Koti Uutisia Monikulttuurisuutta kannattava toimittaja valehteli katupartiosta

Monikulttuurisuutta kannattava toimittaja valehteli katupartiosta

34

uk_ainokangaspuro

Iltalehti julkaisi 22.10. verkkosivuillaan toimittaja Aino Kangaspuron kirjoittaman valheellisen “uutisen” Vastarintaliikkeen lauantaisesta katupartiosta.

Uutinen on otsikoitu “Uusnatsit tappelivat keskellä Helsinkiä – Poliisi tyrmää ‘katupartiot'”. Otsikoinnin avulla lukijoille uskotellaan, että “uusnatsit” olivat Helsingin joukkotappelun aloittajat, elleivät jopa ainut osapuoli. Todellisuudessa äärivasemmistolaiset ottivat vastuun yhteenoton aloittamisesta.

Metalliputkin ja lasipulloin varustautuneet äärivasemmistolaiset yrittivät hyökätä Vastarintaliikkeen järjestämän turvapartion kimppuun Kiasman edustalla viime lauantaina. Partion nopean reagoinnin ansiosta hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut, vaan osa vasemmistolaisista juoksi pois paikalta jo ennen virkavallan saapumista. Koska Vastarintaliike oli toiminut koko illan ajan lain suomissa rajoissa, ei poliisi ottanut katupartioon osallistuneita kiinni yhteenoton jälkeen. Kangaspuron artikkeli Iltalehdessä kuvaa kuitenkin tapahtumia täysin eri tavalla:

“Kansallissosialistisen Kansallinen vastarinta -liikkeen jäsenet ilmoittavat omilla verkkosivullaan jalkautuneensa Helsingin kaduille lauantai-iltana ‘suojelemaan suomalaisia nuoria’.

Käytännössä ‘katupartio’ sai aikaan joukkotappelun keskelle Helsinkiä, Postitalon ja Kiasman nurkille.”

Iltalehteä lainannut Aamulehti otsikoi uutisensa vieläkin tökerömmin: “IL: Rautaputkin varustautuneet uusnatsit tappelivat Helsingin keskustassa”.

Kangaspuron haastattelema komisario Jere Roimu puolestaan valehtelee uutisessa, että yhteenotto olisi ollut ennalta sovittu. Roimun väite on kummallinen jo sikäli, että ainoastaan vasemmistolaiset olivat varustautuneet kohtaamiseen lyömäasein. Vastarintaliike on järjestänyt Helsingissä turvapartiotoimintaa, sillä poliisi ei ole kyennyt suojelemaan suomalaisia nuoria maahanmuuttajarikollisten kymmeniltä väkivaltaisilta hyökkäyksiltä. Poliisi yritti myös peitellä viimeiseen asti rikosten rasistisen luonteen ja hyökkääjien maahanmuuttajataustan.

Iltalehden asenteellinen uutisointi herätti vilkasta keskustelua Internetissä. Keskustelijat kaivoivat pian esiin syyn toimittaja Aino Kangaspuron kummallisille kirjoituksille: Kangaspuro on vannoutunut monikulttuurisuuden ja jopa laittoman siirtolaisuuden kannattaja. Mikroblogipalvelu Twitterissä Kangaspuro on muun muassa kirjoittanut:

ainokangaspuro1ainokangaspuro2

Aiheesta lisää:

Komisario Taponen: järjestäytynyt katupartiointi epätoivottavaa
Helsingin katupartio puhuttaa suomalaisia

34 KOMMENTIT

 1. Aino, Aino, miksi sinä valehtelit? Etkö tiedä, että valehtelu on väärin? Jos sinulla omatunto on, niin yösi huonosti tulet nukkuman.

 2. Jakakaa kaikkiin sosiaalisiin-mediohin! Ei tilaa kapeakatseisille kulttuurimarxisteille!

 3. 60-lukulaiset ja heidän jälkeläisensä, jotka eivät ole edes yrittäneet isäkapinaa, edustavat käytännössä tämän päivää hegemoniaa, eliittiä ilman eliitin laatuvaatimuksia. Nyt on heidän vuoronsa nukkua yönsä huonosti! Nämä 5. kolonnan suomalaisvihamieliset petturit kuuluvat menneisyyden sukupolveen…sosialistit, teidän on aika väistyä!

 4. Ehkäpä ihan hyvä, että Kansallisen Vastarinnan uutinen liikkeen katupartiosta kerkesi levitä sosiaalisessa mediassa aika hyvin, ennen kuin valtamedia aloitti valehtelun useamman lehden voimin.

 5. Nyt on jo aika räikeää ja läpinäkyvää valehtelua medialta! Ei se tosiaan tarvitse kuin yhden omaa agendaansa ajavan toimittajan, joka kirjoittaa valheellisen jutun ja sitten laiskat toimittajat muista lehdistä referoivat sitä eteenpäin tarkistamatta faktoja.

  Vastenmielinen yhtälö, jos alkuperäinen tarkoitus on tiedon välittäminen kansalle.

  • Ihme että Aamulehti vielä sallii kommentoinnin. Katsoin äsken kommentteja eikä juuri kukaan näytä uskovan toimittajan satuilua.

 6. Haha.. täytyy jo melkein antaa pisteitä toimittajalle. Hienosti on saanut käännettyä katupartioinnin ja vasureiden hyökkäykset rautaputkilla, “uusnatsien” tappeluksi kaupungilla 😀 Ei jumalauta, mistä näitä sikiää!

  Poliisinkin kommentti, että on monien yhteystiedot on tallessa taitaa tarkoittaa siis kaikki kansallismielisiä, jos kerran punakone on “taktisesti” vetäytynyt paikalta. On taas vasuritoimittaja saanut tarinan pössyttelyn lomassa raapusteltua kasaan.

 7. Yllättäen myös kommentointioikeus näihin “uusnatsi”-uutisiin on jälleen Iltalehdessä poistettu. On aika yleistä nykyään kun uutisoidaan sellaisista aiheista mistä kansa saattaisi olla “väärää mieltä”.

  • Samaa mieltä. Ja sensurointi toimii hämmästyttävän tehokkaasti, onhan suomessa “sananvapaus”. Jos uutinen koskee homoja, mokutusta yms, kommentointi estetty. Jos kommentointi onkin sallittu, sensurointi puree, jos olet eri mieltä.

 8. Toimittajien puhelinnumerot ja osoitteet ovat helposti selvitettävissä. Palautetta tulee kaikille valehteleville toimittajille niin, että oppivat olemaan valehtelematta.

  Jos joku lehtijuttu kirjoitetaan nimettömänä, palaute lähtee suoraan päätoimittajalle ja hänenkin kotiosoite on toki jo aiemmin selvitetty.

  Peace.

 9. Antaa Aipan kirjoitella. “Uusnatseista” tulee vain mielenkiintoisempia kansan silmissä.

 10. Tällainen median käytös saattaa vihastuttaa, mutta olen oppinut melko pitkän ‘toisinajattelijan’ urani aikana ja myös ryöpytettynä johtuen toisinajatteluudestani, että totuus voittaa lopulta. Vanha sanonta pitää paikkana: valheella on lyhyet jäljet.
  Totuudella on sen sijaan aikaa odottaa näiden valheiden paljastumista.
  Tavalla tai toisella se AINA tapahtuu.

 11. Olen sitä mieltä että teidän tulee ryhtyä oikeustoimiin tässä asiassa.
  Ja vielä painotan, että dokumentoikaa tarkasti nämä partiot ym. vastaavat.
  Sellaisella kameralla, joka uploadaa suoraan pilveen videota.

  Täten, jos kamera hajoaa, on materiaali pilvessä.

 12. “The same eternally alternating tactics were also to be observed in the Red Press. […] Suddenly there was a change of tactics and for a time we were treated as veritable criminals against mankind. One article followed the other, in which our criminal intentions were explained and new proofs brought forward to support what was said. Scandalous tales, all of them fabricated from start to finish, were published in order to help to poison the public mind. But in a short time even these attacks also proved futile; and in fact they assisted materially because they attracted public attention to us.

  In those days I took up the standpoint that it was immaterial whether they laughed at us or reviled us, whether they depicted us as fools or criminals; the important point was that they took notice of us and that in the eyes of the working-classes we came to be regarded as the only force capable of putting up a fight.”

  -Adolf Hitler
  Taisteluni osa 2, luku VII

  • Tässä videossa https://www.facebook.com/video.php?v=10152154621026104 juutalaisrabbi kertoo totuuden nationalistisesta sionismista eli natsismista, joka on oikeastaan ylikansallinen USAn keskuspankin eli FEDin perustalle rakennettu 100 vuotta vanha materialistinen aatesuunta ja tuon rabbin mukaan juutalaistradition vastainen liike.

   Eustace Mullinsin mukaan http://www.youtube.com/watch?v=LO5sbwGCR7A Nationalistinen Sionismi toimi lopulta myös alunperin kansallista etua ajaneen Hitlerin rahoittajana, mutta ylikansallisesti kuten nykyäänkin se toimii globalismin eli internationalismin rahoittajana tuottaen kapitalismiaan kasvattavaa maahanmuuttoa joka puolelle Euroopan sekä USAn paljon kuluttavaa elintasoa.

   Suomessakin kansallista etua ja -sosialismia ajaneet poliittisesti korrektit puolueet ovat nielaisseet tuon globalistisen internatsien pitkäsiimasyötin eli €urodollarirahoituksen, jonka koukuista he eivät pääse irti yltiöpäisen suvaitsevaisuutensa takia. Tällä hetkellä jopa kansallismieliset Perussuomalaiset ovat myös näykkimässä samaa pitkäsiimaa, jolla politikkoja on viety kuin parastakin kalasaalista, koska kansallinen omarahoitus ei ole yleensä riittänyt tyydyttämään politikkojen kiihtyvää vallanhalua ja kapitalismin talouskavutavoitteita. Valitettavasti internatsien kapitalistisessa pitkäsiimassa on kuitenkin paljon tyhjiä koukkuja koska isokin rahoituskuviokin romahtaa kun ihmiset tajuavat että se 9/10 osa rahasta on luotu tyhjästä, eli sillä ei ole luotettavaa katetta reaalitaloudessa, mikä näkyy muunmuassa Kreikan pankkitukien muodossa.

   Rahan kansallisuus vs. ylikansallisuus on siis se määräävä tekijä politiikassa, eikä niinkään puolueiden poliittiset aatteet, jotka vain myötäilevät rahoittajiesa agendaa. Siksipä tuo poiminta Hitlerin kirjasta on vain olkiukko tai kansallissosialisteja harhaanjohtavaa ohjailua.

   • Sionistit eivät rahoittaneet Hitleriä. Sionismin vastainen rabbi on myös juutalaisten huijausoperaatio.

 13. Joku jolla on aikaa ja kyky/halu etsiä aamulehden ja iltalehden ja muidenkin toimittajien yhteyksistä Varisverkostoon ja esim.
  A-ryhmään. Voisi löytöjään lähetellä esim. Toimitukselle ja Poliittisen Korrektiuden parhaat nimiselle facebook ryhmälle 🙂

 14. Keltainen media tunnetusti ylilyö mitä tahansa mikä poikkeaa keskusta-plutokraattisesta elämänlaadusta. Jopa ensi viikon sään, kuten tiedämme. Tällä kertaa tuuri kävi “äärivasemmistolaisilla”, joka jäi uutisessa huomioimatta ja katupartionne sai suuremman huomion. Porvareille ei ole väliä kuka toimii ja minkä puolesta. Olemme kukin aina vuorollamme rettelöitsijöitä kun yritämme toimia paremman isänmaan puolesta.

  Helsingin toverit toimivat häpeällisesti, mikäli he tovereita olivat…

 15. Tokihan julkisensananneuvostoon voi laittaa tutkintapyynnön. Aika vaisu hyökkäys muuten valtamedialta. Kolme vuotta sitten olisi hyökätty mielipuolisella raivolla. Olisi ollut kaikenlaista YLE katunatsi-iltaa ja Dan Koivulaaksot olisi pajattaneet tärkeinä…ja nyt vain tussari. Tsöp. No jopa paukahti.
  Nyt on vain niin, että suvakit hävisi nuiville somessa ja kohta häviävät myös valtamediassa. Valtamedia syönyt oman uskottavuutensa.

 16. Onneksi sentään joku uskaltaa aikaista suunsa ja puhua ongelmasta. PAM:in puheenjohtaja Ann Selin sanoo niinkuin asia on Aamulehden artikkelissa “Selin: Monikulttuurisilla työpaikoilla ihmiset osaavat nähdä eliitin luoman sumuverhon läpi”

  Tätä eivät kaikki journalistit näe eivätkä ymmärrä.

  • Tai ehkä facebook-ryhmä josta voi tykätä ja näin konkreettisesti tehdä oman osansa?

 17. Sekin on mahdollista, että Kiasman edustan antifat ja kyseinen toimittaja tuntevat toisensa ja olivat sopineet kuviosta.

  Systeemin hyödyllisiä idiootteja molemmat.

  Luomalla kuvan marginaalien rähinöistä kansan huomio kiinnittyy toisaalle, kun monikulttuurisuusongelmaa ylläpitävät tahot jatkavat linjallaan.

  Systeemissä olevasta viasta kertoo aina se, kun hoidetaan oireita, eikä itse ongelmaa. Näin, koska systeemi on osa ongelmaa, ei sen ratkaisua.

  Esimerkki. Kun media, poliisit, poliitikot, sosiaaliviranomaiset jne. auktoriteetit ymmärtävät kadulla riehujia ja terroristeja, se on suora viesti riehujille ja terroristeille, mitä teoista seuraa.

  Nostaako vai madaltaako tekojen vähättely kynnystä tehdä uusia väärintekoja? Minä uskon, että ei.

  Systeemi mieluummin tukee väärintekoja, koska se on pienempi paha kuin että kansa menettää luottamuksen systeemiin. Näin tapahtuisi, jos auktoriteetit väärinteot tuomitsemalla tunnustaisivat luoneensa Suomeen yhä mielikuvituksellisempia muotoja saavan monikulttuurisuuskriisin, jota eivät pysty hallitsemaan.

  Eikä kyse ole pelkästään suomalaisten turvallisuudesta, vaan keskuuteemme kylvetystä moraalikadosta. Mikään, ei siis mikään monikulttuurisuuden aiheuttama haitta Suomelle ja suomalaisille ole syy monikulttuurisuuskokeilun lopettamiselle.

  Esimerkki. Kun auktoriteetit tukevat kadulla riehujia sekä terroristeja ja tuomitsevat suomalaisten nuorten turvallisuuden puolustajat, se on viesti suomalaisille siitä, kuinka säännöt ovat erilaiset meille ja muille. Suomalaisissa se herättää hämmennystä, huolta, epäluottamusta ja katkeruutta.

  Mikään ei näytä olevan liian kallis hinta viallisen systeemin pystyssä pitämiseksi.

  • Varmasti se seikka, että kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso ainakin ennen tykkäsi facebookissa avoimesti tästä väkivaltaryhmä psykoosiharakoista (vai mikä olikaan), eli todella läheiset välit mediaan ja heihin… Uskoisin, että tämä asia painanut paljon uutisoinnissa, uskoisin, että myös aamulehden toimituksen ja Antifasistien väliset suhteet tampereella myös kovin läheiset… No antifa = Median puudeli, ja kapitalistin suvaitsema verikoira..

 18. Tein kantelun artikkelista, mutta

  5631/SL/14 Lokka / Iltalehti

  Kantelu kohdistuu Iltalehdessä 22.10.2014 julkaistuun juttuun “Uusnatsit tappelivat keskellä Helsinkiä”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014102218770515_uu.shtml

  Kantelun mukaan jutussa on virheitä. Kantelija asettaa myös toimittajan motiivit kyseenalaisiksi. Kantelija on vaatinut virheiden korjausta sekä lehdeltä että poliisilta. Korjausvaatimus on lähetetty sähköpostitse.

  Iltalehden uutinen perustuu päivystävän komisarion tietoihin ja haastatteluun. Kantelijan mukaan komisario valehtelee Iltalehden uutisessa. Kantelijan näkemys perustuu ainakin Kansallisen vastarintaliikkeen verkkosivuihin.

  Julkisen sanan neuvosto käsittelee ainoastaan sitä, toimivatko tiedotusväline ja journalisti Journalistin ohjeiden mukaan. Yleensä toimittaja voi tietoja hankkiessaan ja niitä julkaistessaan luottaa viranomaiseen. Kantelija on korjauspyynnössään vedonnut omiin ja jutussa mainitun toisen osapuolen tietoihin.

  Iltalehdellä on ollut riittävät perusteet luottaa virkavastuulla toimivan komisarion haastattelulausuntoihin. Lisäksi lehti on jatkanut uutistapahtuman seuraamista jatkojutussaan 24.10.2014.

  JSN voi tutkia yksittäisen toimittajan toimintaa tietojen hankinnassa. Kantelu kohdistuu toimittajan mahdollisiin taustakytköksiin – ei epäselvyyksiin tietojen hankinnassa.

  Neuvostolla ei ole perusteita ottaa kantelua käsittelyyn.

  Esitys: Karsitaan.

  Päätös: Karsittiin.

  • Erityisesti poliisi valehtelee silloin, kun totuus ei palvele hyysäripuolueita ja monikulttuurisuutta – kuten tässä tapauksessa.

   Poliisi on täysin impotentti, hyysäreiden täysin kuohitsema.
   Tämän me jo kaikki tiedämme.

   Kukaan, korostan, KUKAAN, ei tässä maassa arvosta virkavaltaa.

Comments are closed.