Katuaktivismia Helsingissä

Julkaistu: 17.5.2016

17.5.2016 by

Katuaktivismia Helsingissä

Vastarintaliike järjesti jälleen viime lauantaina katuaktivismitapahtuman Helsingissä. Kyseessä on jo kolmas kerta kuluvan vuoden aikana, kun järjestämme katutapahtuman pääkaupunkiseudun keskustassa.

hkiw5LZsQN

Yhteiskunnallisen tilanteen muuttuessa koko ajan surkeammaksi on kansalle tarjottava tietoa vaihtoehdoista. Kansassa etenevä tyytymättömyys on kanavoitava oikein, jotta vastarinnalla on jotain todellista merkitystä. Siksi myös Vastarintaliike näkyy yhä enemmän katukuvassa.

Keskuskadulla järjestetty tapahtuma alkoi puoliltapäivin. Otimme järjestön liput esiin ja ryhdyimme jakamaan Vastamedia-lehteä ihmisille. Ruuhkaisessa paikassa lehteä kuluikin satoja kappaleita sen parin tunnin aikana, jonka paikalla olimme.

Kävimme keskusteluita useiden ohikulkijoiden kanssa. Varsinkin turisteja, joita oli paljon liikenteessä, tuntui kiinnostavan lippujen merkitys.

hki14171573hki14171569 hkiiFTjaQc hkixhjlDcE hkiUkKbHI4hkiw1LqJpHhki14171572

Paikalla kävi myös Ruotsin kuuluisin suomalainen seurapiirijulkkis Mark Levengood. Hän otti kuvan lippua pitäneestä aktivistista ja lisäsi sen Twitter-sivulleen, jolla on yli 300 000 seuraajaa. Kiitämme näkyvyydestä!

Kun kahdelta lopetimme katutapahtuman, siirryimme toimintakeskus Kotiin, jossa oli BBQ-juhlat. Loppupäivä kuluikin hyvän ruoan ja jutustelun parissa.

 

Jesse Torniainen

7 Kommenttia

 1. tjkv

  Minulta kysyttiin tänään, että, jos Vastarintaliikkeen tavoite yhteisestä pohjoisesta valtakunnasta toteutuu, niin pelataanko edelleen Suomi-Ruotsi lätkämaaotteluita.

  • tjkv

   ….prioriteetit kunnossa.

  • kendo

   Voit vastata hänelle, että jos ei toteudu niin kohta täällä pelataan niin surkeaa lätkää ettei meitä päästetä enää MM-kisoihin.

  • Lätkä tärkeämpää kuin kansan tulevaisuus

   No jos Helsinki ja Tampere on samassa valtiossa niin voiko silloin IFK ja Tappara otella keskenään kun ne on kuitenkin samasta maasta kotoisin…

   • Aimo

    Ei. Tampere irrotetaan maansiirtokoneella Suomesta ja hinataan Madagaskarille.

  • suomidemokraatti

   Pelataanko EUssa Suomi-Ruotsi otteluita?

 2. PL

  Kiitokset Helsingin ryhmälle hienosta päivästä ja erinomaisesta ruokatarjoilusta!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 merkkiä jäljellä