuttanut hukkaan heitettyjä vuosikymmeniä suomalaiselle kansallismieliselle liikkeelle. Koska Vastarintaliikkeessä olemme kuitenkin olleet jo perustamisestamme lähtien tietoisia kaikista näistä ongelmista, olemme pystyneet valmistautumaan niihin. Tämä onkin aiheuttanut vastapuolelle ongelman, jolloin heidänkin on ollut pakko keksiä uusia toimintatapoja liikkeen vastaisessa taistossaan. Enää pelkkä ulosnauraminen tai median tungettelu eivät vaikuta Suomen kansallismielisen liikkeen kasvuun. Vakavampiinkin ongelmatilanteisiin on varauduttu. Kujala jatkoikin puhettansa kertomalla muun muassa siitä, kuinka kansallismielistä vakaumusta voi käsitellä rakentavassa hengessä työyhteisössä.

Narinkkatori_27092014_17Narinkkatori_27092014_18

Seuraavaksi oli Juuso Tahvanaisen vuoro puhua. Tahvanaisen puhe käsitteli kansallismielistä talousvaihtoehtoa nykyisen riistokapitalismin sijasta. Puheessa kerrottiin niin Kolmannen valtakunnan tavasta hoitaa talouttansa kuin myös yksittäisten kansallismielisten henkilöiden sekä järjestöjen ajatuksia talousmallista, joka palvelisi kansan henkistä kehitystä. Tärkeäksi esimerkiksi nostettiin IKL ja aktivisti Paavo Susitaipaleen ajattelu. Tahvanaisen puheesta tulee lähipäivien aikana muokattu artikkeliversio Kansallisen Vastarinnan sivuille.

Puheen jälkeen jatkoimme vielä keskinäistä juttelua, minkä jälkeen suuntasimme pikkuhiljaa kohti kotejamme. Kiitokset kaikille päivän tapahtumiin osallistuneille!

Jos olet huolissasi Suomen taloudellisesta tulevaisuudesta, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

Jesse Torniainen

14 KOMMENTIT

  1. Erittäin asiallinen tapahtuma, artikkeli ja video! Eläköön kansallissosialismi!

  2. Jämäkkää esiintymistä kadulla, ja iskevä puhe joka varmasti kuului megafonilla selvästi!

  3. Asiallista toimintaa ja asiallista puhetta.

    Nykyisen median pillin mukaan ei voi alkaa hyppiä.

  4. Kiitän kaikkia aktiivisuudesta ja jaksamisesta. Tämä ei ole nopeuslaji, tämä on kestävyyslaji.

Comments are closed.