Koti Uutisia Kahta miljoonaa zimbabwelaista uhkaa nälänhätä maan ajettua pois valkoiset maanviljelijät

Kahta miljoonaa zimbabwelaista uhkaa nälänhätä maan ajettua pois valkoiset maanviljelijät

8

Zimbabwen valtio on mennyt hitaasti mutta varmasti alaspäin Robert Mugaben mustan hallituksen takavarikoitua valkoisten maanviljelijöiden tilat. Nyt YK arvioi 2,2 miljoonan zimbabwelaisen olevan vaarassa kuolla nälkään. Uutistoimisto AP kirjoittaa avoimesti tämän johtuvan “joskus väkivaltaisistakin valkoisten omistamien maatilojen takavarikoinnista”.

Zimbabween tulleita apulähetyksiä.
Zimbabween tulleita apulähetyksiä.

Uutistoimisto AP kirjoitti joitakin vuosia sitten Zimbabwen rappiosta ja siitä, ettei maa pysty tuottamaan tarpeeksi ruokaa, varsinkaan maissia, huolehtiakseen omasta väestöstään. Valkoisten hallinnon aikana, jolloin valtion nimi oli vielä Rhodesia, maa ei vain pystynyt huolehtimaan omasta väestöstään vaan maissi oli myös tärkeä vientituote ulkomaille.

AP:n artikkeli pohjautuu YK:n tietoihin lokakuulta 2013, jolloin se varoitti Zimbabwen tulevasta nälänhädästä. Tuolloin kirjoitettiin, että maa tarvitsee ruoka-apua jo tammikuussa 2014. YK selittää maissintuotannon alhaisuutta “huonoilla sääolosuhteilla” ja “korkeilla kuluilla” AP:n kirjoittaessa asiasta seuraavasti:

“Zimbabwe tuotti vain 800 000 tonnia maissia viime vuoden aikana. Vuotuinen kulutus on 2,2 miljoonaa tonnia. Ennen kaoottisia ja usein väkivaltaisia valkoisten maatilojen takavarikointeja vuonna 2000 Zimbabwe oli itsensä elättävä vilja-aitta ja suuri maissintuottajamaa.”

YK, joka haluaa esittää itsensä Zimbabwen kansan auttajana, oli yksi niistä toimijoista, jotka alusta asti näännyttivät Rhodesiaa määräämällä talouspakotteita valtiota vastaan, koska sitä hallitsi “rasistinen vähemmistö”. Tämä johti Rhodesian alasajoon ja raivasi tietä mustalle diktaattorille Robert Mugabelle. Zimbabwen tilannetta kuvaavat nyt köyhyys ja korruptio.

 

Lähteet: Nordfront.se, The New York Times

8 KOMMENTIT

  1. Sitä niittää mitä kylvää ja nyt on tullut sadonkorjuun aika.

  2. Taitaa vuosisadan loppuun mennessä luku afrikassa olla “2miljardia vaarassa kuolla nälkään” 2 miljoonan sijaan, tuolla väestönkasvulla.

  3. Luuliko joku, että tuolla saataisiin mitään aikaan ilman valkoisia?

  4. Paras vaihtoehto olisi luopua kaikesta ulkomaanavusta afrikkaa kohtaan.
    Jossain vaiheessa nämä rynkkyjen ja kirveiden kanssa riehuvat hullut tajuavat joko ryhdistäytyä ja sivistyä tai kadota maailman kartalta.

  5. Meinasin ensiksi kirjoittaa tähän, että luulisi mustaihoisten jo oppineen jo pelkästään muiden afrikan maiden esimerkeistä, etteivät he kykene ylläpitämään toimivaa yhteiskuntaa. Tajusin kuitenkin ennen kommentin lähettämistä, että eihän ne ole historiansa aikana oppineet mitään muutakaan, jolloinka onkin aivan turha olettaa niiden oppivan tällaistakaan asiaa.

    Humaanein teko afrikalle olisi lopettaa kehitysapu kokonaan ja antaa näiden selviytyä itse. Lähtisi ruokittavien suidenkin määrä laskuun.

  6. Apu suunnattava Suomen leipäjonoissa värjötteleville kantasuomalaisille vähäosaisille!

Comments are closed.