Koti Artikkelit Vastarintaliike Poliisiväkivaltaa kansallissosialisteja vastaan Ruotsissa

Poliisiväkivaltaa kansallissosialisteja vastaan Ruotsissa

45

Vastarintaliike järjesti jälleen Göteborgissa mielenosoituksen 11.11. Samassa kaupungissa on osoitettu mieltä viime aikoina 17. ja 30. syyskuuta, ja nyt oli jälleen aika jalkautua kaupungin kaduille herättelemään ihmisiä disinformaatiounestaan.

Osanottajat ehtivät hädin tuskin ulos autoistaan, kun useita poliisiautoja oli jo saapunut paikalle. Marssi ehti edetä vain vähän matkaa Göteborgin keskustaan päin, kunnes poliisin huomattiin eristäneen koko seuraavan kadun poliisiautojen merellä. Poliisi kertoi olevansa sitä mieltä, että rauhallinen ja täysin laillisen järjestön marssi häiritsee järjestystä ja kyseli, onko mielenosoitukselle lupia.

Poliiseille yritettiin selittää, että Ruotsin perustuslain mukaan maassa saa osoittaa mieltään ilman lupia valtiovallalta, mutta heitä tämä ei kiinnostanut, vaan poliisi kielsi Vastarintaliikettä pitämästä mitään mielenosoitusta. Myöskään ehdotus vaihtoehtoisesta marssireitistä ei kelvannut poliisille. Kun poliisille huomautettiin heidän laittomasti pysäyttävän käynnissä olleen mielenosoituksen, poliisi ei ottanut tätä kuuleviin korviinsa.

Poliisin tehtyä selväksi, ettei mielenosoitusta saataisi jatkaa missään ilman kaikkien mielenosoittajien kiinniottoa, mielenosoittajajoukko kääntyi ympäri ja jatkoi marssia päinvastaiseen suuntaan. Tästä poliisi ei pitänyt vaan ajoi poliisiauton keskelle mielenosoituskulkuetta, hyökkäsi mielenosoittajien kimppuun pampuin ja pippurisumuttein ja kiinniotti ihmisiä. Tämän poliisi teki, vaikka ainoa marssin yhteydessä tapahtunut järjestyshäiriö oli poliisin itsensä aiheuttama kaaos.

Poliisi kiinniotti 15 mielenosoittajaa ja uhkasi ottaa kiinni loputkin, jollei marssia lopetettaisi heti. Tästä syystä marssi päätettiin lopettaa. Poliisi määräsi reitin, jota pitkin ihmisten tuli mennä takaisin autoilleen. Kun eräs henkilö uskalsi kulkea tyhjällä autotiellä täyteen ahdatun jalkakäytävän sijaan, käytti poliisi tätä verukkeena sille, että se kiinniotti autotiellä kulkeneen henkilön ja pahoinpiteli aktivisteja. Kahakan loputtua paikalla oli aiempaakin runsaammin poliiseja ja taivaalla pörräsi poliisihelikopteri.

Matka autoille mentiin kiertoteitä, todennäköisesti ulkopuolisten ihmisten katseiden välttämiseksi siltä, että poliisi käyttäytyi koko loppumatkan hetkittäin hyvinkin provosoivasti ja jopa väkivaltaisesti. Erästä aktivistia yksi poliiseista löi niin kovaa ja toistuvasti kyynärvarteen, että hänen kyynärvartensa murtui. Lääkärin mukaan aktivistin käden on oltava kipsissä noin kuusi viikkoa.

Moni kaikkein aggressiivisimmista poliiseista oli naamioitunut, kuten kuvan poliisi. Kuten muut kollegansa, hän kieltäytyi kertomasta nimeään.
Ulla Brehm.

Göteborgin poliisi on tiedottajansa Ulla Brehmin suulla valehdellut julkisuudessa tapahtumien kulusta: “Muodollisesti emme keskeyttäneet mielenosoitusta tälläkään kertaa, mutta jollei mielenosoitukselle ole haettu lupaa, silloin ei voi odottaa saavansa marssia Göteborgin eniten liikennöityjä katuja.”

Brehm jatkoi puheenvuoroaan suoranaisilla valheilla: “Pysäytimme heidät, jotta he saattoivat mennä toiseen paikkaan tai jatkaa mielenosoitusta hiljaisesti. Emme siis keskeyttäneet mielenosoitusta, mutta pysäytimme kulkueen.”

Poliisi kuitenkin sanoi mielenosoittajille selvästi, etteivät he saisi jatkaa mielenilmausta missään. Brehmin ilmaisu “hiljaisesta mielenosoituksesta” tarkoitti aivan ensin poliisin suusta kuultua ehdotusta siitä, että mielenosoittajat jäisivät vain seisomaan ulkopuolisilta tyhjennetylle alueelle poliisin eristysten viereen. Alla oleva video osoittaa, etteivät tapahtumat todellisuudessa menneet Brehmin kuvaamalla tavalla:

“Normaalitapauksissa poliisin vastuuhenkilö saisi tuollaisesta toiminnasta sakkoja tai vankeustuomion (olkoonkin niin, että tuomioistuimet ovat korruptoituneita). – – Ymmärtäähän sen, että poliisi on epätoivoinen ja valehtelee sitten tapahtumien kulusta”, kommentoi lakiasiantuntija, johon Nordfront oli yhteydessä tapauksen johdosta.

Vastauksena sille, että Nordfront kartoittaa nyt tietoa rikokseen syyllistyneistä poliiseista, on poliisi tehnyt ilmoituksen Nordfrontista poliisien uhkaamisesta. Tästä ilmoituksesta kirjoitti myös paikallislehti Göteborgs-Posten, joka jatkoi Brehmin valheita siitä, ettei poliisi olisi pysäyttänyt mielenosoitusta.

Göteborgin poliisin toimintaa ovat kritisoineet muiden muassa entinen kansanedustaja ja ruotsidemokraatti Erik Almqvist sekä jopa Bonnier-lehdistön kolumnisti Csaba Perlenberg. Perlenberg oli sitä mieltä, että poliisi antoi periksi sosiaalisen median uhkauksille. Almqvist puolestaan kirjoitti ensin Facebookiin, ettei hän yleensä linkitä Vastarintaliikkeeseen liittyviä tapauksia, koska hänellä “ei ole sympatioita natsismille”. Heti tämän jälkeen hän on kuitenkin linkittänyt uuden, poliisin toimintaa tilanteessa kuvaavan videon. Almqvist kirjoitti muun muassa seuraavaa:

“Tässä on kyse muutamista perustavimmista vapauksista ja oikeuksista demokratiassa. Videon perusteella voi kyseenalaistaa, onko Ruotsi tänä päivänä täysin demokraattinen, koska perustuslain takaama oikeus osoittaa mieltään on nähtävästi estetty tässä. Koska Ruotsista puuttuu perustuslakituomioistuin ja eduskunta on ilmaissut halukkuutensa kieltää PVL:n, on hyvin todennäköistä, että tämä on uuden, totalitaarisemman ajanjakson alkua. – – Jos kiinnitetään huomiota myös siihen, että enemmistö tuomioistuimissa istuvista tuomareista on puoluepoliittisesti sidonnaisia, ei tämä anna kuvaa vapaasta yhteiskunnasta ja oikeusvaltiosta, jonka kansalaiset ovat vahvoja ja itsenäisiä.”

Göteborgin poliisin vastenmielisen toiminnan vuoksi mielenosoittajat päättivät siirtyä reilun parinkymmenen kilometrin päähän Kungälviin jatkamaan päivää jakamalla lehtisiä. Pian osanottajien saavuttua Kungälviin jakamaan lehtisiä yhä enemmän poliisiautoja alkoi kerääntyä viereisen ICA Maxin pihaan. Hetken aikaa he toimivat, kuten poliisin lain mukaan tulisi, mutta he päätyivät lopulta eristämään alueen, jolle osanottajat olivat kerääntyneet jakamaan lentolehtisiä ja viittoivat heitä poistumaan paikalta.

Tapahtuma Kungälvissä kuitenkin onnistui, sillä ennen tätä monta lentolehtistä ehti vaihtaa omistajaa ja kungälviläiset osoittivat olevansa selvästi kiinnostuneita liikkeestä ja liikkeen uudesta puolueesta, jonka edustajia tulee olemaan ehdolla seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Suora lähetys paikan päältä:

 

 

Nordfront.se (1, 2, 3, 4, 5, 6)

45 KOMMENTIT

 1. > Tässä on kyse muutamista perustavimmista
  > vapauksista ja oikeuksista demokratiassa.

  Emme elä demokratiassa vaikka demokratian ulkoiset merkit ovat näkyvissä. Loppupelissä on vain hallitus, joka väittää, että maassa vallitsee demokratia ja kansa tottelee vain välttääkseen väkivaltaa ja mielivaltaisia pidätyksiä.

 2. Ei se ole poliisiväkivaltaa, se on vain ruotsalainen käsitys demokratiasta.

  • Vain suora demokratia on aitoa demokratiaa. Edustuksellinen demokratiasta (eli nykyisestä järjestelmästä)
   hyötyvät vain lobbarit ja omia etujaan ajavat “kansan”edustajat. Hidasta, kallista eikä siltikään takaa kansalaisille perusoikeuksiakaan -suoraan sanoen paska systeemi jota on pyrittävä muuttamaan.

  • “Ei se ole poliisiväkivaltaa, se on vain natsien käsitys demokratiasta” Voiko tämän sanoa huolella sitten jos Stürmabteilung hakkaa porukkaa kansallissosialistien utopiassa?

   Ymmärtäisin ulinan jos olisitte jotain puita halaavia ituhippejä jotka haluavat muuttaa valtion onnellisten kommuuniksi… mutta kaikesta olen saanut käsityksen että täällä halutaan luoda totalitäärinen, militaristinen valtio jota johtaa kansallissosialistit ja kaikki väärät eli “kansalle” haitalliset mielipiteet kiellettään (lue vallanpitäjien kritisointi 😛 ) Niin käsittääkseni se on ihan oikein että tähän “unelmaanne” vastataan sitten asiaankuuluvalla tavalla! Vai mitä? Pelkäättekö taistelua? Poliisi tulee vähän taputtamaan teitä niin kaverit itkee kun juhalle tulee pipi xD Taistelkaa nyt sitten jos olette niin kovia ja lopettakaa turhanpäiväinen itkeminen.

   • Tarkoitatko “kaikella” siis tämän sivuston sisältöä vai (((valtamediasta))) lukemiasi juttuja?

    Poliisit on muuten pitkin tätä vuotta pahoinpidelleet ruotsalaisaktivisteja, mutta se on ainoastaan lisännyt heidän aktiivisuutensa määrää.

    • Tarkoitan kaikella nimenomaan tämän sivuston sisältöä. Olen (ikävä kyllä) lukenut (enkä tiedä miksi) kaikkia poliittiset manifestinne ja mielipiteeni perustan pitkälti sen pohjalle. Toki myös myönnän että Adolf Hitlerin yms. kumppaneiden ja avoin Natsi-Saksan ihailu myös vaikuttaa tähän. Ja turha yrittää väittää että Natsi-Saksa oli rauhaa rakastava hippikommuuni jossa kaikki olivat vapaita ja onnellisia 😛

     • Linkkiä artikkeliin jossa vaaditaan kuvailemasi kaltaista yhteiskuntaa?

     • http://www.vastarinta.com/politiikkamme-kohta-8/

      “Palauttaa yleisen asevelvollisuuden niihin Pohjolan maihin, joissa se on lakkautettu sekä pidentää varusmiespalveluksen ajan vähintään kahteen vuoteen.”

      “Antaa naisille perusmuotoisen, lyhempikestoisen sotilaallisen koulutuksen. Naisilla on kuitenkin mahdollisuus suorittaa vapaaehtoisesti sama varusmiespalvelus kuin miehillä.”

      “Vakiinnuttaa ajatuksen elämästä sotilaana ja rohkaisee sotilasuralle.”

      “Huolehtii siitä, että kaikki asevelvollisuutensa suorittaneet säilyttävät aseitaan myös siviilielämässä. Ase voidaan kuitenkin ottaa haltuun, mikäli sitä käsitellään vastuuttomasti.
      – Antaa kansalaisille laillisen oikeuden hätävarjeluun kodeissaan, myös sotilasaseilla.”

      Rauhaa rakastava hippikommuuni? Vai militaristinen yhteiskunta jossa pyritään lähes kaikki kansalaiset kouluttamaan sotilaiksi ja vielä annettaan aseet kotiin xD Jos tämän onnistut selittämään halinalle teletappimaana niin saat siitä hyvästä nallekarkin ja natsimerkin siihen päälle 😉

     • http://www.vastarinta.com/politiikkamme-kohta-5/

      “– Säätää lait kansalle vihamielisestä propagandasta. Se mahdollistaa valtion pakkolunastamaan median, joka on toiminut kansalle vihamielisellä tavalla.
      – Takaa, että ainoastaan Pohjoismaiden kansalaiset saavat omistaa Pohjolan mediaa.
      – Kieltää ulkomailta käsin toimivat, Pohjolassa kansalle vihamielistä propagandaa levittävät mediayhtiöt.
      – Varmistaa mediaväen kelpoisuuden. Kansalle vihamielisen propagandan levittämiseen osallistuneet toimittajat tullaan irtisanomaan, ja heidän kohdallaan tehdään huolellinen selvitys ennen kuin heidän annetaan valtion suostumuksella palata journalismin pariin.
      – Toimittaa oikeuden eteen ne, jotka ovat olleet erityisen aktiivisia kansalle vihamielisen propagandan levittämisessä. Yhteiskunta tulee voimaan paremmin, kun nämä henkilöt eristetään kansasta.”

      Tarvitseeko yllä olevia kohtia edes käydä läpi? Kuulostaako tuo vapaalta? 😀

      http://www.vastarinta.com/politiikkamme-kohta-4/

      “Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tulevaisuuden valtio on auktoritaarinen muttei totalitaarinen.” Ai hitsi muistin väärin, ei se ollutkaan totalitaarinen 😛 Miten sitä auktoritaarista systeemiä kuvailtiinkaan? = “Hallinto toimii yleensä ilman kansanedustusta, tai edustuksellisuus on tiukasti rajattu hallinnon kannattajiin.” Kuulostaapa taas vapaalta ja onnelliselta… vähän kuin P-korea? 😀

   • Ilmeisesti nimimerkillä “Stalinisti on humoristi” on hankaluuksia ymmärtää, ettei kansallissosialistisessa valtiossa ole kiellettyä arvostella vallanpitäjiä – ei tietenkään.

    Lisäksi hankaluuksia tuntuu tuottavan sen ymmärtäminen, että Ruotsinkin valtio suorastaan ylpeilee sillä, kuinka vapaa maa kyseessä on. Lisäksi maan lait takaavat oikeuden osoittaa mieltään. Kuitenkin tämä “vapaa maa” pahoinpitelee ihmisiä sen vuoksi, että he ovat osoittamassa mieltään. Ymmärrätkö tätä ristiriitaa valtion omien sääntöjen ja toimien välillä? Näin toimiva valtio on rikollinen, eikä ansaitse kansalaistensa luottamusta.

    Vaatii siis vallankunouksen, jotta nämä rikolliset vallanpitäjät saatetaan vastuuseen tekemistään rikoksista.

   • Kyllä tässä “ulinassa” on ihan oikeeta kritiikkiä, poliisi estää tämän järjestelmän esittelemiä oikeuksia väkivallalla. Eikä se ole kyllä mitään ulinaa, vaan kritiikkiä jota halutaan näyttää kansalle. Taitaa vaan Stalinistia vituttaa kun punarintama ei ole näyttämässä millaisessa valtiossa elämme, koska työväenluokan puolustajat narkkaavat tai vetävät halpaa viiniä ja haistelevat omia pierujaan kämpillään.

    • Stalinistia ei vituta mitään muuta kuin se ettei teissä ole munaa myöntämään sitä mitä aatteenne oikeasti on vaikka se jopa teidän manifesteistanne käy ilmi. Ja btw, monesti olen kuullut senkin valituksen teistä ettei saa yleistää kansallisosialisteja elämäntapaluuseriskineiksi yms. ikuisesti poikamies elämään tuomituiksi omaan elämäänsä pettyneisiin juntteihin maaseudulla missä lauantaikaraoken 53 v. tupakankäryinen karjala-Irma on se “kuumin pakkaus kylällä”. Joten älä sinäkään yleistä että kaikki työväenluokan puolustajat ovat narkkiksia 😉 Toki vastustajiensa aliarviointi on yksi natsiuden peruselementti ja senhän se teidän Johtajakin sai karvaasti kokea 😉

     • Aika epätoivoista trollausta :`) Mutta tiedoksi vaan että Supo on arvioinut että “jäsenistö on ns. tavallista kansaa (keskiluokkaisia, perheellisiä, koulutetumpia moniin muihin toimijoihin verrattuna)” https://www.vastarinta.com/lue-suojelupoliisin-lausunto-vastarintaliikkeesta/

      Tai noh, jos Stalinistin toverit eivät ole narkkareita tai halpaa viiniä tissuttelevia kommareita, niin mielenosoituksien kuvistä voi hyvinkin päätellä että teidän porukka koostuu angtisista teineistä tai elämässä epäonnistuneista “miehistä ja naisista”.

      Luulen että taisivat globalistiset kapitalistit ja kommarit itse aliarvioida kansallissosialismin kun eivät sitä saaneetkaan tapettua vuonna 1945.

     • Ebin vuoden 2017 antifasismi 😀 Annas esimerkki missä kaupungissa Vastarintaliikkeen pitäisi sit pitää mielenosoitus, että nähtäisiin millaista se todellinen antifasismi on? Ja milloin päästään näkemään “kriisitilanteen anfifasismia”? 😀

      1945 vuoden “militaristinen antifasismi” taisi voittaa lännen globalististisen rahavallan takia? Eikö tuo teidän työväenpuolustajien utopia ollut “melkoisen” riippuvainen tuosta tuesta? Mutta ainahan se on tiedetty, kapitalismi ja kommunismi ovat loppu peleissä hyviä kavereita keskenään, onhan niillä (((samat yhteiset juuret))) 😉

     • “Nyt on rauha, joten ei tarvita muuta kuin mielenosoituksia. Ette te ole vielä aloittaneet aseellista kansannousua tai terroriaaltoa taikka päässeet valtaan ja alkaneet toteuttamaan puhdistuksianne. Joten ei ole mikään kriisi päällä, meidän näkökulmastamme siis. Miksi turvautuisimme siis suhteettoman koviin toimiin kun tuntuu että teille on ihan riittävästi haastetta parissa tuhannessa opiskelijassa? ”

      Eikö Karttusen kylmäverinen murha ole tarpeeksi vakava asia??? Mitä ihmettä?
      Mihin solidaarisuus katosi??

      Ja millaisen haasteen nämä “pari tuhatta opiskelijaa” on tarjonnut Vastarintaliikkeelle? Annatko esimerkin tilanteesta?

      “Ja toisaalta kun katsoo teidän menoa ja toimintaa, niin eipä taida omana tai edes lapsenlapsenlapsieni elinaikana tulla sitä tilannetta että teistä tulisi niin merkittävä yhteiskunnallinen tekijä että tarvitsisi turvautua mihinkään kynää terävämpään. Sen verran amatöörimäistä larppausta tämä teidän juttunne on. Siis tiedän kyllä että ette ole penaalin terävimpiä kyniä, mutta että ette osaa edes selkosuomea lukea on aika yllätys.”

      Valtion yritys kieltää Vastarintaliike taitaa olla melko hyvä esimerkki miten Liike on saavuttanut aseman missä se nähdään uhkaavana. Mutta ethän sä sitä myönnä, koska nolottais myöntää että teidän järjestöjä ei kielletä koska ette ole uhka järjestelmälle.

      “Ja se on ihan sinällään irrelevanttia kuka rahoitti ja ketä, ”

      “Irrelevanttia” ottaa huomioon tosiseikka että (((ketkä tekivät))) yhteistyötä ketä vastaan 😀

   • Jos meidän poliittisen manifestin kohdat ovat sinusta totalitääristä militarismia niin se kertoo enemmän sinun ajatusmaailmasta ja sentimentalismista. Verrataan sitä mihin tahansa antiikin demokratiaan tai imperiumiin niin se ei ole militaristista ja vielä vähemmän totalitääristä. Valitat siitä kun manifestimme ei ole täysin pasifistinen ja kansalaisuus ei ole siinä vain nimellistä.. huoh.

    Siinä olen ihan samaa mieltä, että valittelu ei kuulu taisteluun. Mutta uutisia tehdään myös ulkopuolisille tai etenkin heille, siksi on hyvä vaatia myös vastapuolelta moraalista suoraselkäisyyttä vaikka heidän moraalinsa olisi eri kuin meidän. Esim demokratian vastustajan tulee huomauttaa demokratian toteutumattomuudesta jos vastapuoli vain kannattaa demokratiaa, koska silloin he vain valehtelevat demokratiasta.

    • Siis teidän poliittisen manifestin kohdat täyttävät kaikki totalitäärisen tai jos se tuntuu sinusta paremmalta niinkuin ITSE KIRJOITATTE auktoritaarisen systeemin merkit. Lisäksi ITSE mainitsette että haluatte militarisoida koko kansan naiset mukaanlukien… ja siis se lukee siellä ihan suoraan.

     Eli implikoit että tämä mitä sinne on kirjoitettu on jotenkin satumaisesti tulkinnanvaraista ja katsojasta kiinni ja vaikka sanotaan että aseistetaan ja koulutetaan suurin osa kansasta sotilaiksi se ei tarkoita militarismia? Etenkin kun vielä painotetaan sotilaallisen uran merkitystä ja sotilaallisuutta tuodaan esille ja nostetaan jalustalle.

     Saanko kysyä siis miksi vähättelet omaa manifestianne? Jos tavoitteet eivät ole sitä mitä siellä suoraan sanotaan niin mitä ne sitten ovat? En väittänyt tai kysynyt että olisitte pasifistisia tai kritisoinut että ette ole pasifisteja. Totesin vain että manifestistanne saa sen kuvan että olette totalitaarisen…tai auktoritaarisen militaristisen yhteiskunnan kannalla, ja tällaiseen yhteiskuntaan kautta historian on jokaisessa imperiumissa liittynyt toisinajattelijoiden ja valtion kritisoijien vaimentaminen voimalla. Ja miksi verrata antiikkiin jolloin ajat olivat hieman eri? Ei tarvitse kuin katsoa 70 vuotta taaksepäin ja sieltä löytyy hyviä esimerkkejä tällaisista valtioista joista on nyt puhe.

     • “täyttävät kaikki totalitäärisen tai — auktoritaarisen systeemin merkit.”

      Huoh, eli kahden vuoden asepalvelus ja naisten asepalvelus täyttää totalitäärisen militarismin merkit? Ei hyvää päivää. Ilmeisesti yhden vuoden asepalvelus ei täytä? 😀

      “Saanko kysyä siis miksi vähättelet omaa manifestianne? Jos tavoitteet eivät ole sitä mitä siellä suoraan sanotaan niin mitä ne sitten ovat?”
      En minä vähättele, sinä vain vedät hieman pelonsekaisia kuvitelmia niistä tavoitteista.

      Ja PVL ei kannata imperialismia. Vertaa meidän manifestia imperialistisen kansan tavoitteisiin, ovat kyllä aivan eri sfääreissä militarismin ja totalitäärisyyden suhteen…

     • ”Palauttaa yleisen asevelvollisuuden niihin Pohjolan maihin, joissa se on lakkautettu sekä pidentää varusmiespalveluksen ajan vähintään kahteen vuoteen.”
      ”Antaa naisille perusmuotoisen, lyhempikestoisen sotilaallisen koulutuksen. Naisilla on kuitenkin mahdollisuus suorittaa vapaaehtoisesti sama varusmiespalvelus kuin miehillä.”
      ”Vakiinnuttaa ajatuksen elämästä sotilaana ja rohkaisee sotilasuralle.”
      ”Huolehtii siitä, että kaikki asevelvollisuutensa suorittaneet säilyttävät aseitaan myös siviilielämässä. Ase voidaan kuitenkin ottaa haltuun, mikäli sitä käsitellään vastuuttomasti.
      – Antaa kansalaisille laillisen oikeuden hätävarjeluun kodeissaan, myös sotilasaseilla.”

      No kun omilla linseilläsi seulot tekstistäni yhden kohdan etkä huomioi aiempia nii tokihan se siltä kuulostaa mitä sanoit mutta jos vilkaiset nyt uudestaan nuo edelliset ja helpottaakseni sinun lukemistasi laitoin nuo asepalvelus kohdat ettet toiste niitä suodata. Tuohon kun ynnätään kaikissa muissa manifestin osissa esille tulevat asiat jotka voin mielelläni sinulle linkata nii aika sokea tai aivopesty olet jos väität joksikin muuksi kuin auktoritääriseksi militarismiksi. Ihan esimerkkinä manifesteissä ja muutamissa artikkeleissa painotetaan vielä että valtio varustautuu ja laittaa huomattavat investoinnit vahvan armeijan rakentamiseksi niin kyllä siinä jää jo spartakin kakkoseksi 😀 joten mitä jos puhuisit nyt asioista niiden oikeilla nimillä ja lopeta jo se kaksinaamainen valehtelu.

      P.s en näe mitään pahaa kyseisen malliseks valtiossa

      Millaista system pvl sitten mielestäsi ajaa?

     • Pahoittelut näppäily virheistä kun edellisen kommentin kirjoitin puhelimen pienellä ruudulla 😀

     • ”Palauttaa yleisen asevelvollisuuden niihin Pohjolan maihin, joissa se on lakkautettu sekä pidentää varusmiespalveluksen ajan vähintään kahteen vuoteen.”
      Eli oliko Pohjoismaat aiemmin militaristisia?

      ”Antaa naisille perusmuotoisen, lyhempikestoisen sotilaallisen koulutuksen. Naisilla on kuitenkin mahdollisuus suorittaa vapaaehtoisesti sama varusmiespalvelus kuin miehillä.”
      Ihan perusjuttu, että naisilla olisi jokin sotilaallinen koulutus. Toinen kohta on jo totta Suomen “militaristisessa” valtiossa.

      ”Vakiinnuttaa ajatuksen elämästä sotilaana ja rohkaisee sotilasuralle.”
      Sen sijaan että ei vakiinnuta ajatusta elämästä sotilaana eikä rohkaise sotilasuralle. Onko sinun mielestäsi siis hyvä että ei rohkaista sotilasuralle? Onko se sinusta hyvä että ei vakiinnuteta ajatusta elämästä sotilaana? Jälkimmäinen tarkoittaa käytännossä sitä että elämässä taistellaan niiden asioiden puolesta mitkä ovat tärkeitä. Sinulla ei siis ole mitään asioita minkä puolesta haluaisit taistella?

      ”Huolehtii siitä, että kaikki asevelvollisuutensa suorittaneet säilyttävät aseitaan myös siviilielämässä. Ase voidaan kuitenkin ottaa haltuun, mikäli sitä käsitellään vastuuttomasti.
      – Antaa kansalaisille laillisen oikeuden hätävarjeluun kodeissaan, myös sotilasaseilla.”
      USA ei ole militaristinen valtio, mutta militaristisempi joissain asioissa kuin Suomi.

      PVL:n linjaa voidaan toki kutsua totalitääriseksi militarismiksi, mutta siitä että konseptit vesitetään valitsemalla tarkoitushakuisesti mahdollisimman epämilitaristiset ja heikot valtiot esimerkeiksi, tottakai PVL:n valtio olisi militaristisempi kuin joku cuck-Ruotsi ilman varusmiespalvelusta. Voit toki kutsua Yhdysvaltain joidenkin osavaltioiden aselakeja, kahden vuoden varusmiespalvelusta tai sotilasuralle rohkaisua militarismiksi, mutta silloin olet valinnut vertailukohdat joiden valossa jalkapallojoukkueen treenitkin näyttäisivät militarismilta.

     • “Mutta siis, näiden piirre on vahva keskushallinto ja poliittisen vapauden puute.” Eli Suomi 2017?

      “Suorastaan säälittävää se että ensin kerrotaan mitä halutaan mutta sitten yritetään kiistä sitä koska pelätään pelkkiä sanoja.”

      Kuka on kiistänyt? Toki kahden vuoden varusmiespalvelusta, varusmiespalvelusta ylipäätään, Yhdysvaltain joidenkin osavaltioiden kaltaisia aselakeja, jne voidaan sanoa militarismiksi. Mutta anteeksi nyt vaan jos tämä “militarismi” ei ole mikään eettinen itseisarvopahuus vaan hyvä asia.

      Te vauhkoatte PVLn poliittisesta manifestista aivan kuin siellä olisi jotain ihmeellistäkin ja sitten vielä sanotte perään että me manifestin hyväksyvät tahot kiistävät sieltä kohtia :D.

      Minä odotan manifestin kritiikiltä muutakin kuin nimittelyä militarismiksi. Olkoon vaikka supermilitarismia tai niin kuin keskustasta ja vasemmalta yleensä tykätään liittää sana “ääri” joka asiaan niin kutsutaan sitä sitten vaikka äärimilitarismiksi. Problem, officer?

    • Ja pointti jota tässä nyt haen on se että miksi valitatte jos poliisi teitä pamputtaa? Taistelkaa kovemmin, kerätkää voimia, todetkaa että vittu, miestappioita tuli mutta seuraavalla kerralla taistellaan voimakkaammin. Sen sijaan että ulistaan että nyyh nyyh, mun kansalaisoikeudet, etenkin kun omassa valtiossanne ette todellakkaan tämän nykyisen valtion mallisia kansalaisoikeuksia vaalisi! Sitä paitsi, jokaisen valtion, myös Ruotsin perustuslaista löytyy varmasti osio maanpettureille ja valtion yhteinäisyyden ja sen hetkisen valtiojärjestyksen rikkojien varalle. Kannattaisi olla iloinen siitä että ainoa vastarinta mitä teitä vastaan kohdistetaan on pelkkää poliisin, ja sanoisinko varsin kevyttä, pamputusta. 70-vuotta taaksepäin ja olisi hyvinkin mahdollista että teidät/heidät olisi ammuttu kadulle.

   • Jos meidän poliittisen manifestin kohdat näyttävät sinulle totalitääriseltä militarismilta niin et kyllä ole totalitääristä militarismia nähnyt. Asenteesi kertoo siten enemmän sinun oman ajatusmaailman kapeudesta ja historian referenssien puutteesta. Koko mielensäpahoittelun esittäminen on seurausta siitä kun manifesti ei ole pasifistinen ja sen kansalaiskuva on muutakin kuin nimellinen, huoh…

    Olen samaa mieltä siitä että valittaminen ei kuulu taisteluun. Mutta pitää muistaa että uutisia tehdään myös ja etenkin satunnaisille lukijoille joten on hyvä ottaa asioita tarkasteluun muistakin moraalisista näkökulmista.

    Jostain on lähtenyt sellainen meemi ja väärinymmärrys liikkeelle että järjestelmän sisäisen moraalin ristiriitaisuuden esille tuominen olisi jotenkin tekopyhää koska käytämme vastustajan moraalia työkaluna sen virheiden osoittamiseksi. Näinhän ei ole, koska usein pasifismia ja demokratiaa käytetään vain luomaan sädekehä oman puolen hyvyydestä (siksi Pohjois-Koreaa sanotaan Korean demokraattiseksi kansantasavallaksi). Jos kansa saisi rehellistä tietoa asioista niin he voisivat valita kahden “diktatuurin” väliltä, eikä tarvitsisi esittää jotain “demokratiaa” kun se “demokratia” hajoaa jo omaan mahdottomuuteensa.

    Pidän itse oikeaa demokratiaa hyvänä. Esimerkiksi antiikin Spartassa demokratia oli paljon militaristisempi ja totalitäärisempi kuin mikään mitä PVL voisi ikinä kannattaa. Siellä kaikilla vapailla ihmisillä oli yksi ääni, kun taas suurin osa kansasta (orjat) eivät olleet äänioikeutettuja.

    • Ekalla kerralla ei mennyt viesti perille niin jouduin kirjoittamaan uudestaan. Mutta ilmeisesti viesti olikin mennyt perille ylempänä.

   • On jotenkin huvittavaa että vasemmistolainen antifasisti jonka toiminta kaduilla huipentuu lähinnä pakoonjuoksemiseen, tulee tänne ruudun takaa sössöttämään taistelemisesta ja turhasta itkemisestä.

    Tosiasia kun on se että te vasemmistolaiset olette niitä jotka tulette taas ensi itsenäisyyspäivänä juoksemaan pakoon sekä itkemään “tuhopolttajista jotka marssivat kaduilla ja kun poliisit suojelee natseja” jne. 😀

    • Itse en pidä antifasisteja minään. Sanotaanko nyt näin että en pidä teitä uhkana, jos pitäisin ja kokisin tarpeen suojella tovereitani ja perhettäni niin luuletko oikeasti että yrittäisin ratkaista tilanteen katutappelulla xD se mitä te ja antifa harrastatte on leikkiä, pikkupoikien leikkiä. Turha kuvitella että aikuisten maailma olisi niin yksinkertaista tai helppoa. Mihin oma toimintasi sitten muuten on huipentunut kun niin kova jannu olet? 😛

     Joten vastaa asiallisesti ja aiheeseen jos on jotain sanottavaa.

     • Kaikki tekeminen on passiivisille leikkiä paitsi se business as usual perseily minkä Virallinen Totuus kertoo Ylen ja HSn sivuilla. Vai onko aikuisten leikit ehkä sittenkin Natoa ja keskuspankkitoimintaa?

      Samanlainen ilkkuminen toistuu kaikkien miesten kerhojen ja jengien toimintaa kritisoidessa, se on niin “lapsellista” ja heidän pitäisi “kasvaa” – mutta mihin? Tämä homososiaalisuuden demonisointi on pelkkä bowling alone -lauman ehdollistettu vastaus siihen kun jokin ryhmä oikeasti tekeekin jotain herran vuonna 2017. Leiki sinäkin.

 3. Poliiseilta oli näemmä kahvi ja pulla loppunut. Poliiseilla oli taas vuotuinen “vihanhallintapäivä” kun heiluttiin oikein pamppujen kanssa kuin heinämiehet. Suurin osa vuodesta otetaan musumaaneilta suihin niin kyllähän se pistää korpeamaan, vaikka kuinka balettitunneilla käydäänkin päästelemässä höyryjä.

 4. Voisiko olla niin että poliisien puolisot komppaavat Vastarinnan jäseniä. Ja siksi poliisit ovat entistä agressiivisempia koska eivät itse saa mitään aikaan, mutta Vastarinta saa.

 5. Huoraava eliitti joutuu luonnollisesti, tottakai, turvautumaan aina vain kovempiin otteisiin tukahduttaakseen toisinajattelijat.

  Sionisti, psykopaatti kun on, toistaa itseään eli toimii täsmälleen samalla tavalla kuin viimeisimmässä utopiassaan eli bolshevistisessa helvetissä, jota kutsuttiin Neuvostoliitoksi.

  Tämä väkivallan asteittainen eskaloituminen on luonnollista ja kuuluu asiaan. Tästä ei selvitä rauhanomaisesti, väkivalta on jo osa ns. “länsimaista demokratiaa”, joka on kaukana kansanvallasta.

  Kaikkien on hyvä tietää, että eliitti, kyllä juuri se, (((eliitti))), ei kaihda mitään keinoja alistaakseen vapaat kansat ja ihmiset. Tämän eliitin kanssa ei voi elää, heidän kanssaan ei voi olla dialogia.

  Aivan aluksi riittää nyt se, että lapsenraiskaajan vapauttanut Hovioikeuden tuomari ja kaikki hänen kaltaisensa kulttuurimarxistien huorat alkavat pelkäämään. Sama koskee kaikkia artikkelissa kuvattuja eliitin huoria, jotka hyökkäävät virkansa turvin viattomia ihmisiä vastaan. Pelko on ase.

  Ja jopa nimimerkki “sionisti” tottelee tätä logiikkaa. Eliitin ja sen huorien pitää pelätä. Kesälomalla ei olekaan niin hauskaa, kun tietää vihan kulkevan kannoilla. Kesätapahtuman mehuhetki päättyy ikävästi, kun viha tuli kylään. Henkivartija ei riitä, kun viha kulkee varjona perässä.

  Tämä viha ei ole syntynyt kansan tahdosta, se on kansalle väkivalloin tuotu ja se löytyy jokaisen eliitin huoran edestä, itse asiassa se on jo siellä, eliitti. Live with it.

 6. Poliisin perustehtävä on suojella hallitusta kansalaisilta siinä kuin armeijan tehtävä on suojella hallitusta ulkomaisilta hallituksilta.

  Kaikki, jotka loppupelissä ovat rahalla ostettavissa, ovat hallituksen ja vallassa olevien pankkiirien talutusnuorassa. He eivät uhkaa hallitusta ja saavat toimia vapaasti.

  Aatteen puolesta toimiminen ei ole helppo tie. Ei ole sitä koskaan ollutkaan.

 7. Turha kieltää tosiasioita, vaikka ne olisivat kuinka ikäviä. Poliisilta tulee aina selkäsauna, kun yritätte näyttävää mielenosoitusta, ja ne vaikka ampuu tarvittaessa. Poliisi pahoinpitelee, ja nöyryyttää teidät aina vaan pahemmin. Antaa ruotsin upota paskaansa. Eri asia on sitten, jos saatte aseita jostain, mutta tyhjin käsin ei kannata mennä aggressiivisia aseistettuja joukkoja vastaan.

  • Minä en näe tätä asiaa lainkaan tuolta kantilta.

   Minusta Vastarintaliike ei tässä varsinaisesti valita siitä että “yhyy kun meitä nyt hakataan” vaan tarkoitus on pikemminkin osoittaa videotodisteiden kera kuinka kaksinaamaisesti Ruotsin poliisi toimii ja siten lisätä julkista painetta Ruotsin päättäjiä ja koko valtiovaltaa kohtaan.

   Tällä toiminnalla on tarkoitus saada tavallisten kansalaisten silmät aukenemaan sille räikeälle kaksoistandardille joka monikulttuurisessa yhteiskunnassa vallitsee ja näyttää minkälainen on se (((vapaa demokratia))) joka meillä tällähetkellä on. Kun tarpeeksi moni alkaa kysymään kysymyksiä joita ei saisi esittää, menettää nykyinen systeemi uskottavuuttaan.

  • “Jone14” taitaa vastustaa perustuslakia, sanan- ja kokoutumisenvapautta sekä valtiollisen itsetuhon estämistä. Kyllä se on poliisi joka on Vastarinnan kanssa helisemässä – ei toisinpäin. Ulinaa kuuluu vain juutalaisten, sionistien, maanpetturien, hinttien, bolšujen, maahantunkeutujien, feministien ja fatta-“anarkistien” leireistä.

   Maailma on todellakin sairaalla tolalla, kun USA:ssakin vasemmistomätäpäät heiluvat CCCP- ja sateenkaarilippujen kanssa kaduilla. Siis amerikkalaisilla liberaalimielisairailla KOMMUNISTIlippuja. No, onko se nyt ihme, jos sitä vähän hassuttaa, kun on päässä kuolio.

   Tiedoksi kaikille, jos ette sattuneet tietämään: N-liitto oli juutalainen ksenokratia eli vieraanvalta. Suurin osa senaattoreista laivattiin suoraan USA:sta; maailman juutalaisimmasta maasta.

   Kommunismi=marxismi=bolševismi=ortodoksiJUUTALAISUUS.

Comments are closed.