Koti Uutisia Israelin entinen pääministeri Ariel Sharon on kuollut

Israelin entinen pääministeri Ariel Sharon on kuollut

3

Israelin entinen pääministeri Ariel Sharon on kuollut 85-vuoden iässä lauantaina 11.1. Sharon vaipui koomaan saatuaan aivoverenvuodon vuonna 2006.

UK_Sharon
Radiohaastattelussa edesmennyt Israelin pääministeri Ariel Sharon totesi seuraavaa: “Aina kun teemme jotain, meitä varoitetaan, että Amerikka rankaisee meitä siitä […] Painakaa mieleenne: On turha pelätä, että Yhdysvallat painostaisi Israelia. Me, juutalainen kansa, hallitsemme Amerikkaa, ja myös amerikkalaiset tietävät sen.”
Ariel Sharonin poliittista uraa varjostivat useat väkivaltaisuudet Palestiinassa. Nuoruudessaan Sharon oli toiminut aktiivisesti sionistisessa Haganah-terroristijärjestössä, joka syyllistyi lukuisiin terrori-iskuihin ja pommituksiin Isoa-Britanniaa vastaan 1940-luvun lopulla.

Ariel Sharonin ulkoministerin virkakaudella tapahtuivat myös Sabran ja Shatilan massamurhat vuonna 1982. Sharon käski libanonilaisia falangistijoukkoja puhdistamaan Sabran ja Shatilan pakolaisleirit palestiinalaisista terroristeista. Puhdistuksessa kuolleiden määrä vaihtelee eri lähteiden mukaan. Punaisen Ristin mukaan joukkomurhissa kuoli 150 ihmistä, kun taas BBC arvioi kuolleiden määräksi 800 ja palestiinalaiset yli 3 000.

Maailmalla Ariel Sharonia on kuvailtu “vahvana Israelin puolustajana”, millä oikeutetaan ne raa’at sotarikokset, joihin Ariel Sharon itse syyllistyi nuoruudessaan ja poliittisen uransa aikana.

3 KOMMENTIT

  1. Katselen innolla mitä kaikkea ukon menneisyydestä löytyykään…

  2. Olen tässä vähän odotellut etteikö tähän otsikkoon tule kommentteja… Taitaa olla niin että meillä Suomalaisilla itsesensuuri on melkoisen kova tässä asiassa. Vai? Vastaava hiljentyminen Israelin ja Juutalaisten asioissa on ollut havaittavissa muillakin foorumeilla. Edes asiallisia ja/tai analyyttisiä kommentteja ei tahdo tulla. Ensimmäisen kommentin jälkeen niitä kyllä siten muutamia tipahtelee, mutta se hiljaisuus on poikkeuksetta hyvin pitkä. Pelkäämmekö me mörköjä?

    Kun katsoo Arielin historiaa niin hän on henkilö joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Vanhempana hän koitti korjata valtakaudellaan tekemiään virheitä. Mutta ei ehtinyt kunnolla edes aloittaa. Muurin rakentaminen oli hänen yksi eniten ihmisoikeuksia luokkaavista teoista. Samoin Palestiinalaisten maan jatkuva valtaus.

    Mikä siis meidät Suomalaiset ja mielipiteemme näissä asioissa vaientaa? Pelko? Häpeä? Auktoriteettien kunnioitus? Ehkä meidän jokaisen täytyy mennä itsemme ja miettiä hetki omaa asemaamme tässä yhteiskunnassa, tällä mantereella ja tällä maapallolla. Nimittäin se joka sanoo ettei yksi ihminen voi mitään, on todella väärässä. Vain yksilö itse voi vaikuttaa. Ei kukaan muu.

  3. Oululainen sanomalehti kuvaili Ariel Sharonia sotasankariksi. Satojen ihmisten murhaaja (terroristina ja poliitikkona) on sotasankari Kalevan mukaan?
    Sama lehti kuvaa sitten kahden ihmisen murhasta tuomittua (edesmennyttä) Erich Priebkeä sotarikolliseksi. Jotenkin vaikuttaa kummalliselta, ainakin minusta.

Comments are closed.