Koti Artikkelit Pahamaineisen finanssijuutalaisen rahoittaman yhtiön epäillään havittelevan Nordeaa

Pahamaineisen finanssijuutalaisen rahoittaman yhtiön epäillään havittelevan Nordeaa

9
Carl Icahn.

Kauppalehden ja Dagens Industrin mukaan Euroopan suurin yrityskaappaaja, Cevian Capital -niminen keinottelurahasto saattaa suunnitella rikollispankki Nordean valtaamista. Nordeasta on tullut houkutteleva ostokohde, sillä pankin osake on halventunut huomattavasti tämän vuoden skandaalien vuoksi.

Finanssieliitti pyrkii piilottamaan toimintansa usein monimutkaisten omistusrakenteiden taakse. “Dagens Industrin mukaan Cevian on jo saattanut ostaa 34 miljoonaa Nordean osaketta, UBS Group AG:n kautta”, Kauppalehti kirjoittaakin.

Ruotsissa perustettu ja kansainvälisesti toimiva Cevian pyrkii työskentelemään kulissien takana kohujen ulottumattomissa. Kun Business Insider haastatteli rahaston johtavaa osakasta, juutalaista Harlan Zimmermania, lehti painotti yhtiön “tavoittelevan” huomaamattomuutta.

Pohjoismaista Vastarintaliikettä vastaan kampanjoinut Nordea on saanut epätoivottua julkisuutta, koska pankki on jäänyt kiinni kansainvälisen huumerikollisuuden tukemisesta. Hiljattain pankki siirsi pääkonttorinsa Suomeen, minkä on varoitettu asettavan koko suomalaisen kansantalouden tulevaisuuden vaakalaudalle. Mikäli pankki sukeltaa, joutuvat tavalliset suomalaiset maksamaan viulut pääkonttorin siirron vuoksi.

Cevianin nimekkäimpiin sijoittajiin lukeutuu Yhdysvalloissa asuva juutalainen Carl Icahn, joka nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla kylmäveristen yrityskaappausten myötä. Cevian toteuttaa Icahnin yrityskaappausfilosofiaa Euroopassa.

Talousrikoksia vastustavan Hedge Clippers -kansalaisjärjestön mukaan Icahn jatkaa edelleen yrityskaappausoperaatioita, jotka “köyhdyttävät kohdeyhtiöitä valtavasti johtaen irtisanomisiin ja työehtojen heikentymiseen”. Toimintansa vuoksi Icahnia kutsutaankin “korppikotkakapitalistiksi”.

Käytännössä Icahn ostaa saaliikseen valitsemansa yrityksen velkarahalla ja kaluaa sen tyhjäksi esimerkiksi sulkemalla tehtaita ja irtisanomalla väkeä. Tämän jälkeen Icahn poimii yhtiön tuhoamisesta syntyneet “säästöt” omiin taskuihinsa ja jättää varattoman yhtiön lyhentämään velkaa, jonka hän itse alun perin otti rahoittaakseen kaappauksen.

Hedge Clippers tutki vuonna 2016 kymmentä Icahnin yrityskaappausoperaatiota. Ne johtivat järjestön analyysin mukaan 35 000 työpaikan katoamiseen sekä 126 000 amerikkalaisperheen eläke- ja terveysetuuksien leikkauksiin. Nähtäväksi jää, onko Icahn tulossa Cevianin suojissa nyt Suomen pankkijärjestelmän ytimeen.

Lähteet: Kauppalehti, The New York Times, The Hedge Fund Journal, Hedge Clippers, Business Insider

9 KOMMENTIT

 1. Kuvassa juutalaisten peikkoklaaniin kuuluva Icahn. Nämä olennot tunnistaa koukkunokista, kaljusta/harmaista hiuksista, isoista kulmakarvoista ja muutenkin “viehättävästä” olemuksesta sekä pedofiilimaisesta habituksesta. Heillä on tunnetusti myös paljon aarteita ja rahaa. Soros on johtajapeikko.

 2. Ehdottomasti lahjoittaisin kaikille juutalaisille järjestöille jotka tuovat maahantunkeutujia eurooppaan, koska kansa on aivokuollutta välinpitämätöntä paska sakkia, niin olen ehdottomasti juutalaisten puolella tässä asiassa!!! Valkoiset kansa kunnat on hävitettävä ja luonnollinen jatkumo typeryydestä ja aivokuolleisuudesta!!

  Kiitos kansainvälinen juutalaisuus että tuhoatte läntiset maat!!

  • Niin. Propaganda toimii. Kyllä sitä tulee monesti ihmeteltyä näitä hölmöläisiä eli monia nykysuomalaisia/eurooppalaisia, jotka ovat lopettaneet kauan sitten aivoillaan ajattelemisen. Pääasia on kunhan ei tarvitse poistua omalta mukavuusalueeltaan. Äänestetään vuodesta toiseen samoja valtapuolueita, ihan sama mitä paskaa puhuvat ja lupaavat sekä ihan sama mitä tapahtuisi. Monesti Ihmettelen tuleeko nykysuomalaiset heräämään ikinä mihin muualle kuin töihin.

   • No sitten kun nykyinen systeemi kaatuu, niin ehkä hölmöläisistä tulee jälleen ihmisiä.

 3. No sinänsä se ei muuta mitään meneekö voitot verotta Ruotsiin, paratiisisaarille tai juutalaisille. Mutta se että suomalaisten kustannuksella vahvistetaan juutalaista pankkimafiaa, se on huono asia.

  Ei kai enää kenelläkään ole tiliä Nordeassa? Se kun ei maksa veroja Suomeen niin mieluummin kannattaa valita sellainen pankki joka maksaa.

  • Tuosta Nordeasta hieman enemmän.
   Koko Nordean Suomeen siirtyminen oli yksi valtavan kokoinen petos-operaatio. Nordealla on massiiviset kiinnitykset Ruotsin asuntomarkkinoilla ja kun on tiedossa Ruotsin “asuntokupla”, voi vain ihmetellä sitä idioottimaisuutta kun tuo edes huolittiin Suomeen.
   Tässä käy nyt niin, kun kupla puhkeaa ja paska alkaa valua pankkeihin, se on Suomen valtio ja sitä kautta me veronmaksajat jotka pelastetaan ruotsalaisten asuntomarkkinat. Ruotsi ei ikinä, ei koskaan, olisi päästänyt lypsävää lehmää lähtemään. Siksi Nordean siirtyminen Suomeen on vaatinut Ruotsin valtiojohtoisen hyväksymisen, suunnittelun siitä miten saadaan hyväuskoinen naapurimaa maksamaan omista virheistä.
   Vain yksi asia lisää, joka todistaa ettei me suomalaiset ainakaan osata oppia historiastamme yhtään mitään. Ruotsiin ja ruotsalaisiin ei voi luottaa, fennoskandian juutalaisia ja kusettajia ne on ihan jokainen.

   Ja mitkä “suomalaiset” pankit ylipäätään tämän maan sisälle jättää rahaa? Aika harva laissa määrättyä minimiä enempää. S-Pankki voisi varmasti muuten toimia “paikallisesti” mutta LähiTapiolan mukanaolo jo kertoo, millaisesta roistosakista on kyse.

 4. Kysymys kuuluu milloin se paska nordean kohdalla osuu oikeasti siihen tuulettimeen ja osake romahtaa on meinaan sen verran pesty rahaa siinäkin pankissa että kyse ei ole pikkusummista. Lappeenrannassakin vaihtui pankinjohtaja muutama vuosi sitten että roskat pysyy maton alla ja kunnan isät saivat pitää pestinsä.

Comments are closed.