Koti Artikkelit Vastarintaliike Sisäministeriö: Suomen Vastarintaliike kasvaa

Sisäministeriö: Suomen Vastarintaliike kasvaa

11

AP2014_1

Suomen sisäministeriön sisäisen turvallisuuden ohjelma on julkaissut uuden raportin ”väkivaltaisesta ekstremismistä” Suomessa. Tutkimuksen mukaan Suomen Vastarintaliike on kasvanut tänä vuonna.

Järjestöä on käsitelty jo aiemmin sisäministeriön selvityksissä, joita julkaistaan puolen vuoden välein. Noin vuosi sitten julkaistussa raportissa todettiin, että liikkeen toiminta on muuttumassa entistä näkyvämmäksi, minkä ministeriö pelkäsi ruokkivan myös äärivasemmistoa. Nyt näkyvän toiminnan kerrotaan kantaneen hedelmää, sillä Vastarintaliike on kartuttanut jäsenmääräänsä.

Useissa suomalaisissa kaupungeissa toimii paikallisia rasistisia skinheadkerhoja. Yleisimpiä skinheadien järjestämiä joukkotapahtumia ovat niin sanotut white power -konsertit, joissa esiintyy rasistista musiikkia soittavia yhtyeitä. Suomalainen skinheadliike on ensisijaisesti rasistiseen ideologiaan pohjautuva, pääosin nuorison, alakulttuuri. Tunnusomaista sille on yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja poliittisten tavoitteiden vähäisyys.

Edellä kuvatusta äärioikeistoliikehdinnästä eroaa selkeästi kansallissosialistinen Suomen Vastarintaliike (SVL). Se on poliittinen, valtakunnallinen ja hierarkkisesti organisoitunut järjestö. SVL:n tavoitteena on kansallissosialistisen valtion luominen epädemokraattisin keinoin. Se voidaankin määritellä vallankumoukselliseksi ja luonteeltaan militantiksi liikkeeksi.

[…]

SVL:n jäsenmäärä vaikuttaa hieman kasvaneen, ja nykyisin aktiivisia toimijoita arvioidaan olevan liikkeessä mukana muutamia kymmeniä.

[…]

SVL:een ja uuteen äärioikeistoon ajautumisen riskit eroavat uusnatsi- ja skinhead-ryhmistä. Jäseniksi hakeutuvat ovat usein ’tavallisia keskiluokkaisia kansalaisia’ ja iältään skinheadeja vanhempia. Näiden ryhmien kasvu heijastelee maahanmuuttovastaisuuden ja ulkomaalaisiin kohdistuvien ennakkoluulojen määrää yhteiskunnassa.

Alkuvuodesta sisäministeriön valtiosihteeri Andrei Nahkala kertoi vasemmistolaisen Kansan Uutiset -lehden haastattelussa, että sekä Suomen äärivasemmisto että -oikeisto ovat hajanaisia, “poikkeuksena Suomen Vastarintaliike”. Sisäministeriön tutkijoiden mukaan aatteeltaan valtavirtaisempi “uusi äärioikeisto” ja islaminvastainen liike eivät ole kyenneet järjestäytymään. Vaikka ryhmät ovat yrittäneet edistää kannatustaan sanoutumalla julkisesti irti esimerkiksi “rasismista”, ei kehitystä ole tapahtunut sitten edellisen ekstremismikatsauksen.

Vaikka Suomessa kirjataankin jonkin verran “viharikoksia”, myöntää sisäministeriö, että rasismi on edelleen erittäin harvinainen rikosmotiivi. Raportin laatijat myöntävät, että todellinen väkivallan uhka tulee edelleen maahanmuuttajien suunnalta. Syyrian konfliktin aikana kymmeniä afrikkalaisia ja arabimaahanmuuttajia on matkustanut Suomesta taistelemaan hallitusta vastaan terroristiryhmissä. Suojelupoliisi ilmoitti kesäkuussa, että tämä on johtanut siihen, että väkivallan uhka myös Suomessa on lisääntynyt. Sisäministeriön mukaan Suomesta on lähtenyt suhteessa muslimiväestön kokoon poikkeuksellisen paljon väkeä taistelemaan terroristijärjestöjen riveissä. Tämä voi olla yksi syy sille, miksi Vastarintaliikkeen kaltaiset tinkimättömät kansallismieliset järjestöt lisäävät kannatustaan.

somaliisis
“Suomalainen” ISIS-terroristi.
isisristiinnaulitsee
ISIS syyllistyy julmiin rikoksiin siviileitä kohtaan.

 

Toimitus

11 KOMMENTIT

 1. Hyviä uutisia. Julkisuutta kehiin ja lisää ihmisiä löytää perille.
  Julkisuuden lisääntyessä ihmisten mielenkiinto lisääntyy ja kansallismielisyys vahvistuu.
  Olkaamme esimerkillisiä.

 2. Kansallisuusaatteelle, nationalismille ja patriotismille, on kansallinen ja sosiaalinen tilaus Suomessa.

  Isänmaallisuus kansan syvissä riveissä, meidän etnisten suomalaisten keskuudessa, kasvanee edelleen, johtuen mm. hallitusvallan uskomattomasta
  EU- euro- ja Nato-pokkuroinnista.

  Tarvitaan uusi luuta lakaisemaan rakkaassa Isänmaassamme!

  = Menestystä Kansalliselle Vastarinnalle, ja kaikille rakkaan Isänmaamme Suomen itsenäisyyden puolesta aktiivisesti taisteleville voimille!

  – Lopussa on Voitto!

 3. “Tarkastelujaksolla havaituissa ekstremistisissä rikoksissa on pääosin kyse rasististen
  skinheadien tekemistä pahoinpitelyistä..

  ..Useimmiten rikoksen motiivi ei kuitenkaan ole rasistinen ja asianomistajana on kantaväestöön kuuluva henkilö. Rikosten taustalla ei näytä olevan laajempaa suunnitelmallisuutta, vaan kyse on tilannesidonnaisista, spontaaneista teoista.”

  Miten rikos voi olla ektremistinen jos sillä ei ole edes “rasistista” motiivia? Jos skinheadilla ja satunnaisella suomalaisella miehellä tulee käsikähmää nakkikioskin jonossa niin kyseessä on ekstremistinen rikos vain koska toinen osapuoli on skinhead? Ei ymmärrä.

  • Niin tai miksi muutenkaan tällaisessa raportissa pitää mainita järjestäytymättömän alakulttuuriin kuuluvien henkilöiden tekemisiä? Samalla siinä voisi kertoa mitä kaikki punkkarit, skeittarit, hopparit, emot, hevarit, pissikset jne tekee ja kuinka monesta rikoksesta näitä epäiltiin tarkastelujaksolla.

   Jos joku nahkapää sattuu olemaan henkilö, joka ajautuu toistuvasti tappeluihin, niin luultavasti sillä ei ole mitään sen kanssa, että hän on nahkapää. Hän ajautuisi niihin samoihin tappeluihin myös edustaessaan jotain muuta alakulttuuria tai vaikkei mitään alakulttuuria edustaisikaan.

   Itse tästä raportista sen verran, että Vastarintaliikettä jaksetaan kauhistella kerta toisensa jälkeen. Hommat on siis nousussa ja jatketaan samaan malliin!

 4. Varsin fiksu vaihtoehto siis tämä Suomen Vastarintaliike. Positiivinen uutinen ja hyvää julkisuutta SVL:lle!

 5. Suomen valtion maahanmuutosta vastaavat henkilöt mahdollistavat siunauksellaan, sen että todellinen väkivallan uhka tulee maahanmuuttajista, heistäkin lähinnä pakolais statuksella tulleista. Valtionhan tulisi varmistua ettei tulija ole väkivaltainen mahdollinen terroristi, joka salaa aikeensa.

  Muistaakseni suomen kansalainen ei saa palvella vieraan maan armeijassa, on kai vieläkin rangaistavaa? koskeeko sitten kaksoiskansalaisia, mikä tässäkin on sisämimisterin mielestä ylivoimaista?

  Miten nyt sitten suhtaudutaan suomeen palaavaan sotarikolliseen? jos teot saadaan todistettua, terroristiin? itse nämä viranomaiset ovat henkilöt suomeen valinneet, ammattitaidolla. Sanoisin valinnat on tehty liian tunteenomaisesti ideologisiin syihin perustuen, siten täysin väärin, näkeehän tämän asioista vastaavien viranomaisten asenteistakin.

 6. Mun mielestä näillä sivuilla pitäs olla juttua muistakin epäkohdista jota suomessa on, ei pelkästään maahanmuuttajista. Esimerkiksi nistit ja juopot käyttää systeemiä surutta hyväkseen, ja rahoittaa huumeensa yms veronmaksajien rahoilla. Mielelläni vaihtaisin suomalaisen narkkarin työtä tekevään afrikkalaiseen.

Comments are closed.