Koti Artikkelit Haastattelut Haastattelussa PolPon häiritsemä Ville Nurmela

Haastattelussa PolPon häiritsemä Ville Nurmela

11

Kansallinen Vastarinta haastatteli Uudessakaupungissa asuvaa Vastarintaliikkeen aktivistia Ville Nurmelaa. Uutisoimme Nurmelasta hiljattain, sillä Uudenkaupungin PolPo (poliittinen poliisi) on ottanut hänet silmätikukseen hänen kansallismielisen arvomaailmansa vuoksi.

Nurmela toinen oikealta.

Hei! Esittelisitkö ensin itsesi lukijoille?

Tervehdys! Olen Ville Nurmela, 24-vuotias Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäsen. Laitoin jäsenhakemukseni noin 1,5 vuotta sitten ja olen siitä lähtien aktiivisesti ollut mukana Vastarintaliikkeen toiminnassa.

Kansallinen Vastarinta uutisoi viime viikolla siitä, kun jouduit Uudenkaupungin poliisin ahdistelemaksi. Haluatko kertoa tapauksesta omin sanoin?

Huomasin parin korttelin päässä siintävän poliisiauton kääntyvän perääni, kun olin lähdössä kadunvarresta autolla liikkeelle. Poliisi seurasi minua läheisen tavaratalon pihalle, missä myös kyseinen episodi tapahtui. He kyselivät ensin rutiininomaisesti ajokortin ja puhalluskokeen. Tämän jälkeen minut pyydettiin poliisiauton sivulle ja minulle suoritettiin huumausainepikatesti sekä henkilöntarkastus eli vartalo kopeloitiin läpi ja taskuni pengottiin läpi teräaseiden, piikkien ja muiden vaarallisten esineiden varalta.

Jutustelun ollessa kuin tavallista keskustelua kenen tahansa ihmisen kanssa konstaapeli kysyi yhtäkkiä “Oletko Vastarintaliikkeen miehiä?”, mihin vastasin myöntävästi, kun en asiaa minään salaisuutena pidä. Kertomatta edellistä asuinpaikkakuntaani poliisi halusi tietää, olenko aktivoitunut Haminassa, mihin vastasin, etten vastaa mihinkään, mikä liittyy Vastarintaliikkeeseen.

Keskustelu eteni samaan tapaan kuin oli alkanutkin eli kuinka kaunis aurinkoinen päivä tänään onkaan yms. Lähtiessä minulle kerrottiin, että Vastarintaliikkeen jäsenyys tulee tuomaan poliisin osalta erityistä huomiota. Huomionarvoista on, että konstaapeli aivan rehellisesti kertoi, että he vainoavat minua mielipiteideni ja ideologiani takia.

Uskotko, että vastaavat tilanteet tulevat lisääntymään Suomessa, kun järjestö jatkaa kasvuaan ja poliisi jatkaa politisoitumistaan?

Kyllä uskon, ja kyseessähän ei ole uskon asia vaan päivänselvä fakta. Mitä varteenotettavampi vastavoima me olemme nykyiselle meille vihamieliselle järjestelmälle, sitä suuremmalla vakavuudella ja toimenpiteiden avulla se meihin suhtautuu. Kyseessä ei todellakaan ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun poliisi kohdistaa mielipidevainoa kansallissosialisteja kohtaan, “resurssipulastaan” huolimatta. Haminassa asuessani poliisi suoritti kotietsintöjä ja kiinniottoja, kun he etsivät Vastarintaliikkeen tarramateriaalia kiinnittäneitä ihmisiä julkaisten heistä kuvat valtamediassa ja uutisoiden heistä kuin vaarallisista vankikarkureista.

Viime syksynä Ruotsin poliisi pahoinpiteli sinut Göteborgissa. Miten nämä kohtaamiset ovat vaikuttaneet sinuun?

En pitänyt ollenkaan yllättävänä, että jouduin “laillisen yhteiskuntajärjestyksen tukipylvään” edustajan pahoinpitelemäksi. Heidän pelkonsa ja voimakeinonsa meitä kohtaan olen ottanut hymyssä suin vastaan ja kohteliaisuutena. Pidän poliisiväkivaltaa tunnustuksena siitä, että todellakin olemme aito poliittinen oppositio ja meidän hiljentämiseksi eivät raaka voimankäyttö tai muutkaan konstit riitä. Lyhyesti sanottuna tapahtunut ei valanut minuun minkäänlaista pelkoa virkavaltaan liittyen vaan päinvastoin. Jokaiselta kansallissosialistilta täytyy löytyä uhrimieltä.

Kuinka alun perin ryhdyit kansallissosialistiksi?

Kansallissosialismi on kiehtonut minua pienestä lähtien, ja jossain vaiheessa se alkoi muodostua elämääni ohjaavaksi ja neuvoa-antavaksi oppinuoraksi. Kansallissosialismi täten antoi minulle koko elämän käsittävän polun, jota kulkea ja kehittyä. Totta kai opin kyseenalaistamaan jo nuorena yleiset käsitykset muun muassa talousmaailman pyörittämisestä ja sen yhteydestä ja seurauksista politiikkaan. Ymmärsin politiikan olevan hallinnoitua teatteria, jossa jokainen puolue vain muistuttaa toinen toistaan enemmän eikä tarjoa todellisia ratkaisuja mihinkään, mikä olisi kansan etujen mukaista.

Kaikkein eniten ehkä ideologiaani vahvisti se, miten näin vahva, terveellinen, luonnollinen ja kaiken käsittävä ideologia kuin kansallissosialismi on valheiden ja mustamaalauksen värittämänä yritetty hävittää unholaan ja siitä keskustelu edes neutraalisti mielletään “natsismiksi”, vaikka meille väitetään, että Euroopassa vallitsee “sananvapaus”.

Kuva Nurmelasta sen jälkeen, kun Ruotsin PolPo pahoinpiteli hänet 2017. Nurmelan naama on sensuroitu, sillä kuvan ottanut ja julkaissut henkilö ei kuulu Vastarintaliikkeeseen.

Miten päädyit mukaan Vastarintaliikkeeseen?

Tiedostettuani vuosikaudet edellä mainitut asiat niille mitään tekemättä ja nykypolitiikan tila huomioon ottaen ulkoparlamentaarinen liike kiinnitti huomiotani entisestään ja lopulta aloin miettiä liittymistäni. Kompromissiton, peittelemätön, pelkäämätön, radikaali ja ennen kaikkea järjestäytynyt toiminta oli merkittävin tekijä sille, miksi edes pohdin Vastarintaliikettä. Mikään muu järjestö ei näitä vaihtoehtoja täyttänyt tai ollut lähelläkään edes tarkemman tarkastelun tuloksena.

Kulttuurimarxismi, huumeet, anarkismi sekä juutalaisten ja sionismin vaikutus maailmanpolitiikassa ja talousmaailmassa ovat myös asioita, joihin hallittu oppositio ei uskalla ottaa mitään selkeää kantaa leimautumisen pelossa. Vastarintaliike sen sijaan on tuonut näitä asioita päivänvaloon selvästi kantaa ottaen ja tarjoten näihin myös ratkaisuja poliittisella manifestillaan. Lisäksi kunnia ja vastuu olivat edesauttavia ominaisuuksia, jotka alati vahvistuessaan tukivat päätöstäni ylipäätään siirtyä poliittiseen toimintaan.

Olet aktiivinen tekijä järjestössä. Mikä sinusta on mieluisinta tai tärkeintä toimintaa Vastarintaliikkeen parissa?

Säännöllinen, monipuolinen ja järjestäytynyt toiminta sekä aktivismi ovat erittäin tärkeitä asioita järjestön kehittymisen ja kasvamisen kannalta. Yleisesti ottaen urheilullisen ja aktiivisen elämäntapani myötä myös aktiivinen järjestötoiminta, joka tarjoaa poliittista sekä urheilullista toimintaa, on todellakin mieleeni. Nykyajan poliittista kamppailua ei käydä istuntosaleissa tai tietokoneella niin kuin valitettavan moni kuvittelee, vaan se käydään kaduilla ja kansan parissa!

Mitä sanoisit henkilölle, joka harkitsee liittymistä?

Jos rakastat kansaasi ja haluat taistella sen puolesta, jotteivät menneiden sukupolvien uhraukset kansamme puolesta olleet turhia, niin paikkasi on Pohjoismaisessa Vastarintaliikkeessä. Olet ehkä samojen kysymysten äärellä kuten itse olin tai kuka tahansa ennen liittymistä. Asiat eivät kuitenkaan muutu paremmiksi tekemättä mitään ja välinpitämättömyys merkitsee kuolemaa kansallemme. Lopeta tekosyiden latelu edes itsellesi. Jokaisella on merkitys kamppailussa, jossa on kyse kansamme olemassaolosta, joten mikset olisi sen keskipisteessä? Haasta itsesi. Aktivoidu ja ota yhteyttä lähimpään aktivistiryhmääsi jo tänään TÄÄLLÄ!

Kiitos haastattelusta! Haluatko vielä lopuksi lisätä jotain?

Kiitos. Kansallissosialistisessa järjestössä toimiminen julkisesti ja määrätietoisesti ei todellakaan ole aina ruusuilla tanssimista, mutta voin rehellisesti sanoa, että olen viettänyt elämäni parhaat hetket järjestön parissa toimiessani. Olen kohdannut veljeyttä ja toveruutta, jonka vertaista en usko olevan mahdollista missään muualla kohdata ainakaan omalta osaltani. Nähdään kaikki toverit ja tukijat vapunpäivän marssilla Ruotsissa 1.5. ja tehdään päivästä todellisen työväenluokan ja kansan juhla. Eläköön voitto!
 

Toimitus

11 KOMMENTIT

 1. Nurmelalla on rautainen asenne!

  Jokainen kansallismielinen suomalainen vihaa poliisia varmasti entistäkin enemmän tämän haastattelun luettuaan.

 2. Esoteerisen Pohjolan kuninkaat kiittävät. Suomi rakas synnyinmaa.

  • Menikö taas vähän mönkään? Eihän tässä ole valkoinen ylpeys saanut minkäänlaista kolausta vaan päinvastoin. Me kansallissosialistit emme hetkahda pienistä, toisin kuin te “antifa” narkkarit.

   • Ovat vastarintaliikkeelle kuin kusiaisen pisto.

 3. Tsemppiä Villelle, kaltaisiasi suomalaisia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan!

 4. Toivottavasti Nurmelaa ahdistelleiden porsaiden esimies lukee tämän haastiksen. Pieleen meni teillä tälläkin kertaa; kansallismielinen liike kasvaa yhtä aikaa poliisi-inhon kanssa!

 5. Laitoin hakemuksen teille, enkä edelleenkään ole saanut mitään vastausta, miksi?

 6. Noin käy, kun uskoo kaiken mitä valtamedia tunkee tuutistansa. Nykyisen opetustoimen eräs suuri ongelma ovat kapeakatseiset opettajat, jotka eivät osaa/uskalla/kykene ajattelemaan sen aivopesukuplan ulkopuolelta.

  On aivan turha puhua syrjäytyneistä, koska valtaosa PVL:n jäsenistä on perheellisiä, työssäkäyviä miehiä, joiden keski-ikä pyörii reilussa kolmessakymmenessä. Ja älynlahja-argumentit voit myös tunkea ihan minne haluat, koska se on yleensä seuraava vaihe, kun joku esittää vasta-argumentin kaikentietävälle kansankynttilälle. Jota tuskin todellisuudessa edes olet, muuta teeskentelen uskovani, ettei tule paha mieli. Ja ettei jäisi arveluiden varaan, niin olen kahdesti kokeillut Mensan ÄO-testiä. Ensimmäisellä 126, toisella 124, eli ikääntyminen tyhmistää. Jäsenraja heille on 130, joten jäin rannalle ruikuttamaan typeryyttäni.

  En ole aktiivijäsen, mutta kannatan valtaosaa heidän manifestistansa. Ehkä se johtuu jostain, joka on avannut siliä. Se jokin on asuminen vuositolkulla Euroopan monikulttuurisimmassa kaupungissa, jossa tehtiin rituaaliteurastuksia kaduilla, ahdisteltiin naisia keskellä kirkasta päivää ja hakattiin valkoisia ihan vaan huvin vuoksi. Ja ei, eivät olleet paikalliset, valkoiset alkuasukkaat, jotka näitä kulttuuririkastuksia harrastivat.

Comments are closed.