Koti Uutisia Vastarintaliike puhuttaa Loviisassa

Vastarintaliike puhuttaa Loviisassa

12

huumeitavastaan

Itä-Uudellamaalla ilmestyvä Östra Nyland -lehti kirjoittaa Suomen Vastarintaliikkeestä. Lehden mukaan järjestön materiaalia on alkanut ilmestyä Loviisan katukuvaan keskustassa ja muun muassa koulun lähistöllä.

Max Nybergin toimittamassa artikkelissa kerrotaan, että Euroopan “äärioikeiston” kasvu on heijastunut myös Loviisan kaltaisiin paikkakuntiin. Toimittaja haastattelee tekstissä Vantaan poliisia, suojelupoliisia sekä helsinkiläistä “ääriliikkeiden asiantuntijaa”. Nybergin mukaan Suomen Vastarintaliike on kasvava järjestö, joka kuuluu Pohjoismaat kattavaan laajempaan liikkeeseen.

Helsingin yliopiston “ääriliikkeiden asiantuntija” Niko Pyrhösen mukaan Vastarintaliike on “äärioikeistolainen” järjestö, vaikka kannattamamme talouspolitiikka onkin lähempänä vasemmistolaisiksi miellettyjä arvoja. Tästä esimerkkeinä hän mainitsee kantamme sosiaaliturvaan, tulopolitiikkaan ja työehtoihin – kantojamme kuitenkaan tarkemmin määrittelemättä. Mystiseksi Pyrhönen heittäytyy kuvaillessaan suomalaisuutta koskevaa näkemystämme, jonka hän sanoo pohjautuvan “pohjoismaiseen mytologiaan”. Olemme kuvanneet hyvin käytännönläheisesti suomalaiskuvaamme muun muassa seuraavissa artikkeleissa: “Suomen Vastarintaliike pähkinänkuoressa” ja “Suomalaisena valkoisessa Euroopassa osa 2“.

Pyrhönen myös veistelee haastattelussa, että järjestön tavoitteena on eristää naiset pois työelämästä, mikä ei tietenkään ole totta. Oikeassa Pyrhönen on sen sijaan siinä, että Vastarintaliike on vallankumouksellinen emmekä tunnusta nykyisen poliittisen järjestelmän legitimiteettiä. Pyrhösen mukaan liike pyrkii vaikuttamaan tällä hetkellä asenneilmapiiriin muuttaakseen sitä suotuisammaksi myös suoralle toiminnalle.

Kansallinen Vastarinta haastatteli jäsentä, joka on ollut mukana jakamassa materiaalia Loviisassa. Hän kertoo liittyneensä järjestöön, vaikka esimerkiksi maahanmuuttajatilanne ei Loviisassa ole vielä erityisen vakava. Pohjatyö kansallismielisen järjestäytymisen eteen täytyy kuitenkin hänen mukaansa tehdä nyt, kun kunta on vielä lähes täysin valkoinen.

Haastattelemamme jäsenen mukaan maahanmuuttajaongelmaa vakavampi ilmiö Loviisassa on nuorten huumekulttuuri. Vastarintaliike onkin jakanut kaupunkiin paljon huumeidenvastaisia julisteita. Ilmapiiri kunnassa on ollut avoin kansallismielisyyttä kohtaan, ja esimerkiksi liikkeen materiaalia ei ole otettu pois katukuvasta. Jos asut Loviisan seudulla ja olet kyllästynyt huumeisiin ja Suomen politiikan suuntaan, ota yhteyttä jo tänään ja liity mukaan!

Lähde: Östra Nyland

12 KOMMENTIT

 1. Nyt lisää tätä hyvää näkyvyyttä, ilmaista julkisuutta on tullut jo, kansaa tämä toiminta saa puhuttamaan aivan varmasti.

 2. Olen kansallismielinen, mutta kaikkien huumeiden laillistamisen kannalla.

  • Mikä kansallismielinen sinä voit olla, jos olet huumeiden laillistamisen kannalla?? Joko huono trolli tai sitten et muuten vaan tajua asioista.

    • No ihan jo sillä perusteella, että yksikään kansallismielinen (todellinen sellainen) ei voi olla narkkari, eikä hyväksy millään muotoa huumeita. Jos olet tosiaan sillä kannalla, niin kannattaisiko miettiä asioita edes vähäsen uudelleen?

    • Olet kansallismielinen, mutta sinulle on ihan ok, että oma kansasi tuhoaa itseään päihteillä? Sillä tavalla ne sulkee toisensa pois.

   • Huumeet lailliseksi ja hoito laittomaksi. Stereoiden varastelu autoista muuttaa ihmisen lainsuojattomaksi jne. Ei olisi paha systeemi.

  • Ennenkuin tuomitaan jyrkemmin niin pitää antaa mahdollisuus kertoa näkemyksensä tarkemmin ja perustella se. Joten An, lukisin mieluusti perustelusi ja näkemyksesi enenkuin esim. muodosta oman mielipiteeni. Mitä luetaan huumeiksi ja miksi esim metamfetamiini pitäisi laillistaa? Mitä hyötyjä siitä on henkilölle itselleen ja kanssayhteisölle. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

   Mitä tulee Max Nybergin juttuun niin meinasin juuri tarttua siihen että Suomessa on täysin vääristynyt kuva puolueista ja niiden ajamista agendoista. Siksi mm. Suomen MEP:it eivät löydä paikkaansa edustamiensa puolueiden sisältä EU:ssa, koska normaalin puolueasettelun mukaan ne ajavat eri agendaa kuin Suomalaiset puolueet. Siksi Max:kin (vaikka toimittjaksi itseään ehkä kutsuukin) pitää kansallissosialismia äärioikeistolaisena ajatusmallina. Kovin yleinen harhaluulo. Samaan harhakuvaan syyllistyy myös yliopiston tutkija Niko Pyrhönen. Hän lienee tahdottoasti vastaanottanut sen “virallisen totuuden” joka hänelle on kerrottu ja näin laiminlyönyt asemansa tutkijana. Tutkijan tulisi ottaa asioista selvää.

  • Taas yksi näistä Immolan “liberaali-isänmaallisista” ja näennäisisänmaallisista. Jos olet oikeasti isänmaallinen, olet ultra etkä jonkun oikeistopuolueen kannattaja.

   • Nämähän eivät ole toisiaan poissulkevia. Oikeistopuolue voi pyrkiä edistämään samoja tavoitteita vain eri viitekehyksessä uimalla haikalojen seassa. Mikäli se muuttuu mahdottomaksi, oikeistopuolue voi vaihtaa viitekehystään.

    Muutoksen täytyy edetä kaikilla rintamilla, ei vain yhdellä ainoalla oikealla.

 3. Harvinaisen myötämielinen artikkeli Östra Nylandilta. Järkevää analyysia ponnettoman propagandan ja suoran valehtelun sijasta. Varaumuksella kuitenkin.

 4. Östra Nylandin artikkeli oli yllättävästi melkeinpä neutraaliin sävyyn kirjoitettu. Suomenkielinen paikallislehti Loviisan Sanomat sen sijaan luo aivan toisenlaista ilmapiiriä kirjoituksillaan.
  Kaupunginvaltuuston päättäessä ettei syyrian pakolaisia oteta tänä vuonna loviisaan, kirjoitti lehti päätöksestä lähes syyllistävään sävyyn. Sivulauseessa sentään muistettiin mainita 27 suomalaisperheen olevan kaupungin vuokra-asunto jonossa, ja että heidät tulee laittaa etusijalle.

  http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=7057

Comments are closed.