Koti Artikkelit Kansallinen taistelu Jyväskylän kaduilla – video lisätty!

Jyväskylän kaduilla – video lisätty!

15

Suomen Vastarintaliike järjesti 29.9. onnistuneen ja varmasti muitakin kansallismielisiä innostavan katutapahtuman aivan Jyväskylän ydinkeskustassa. Ankeiden ja poliittista taantumusta huokuvien vaalitelttojen viereen marssi joukko motivoituneita aktivisteja.

Muutama minuutti saapumisen jälkeen saimmekin jo kuulla viereisen sosiaalidemokraattien teltan kunnallisvaaliehdokkaan suvaitsevaista puhetta: taaskaan suvaitsevaisten ei tarvinnut suvaita kaikkia. Herrasmies keskittyi kiihotukseen kansallissosialistiryhmää vastaan. Rikollista tai ei, viihdettä hän kaikille tarjosi.

Myös virkavalta kävi paikan päällä näyttäytymässä. Missään vaiheessa aktivistien toimintaa ei kuitenkaan aiottu pysäyttää. Asiallisen keskusteluhetken jälkeen poliisit jatkoivat matkaa omaan suuntaansa, ja aktivistit jatkoivat liikkeen aatteen ja ajatuksen levittämistä.

 

 

 

Vaikka päihtyneen vastapuolen huutelut kaikuivat kaupungilla heti liikkeen megafonin jälkeen äänekkäimmin, saivat aktivistit kuulla paljon myös positiivisia ajatuksia liikkeen toiminnasta. Useista vastaantulijoista näkyi selvä pettymys nyky-yhteiskunnan toimintaan ja ratkaisuihin, jotka koskettavat kovimmin tavallista suomalaista. Vaikka monikulttuurisuuden vastustaminen nähtiin ajoittain erimielisyyden kulmakivenä, tuntuivat yhdistävät tekijät vievän voiton. Yhteiskunnan epäkohdille on tehtävä jotakin.

Niin ristiriitaista kuin se onkin, aktiivinen vastarinta näyttäisi aiheuttavan hämmennystä jopa kaupungissa, jossa poliitikot riistävät päätöksillään suomalaista työläistä, pienyrittäjää ja opiskelijaa. Mielenkiintoa toimintaa kohtaan oli runsaasti, niin hyvässä kuin pahassa. Juuso Tahvanaisen pitäessä loistavia puheita megafonin takaa, jäivät ihmiset kuuntelemaan hämmentyneinä kamerat räpsyen. Voiko tyytymättömyyttä todellakin ilmaista näin ja asialle tehdä oikeasti jotain?

Puolitoistatuntinen tapahtuma vei aktivisteilta mukanaan toista tuhatta lentolehtistä ja jokunen lehtikin vaihtoi omistajaansa. Tapahtuma antoi kuitenkin paljon enemmän: antoisia keskusteluita paikallisten asukkaiden kanssa ja kokemuksia uusista tavoista toimia kadulla. Lauantai oli askel kohti näkyvämpää, radikaalimpaa ja tehokkaammin organisoitua katuaktivismia. Hyvillä mielin aktivistit poistuivatkin Jyväskylän keskustasta kohti kaupungin laidalla sijaitsevaa laavua. Päivälle saatiin maittava päätös makkaranpaistosta, ruokailusta ja pannukahvista nauttiessa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden kesäteatterilainen? Äärisosiaalidemokraatti tuohtuneena.

 

 

 

 

 

Hämmentyneitä nuoria.

 

 

 

Tunnistatko itsesi? Vastarintamedia kaipaa yhteydenottoa yhteistyön merkeissä.

 

 

 

 

Päivä oli mitä onnistunein. Aktivistit toimivat esimerkillisesti eräiden epämiellyttävien vastustajien toiminnasta huolimatta. Suuret kiitokset ympäri Suomea Jyväskylään saapuneille, kuin myös paikallisille aktivisteille ja tukijäsenille! Teidän panoksenne liikkeen eteen toimii suunnannäyttäjänä nykyisille ja tuleville vapaustaistelijoille.

 

 

Paavo Laitinen

15 KOMMENTIT

 1. Hienoja kuvia Jyväskylästä ja ennakkoluulotonta toimintaa kadulla. Koska vastaavaa innovaasiota nähtäisiin myös Lahdessa? Tilausta täällä asialle olisi.

 2. Mahtavaa! Mainion välikevennyksen saitte mukaan tuosta lätsämiehestä, aivan kuin olisi Koivusalon elokuvasta karannut 😀

 3. Eläköön voitto!

  Laitisen Jannelle: Varmin tapa tuoda Vastarintaliike omaan kaupunkiin on liittyä itse liikkeeseen ja alkaa organisoimaan toimintaa omassa kaupungissa. 😉

 4. Erinomaista toimintaa! Tällaisille katutapahtumille on varmasti tilausta kaikissa Suomen kaupungeissa. Hyvä huumoriarvo oli kyllä tällä “ahdasmielisyyttä” vastustavalla ja ilmeisesti huomaamattaan myös edustavalla “ääridemarilla”. Mutta kuten jo kaikki tietävät, haukkuva koira ei tunnetusti pure.

 5. Ei voisi kuvitella että joku tekee tämmöistä Suomessa. Kaikilla on perse niin tukevasti sohvassa.

  Voisi tulla mukaan toimintaan, toimintanne on oikeasti arvokasta ja toivottavasti saatte tuottoa investoinneille.

  Kukaan muu kuin patriootti ei tekisi Suomessa mitä teette.

  Olkaa ylpeitä!

  -tosi nastaa

 6. Kyllä oli nauru herkässä kuunnellessa agitaattorin uhoamista:D Ilman muuta pitäisi ilmoittaa lähimpään kesäteatteriin, ellei ole jo ilmoitettu.

  Mahtavaa toimintaa. Ihmiset Jyväskylässä(kin) saivat kuulla totuuden sanomaa puoluepoliitikkojen kalastellessa jälleen ääniä ja kauppakeskusten toitottaessa “ota kolme, maksa kaksi”.

 7. Oli onnistunut päivä Jyväskylässä, sääkin oli mitä parhain! Ensikertalaisena oli hauskaa, kiitoksia vaan kaikille! Nähdään taas! 😉

Comments are closed.