Koti Uutisia Sijaisperheen pakolaislapsi paljastui aikuiseksi jihadistiksi

Sijaisperheen pakolaislapsi paljastui aikuiseksi jihadistiksi

1
"Alaikäinen pakolaislapsi" Calais'ta.
“Alaikäinen pakolaislapsi” Calais’ta.

Brittiläinen sijaisäiti Rosie toivotti Jamalin tervetulleeksi perheensä luokse, kun sosiaaliviranomaiset kertoivat pojan olleen 12-vuotias orpo, joka pakeni Afganistanista. Rosie tuli epäluuloiseksi, kun hän huomasi pojan olevan karvainen ja osaavan ampua kiväärillä. Taliban-materiaalia ja lasten hyväksikäytön paljastavia valokuvia löytyi myöhemmin Jamalin puhelimesta.

Hammaslääkäri arveli hänen olevan noin kymmenkunta vuotta ilmoitettua ikäänsä vanhempi. Tapaus paljastui sen jälkeen kun alaikäisiksi ilmoittautuneita pakolaisia kuljetettiin bussein Britanniaan Calais’n “Viidakosta” leiripaikalta, missä pakolaiset ovat asuneet Ranskassa.

Kun Rosie ja Pete ottivat Jamalin luokseen, he alkoivat syödä ainoastaan halal-lihaa. “Poika näytti niin kovin hoikalta ja ajattelin, että hän oli nöyrä ja kohtelias”, kertoi Rosie. Jamal asui 13-vuotiaan pojan sekä 12- ja 14-vuotiaan tytön kanssa samassa talossa.

Hälytyskellot alkoivat soida, kun Rosie perheineen meni uimaan ja Rosien 13-vuotias tytär ihmetteli Jamalin karvojen kasvua ja sitä, kuinka karvainen hän yleensäkin oli. Kiipeilykeskuksessa poika kiipesi köysiä pitkin hyvin helposti, ja ampumaradalla hän alkoi purkaa asettaan ennen ampumista.

Koulukuljetuksessa ajoneuvon kuljettaja oli pyytänyt poikaa poistumaan ajoneuvosta, sillä hän ei ollut uskonut Jamalia 16-vuotiaaksi. Rosie kertoi: “On ihmeellistä, kuinka kukaan muu ei uskonut Jamalin olevan lapsi, paitsi ainoastaan sosiaaliviranomaiset.”

Jamalin käytös muuttui vaikeammaksi: hän vaati rahaa ja sai puhelinsoittoja oudoista numeroista. Eräänä päivänä Jamal sanoi, ettei hän kykene rukoilemaan keskellä kaikkia julisteita, jotka olivat hänen huoneensa seinällä.

Jamalin viimeiset sanat Rosielle olivat: “Minä tapan sinut ja tiedän, missä lapsesi ovat.” Rosie sanoo tarkastavansa autonsa jokainen päivä ja hän myös varmistaa talonsa ikkunoiden olevan lukittuina. Rosie pelkää, koska Jamal tuntee perheen rutiinit.

Brittipoliitikko David Davis vaatii tiukempia tarkastuksia: “Mikäli emme kovenna tarkastuskäytäntöjä nyt, tulemme näkemään miehiä esittävän pieniä haavoittuvaisia lapsia sijaiskodeissa ja kouluissa.”

Jamalin todettiin olevan 21-vuotias aikuinen mies. “En voi sanoa hänen olevan terroristi, mutta uskon hänen tulleen harjoitusleiriltä. Hän oli taitava näyttelijä”, Rosie ihmetteli.

Lähde: Kansalainen.fi

1 KOMMENTTI

  1. Varsinaisen aikapommin otti tämä suvakkipari kotiinsa. Ei voi kuin ihmetellä noiden tyhmyyttä.

Comments are closed.