Koti Uutisia Hadiid Amer Husseinille tuomio raiskauksesta Pori Jazzeilla

Hadiid Amer Husseinille tuomio raiskauksesta Pori Jazzeilla

1
UK_voldtekt
(Kuvituskuva)

Irakin kansalainen, vuonna 1990 syntynyt Hadiid Amer Hussein tuomittiin maanantaina Satakunnan käräjäoikeudessa kolmeksi vuodeksi vankeuteen 50-vuotiaan naisen raiskauksesta. Teko tapahtui Porin Raatihuoneenpuistossa Pori Jazz -festivaalien aikana heinäkuun 14. päivä.

Käräjäoikeus katsoi raiskauksen olleen keskimääräistä “moitittavampi”, mikä oli rangaistuksen koventamisperuste. Hussein oli humalassa raiskatessaan, mutta oikeus ei tällä kertaa katsonut tekijän päihtyneisyyttä tai kulttuuritaustaa rangaistusta alentaviksi seikoiksi.

Hussein määrättiin maksamaan uhrilleen vahingonkorvauksia noin 12 000 euroa, minkä lisäksi hän on velvollinen maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut.

Samana yönä, kun Hussein raiskasi edellä mainitun 50-vuotiaan naisen, raiskattiin Porissa myös toinen, noin 30-vuotias nainen. Syyllistä ei tähänkään mennessä ole löydetty.

Satakunnan Kansa julkaisi tiistaina sivuillaan uutisen, jossa kerrottiin, että poliisin tietoon on tullut Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilta tämän vuoden tammi–syyskuussa 368 epäiltyä seksuaalirikosta. Tämä on 111 epäilyä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Umpimarxilaisesta linjastaan tunnettu Satakunnan Kansa lisäsi jopa, että joka kolmas seksuaalirikoksesta epäilty on ulkomaalainen. Poliisi ei tunnetusti erittele tilastoihinsa turvapaikanhakijoita rikoksista epäiltyinä. Uutisessa haluttiin kuitenkin tavanomaiseen tyyliin johtaa harhaan kirjoittamalla, että “valtaosa” poliisin tiedossa olevien seksuaalirikosten epäillyistä on kantasuomalaisia.

Lähteet: MV-lehti, Satakunnan Kansa

1 KOMMENTTI

Comments are closed.