Koti Uutisia Kotimaa Poliisi riehui Japanin suurlähettilään virka-asunnolla

Poliisi riehui Japanin suurlähettilään virka-asunnolla

3

Suomen poliittinen poliisi (PolPo) on jälleen käyttäytynyt hyvien tapojen vastaisesti. Tällä kertaa kyseessä on tapaus, jossa “sekava” poliisi oli pyrkinyt sisään Japanin suurlähettilään virka-asuntoon. Tapauksen yhteydessä suurlähetystön työntekijä joutui riehuvan poliisin kanssa käsikähmään.

Paikalla olevasta “sekavasta” poliisista ilmoitettiin poliisille myös Etelä-Afrikan suurlähetystöstä. Poliisipartion saavuttua paikalle he totesivat tilanteeseen liittyvän vakavan henkeen ja terveyteen liittyvän vaaran, minkä vuoksi he päättivät välittömästi ryhtyä kollegansa kiinniottoon.

Ennen kiinniottoa paikalle saapuneet poliisit eivät tienneet, että kyseessä oli kollega. Asia paljastui vasta kiinnioton jälkeen. Japanin valtio vaati, että asiasta tehdään virallinen selvitys. Tapauksen tutkinnanjohtajana toimii kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen.

– Tilanne on se, että olen lähettänyt ulkoministeriön kautta kirjeen Japanin lähetystölle, jossa pyydän heitä ilmoittamaan, kuka siellä edustaa lähetystöä ja mitä vaatimuksia heillä on. Odotan vastausta tähän niin sanottuun verbaalinoottiin, jonka ulkoministeriö on laittanut. – – Ensin selvitämme asianomistajan vaatimukset ja kuullaan asianomistaja. Vasta sen jälkeen kuulemme rikoksesta epäiltyä. Epäiltyä on puhutettu, siitä ei ole ihmeempää raportoitavaa. – – Oli ymmärtääkseni Japanin valtion toive, että edettäisiin näin ihan virallisesti, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mukaan on mahdollista, että Suomi saa asiasta Japanilta noottia.

Tarkempaa tietoa ei ole toistaiseksi annettu julkisuuteen siitä, miksi PolPo oli riehunut lähetystöllä. Hämäläinen kuitenkin sanoo, että heillä on käsitys siitä, miksi PolPo on toiminut kyseisellä tavalla. Hän kuitenkin sanoo, ettei päihteillä ollut osuutta tilanteessa. Tapausta tutkitaan törkeänä julkisrauhan rikkomisena ja pahoinpitelynä.

– Ne eivät ole ihan vähäpätöisiä otsikoita. – – Tekopaikkaan liittyy tällainen poikkeava ulottuvuus. Kysymys on diplomaattisesta koskemattomuudesta. Se vähän monimutkaistaa tätä prosessia, Hämäläinen kertoo.

Rikoksesta epäilty PolPo ei ole kiinniotettuna.

Lähde: Iltalehti

3 KOMMENTIT

  1. Taisi PolPo eksähtää kun Helsingissä ei ole kummankaan Kongon lähetystöä josta voisi hakea viisumia.

    • Erehtyi osoitteesta. Oli soluttautumiskeikalla, matkalla varisverkoston veljesiltaan ja ottanut sopivasti tajunnanlaajennusta sopeutuakseen porukkaan… 😀

Comments are closed.