Koti Uutisia Kotimaa Suomen kansallispuistojen reitit ovat huonossa kunnossa

Suomen kansallispuistojen reitit ovat huonossa kunnossa

6

Suomen kansallispuistot ovat entistä suositumpia matkailukohteita, mutta puistojen reitit ovat huonossa kunnossa. Kaikkien tarpeellisten rakenteiden ylläpitäminen maksaisi Metsähallitukselle noin 44 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä on ongelmallista, sillä joukkomaahanmuuttoon ja muuhun kansan rappeutumiseen keskittyvä Suomen poliittinen johto on määrännyt Metsähallituksen vuosibudjetiksi vain 40 miljoonaa euroa.

Korjausta vaativat rakenteet ovat esimerkiksi sillat ja pitkospuut, jotka helpottavat kansan liikkumista luonnossa. Kaikki eivät esimerkiksi iän puolesta kykene liikkumaan aivan luonnontilassa olevassa metsässä, joten metsäpolkujen olemassaolo on osalle kansalaisista tärkeää.

– Esimerkiksi pitkospuiden uusiminen on kallista. Puhutaan kuitenkin muutamasta kymmenestä tuhannesta eurosta kilometriltä. Ja kun ajatellaan puuta luonnossa, niin kymmenen vuotta menee vielä hyvin, mutta 15 vuoden kuluttua niitä pitäisi jo uusia, Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen toteaa.

– Tällä hetkellä me suomalaiset laitamme verovaroin henkeä kohden alle kymmenen euroa vuodessa kansallispuistojen, koko Suomen luonnonsuojelualueverkoston ja retkeilyalueiden hoitoon. Jos saisimme tasan kympin, niin asiat olisivat hyvässä kunnossa ja voisimme vakuuttaa ihmiset siitä, että palvelut ovat kunnossa, puistoihin on helppo tulla ja siellä on hyvä retkeillä, Tanninen kertoo.

Jotkut ovat ehdottaneet pääsymaksuja kansallispuistoihin, jotta varoja saataisiin niiden ylläpitämiseen. Tätä Metsähallituksella ei haluta. Kansalaiset itse olisivat kyllä osittain valmiita maksamaan puistoon pääsystä.

– Ymmärrän tietysti heitä, jotka eivät käytä palveluita, että pitääkö heidänkin sitten maksaa siitä. Mutta kyllä itse olisin valmis maksamaan selvästi enemmän, aika paljon tulee kansallispuistoja käytettyä, Repovedellä retkeilevä Petteri Pentti toteaa.

Metsähallituksen kanta on taas se, että kansallispuisto on kansan omaisuutta ja että sinne pääsyn tulisi olla ilmaista.

– Kyllä meillä ehdoton periaate on se, että kansallispuistoihin ja valtion retkeilyalueille on ilmaista tulla ja nauttia. Meillä on jokamiehenoikeus Suomessa, mikä on aivan loistava juttu, kertoo Tanninen.

Epäselvää on, onko Metsähallitus harkinnut vaikkapa Pohjoismaiden ulkopuolelta tulevien maksullista pääsyä kansallispuistoihin, mutta tämä voisi olla hyvä ratkaisu. Metsät kuuluvat suomalaisille.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Onko kohta enää kansallispuistojakaan? Kai nekin raivataan kohta sileeksi, että saadaan rakennettua lisää betonihelvettiä.

  • Harmaata, urbaania betonieläintarhaa tarvitaan kansalle ja kunniakansalaisille. Ja huom.: siis betonieläintarhaa, ei -viidakkoa.

   Ei tässä maassa ole enää normaalilla kansalla varaa elää, joten eiköhän ongelmat ratkea täten aivan itsestään eliitin ja maanpettureiden onneksi. Rikokset ja rauhattomuus lisääntyvät, joten pörssilistatut vartiointifirmat lihottavat lihavia entuudestaan. Kansa tulee tätä menoa kuolemaan nälkään, ellei se ala varastamaan henkensä pitimiksi.

   Pian kun meitä valkoisia suomalaisia ei ole, niin ei siinä mitään luonnonpuistojakaan tarvita. Ne voidaan kaataa, suot ojittaa, järvet kuivata ja kaikki myydä koukkunokalle. Sittenhän tämä on kiva, kuiva aavikko afrikkalaisille, aasialaisille ja lähi-itäläisille parasiiteille.

 2. Ihan vitun naurettavaa. Suomella on vielä tätä ihan siistiä ainutlaantuista luontoa, jota se ei arvosta alkuunkaan. Täytetään tämä pläntti nuorilla taidottomilla ihmisillä ja uskotaan mitä sairas Berner on sössöttänyt. Varmaan se talous lähtee jotenkin nousuun nyt! Vai mitä?

 3. Suuri osa kansallispuistojen huoolosta ja ylläpidosta on tähän asti tapahtunut talkootyönä, mihin ne talkoolaiset ovat hävinneet tai materiaalin lahjoittajat?
  Tässä olisi oiva kohde PVL:lle aktivoida rytmiryhmiä, jotka käyvät uusimassa pitkospuita, korjaamassa laavuja ja eräkämppiä, uusimassa siltoja jokien yli yms.
  Varmasti löytyy tietotaitoa porukalta ja apukäsiä mukaan.

 4. Vain kotimaataan ja sen ainutlaatuista, korvaamatonta kultuuria vihaava mielisairaudesta kärsivä voi edes väittää Suomen kuuluvan jollekin muille, kuin suomalaisille! Terve muukalaisviha on luonnollista ja on se voimavara, joka meidät ja maamme on itsenäisinä ja suomalaisina säilyttänyt.

  Nyt Suomen luonto, kansa, omaisuus ja infrastruktuuri laiminlyödään ja riistetään. Kaikki tahdotaan antaa juutalaisille. Tästä petoksesta meidän maksetut valehtelijat eli poliitikot saavat itse pienen pikavoiton, joka ei kuitenkaan pitkälle riitä, ja silloin nämä meidän “päättäjät” vasta tajuavat itsekin tulleensa huijatuiksi.

 5. “Tallattu polku ei ruohotu.” Kaiken maailman luonnonsuojelijoille olisi siis aivan oikeaa työtäkin tiedossa, mutta työ onkin heille se “ruma sana”.
  Suomessa on tätä nykyä kaikki “huonossa kunnossa”, koska entiset ja nykyinen sätkynukke-hallitus keskittyy pelkästään Suomen tuhoamiseen niin aineellisesti kuin henkisestikin paarialuokkaan ja sitä kautta Euroopan Liittovaltioon “kreikka kunnossa”.

Comments are closed.