Koti Artikkelit Jimi Joonas Karttusen huumeidentäyteinen rikoshistoria

Jimi Joonas Karttusen huumeidentäyteinen rikoshistoria

32

Valtamedia on kirjoittanut palstametreittäin Asema-aukion yhteenotosta sekä Vastarintaliikkeen aktivistista, jonka epäillään osallistuneen siihen. Lehdistö on kuitenkin visusti suojellut toisen osapuolen yksityisyyttä. Kuka on “runopojaksi” ja “elämäntaiteilijaksi” mediassa kutsuttu Jimi Joonas Karttunen?

karttunen-vastine-620x300

Vastarintaliikkeen aktivistit ja muiden kansallismielisten järjestöjen jäsenet ovat toisinaan joutuneet mediamyrskyn silmään yhteenotoista äärivasemmistolaisten ja suomalaisvastaisten henkilöiden kanssa. Kansallismielisten yksityiselämän kaivelu on yksi tavoista, joilla potentiaalisia jäseniä yritetään pelotella olemaan osallistumatta julkiseen toimintaan.

Esimerkiksi keväällä 2016 monet lehdet julkaisivat tietoja katupartiojärjestö Soldiers of Odinin jäsenten rikostaustoista. Vanhimmat julkaistut tapaukset olivat yli 15 vuotta vanhoja, eikä niillä ollut mitään tekemistä yhteiskunnallisen tai poliittisen toiminnan kanssa. Samaan aikaan Yle-toimittaja Jessikka Aro teki rikosilmoituksen Aron huumetuomioista uutisoineesta MV-lehdestä. Kaksinaismoralismia ei edes yritetä peitellä.

Valtamedia ei myöskään tuo koskaan julki äärivasemmistolaisten riitapukarien henkilöhistoriaa, vaikka se voisi valottaa motiiveja tai tekijöitä, jotka ovat voineet vaikuttaa aggressiivisten tilanteiden kehittymiseen. Päihtymystila tai pitkäaikaisen huumeidenkäytön laukaisema mielisairaus ovat mahdollisia syitä epäsosiaaliselle tai aggressiiviselle käytökselle. Kansallinen Vastarinta julkaisee tietoja Karttusen rikoshistoriasta tapauksen saaman julkisuuden ja yhteiskunnallisen merkittävyyden vuoksi.

Seuraavat tiedot on kerätty Suomen käräjäoikeuksien ja syyttäjävirastojen julkisista asiakirjoista. Kaikki langetetut tuomiot ja rangaistusmääräykset ovat lainvoimaisia. Luetteloon on merkitty rikosnimike, tekoaika ja tapauksesta laaditun asiakirjan diaarinumero. Mahdollisia vireillä olevia, syyttämättä jätettyjä, hylättyjä tai muista syistä keskeneräisiä tapauksia ei ole mainittu. Asiakirjat voi ladata klikkaamalla upotettua linkkiä.

Lisäksi Karttusella on yksipuolinen velkomustuomio maksamattomasta pikavipistä. Karttunen on tuomittu maksamaan yli 400 euron edestä saatavia Vivus Oy:lle. Hänen julkiset verotietonsa kertovat paljon hänen elämäntavoistaan: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Karttusen omaisuusrikoksissa nousee esille selvä trendi. Yleensä mies on yrittänyt varastaa alkoholipitoisia juomia sekä pikkupurtavaa, mutta toisinaan mukaan on myös tarttunut arvokkaampaa omaisuutta.

27.9.2014 Karttunen laittoi reppuunsa 324,05 euron arvosta tuotteita ja poistui liikkeestä maksamatta. 21.5.2015 Karttunen otti Helsingin Anttilan hyllystä 36,98 euron arvosta CD-levyjä, laittoi levyt reppuunsa ja poistui liikkeestä maksamatta tuotteita. Tapaus oli yli kymmenes omaisuusrikos vuoden sisään. 21.7.2016 Karttunen otti Forumin Stadiumista kahdet aurinkolasit yhteisarvoltaan 31,80 euroa ja poistui maksamatta.

Lisäksi Karttunen on tuomittu kahdesta varkaudesta. Suomalaisen oikeuskäytännön mukaan omaisuusrikos on varkaus, jos anastetun omaisuuden arvo on yli 500 euroa.

Vahingonteot ja lievät vahingonteot ovat kohdistuneet Pohjola Vakuutus Oy:n ja VR:n omaisuuteen. Karttunen muun muassa tärveli VR:n lähijunan ikkunan maaliskuussa 2014, mistä hänet tuomittiin sakkoihin ja maksamaan vahingonkorvauksia.

Viitekuva.
(Viitekuva)

Karttunen on jäänyt kaksi kertaa kiinni huumausaineiden hallussapidosta ja käytöstä. Elokuussa 2013 Karttunen otettiin kiinni näpistyksen vuoksi, ja henkilöntarkastuksen yhteydessä taskuista löytyi kannabiksen jäämiä. Karttunen kertoi polttaneensa aiemmin päivällä 1 gramman marihuanasätkän, jonka hän oli ostanut tuntemattomalta henkilöltä. Rangaistusvaatimuksen mukaan Karttusen huumeidenkäyttö on jatkuvaa eikä hän halua hoitoa.

Kesällä 2016 Karttunen jäi jälleen kerran kiinni. Hänen hallustaan löytyi injektioneula, jolla hän oli omien sanojensa mukaan piikittänyt subutexia hetkeä aikaisemmin. Karttusen hallusta löytyi myös yhdeksän kappaletta alpratsolaamipillereitä. Karttusella ei ollut reseptiä lääkkeisiin, eikä hän halunnut hakeutua tarjottuun hoitoon. Tilastojen mukaan jopa 70–80 prosenttia suonensisäisten huumeiden käyttäjistä kantaa C-hepatiittivirusta.

Poliisi epäilee Karttusen sylkeneen Vastarintaliikkeen mielenosoittajia kohti ennen kuin hän joutui “pahoinpidellyksi”. Monet ovat myöhemmin kritisoineet “pahoinpitelystä” epäillyn aktivistin toimintaa. Mutta mitä kritisoijat itse tekisivät, mikäli 70–80 prosentin varmuudella C-hepatiittivirusta kantava narkomaani sylkisi kohti? Kääntäisivätkö he toisen poskensa? Millaisen viestin toisen posken kääntäminen antaisi vihollisille?

Karttusen huumetausta on myös erittäin tärkeä tieto kuolinsyytutkimuksen kannalta. Koska Karttunen oli jo kotiutettu sairaalasta ennen kuolemaansa, on paljon todennäköisempää, että hän kuoli johonkin muuhun kuin viikkoa aiemmin tehtyyn potkuun. Kovien huumeiden suonensisäinen käyttö on erityisen riskialtista toimintaa, minkä vuoksi monet ovat epäilleet Karttusen kuolleen päihteisiin.

 

Miksi uutisoimme Karttusen rikoshistoriasta?

Asema-aukion tapahtumien jälkeen Suomen valtamedia ja äärivasemmisto ovat alkaneet tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä rakentaakseen “antifasistisen rintaman” maahanmuuttovastaista liikettä vastaan. “Rintaman” vihollisia eivät suinkaan ole vain Vastarintaliikkeen aktivistit vaan kaikki suomalaiset, jotka uskaltavat avoimesti vastustaa Euroopan väestönvaihtoa.

Vastarintaliikkeen julkisesta aktivismista turhautunut äärivasemmisto ja maahanmuuttovastaisuuden yleistymisestä turhautunut valtamedia ovat pyrkineet tekemään liikkeellemme imagohaittaa valehtelemalla, että Jimi Karttunen olisi ollut 15-vuotias runopoika, joka joutui ilman kunnollista syytä “uusnatsien uhriksi”.

Asema-aukiouutisointi on perustunut siihen, että Karttusen pahoinpitelystä epäilty mies on leimattu jo ennen kuolinsyyn selviämistä “tappajaksi”. Valheellista mielikuvaa vahvistaakseen media on tehnyt Karttusesta pyhimyksen, jonka huume- ja rikostaustaa on pimitetty viimeiseen asti.

Apunaan valtamedialla on nykyään myös Esa Henrik Holappa, joka on kommentoinut Karttusen tapausta lehdistössä ja joka itsekkäistä syistä valehtelee Vastarintaliikettä käsittelevässä kirjassaan tiedotustoiminnastamme. Kirjassaan Holappa esimerkiksi väittää, että Vastarintaliike valehtelee tietoisesti leimatessaan aktiivisia antirasisteja huumeidenkäyttäjiksi:

“Vastarintaliikkeen jäsenille – myös minulle – viholliskuva oli keinotekoisuudestaan huolimatta todellinen ja me uskoimme siihen. Mitä mielikuvituksellisemmilla sanankäänteillä kuvasimme vihollisia vastenmielisiksi salajuonittelijoiksi, sitä onnistuneempana propagandaa pidettiin.

Kun esimerkiksi väitimme rasismin vastustajien olevan rikollisia, huumeidenkäyttäjiä tai työskentelevän juutalaisen maailmansalaliiton hyväksi, se ei mielestämme ollut valehtelua vaan totuuden kertomista. Samaan sävyyn puhuimme maahanmuuttajista, jotka kuvasimme laiskoina ja ‘yhteiskunnan siivillä elävinä loisina’. En uskonut minun tai kenenkään muunkaan valehtelevan.”

Toisin kuin valtamedia hännystelijöineen väittää, me emme leimaa huumeidenkäyttäjiksi ketään muita kuin ne, jotka ovat todistettavasti syyllistyneet huumausainerikoksiin. Karttusta ennen kirjoitimme Jyväskylän kirjastokahakkaan osallistuneesta äärivasemmistolaisesta Arto Savolaisesta, jolla on taustallaan tuomioita muun muassa huumausaineiden laittomasta hallussapidosta, myymisestä ja käyttämisestä.

Arto Savolainen ja Juuso Lahtinen.
Vasemmalla Arto Savolainen – toinen median suojelema “rasisminvastustaja”.

Kun puhumme rasisminvastaisen liikkeen huumeongelmasta, emme siis luo valheellisia mielikuvia vaan tuomme esiin poliisin ja tuomioistuimen pöytäkirjoja, joita valtamedia ei koskaan julkaisisi.

On joka tapauksessa harmillista, että joudumme kaivamaan esiin kiusallisia tietoja kuolleesta ihmisestä. Teemme sen siksi, että lehdistö ja Karttusen lähipiiri ovat viikkojen ajan levittäneet valheita aktivististamme ja järjestöstämme. Mikäli Karttusta ei olisi alettu käyttää monikulttuurisen propagandan keppihevosena, ei tätä artikkelia olisi tarvinnut julkaista.

Suomessa on lisääntyvä määrä kansallismielisiä vaihtoehtomedioita, jotka ovat kyllästyneet valtamedian yksipuoliseen ja valheelliseen tiedottamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kansallismielisistä valehdellaan tulevaisuudessa, tulemme varmasti tarjoamaan vastineen, vaikkei vastine olisi kaunis. Toisin kuin valtamedia, me kuitenkin pitäydymme totuudessa.

Kansallinen Vastarinta on saanut tietoonsa, että Karttusen lähipiiri kerää tällä hetkellä oikeusjuttua varten listaa Facebook-kirjoituksista, joissa Jimiä “panetellaan”. Mikäli olet kutsunut Jimi Karttusta esimerkiksi narkomaaniksi ja saanut poliisit siksi perääsi, voit todistaa syyttömyytesi vetoamalla tässä artikkelissa julkaistuihin pöytäkirjoihin.

 

Vastarintaliike

32 KOMMENTIT

 1. Säälittävää. Luulisi että kykenisitte rakentamaan argumentteja ilman ad hominemeja ja olkiukkoja, mutta ette näköjään. Tämmöiset persoonaan kohdistuvat hyökkäykset jotka täytetty logiikka ja argumentaatiovirheillä on se joka imagoanne tahrii, ei valtamedia.

  • On kyllä nautinnollista seurata, miten äärivasemmisto (mm. “arska”) hajoilee valtamedian mielipidemonopolin murtuessa. On joo tosi mälsää, että tarinan molemmat puolet tulee julki.

   Jos “arska” olisi lukenut artikkelin ajatuksella, tietäisi hänkin, miksi Karttusen rikoshistorian paljastaminen oli tärkeää a) siksi, että se liittyy suoraan epäiltyyn “rikokseen” ja b) vastineena kaikille niille, jotka kaksinaismoralistisesti mustamaalaavat kansallismielisiä ja suojelevat monikulttuurisuusfanaatikkoja.

   Hyvää työtä, KV:n toimitus!

   • Joillakin vain on liian kiire loukkaantua “vääristä mielipiteistä”, eli ei anneta faktojen pilata hyvää uutisointia!

   • Anteeksi en pysy nyt kärryillä, voitko täsmentää kuinka tuo rikoshistoria, joka koostuu pitkälti vain näpistyksistä ja muutamasta aika naurettavasta huumausainerikoksesta liittyy epäiltyyn “rikokseen”? Jos vertaa, että rikoksestä epäilyllä on kuitenkin pitkän linjan väkivaltarikostausta? Uskallan heittää että väkivaltarikostausta keisissä jossa joku on pahoinpidelty (ja jälkeenpäin mahdollisesti kuollut) on merkittävämpi kuin se että joku on jäänyt kiinni kannabiksen jämistä taskunpohjalla 😛

    En nyt yritä puolustaa ketään mutta tuntuu hieman kaksinaamaiselta ensin hehkuttaa “kurinpalautksesta” ja sitten yrittää kiertää ja kaartaa ettei mitään olisi tapahtunut. Ihan samanlaiselta jeesustelulta tämä teidän valkopesunne kuulostaa kuin valtamedian “runopoika”-tarinat. Eikö nyt voisi (helvetti vieköön) jossain mediassa välttyä propagandalta.

    • Tekstissähän selvitettiin miksi tämä oli tärkeää julkaista. Ensinnäkin juurikin tuon valhemedian viljelemän “runopoika”-imagon vuoksi, toisekseen asian saaman yhteiskunnallisuuden merkittävyyden vuoksi ja kolmanneksi sitä on spekuloitu paljon että voisiko Jimi Karttusen omat elämäntavat olla osasyyllisiä kuolemaan.

     Tämän lisäksi monet Karttusen kuolemasta mielensä pahoittaneet henkilöt ovat leimanneet internetissä velloneet narkomaani-huhut “natsien propagandaksi”, joten tässä todisteet nyt sitten kaikille ettei asiassa ole mitään epäselvää.

     Missä olet nähnyt Vastarintalikkeen/sen aktivistien toteamana ettei liikkeen aktivisti olisi antanut Karttuselle ansaitsemaansa kurinpalautusta? Esimerkiksi tässä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen johtajan Simon Lindbergin tekstissä asiaa selvitetään: http://www.vastarinta.com/helsingin-tapahtumat-ja-jalkipyykki/

     “Kuten olemme aiemmin kertoneet, järjestö tunnustaa nyt kuolleen 28-vuotiaan häirikön kanssa olleen tapahtumapaikalla erimielisyyksiä. Karttunen ja hänen ystävänsä eivät kunnioittaneet sananvapautta, vaan käyttäytyivät uhkaavasti ja aggressiivisesti muun muassa sylkemällä aktivistiemme päälle.

     Ansaitsiko hän sitten kuolla tuosta hyvästä? Ei. Ansaitsiko Karttunen kurinpalautuksen? Ehdottomasti. Ovatko aktivistimme toimineet väärin tilanteessa, koska hän kuoli? Eivät missään nimessä!”

  • Viitsisitkö Arska selventää mitä tarkoitat?

   Tässä ei hyökätty ketään persoonaa kohtaan. Tässä kerrottiin Karttusen elämästä todellinen näkökanta. Kukin media keskittyy kertomaan oman näkökantansa ja niistä lukijat voivat sitten muodostaa oman mielipiteensä. Vai oliko se tuo Holappa joka läikytti vesilasia?

   Yhtä kaikki. Noita tuomioita lukiessa päiväsakon määrä oli “6 euroa”. Näitä “kuuden euron miehiä” vilisee käräjäoikeuksien käytävillä että päät yhteen kolisee. Ne ovat Suomen yhtesikunnan kannalta menetettyjä tapauksia. Ja osaltaan kuormittavat jokaista veronmaksaa. Niiden tekemät rikokset rasittavat niin ikään yhteskuntaa mutta sitäkin enemmän kulutatvat virkavallan työpanosta turhuuteen. Niiden tekemät rikokset kun kohdstuvat poikeuksetta järjestäytyneeseen yhteiskuntaan.

   Henkilökohtaisesti halveksi näitä “Karttusia”joilla olisi ollut kaikki mahdollisuuden elämässä elää hyvää elämää. Mutta arogantteina ja idiootteina ne valitsevat päihteidentäyteisen elämän. Joka osoittaa täydellistä piittaamattomuutta omasta elämästä tai tulevaisuudesta.

  • No mitähän helvettiä? Minusta on aika relevanttia tuoda Jimin ruma menneisyys päivänvaloon. Narkkari, joka sylkee hyvin suurella todennäköisyydellä hepatiittiräkää ei ole mikään vitsi. Runopoika nyt vain sattuu olemaan vähän mediaseksikkäämpi marttyyri, kuin antisosiaalinen narkomaani.

 2. Maallikoille kerrottakoon, että alpratsolaamipillerit on ns. bentsoja, siis narkkareiden suuresti suosimia nappeja jotka aiheuttaa vahvaa riippuvuutta.

  • Juu ne on mm. Xanor nimellä apteekissa. Keskushermostoon vaikuttava eli narkkarien kamaa.

  • Ylen “huipputoimittaja” Marko Hietikko teilasi jo koko artikkelin Twitterissä toteamalla lähteen huonoksi. Hänen mukaansa siis julkiset asiakirjat ei toimi lähteenä jos ne julkaistaan väärällä sivulla.

   Hänen kollegansa narkkari-Jessikka julisti myös että tämä artikkeli on kuolleen ihmisen maineen lokaamista ja se pitäisi siksi lopettaa. Yle varmaan kirjoittaisi ylistävän muistoartikkelin Torniaisesta jos tämä menisi ja kuolisi yhtäkkiä. Toki sen ymmärtää että Jessikka haluaa suojella toisen narkkarin mainetta kun katselee hänen omaa henkilöhistoriaansa.

   • Yle vetää kyllä tuttua linjaansa. Ei tainnut Marko edes avata linkkejä ja huomata että lähteet on aitoja.

    • Keskustelu jatkui Jessikkan osalta hänen julistaessaan artikkelin valheelliseksi, mutta tämä ei osannut yksilöidä valheita vaan päätyi jauhamaan siitä kuinka keskusteluun osallistuneet liikkeen aktivistit “tykkäsivät” toistensa twiiteistä aivan kuin sillä olisi merkitystä sen kanssa että Jessikkan itse aloittamassa kommentoinnissa ei ollut mitään pitoa.

     Sittemmin tämä narkomaanien välistä solidaarisuutta tunteva verorahoitteinen NATO-trolli päätyi estämään ainakin joitakin tämän keskustelun “väärää mielipidettä” edustaneista osapuolista.

 3. Eikä pidä unohtaa tän rauhaa rakastavan runopojan, FB-sivullaan julkaisemia “juutalaiset uuniin”-kommentteja, jotka minusta ovat rasistisia.Mutta kun kokovartalo narkki ne lausuu, niin lakkaavat olemasta rasistisia, vai?

 4. Siinä taisi tulla viimeinen naula narratiivin arkkuun. Miten on, jatkaakohan antifasistinen faniklubi Karttusen ylistämistä ja Bonnier hagiografioiden tuottamista nyt kun on totuus lopullisesti tullut julki, vai yritetäänköhän haudata tasa-arvon marttyyri kaikessa hiljaisuudessa?

 5. Minä olen alusta lähtien kirjoitellut MVn sivuilla Jessen syyttömyyden puolesta Toivottavasti Jesse saa kunnon korvaukset pidätyksestään ja nimen julkaisusta

 6. Tyyppihän oli työtä vieroksuva pikkurikollinen, alkoholisti ja narkomaani. Tästä mitättömästä hyypiöstä sitten seinähullu vihervasemmisto leipoi jonkin sortin sankarin. Tyyppihän kuoli huumeisiin mitä suuremmalla todennäköisyydellä.

  • Arska täähän on hyökkäys valtamediaa kohtaan ei persoonaa. Noita henkilökohtaisia asiakirjoja käytetään vain tässä viitetodisteena siitä että asiassa on toimittu median osilta päin persettä.

 7. Mikäli tuo potku johti kuolemaan, niin sillä ainakin säästettiin merkittävä määrä niin yhteiskunnan varoja, sairaala- ja vanhainkotipaikoista. Puhumattakaan hänen aiheuttamista harmeista ja mielipahasta normaalikansalaisille.

 8. Karttusen rikoshistoria paljastaa hänen olleen impulssikontrolliton narkomaani, juuri siksi hän varmaan hyökkäsi aktivisteja vastaan, voi myös olla että joku dokukaveri yms. yllytti häntä. Myös valtamedia voi ottaa tästä osan kontolleen, siellähän parjataan kansallismielisiä jatkuvasti, joku psykiatrisesti tasapainoton tyyppi saattaa sitten alkaa näitä juttuja luettuaan riehumaan ja räkimään. Tosin en tiedä oliko Jimi lukumiehiä.

  • Hmm.. Aivovamma aiheuttaa mm. impullisi-kontrollin menetystä. Kielii sen puolesta että runopojalla on mahdollisesti ollut ennestään aivovamma? Täysin mahdollista ottaen huomioon kuinka Poliisit-sarjassakin makasi tiedottomassa tilassa lumihangessa. Hän on voinut kaatuilla jo aiemmin ja lyödä päätään ja saada aivovammoja jotka aiheuttivat hänen aggressiivisuuden?

 9. Valtamedian vihanlietsonta kansallismielisiä kohtaan on saattanut provosoida Karttusen kaltaista epävakaata tyyppiä.

  • Ei muuta kuin tilaamaan niitä papereita käräjäoikeuksista ja todistamaan että nämä on feikkejä.

   Ei näitä mihinkään internetiin virastojen puolesta tallenneta. Nämä paperit on pitänyt erikseen tilata ja laittaa sitten nettiin, joten lienee luonnollista että artikkelin kirjoittaja/t on ladanneet ne liikkeen sivuille.

   • Voi taas helvetti tätä ihmisten yksinkertaisuutta. Ei tuokaan lukija tainnut edes avata linkkejä ja katsoa miltä ne näyttävät. Mielestäni useampi liite näyttää sinällään erilaiselta, eikä mitenkään siltä että ne olisi jotenkin tekstinkäsittelyohjelmalla varta vasten tehtyjä, vaan näyttävät enemmän skannatuilta oikeista dokumenteista, mutta tämähän rasismin vastustajien on vaikea ymmärtää. Ja millä hemmetin logiikalla se lisää uskottavuutta jos ne lähteet ladataan jonnekin aijaa.comiin tai imageschackiin?

  • Kyllä on denialismi kova kun runopoika paljastuikin varastelevaksi narkomaaniksi.

 10. Rauha Jimi Karttusen muistolle. Hän ei ole syyllinen tähän mediamyllytykseen, isänsä ja paskalehdistö on.
  Jos paljastuu ettei Torniainen aiheuttanut Karttusen kuolemaa, maine tuskin palaa. Tietenkin Torniainen on syyllistynyt pahoinpitelyyn ja hänen tulee saada siitä lainmukainen rangaistus. Entisyys huomioiden se on ehkä n. puoli vuotta ehdotonta.
  Jimim rikoshistorian selvittäminen on yhtä tärkeää kuin Torniaisen, sillä erotuksella että olipa kallovamman aiheuttanut mikä vain, Jimiä ei maalliset puheet haittaa. Torniaisen on vaikea yrittää aloittaa “puhtaalta pöydältä”, kun on leimattu murhaajaksi(!) Torniaista ei saa lain mukaan tuomita enemmästä mitä hän on tehnyt ja edes syytettä ei ole vielä nostettu!

  Huumeriippuvaisena tiedän millaisia tyyppiä näissä porukoissa liikkuu, Jimin kaltaisten kanssa en kaveeraisi.
  En sairasta hepatiittia tai HI-virusta, koska en käytä likaisia värkkejä, en ole syyllistynyt omaisuusrikoksiin. MUTTA EN pidä itseäni muita parempana. Tuomioita neljä: 2009 liikenneturvallisuuden vaarantaminen (sakot), 2011 huumausainerikos (sakot) 2012 lievä pahoinpitely (jätettiin rangaistukseen tuomitsematta, “uhrikin” oli syytettynä, tuomittiin minun pahoinpitelyn yrityksestä) 2014 rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos (sakot ja 4 kk ajokieltoa). Aina nisti toisen tunnistaa, Jimistä näkee että varmasti pistänyt millä neulalla milloinkin, jos sairasti hepatiittia, se tarttuu helpommin kuin HIV.
  Suonensisäisten käyttäjien tulisi käydä säännöllisesti verikokeissa, jotta veri ei ole liian paksua tai ohutta. Pirin käyttäjien pitäisi seurata verenpainetta ettei nouse liian korkeaksi aiheuttaen aivoverenvuotoa(!) onko Jimi käynyt verikokeissa, mitannut verenpainetta, tarvittaessa syönyt verenpainetta alentavaa lääkettä? Tuskin! Vaikka olen nisti, terveydestäni huolehdin. Elämääni on pidentänyt etten soita turpaani tuntemattomille enkä tutuille! Tole laskenut, kotona J vetäny piriä vanhan annoksen mukaan, paineet noussu(=aivoverenvuoto) lopun tiedämme.

Comments are closed.