Koti Artikkelit Vastarintaliike Leikkiä tulella

Leikkiä tulella

13

 

Suomalaiset rasisminvastustajat perustivat 30.9. blogin, jossa julkaistaan Vastarintaliikkeen aktivistien henkilötietoja kuvin. Teko kertoo paitsi epätoivoisuudesta, myös uhkarohkeasta mielenlaadusta. Vaikka sivu poistettiin 1.10., ovat siinä julkaistut tiedot edelleen luettavissa suomalaisella anarkistiverkkosivulla. Samalla sivulla ollaan puuhaamassa jo uutta osoitetta blogia varten.

 

Nöyryytetty vasemmisto

Rasisminvastaiset aktivistit ovat toistuvasti menettäneet kesän aikana kasvonsa ympäri Pohjolaa. Ruotsissa Vastarintaliikkeen historian suurimpiin lukeutuva mielenilmaus Bollnäsissä oli punaisten tähtäimessä. Mielenilmauspäivänä punaiset kuitenkin pitivät kaduilla huomattavaa välimatkaa aktivisteihin. Suomessa vasemmisto on ollut raivoissaan Dan Koivulaakson ja Hartolassa liikkeen toimintaa häirinneen nuoren miehen kohtaloista. Jyväskylässä paikallinen antirasistikollektiivi on levittänyt liikettä halventavaa materiaalia, mutta kun SVL saapui kaupunkiin 30.9., lähetti ryhmä ainoastaan yhden edustajan kuvaamaan aktivisteja – nuoren naisen. Tämä toi väistämättä aktivistien mieleen Bollnäsin, jossa rasismin vastustajat olivat valinneet punalipunkantajikseen kaksi pientä tyttöä. Raukkamaista.

Norjassa tilanne on ollut mielenkiintoisin. Punaiset ovat levittäneet maan kaduille julisteita, joissa on ollut norjalaisaktiivien valokuvia ja henkilötunnuksia. 23.9. kommunistit keräsivät kaiken rohkeutensa – 40 antirasistia marssi aktivistin kotiovelle vaatimaan häntä lopettamaan kansallissosialistisen toimintansa ja häipymään Norjasta. Aktivistit ajoivat veitset kädessä kommunistit pois. Osa punaisista joutui sairaalaan ja kärsii norjalaislehdistön mukaan edelleen tapahtumien aiheuttamista traumoista ja stressistä. Aktivistit puolestaan ovat naureskelleet tapahtumalle jälkeenpäin.

 

Blogin taustat

Onkin varsin ymmärrettävää, miksi rasismia vastustava vasemmisto on vetäytynyt vähin äänin kaduilta kotitietokoneidensa ääreen. He ovat epätoivoisia, katkeria ja kokevat tulleensa halvennetuiksi.

Blogin tekijät eivät ole keksineet pyörää uudelleen, vaan kansallismielisten henkilötietojen laiton julkistaminen on yleinen käytäntö kaikkialla Euroopassa. Onkin lähinnä yllättävää, kuinka hitaasti ja tehottomasti Suomen antirasistinen liike on lähtenyt käyntiin. Onhan Vastarintaliike ehtinyt toimia jo neljä vuotta ilman, että punaiset olisivat merkittävästi häirinneet toimintaamme.

Meiltä on jo kysytty, miten aiomme selvittää blogin takana häärivien punaisten henkilöllisyyden. Mutta sillä, kuka blogin on perustanut, ei ole juuri väliä. Tiedämme, että esimerkiksi Vapaa liikkuvuus -järjestön ja vasemmistonuorten aktiivit ovat tilanneet poliisilaitoksilta esitutkintapöytäkirjoja selvittääkseen joidenkin aktivistien henkilöllisyyden. Andersson, Brunila ja Koivulaakso ovat myöntäneet sen avoimesti.

Toisaalta kuka tahansa muukin on voinut onkia aktivistien henkilötietoja. Alkeellinen urkinta ei juuri älynlahjoja vaadi. Oleellista onkin, ketkä ovat julkisesti hyökänneet Vastarintaliikettä vastaan ja ketkä ovat osoittaneet tukensa blogin toiminnalle. He kaikki ovat vastuussa.

 

Radikaaliin vastarintaan

Monet ovat myös ihmetelleet sivujen tarkoitusta. Jos blogin takana vaikuttavat henkilöt suunnittelisivat iskuja aktivisteja vastaan, olisi suorastaan idioottimaista julkaista arvokasta tiedustelutietoa ja samalla varoittaa kohdetta. Sivujen tarkoituksena ei olekaan koordinoida väkivaltaa meitä vastaan, vaan pelotella niitä, jotka vasta harkitsevat toimintaamme liittymistä. Ehkäpä taustalla on myös pelkurimainen toive, että joku uhkarohkea sielu pilaisi tulevaisuutensa provosoimalla aktivisteja fyysisesti.

Esimerkki muualta Pohjoismaista osoittaa, ettei vastaavilla sivuilla ole koskaan ollut mitään vaikutusta kansallismieliseen toimintaan. Me emme ole kokoomusnuoria tai sosiaalidemokraatteja – me emme pelkää väkivaltaa, vaan elämme taistelua. Järjestelmä tulee painostamaan vallankumouksellisia aktiiveja tulevaisuudessa paljon kovempaa kuin yksikään kommunisti tai apuraha-anarkisti koskaan kykenisi. Ottakaamme provokaatiosivut siis hyvänä harjoituksena tulevasta.

Kuten kokenut ruotsalainen aktivisti sanoi, on halpa puukko kansallissosialistin paras vakuutus. Punaiset tietävät ylittäneensä rajan, ja on mielenkiintoista seurata, miten tilanne kehittyy.

 

Aiheesta lisää:

Suomeen rakennetaan antirasistista urkintaverkostoa
Brunilalle, Koivulaaksolle ja niittinaamoille
Kommunistit vierailivat aktivistin luona – pakenivat henkensä edestä
Poliisi ja radikalismi

Juuso Tahvanainen

13 KOMMENTIT

 1. Taistelkaa rohkeasti, älkääkä suvaitko vastapuolen paskanjauhantaa!

 2. Epätoivoista rimpuilua väjäämätöntä vastaan punanilkkien puolelta. Näyttävät keinot olevan lopussa.
  Nyt jo takussa kysellään, että missä joku juliste sijaitsee, että voisi mennä repimään. Eivät muuta keksi.
  Niitä on joka puolella, siitä vain repimään. Yhden revityn tilalle ilmestyy kaksi uutta!
  Eläköön voitto!

 3. Jotenkin tuntuu äärimmäisen ironiselta, että anarkistit/antifa-sankarit toitottavat siitä, kuinka pahaa kansallisosialistien toiminta on samalla, kun he itse ovat jatkuvasti uhkailemassa väkivallalla. Tai sitten muiden Euroopan maiden äärivasemmiston malliin ovat tekemässä väkivaltaa, terrorismia, ja tuhoamassa muiden ihmisten omaisuutta/mellakoimassa.

  Samaan aikaan Kreikassa nämä fasistit/äärioikeistolaiset jakavat ruokaa heikko-osaisille kreikkalaisille ja suorittavat pienimuotoista infrastruktuurin korjaus- ja huoltohommia, kun valtio ei itse kykene.

  Ihan näin neutraalista näkökulmasta pistää hieman hämmentämään/mietityttämään notta ketkä niitä “pahiksia” nyt sitten olikaan?

 4. Tuollainen lynkkauslista on selvästi tarkoitettu vainoamisen, uhkailun ja hyökkäysten apuvälineeksi, haaveena jopa kohteiden tappaminen, joten se on ilman muuta poliisiasia. On myös mahdollista, että tuollaiselle tappolistalle laitetaan ihan vain vihanlietsontamielessä myös niitä, jotka eivät kuulu mihinkään sellaiseen, mihin heidät liitetään. Se tekisi asiasta jotenkin paljon yleisvaarallisemman. Silloin ei olisi kyse enää marginaalisten militanttien “sisäpiirien” keskinäisestä välienselvittelystä.

  Tuo lista ei sitä paitsi synny tuonne blogiin, vaan se on jo olemassa. Laiton henkilörekisteri ei ole vain suunnitteilla, vaan valmis ja laajalle jaettu, vaikkakin sitä koko ajan kehitetään lisäämällä sinne epäilyttäviltä vaikuttavia. Listoja on myös ihan tunnetuilla näennäisvasemmistolaisten viharyhmien vetäjillä ja taustavaikeuttajilla, kuten Dan Koivulaaksolla, joka on julkisestikin sellaista kerskaillut käyttäneensä (vaikka myöhemmin söi sanojaan). Listan voinee löytää lähes kenen tahansa näennäisvasemmistolaisen huligaanin tietokoneelta. Mutta eihän poliisia tällainen kiinnosta, poliisi kun on, päinvastoin kuin ns. “anarkistit” yhteiskuntavihassaan toivoisivat, pitkälti heitä sympatisoivien tahojen poliittisessa komennossa.

  Sanonpa nyt ennustukseni näitä tuulia haisteltuani, että pian tapahtuu kyseisten ns. “antifasistien” tekemä ensimmäinen vakava väkivaltainen hyökkäys toisinajattelijaa vastaan, oli se uhri sitten vastaava marginaalinen öyhöttäjä kuin hyökkääjät itse, tai joku muuten vain näiden vihan kohteeksi väärillä mielipiteillään tai vaikka pukeutumisellaan joutunut. Minulla ei ole mitään tietoa mistään suunnitelmista, ja jos olisi, ilmoittaisin tietysti poliisille. Ilmapiiri nyt vain on sellainen, että valmiudet poliittiseen väkivaltaan löytyvät noilta tahoilta. Luultavasti mitään suunnitelmia ei tässä vaiheessa olekaan, vaan väärinajattelijoiden kimppuun käydään aluksi hetken mielijohteesta.

  • En nyt olisi kovin huolissani mistään antifa-väkivallasta. Veikkaan, että korkeintaan käyvät sotkemassa paikkoja ym. materiaaliin kohdistuvaa ilkivaltaa. Toki se on ärsyttävää, mutta ei sillä ole mitään vaikutusta meidän toimintaan ja vaikka he ryhtyisivätkin väkivaltaisiksi, ei silläkään olisi meihin mitään negatiivista vaikutusta.

   Poliisi ei auta kansallissosialistia ja niille soittelu on muutenkin enemmän noiden “vallankumouksellisten” anarkistien/antifasistien hommaa.

   Varmuuden vuoksi olisi kuitenkin hyvä, että kaikki hankkii tavaratalosta edulisen moran itsepuolustustarkoitukseen, sillä: “Kuten kokenut ruotsalainen aktivisti sanoi, on halpa puukko kansallissosialistin paras vakuutus.”

 5. Ei helevata, mitä riekkumista ja uhoa tuolla Takku-foorumilla on pari päivää ollut! Nettipunakaartille kasvoi yhdessä yössä lihakset, kun jollakin anonyymillä sankarilla oli rohkeutta kirjoittaa omalla nimellään toimivan ihmisen henkilötietoja nettiin.

  Pohjoinen perinne -yhdistys oli muuten mainittu tuolla blogissa. Ensimmäisen kerranhan siitä kirjoitti Mikael Brunila viime kuussa Voimaan, joten hänen tilaamistaan papereista blogin tietoja on ainakin otettu. Eli eikun “onnittelemaan” Miksu-poikaa, kun kävelee seuraavan kerran vastaan. Voi tosin olla, ettei kyseinen herra enää kauheasti kehtaa kaduilla näyttäytyä…

 6. Suomen Antifan porukka on kyllä melkolailla säälittävää porukkaa joka kannattaa jättää mahdollisimman pienelle huomiolle.

  Siinä jengissä kulminoituu hienosti Suomen tulevaisuus, 90% porukasta on täysin yhteiskunnan ulkopuolelle syrjäytynyttä katkerasti omaan pätemättömyyteensä turhautunutta jengiä, jotka etsivät syytä omaan paskaan elämäntilanteeseensa kaikilta muilta tahoilta kuin omasta itsestään.

  Onkin kovin naurettavaa odottaa näiltä yhteiskunnan tuilla eläviltä nuorilta mitään kovin järjestäytynyttä toimintaa, kun pelkkä työhakemuksenkin täyttö on jo ylivoimaista.

 7. Näinhän se on täällä Hämeenlinnassakin, on paljon tätä samanlaista porukkaa, jonka valitusta saa kuulla paikallisissa kapakoissa, täytyy koettaa kestää. Tulkaa käymään Hämeenlinnassa niin jutellaan lisää. Hyvää syksyä toverit. Lähettäkää minulle viestiä, niin kerron sitten lisää!

 8. Koirat haukkuu ja Karavaani kulkee. Ituhippien kemikaalien sekoittamat höpötykset voi jättää omaan arvoonsa.

 9. Miksi kaikki miettivät kuinka “punikkiäpäränarkkarit” ovat syyllisiä kaikkeen, kun kokoomusnuoret ja eliitti myyvät ja vuokraavat “kaunista isänmaatamme”? Omasta mielestäni tärkeämpää olisi tyhjentää Arkadianmäki tästä roskasakista.

  • En usko että SVL on koskaan kiinnittänyt niin paljon huomiota näihin apurahakapinallisiin, kuin tähän maatamme ja kansaamme tuhoavaan kokonaisvaltaiseen systeemiin, jonka käsikassara myös nämä punikitkin ovat.

 10. ^Samaa mieltä yllä olevan kanssa ja uskoisin, että Vastarintaliike on myös. Punikit ja muut pikkuongelmien aiheuttajat ovat juurikin pieni vaiva, eivätkä syy. Samoin kuin islamin vaikutuksen kasvu, romanikerjäläiset, turvattomat maahanmuuttajalähiöt tai Kokoomuksen Nuorten Liiton veikeä ex-varapuheenjohtaja ovat kaikki oireita ei toimivasta systeemistä ja sairaasta nykymaailmasta – muutoksen tulee olla kaikkivaltainen.

Comments are closed.