Koti Uutisia Mugabe: “Yksikään valkoinen mies ei saa omistaa maata Zimbabwessa”

Mugabe: “Yksikään valkoinen mies ei saa omistaa maata Zimbabwessa”

4
Valkoiset maanomistajat on Mugaben mukaan ajettava pois.
Valkoiset maanomistajat on Mugaben mukaan ajettava pois.

Kun mustat ottivat haltuunsa Rhodesian (nykyisen Zimbabwen), valkoisten omistamia maatiloja on hävitetty systemaattisesti ja usein väkivaltaisella tavalla 15 vuoden ajan maauudistuksen seurauksena. Zimbabwen musta diktaattori Robert Mugabe sanoi suoraan, ettei valkoisten omistamia maatiloja tule olemaan olemassa tulevaisuudessa.

“Emme halua valkoisten omistavan maata Zimbabwessa ja ajamme heidät pois. Älä ole liian kiltti valkoiselle tilalliselle; tämä maa on meidän, ei heidän”, Mugabe sanoi puheessaan kannattajilleen.

Mugabe kehottaakin nyt valkoisia luovuttamaan tilansa mustille. Hän sanoi myös hallituksen ryhtyvän toimenpiteisiin niitä paikallistason kabinetin edustajia ja poliitikkoja vastaan, jotka jollakin tapaa suojelevat valkoisia tilanomistajia.

“Näin minä sanon niille, jotka ovat syyllisiä (maan vuokraamiseen), joista jotkut ovat ministereitäni ja kieltäytyvät poistamaan näitä valkoisia vaalipiireistään. Me sanomme: Ei! Mihin tarvitsette heitä?”, Mugabe puhui.

Syy sille, että mustat paikallispoliitikot ovat toista mieltä korruptoituneen diktaattorin kanssa valkoisten maanomistajien häätämisestä, on että nämä poliitikot ovat nähneet läheltä, mitä valkoisten tilallisten häädöstä seuraa. YK:n oli pakko viime vuoden lopun raportissaan myöntää Zimbabwen vajonneen köyhyyteen ja nälänhätään valkoisten maatilanomistajien häätöjen seurauksena. Raportin mukaan 2,2 miljoonaa zimbabwelaista on kuolemassa nälkään, koska ruokaa (pääasiassa maissia) ei ole onnistuttu tuottamaan koko Zimbabwen väestölle riittävää määrää. Valkoisten hallinnon aikaan maan nimen ollessa vielä Rhodesia valtio ei onnistunut vain elättämään omaa väestöään, vaan maissi oli jopa suuri vientituote muihin maihin.

 

Lähteet: Nordfront.se, The Telegraph, BBC

 

Aiheeseen liittyen: Kahta miljoonaa zimbabwelaista uhkaa nälänhätä maan ajettua pois valkoiset maanviljelijät

4 KOMMENTIT

  1. Kuullostaa ihan äärivasemmiston paratiisilta.Heille menolippu sinne!

  2. On hauska nähdä miten paikalliset opportunistit (hallitsijat) käyttävät tilaisuutta hyväkseen. Ensin he näkevät valkoisen miehen keräävän itselleen vaurautta viljelemällä maata. Sitten heille tulee ajatus syrjäyttää valkoinen mies ja siirtyä hänen paikalleen, keräämään vaurautta itselleen. Mutta kuinkas on käynyt lähes joka maassa? Darwinismia parhaimmillaan.

Comments are closed.