Koti Uutisia Henrik Holappa kirjassaan: Asun nyt Kiinassa!

Henrik Holappa kirjassaan: Asun nyt Kiinassa!

11

Äärivasemmistolainen Into Kustannus julkaisi maanantaina kansallismielisestä liikkeestä hiljattain poistuneen Henrik Holapan “muistelmat”. Minä perustin uusnatsijärjestön -kirja on sekoitus vanhoja kaunoja sekä itseäänruoskivaa uudelleensyntymän saarnaa.

holappakirja

Holappa kuluttaa valtaosan kirjastaan parjaamalla entisiä ja nykyisiä aktivisteja, joiden kanssa hänellä oli erimielisyyksiä Vastarintaliikkeen toiminnan kehittämisestä. Vaikka Holappa julistaa kirjan alkusivuilla syntyneensä uudestaan ja jättäneensä “vihan” (eli kansallismielisyyden) taakseen, selviää pian, että hän velloo edelleen lähes kymmenen vuotta vanhoissa tapahtumissa.

Holappa kertoo “muistelmissaan” kokeneensa kansallismielisessä liikkeessä aina syvää ulkopuolisuuden tunnetta. Hän väittää kuulleensa sivukorvalla, kuinka muut kansallismieliset parjasivat häntä. Hän syyttää kansallismielisiä myös tuulesta temmatuista rikoksista, joista poliisi ei ole koskaan kuulustellutkaan näitä. Holapalla ei ole konkreettista näyttöä syytöstensä tueksi, sillä oman selityksensä mukaan hänet pidettiin aina ulkopuolisena, minkä vuoksi hän kuuli väärinkäytöksistä vain vahingossa ja ohimennen. (Voi hyvinkin olla, että vasemmistolainen Into Kustannus on poliittisista syistä vaatinut kirjailijaa lisäämään nämä kohdat tekstiin.)

Kuten tyylilajiin kuuluu, kirjan sankari valkopesee omaa menneisyyttään ja antaa ymmärtää olleensa itse pikemminkin sivustakatsoja, jolla ei ole ollut juurikaan tekemistä Vastarintaliikkeeseen liitettyjen kohujen kanssa.

Kirjan yleinen uskottavuus jää lukijan arvioitavaksi, sillä Holappa kertoo siinä kummallisia tarinoita esimerkiksi suhteistaan somali- ja kiinalaisnaiseen sekä aikomuksestaan kääntyä muslimiksi. Hän kertoo jopa muuttaneensa nyt Kiinaan paikallisen kihlattunsa kanssa. Ennen Kiinaan lähtöä Holappa joutui talousvaikeuksiin yritystoimintansa (Fenrir Förlag) kaaduttua. Hän velkaantui lukuisille eri tahoille, muun muassa kansallismielisille, jotka olivat auttaneet häntä saamaan kustannustoiminnan käyntiin.

Kirjan keskeinen teema ovat henkilökohtaiset hyökkäykset niitä vastaan, joiden kanssa Holappa ehti aktiiviaikoinaan riitaantua. Tehdäkseen inhoamiensa ihmisten elämän vaikeaksi hän istutti sanoja muiden suuhun ja syyllistyi näin valehteluun. Vastuu yksityishenkilöitä loukkaavien valheiden levittämisestä onkin nyt Into Kustannuksella.

Kirjan perusrakenne on nähty tuhansia kertoja aiemmin: “kunnon poika” ajautuu “natsiliikkeeseen”, järkyttyy näkemästään ja pakenee menneisyyttään solmimalla monikulttuurisen parisuhteen. Tämä suomalaiskirjallisuuden American History X tulee todennäköisesti olemaan vastaisuudessa pakollista luettavaa yläkouluikäisille suomalaisille, jotta nämä eivät vahingossakaan tekisi “vääriä” poliittisia johtopäätöksiä pakolaistulvan synnyttämästä rikollisuusepidemiasta.

Holappa väittää jättäneensä “vihan”, mutta kirjan lopussa hän lainaa eteläafrikkalaista terroristijohtaja Nelson Mandelaa, joka johti mustan sissijärjestö Umkhonto we Sizwen murhakampanjaa valkoisia vastaan. Loistava esikuva “vihaa” vastaan kamppailevalle Suomelle!

 

Lue myös: Yleisradion artikkelisarja Vastarintaliikkeestä

11 KOMMENTIT

 1. “Ennen Kiinaan lähtöä Holappa joutui talousvaikeuksiin yritystoimintansa kaaduttua. Hän velkaantui lukuisille eri tahoille, muun muassa kansallismielisille, jotka olivat auttaneet häntä saamaan kustannustoiminnan käyntiin.”

  Jos näin on, tämän pystyy helposti näyttämään toteen? Yritys joka on kaatunut ja muuta informaatiota voisi julkisesti esittää jos haluaa erottautua edukseen tästä henkilöstä eikä vaan esittää väitteitä väitteiden päälle ilman todisteita.

 2. Otsikossa onkin sitten jotakuinkin kirjan ainut paljastus. Loppukirja jotakuinkin tässö: sössön sössön, olen katkera koska en ole uskottava.

 3. Tällä hetkellä ainakin Suomessa. Oli tämän erään häntä kaivanneen afrikkalaisen kanssa ainakin poseeraamassa Facebookissa.

 4. Jo otsikko valehtelee. Tyyppihän haastattelussa kertoi, että kaksi muuta kaveria perusti liikkeen hänen ollessa jenkeissä fanitusmatkalla ja että hänet valittiin perustetun järjestön johtoon. Nimeksi sopisi paremmin “Bändärin päiväkirjat”.

 5. Ei varmaan mikään ihme että Hobbalo koki liikkeessä syvää ulkopuolisuuden tunnetta. Hänhän itsekin myönsi liittyneensä koska oli täynnä vihaa. Ei varmaan ole mikään ihme että muut toverit ovat vieroksuneet tyypillisen kouluampujan näköistä miestä joka jauhaa jatkuvasti vihaa täynnä olevia mielipiteitään.

  On hyvä tehdä peli heti selväksi muillekin ettei vihaa täynnä olevat massamurhia suunnittelevat psykopaatit ole oikeassa paikassa jos meinaavat Vastarintaliikkeeseen pyrkiä.

 6. Hassua. Minä kun en pidä itseäni lainkaan natsina. Mutta minä pidän itseäni kansallismielisenä.

  No, Holappa saa tästäkin “paljastuksestaan” rahaa. Suotakoon se hänelle. Toivottavasti hän löytää rauhan elämäänsä.

Comments are closed.