Koti Uutisia Zimbabwen hallitus myöntää tarvitsevansa valkoisia

Zimbabwen hallitus myöntää tarvitsevansa valkoisia

7

Zimbabwen hallitus myöntää nyt ensimmäistä kertaa, että maa tarvitsee valkoisia maanviljelijöitä. Aiemmin myös YK on myöntänyt, että Zimbabwe vajosi nälänhätään ja köyhyyteen valkoisten maatilanomistajien häätöjen seurauksena. Mustat eivät ole kyenneet ylläpitämään maanviljelyä, vaikka hallitus luovutti heille valmiit valkoisilta takavarikoidut maatilat käyttöön.

Mugabe pitämässä puhetta YK:ssa.
Mugabe pitämässä puhetta YK:ssa.

Zimbabwen hallitus on ensimmäistä kertaa ehdottanut, että se saattaa antaa joillekin valkoisille maatilallisille virallisen luvan toimia maassa. 15 vuotta sitten alkanut laaja kampanjointi valkoisten omistamien maatilojen hävittämiseksi ja takavarikoimiseksi on osoittautunut virheeksi, sillä mustat eivät ole pärjänneet ilman valkoisten osaamista.

Maatalousministeri Douglas Mombeshora kertoi pyytäneensä alueellisilta johtajilta listaa valkoisista farmareista, joiden halutaan pysyvän maassa “strategisista taloussyistä”. Tulevaisuudessa myös ne mustat, jotka saivat valkoisilta takavarikoituja maatiloja, joutuvat maksamaan pientä vuokraa, jota käytetään syntyneiden vahinkojen kompensointiin.

Yli neljä tuhatta valkoista maanviljelijää menetti maansa presidentti Robert Mugaben aloitettua vuonna 2000 väkivaltaisen maauudistuksen, jonka päämääränä oli estää valkoisia omistamasta maata. “Emme halua valkoisten omistavan maata Zimbabwessa ja ajamme heidät pois. Älä ole liian kiltti valkoiselle tilalliselle; tämä maa on meidän, ei heidän”, Mugabe uhosi vielä viime vuonna.

Monet mustat paikallispoliitikot ovat jo pidemmän aikaa vastustaneet Mugaben maauudistusta, sillä he ovat nähneet läheltä, mitä valkoisten tilallisten häädöstä seuraa. Toissa vuonna YK raportoi, että 2,2 miljoonaa zimbabwelaista on kuolemassa nälkään, koska ruokaa (pääasiassa maissia) ei ole onnistuttu tuottamaan koko Zimbabwen väestölle riittävää määrää. Valkoisten hallinnon aikaan maan nimen ollessa vielä Rhodesia valtio ei onnistunut vain elättämään omaa väestöään, vaan maissi oli jopa suuri vientituote muihin maihin.

 

Lähde: The Telegraph

Aiheeseen liittyen:

Kahta miljoonaa zimbabwelaista uhkaa nälänhätä maan ajettua pois valkoiset maanviljelijät
Mugabe: “Yksikään valkoinen mies ei saa omistaa maata Zimbabwessa”

7 KOMMENTIT

 1. Historiallinen hetki. Tässä vaiheessa pitäisi tunnustaa tappio ja aloittaa jälleenrakennus, tosin Zimbabwea ei varmaan voi enää pelastaa.

  • Ei se mene niin ettei heitä “kiinnosta”, kyllä musta mies maanviljelyn osaa. Homma meni sillä tavalla että valkoisilta otetut tilat annettiin Mugaben kavereille jotka lähinnä ryyppäävät ja käyvät naisissa. Tietotaitoiset Zimbabwelaiset pidetään kaukana yhtään mistään hyvästä niin kauan kun eivät ole Mugaben lähipiirissä. Ongelma tässä on korruptio, ei niinkään mustien ÄO tai mikään vastaava. Tähän ei tarvita fyysikon aivoja.

   • Joo voi korruptiollakin olla oma osuutensa, mutta ihan turha yrittää pelkästään sillä selittää mustien kollektiivista epäonnistumista, joka toteutuu kaikkialla maailmassa, missä he ovat edustettuina. Ihan yhtä hyvin voisit heittää jotain “white privilege”-teoriaa. Tasa-arvouskovaiset (en tiedä oletko sellainen) etsivät vikoja aina kaikkialta muualta paitsi afrikkalaisista itsestään.

    Haiti on muuten hyvä esimerkki mustien osaamisesta. Sitä rappiota ei kerta kaikkiaan voi millään muulla selittää kuin mustilla itsellään! Tosin tasa-arvouskovaiset varmaan löytää siihenkin jonkin monimutkaisen teorian, jolla osoitetaan, että kaikkihan tässä ollaan samanlaisia.

    • Tässä siis kommentoin vain tätä Zimbabwen maanviljelyksen tilannetta (jossa koen olevani oikeassa) – en mustien ylläpitämiä valtioita yms. Et sinä ainakaan valehtele, tottahan tuo on tässä vaiheessa maailmanmenoa (kaikille joilla on silmät ja korvat päässään eikä maailmankatsomuksen sumentamaa todellisuutta). Minä en pidä mustaa valkoista vähempiarvoisena ihmisenä, mutta vastahakoisesti myönnän että faktat puhuvat sen puolesta etteivät he muodosta toimivia parlamentteja.

 2. Täällä melko hyvä artikkeli Zimbabwesta 😉 http://hikipedia.info/wiki/Zimbabwe

  “Maareformin sivutuotteena syntyi pari vuosikymmentä kestänyt nälänhätä, mikä on Mugaben mielestä kuivuuden ja Britannian kätyreiden syytä. Oikeasti maanviljelys seisoo, koska valkoiset veivät traktoreiden avaimet poistuessaan.”

Comments are closed.