Koti Uutisia Kotimaa Vanhempi konstaapeli tuomittiin kiinniotetun miehen pahoinpitelystä

Vanhempi konstaapeli tuomittiin kiinniotetun miehen pahoinpitelystä

3

Vanhempi konstaapeli on tuomittu Itä-Suomen hovioikeudessa kiinniotetun pahoinpitelystä. Konstaapeli löi putkaan tuotua henkilöä niskaan siten, että henkilön pää retkahti eteenpäin ja osui vastaanottotiskiin. Tätä ennen henkilö oli potkaissut kengän kohti vartijaa. Käräjäoikeus tulkitsi valvontakameranauhan tilanteen siten, että kiinniotettu henkilö olisi ollut lyönnin aikana poliisien hallinnassa ja että lyönti oli täysin tarpeeton.

Konstaapeli tuomittiin Itä-Suomen hovioikeudessa päiväsakkoihin pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Katso oikeudessa näytetty video: MTV.fi 

Lue myös:
Poliisiväkivaltaa kansallissosialisteja vastaan Ruotsissa
Poliisijohto välttelee vastuuta ja syyttää toisiaan kansanpetoksesta
Poliisi riehui Japanin suurlähettilään virka-asunnolla

3 KOMMENTIT

  1. Olisikohan tuohon “Konstaapeli tuomittiin Itä-Suomen hovioikeudessa päiväsakkoihin pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta” pitänyt lisätä “virka-aseman väärinkäytös”? Se tulee enemmäinkin mieleen kuin “virkavelvollisuuden rikkominen” joka tarkoittaa tässä tapauksessa että poliisin pitää suojella kiinniotettua.

  2. Syytän pääasiassa poliisin johtoa, en yksittäisiä kenttämiehiä. Videolla näkynyt “tapaus2 ei mitenkään ole pahoinpitely, oliko edes lyönti vaan rivakasti otettu ote niskasta, koska käsi jää painamaan juopon niskaa. Minusta ei edes tarvitse kovin helläkätisesti kohdella henkilöä, joka poliisilakiperusteisesti otetaan päihtyneenä säilöön ja vesipää on niin tyhmä, että alkaa tarkastettaessa haraamaan vastaan.

    • Nykyään kun saa kuulemma vain verbaalisesti ja silloinkin kauniilla kukkaiskielellä käskyttää, muuten tulee sanomista viherpunavänkyröiltä ja vaaditaan sanktioita. Paitsi jos kohdehenkilö on selvin päin oleva kansallismielinen, silloin menee just päinvastoin.

      Poliisien ja vartijoiden/järjestyksenvalvojien oletetaan hoitavan kaikki häiriötä aiheuttavat tehokkaasti, kohteliaast ja hellävaraisesti pahnoille lepäämään harrastusten aiheuttamista rasituksista ja ei saa tulla mustelmaakaan, vaikka kohde olisi apinan raivolla riekkuva sekakäyttäjä. Ei käy kateeks…

Comments are closed.