Koti Artikkelit Haastattelu Maria Pöystin kanssa

Haastattelu Maria Pöystin kanssa

8

Nordfrontin toimittaja Paulina Forslund on haastatellut kolmea naista Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä. Ensimmäisenä vuorossa on Maria Pöysti Suomesta.

Naisten roolista kansallissosialismissa on kirjoitettu useita artikkeleita ja pidetty erilaisia esitelmiä. Aihe näyttää herättävän uteliaisuutta niin kansallismielisen liikkeen sisällä kuin sen ulkopuolella. Olen aina ollut sitä mieltä, että naisen panos asiallemme on äärettömän tärkeä, jotta saavuttaisimme päämäärämme. Nyt ajattelinkin tarjota teille lukijoille kolme erilaista haastattelua. Olen antanut kolmen naisen Ruotsista, Norjasta ja Suomesta vastata kolmeentoista lyhyeen kysymykseen, jotka koskevat aktivismia naisten keskuudessa. Kysymykset ottavat myös esille näkökulman naisten ja miesten väliseen yhteistyöhön. Alla vuorossa on haastattelu Maria Pöystin kanssa:

Kuinka kauan olet ollut mukana Vastarintaliikkeessä?

Olen ollut mukana liikkeessä noin puolen vuoden ajan, joten olen melko uusi jäsen.

Mikä sai sinut ottamaan osaa kansallismieliseen toimintaan?

Päätin jo kauan ennen 18 vuoden ikää, että ottaisin askeleen kohti aktivismia. Olin jo tuolloin kyllästynyt katselemaan sivusta tätä tuhoisaa kehitystä – halusin tehdä jotain. Sain todellisen herätyksen 15 vuoden iässä ja aloin kyseenalaistaa opittuja “totuuksia”. Minulta ei kestänyt kauaa ymmärtää, että kansallissosialismi on ainut vaihtoehto nykyiselle järjestelmälle. Katsoin, että sitä tarvittiin pelastamaan kansamme ja rotumme tuholta. Päätin ryhtyä aktiiviseksi, vaikkei elämäntilanteeni olekaan aivan ihanteellinen toimintaan. Mielestäni elämä on kuitenkin liian lyhyt “parempien aikojen” odottelemiseen.

Maria Pöysti
Maria Pöysti

Uskotko, että naisia tarvitaan enemmän taistelussa kansamme puolesta?

Ehdottomasti! On surullista nähdä, kuinka tytöt ja naiset ovat useasti aivopestympiä kuin miehet. Naisia on helpompi houkutella argumenteilla, jotka perustuvat tunteisiin – naiset suhtautuvat tavallisesti positiivisemmin tähän tuhoisaan kehitykseen. Haluaisin sitä vastoin nähdä naisia, jotka kanavoisivat äidinvaistonsa omaan kansaamme eikä esimerkiksi vierasmaalaisiin ja seksuaalisiin vähemmistöihin. Mielestäni on tärkeää, että yhä useampi nainen osallistuu työhömme. Tämä kumoaisi myytin siitä, että kansallissosialismi houkuttelee vain “nuoria vihaisia miehiä”.

Vastustajamme yrittävät sitkeästi kuvata kansallissosialismin naisvihamieliseksi. Mitä mieltä olet väittämästä?

Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Kansallissosialismi kunnioittaa naisen luonnollisia ominaisuuksia ja kykyjä. Nykyään kaikki lastenkasvatukseen ja perheeseen liittyvä nähdään vanhanaikaisena, ja valkoisille naisille annetaan kuva, että äitinä oleminen on taakka. Mielestäni on täysin luonnollista, että nainen synnyttää ja kasvattaa lapsia. En ymmärrä, miksi tämä olisi “naisvihamielistä”? Se, että kansallissosialistit puolustavat luonnollisia sukupuolirooleja ei tarkoita, että naisten täytyisi olla kahlittuina lieden ääreen.

Miten miehet näkevät mielestäsi naiset järjestössä?

Uskon, että miehet näkevät meidät naiset järjestössä lähinnä tovereina. Uskon myös vahvasti, että tukijäsenemme, jäsenemme ja aktivistimme todella arvostavat niitä harvoja naisia, jotka ovat mukana taistelussa. He varmasti arvostavat sitä, että uskallamme poiketa massasta.

Millainen on ihannemiehesi? Esikuvia?

Ihannemieheni on luotettava, rehellinen, fyysisesti ja psyykkisesti vahva sekä omistautunut puolustamaan kansaansa ja perhettään. Miespuolinen esikuvani on Jochen Peiper.

Entä millainen on ihanteellinen nainen mielestäsi? Esikuvia?

Mielestäni ihailtava nainen on vahva, rohkea, uskollinen ja äidillinen. Naispuolinen esikuvani on Hanna Reitsch.

Mitkä ovat sinusta tärkeitä ominaisuuksia naisessa ja miehessä?
Sekä naisten että miesten tulisi kuunnella toisiaan, jotta yhteiskunta ja elämä toimisivat. On myös tärkeää olla empaattinen ja ymmärtäväinen, mutta silti kyetä sanomaan “ei”.

Miten useampia naisia voitaisiin mielestäsi motivoida ja inspiroida mukaan vastarintaan?

Totuus on, että monet naiset päätyvät kansallismieliseen liikkeeseen monien ulkomaalaisten suorittamien raiskausten ja ahdistelutapausten vuoksi. On ymmärrettävää, että tämä motivoi naisia toimimaan, mutta joukkomaahanmuuton vastustaminen ei saa olla ainoa syy liittyä vastarintaan. Naisia täytyy valistaa siitä, mistä kansallissosialismissa on kyse. Näin he voivat ymmärtää, että olemme ainoita, jotka todella seisovat pohjoismaisen naisen rinnalla. Naisia tulisi motivoida muilla keinoin kuin miehiä – rakkaudella ja huolenpidolla vihan ja suuttumuksen sijaan.

Millä alueilla nainen voi mielestäsi vaikuttaa parhaiten liikkeessämme?

Jokainen vaikuttaa parhaiten omalla osaamisalueellaan, mutta uskon, että naiset voivat menestyä etenkin esitelmien ja artikkeleiden parissa kuten myös kulttuurillisen koulutuksen saralla.

Lapsia käytetään monesti syynä olla osallistumatta toimintaamme. Mitä mieltä olet tästä?

Se on erittäin typerä syy olla osallistumatta työhömme. Lastemme tulevaisuus on suurin syy siihen, miksi taistelemme, eikö? Luulevatko tätä perustelua käyttävät, että vastaus on olla passiivinen ja toivoa, että yhteiskunnan ongelmat katoavat itsestään? Tahdotteko, että lapsenne pitävät tulevaisuudessa vanhempiaan saamattomina pelkureina? En usko.

Mikä on paras vinkkisi muille naisille, jotka ajattelevat mukaan liittymistä?

Monet naiset ajattelevat, että heidän täytyy ensin opiskella loppuun, löytää työ tms., mutta aikaa ei ole hukattavaksi! Tilanne huononee päivä päivältä. On aina ihmisiä, joiden täytyy tehdä jotain “ensin” ennen liittymistään järjestöön. On tärkeää ymmärtää, ettei kaikkien tarvitse olla huippu-urheilijoita, eikä erityisesti naisten tarvitse aina osallistua katutoimintaan, mutta kaikki voivat tehdä jotain! Monet naiset tulevat kansallismieliseen liikkeeseen miestensä kautta, mutta hyvät sisaret, joukkoomme voitte liittyä myös yksin!

Kuvailisitko lopuksi itseäsi ja toimintaasi kolmella sanalla.

Uskollinen, avulias ja kehittymishaluinen.

 

Paulina Forslund

Nordfront.se

8 KOMMENTIT

 1. Perinteisistä perhearvoista. Raamatussahan ei käsketä miehiä lyömään vaimojaan, vaan rakastamaan heitä kuin omaa lihaansa ja tarvittaessa puolustamaan ja jopa uhramaan henkensä vaimonsa puolesta kuten Kristuskin uhrautui seurakunnan puolesta. Paavalihan käskee aviopuolisoja kilpailemaan toinen toistensa rakastamisessa ja palvelemisessa. Se onkin hyvä ohje.

  • Mistähän lie tuokin “ohje” napattu? Varsinkin Pohjoisten kansojen muinaisuskonnoissa naisen ja perheen rooli on ollut hyvin tärkeä sekä naista on pidetty tasavertaisena mieheen nähden. Kumpiakin tarvitaan yhteiskunnassa yhtä paljon, mutta eri asioissa.

 2. Hienoa, että myös yhä useammat naiset rohkenevat esiintyä julkisesti kansallissosialisteina! Liikkeessä mukana olevien haastatteluja on myös kiinnostava lukea.

 3. Rohkaiseva haastattelu! Mitä avoimemmin uskallamme esiintyä omana itsenämme kansallissosialismin kannattajina, sitä paremman kuvan annamme aatteesta suomalaisille!

 4. Hyvä haastattelu!
  Pohjoismainen Vastarintaliike on kuin suurperhe, eri maiden tovereiden viime näkemisestä voi olla vuosi tai kaksikin aikaa ja silti tavatessa olisi kuin se olisi ollut eilinen.
  Eläköön Liike!

 5. Todella inspiroiva ja ajatuksia herättävä haastattelu 🙂 Kiitos Maria, olet yksi esikuvistani!

Comments are closed.