Koti Uutisia Ulkomaat Venäjä saattaa luopua dollarin käytöstä kokonaan viidessä vuodessa

Venäjä saattaa luopua dollarin käytöstä kokonaan viidessä vuodessa

10

Venäjän parlamentin alahuoneen finanssikomitean johtaja Anatoly Aksakovin mukaan Venäjä voi luopua Yhdysvaltain dollarin käytöstä kokonaan viiden vuoden kuluessa. Hänen kommenttinsa on linjassa Venäjän ja monen muun maan pyrkimyksestä päästä eroon dollarin käytöstä kansainvälisessä kaupassa.

Aksakovin mukaan dollarista luopumisen kansainvälisessä kaupassa tulisi tulla kansainvälinen ilmiö. Hänen mukaansa sellainen muutos voitaisiin saada aikaan hyvinkin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi Venäjä kykenisi luopumaan dollarin käytöstä kokonaan kolmen tai neljän vuoden ajassa.

Lähde: RT

10 KOMMENTIT

  • Toivottavasti me pääsemme eurosta ja EU:sta pois, ennen kuin käteinen raha poistetaan käytöstä (viim. 2022).

   Toivottavasti Herra on puolellamme. Ei tässä enää muu auta.

 1. Maailman finanssikeskus siirtyy Kiinaan vuonna 2032.

  the Financial Capital of the World will migrate to China after 2032
  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/political-uncertainty-is-the-new-contagion/

  Jo nyt öljykauppaa voi käydä Kiinan Yuan’eilla. Nämä öljyfutuurit on sidottu KULTAAN. Se tarkoittaa, että jos ostaja tai myyjä ei voi täyttää lupaa­maansa öljy­kauppaa, voi hän täyttää sopimuksen toimitta­malla vastaavan määrän kultaa öljyn sijaan. (Petro-dollari-kaupoissa sopimuksen velvoitteet voi täyttää dolla­reilla.)

  Petro-Yuan on ensiaskel Kiinan valuutan sitomiseksi kultaan.

  Suomen kannalta seuraavina vuosina on ELIN­TÄRKEÄÄ luoda valmiudet liittyä (erittäin) nopeasti osaksi Venäjän ja Kiinan dollarista riippu­mattomaan maksu­järjestelmään siinä tilanteessa, kun EURo ja dollari romahtaa. Muuten uppoamme “liitto­laisten” kanssa yhdessä.

  Poliittisesti katsoen ainoa mahdollisuus selvitä valuutan romah­duksesta vaihtamatta hallitusta tai EU:n komissiota on SOTA. Sota on siis erittäin toden­näköinen skenaario lähimmän kymmenen vuoden sisällä. — Kansan kärsimykset eivät johtajiamme liikuta. Vain valta on merkityk­sellinen.

  • KUN EURO ROMAHTAA

   Vielä tästä, miksi kiinan ja Venäjän kanssa neuvoteltavat kahdenkeskiset ja monenkeskiset sopimukset kaupan käynnin menetelmistä on kiireellinen asia.

   — Kun finanssikriisi iskee, silloin ON JO “kuset housuissa”. Öljyä ja monia muita kriittisiä tuotteita ei enää myydä ollenkaan euroja vastaan.
   — Silloin Kiinalla ja Venäjällä on näitä avun pyytäjiä jo jonoksi asti eikä silloin 0,07 prosenttia maailman väkiluvusta ole Suomelle kovin vahva etuoikeus.
   — EU, jos sen kanssa ylipäätään kukaan käy neuvotteluja ajaa vain Isojen jäsenvaltioiden etua.

   Silloin öljyä saa vain Petro-Juaneilla tai fyysisesti miehittämällä öljykentät ja varastamalla öljyn.
   — Ranska on valinnut tämän miehitysvaihtoehdon ja Macron juuri kävi Niinistöltä pyytämässä Suomen ase(veli)apua öljykenttien miehitykseen. Maksuna saamme osan ryöstösaaliista eli öljystä.
   — Saksa on valinnut salaiset ennakkosopimukset kaupan käynnistä Venäjän (ja Kiinan) kanssa. Siksi se ei lähetä sotilaita Syyriaan.

   Mitä voimme hävitä sillä, että meillä on takataskussa valmiiksi neuvoteltu sopimus:
   — Neuvottelukulut. Ne ovat killinkejä verrattuna asian merkittävyyteen.
   — EU:sta ei enää jaella hyviä virkoja suomalaisille poliitikoille. Näitä virkojahan ei nytkään jaeta pahiksille.

   Mitä voimme voittaa:
   — Talous ei romahdusmaisesti pysähdy euron vaihtuessa markkaan.
   — Maatalous voi käynnistää traktorinsa vielä seuraavanakin aamuna.

   Niin kuin politiikassa AINA kaikki edut ovat henkilökohtaisia ja haitat yhteisiä.

 2. Itse olen aina ihmetellyt miksi kauppa pitää käydä dollareilla. Mutta onhan se niin että oligarkit haluavat tukea toisiaan. Kun Venäjä luopuu dollarin käytöstä niin siihen mennessä sen on tehnyt jo BRICS-maat. Joka tarkoittaa että 2/3-osaa maailman vaihtokaupasta on poissa Amerikan yhdysvalitain rahankierrosta ja -pesusta. Saas nähdä kauanko ne jaksaa puristella keskenään pippeleitään. Vai pukkaako uutta sotaan?

 3. Jahas. Nyt sitten USA ja Länsi-Euroopan surkimukset päättävät hyökätä Venäjälle ja kaataa presidentti Vladimir Putinin. Pinenksi vihjeejksi kuitenkin haluan sanoa, että on syytä varata ruutia kunnolla mukaan, sillä aivan vähä ei riitäkään niin kuin Libyan presidentti Muammar Gaddafin (1941-2011) kohdalla, jonka murha olikin Yhdysvaltain silloiselle ulkoministerille Hillary Clintonille suoranainen riemun aihe, jota hän hän julisti TV:n suorassa lähetyksessä ilakoiden kuin pikku tyttö prinsessa leikeissä.

 4. Juha, Putin on (((heitä))). Jos tosi on kyseessä niin maailman kansainväliset juutalaiset organisoituvat yhdessä vihollista vastaan kuten “Natseja” vastaan piittaamatta uhreista.

  • Kun katsoo sitä juutalaisoligarkkilaumaa, joka pyörii Putinin sisäpiirissä, rabbien ja Putinin kaveerausta sekä sitä miten kansallismielisiä kohdellaan Venäjällä, niin asiasta ei todellakaan jää epäilystä.

  • 14, Putin ei ole (((heitä))) vaan aivan muuta, sanoisin jopa että “Venäjän valtiollinen fasisti”. Kuvittele vaihteeksi, että Putin on tavallaan ‘kansallismielinen’ siinä mielessä kuin “poliittinen kansakunta” (= political nation) voi olla ‘kansallinen’. Vaikea kuvitella, mutta on pakko – jotta havaittavissa olevat palapelin palat asettuisivat kuvaan ilman ristiriitoja.

   Flyin’ Finn edelleen ei ymmärrä että oligarkilla pitää olla poliittinen valta. Khodorkovski yritti olla oligarkki (superrikas jude, jolla on poliittinen valta) – ja pian löysi itseään työleiriltä, jossa 10 vuotta ompeli rukkasia. Kuin Putinin “nutzige juden” (l. ‘tarpeelliset juutalaiset’) tottelevat mitä Putin sanoo: he eivät ole oligarkkeja. Ei oligarkkeja, vaan rikkaita juutalaisia liikemiehiä, jotka “tekevät rahaa” mutta eivät uskalla avata suuta.

   Kansallismielisiä kohdellaan kovasti tästä syystä: monikansallisessa valtakunnassa sisäinen riita kansallisuuksian välillä johtaisi tuhoon. Venäjä ei hyötyisi siitä; sen sijaan sionistinen USA kylläkin. Sodan uhan alla mitään sellaista ei saa sallia; Tsaarin Venäjän romahtamisen opetuksista (“Helmikuun vallankumous” v. 1917) on otettu oppia. Siksi poliisi pamputtaa kaikenlaista oppositiota, koska “jakautunut talo ei kestä” ja vihollisen kätyrit on tukahtettava alkuunsa. Tietysti, juutalaisetkin siellä vaikuttavat taustalla rankaisen Holoco$t satujen kieltäjiä. Mutta tärkein syy on valtakunnan ohjattavuuden ja kurinalaisuuden ylläpito. Miten isompi maa on maantiteteellisesti, miten isompi ja kirjavampi väestö, miten suurempi ja vaikeampi on valtakunnan tehtävä Historiassa – siten kovempia keinoja Johtaja joutuu käyttämään strategisesta tavoitteesta poikkeavia kohtaan.

 5. Ympyrä on siitä metka epeli ettei siinä ole kulmia, ja ryssä tulee aina idästä. Mutta tuo jälkimmäinen on salaiseksi luokiteltua tietoa, eikä sitä saa kirjoittaa mihinkään ylös!

  Lämmitin tuossa saunaa Helsingin Sionisteilla, joita muija tuo töistään tähän tarkoitukseen. Rappioalkoholisti, Suomen vihaaja ja apurahataiteilija Jari Tervo nillitti siellä, kuinka Putin peukaloi kaksia vaaleja. Putinin kaudella Venäjästä on tullut rikollisten valtio, pehmeäpäinen Tervo lepertelee.

Comments are closed.