Koti Uutisia Israel aloitti ilmaiskut Gazaan

Israel aloitti ilmaiskut Gazaan

3

Israelin armeija on aloittanut ilmahyökkäykset Gazan kaistalle. IDF on vahvistanut sotilasoperaation käynnistyneen, muttei suostu kertomaan yksityiskohtia. Israelin armeija ilmoittaa iskujen aloittamisen syynä olevan “israelilaisten päivittäin kohtaaman terrorismin”.

Palestiinalaislähteet kertovat ainakin yhdeksän ihmisen loukkaantuneen ilmaiskuissa, ja Gazan terveysviranomaisen mukaan yhdeksän palestiinalaista on tuotu sairaalaan.

Gazan puolelta ammuttiin kymmeniä raketteja Etelä-Israeliin ilmaiskujen seurauksena.

Lähde: Yle

3 KOMMENTIT

 1. ”israelilaisten päivittäin kohtaaman terrorismin”

  Eikös heidän silloin tulisi tehdä harakiri? Hehän ovat se taho joka ei osaa eää rauhassa kenenkään kanssa.

 2. Pommittelevat siellä jatkuvasti toisiaan. Pystyykö sitä edes varmasti kertomaan kuka milloinkin alottanu?..

  • Helppoa. Pura koko konflikti atomeiksi ja katso mikä asiassa on väärin.
   Israelin koko olemassaolo on vitsi, jota nykyinen länsimaistunut poliittinen sirkus suojelee.

   Ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa Britannian ja USAn tekemä Ottomaanien imperiumin pilkkominen ei mennyt ihan kuten piti, vaan tuon imperiumin jäänne, Turkki, pumppasi lähes koko toisen maailmansodan ajan raaka-aineita Saksaan. Kun sota oli ohi, kaikki halusivat saada oman osansa rikkoutuneiden kansakuntien aarteista ja ajaa samalla omia etujaan. Israelin luominen hyödytti niin monia osapuolia, että oli täysin läpihuutojuttu saada moinen idea täytäntöönpantavaksi.
   Juutalaisten näkökulmasta oma “reviiri”, USA/Britannia vastaavasti halusi pitää ensimmäisen maailmansodan virheet nyt aisoissa …

   Vaikka millä meriiteillä yrittäisi oikeuttaa Israelin olemassaoloa, se ei vain luonnistu varsinkaan jos asiaa tarkastelee täysin objektiivisesti, ilman mitään emotionaalista ajatusta.
   Poliittisesti katsottuna Israel itsessään on rikos, historiallisesti ei myöskään löydy nyky-Israelille mitään varteenotettavaa de facto perustetta olemassaololleen, jopa uskonnollisesti asiaa katsottuna Israel on loukkaus kristittyjä kohtaan.

   Se, että Israelista oli väkisin tehtävä alueellinen sotilas”mahti” (ydinasevaltio) oli pelkästään jenkkien omanedunajoa.

   Kuten erääseen aiempaan kommentiini kirjoitin, Israelin on pakko toimia nyt todella nopeasti, ISIS lähestyy hurjalla vauhdilla. Tästä on olleet jo pelotteena mm. Twitterissä levinneet ISIS-taistelijoiden kuvat, joissa jokaisella kyltit käsissä “prepare for real holocaust” & “Israel, we’re watching you”. ISIS on tämänhetkinen musta hevonen lähi-idässä, merkityksettömäksi jää jopa se, että kenen luomus ISIS on.

   Ja tämän aamun uutisia, saksalaiset turistitkin saivat osansa: http://www.thelocal.de/20140708/german-cruise-ship-hit-by-rocket-pieces

Comments are closed.