Koti Uutisia Ruotsiin ennätysmäärä pakolaisia tänä vuonna

Ruotsiin ennätysmäärä pakolaisia tänä vuonna

9
Fredrik Reinfeldt: "Avatkaa sydämenne"
Fredrik Reinfeldt: “Avatkaa sydämenne”

Ruotsalaislehti Sydsvenskan uutisoi tiistaina maahan otettavien pakolaisten määrän nousevan lokakuussa 100 000:een, mikä rikkoo kaikkien aikojen ennätykset sitten Jugoslavian sodan 1990-luvulla. Pakolaisia Ruotsiin on tänä vuonna otettu pääasiassa Syyriasta, Somaliasta, Libyasta ja Eritreasta. “Pakolaisten määrä nousee aina syksyisin. Tämä vuosi ei ole poikkeus”, sanoi maahanmuuttoviraston edustaja Christer Zettergren.

Maahanmuuttoviraston mukaan toinen selitys korkeille pakolaisluvuille on huonontunut tilanne Pohjois-Irakissa. “Päätimme, ettei sieltä tulevia pakolaisia vielä oteta Ruotsiin, mutta näin tulee tapahtumaan myöhemmin syksyllä”, Zettergren lisäsi.

Novuksen tekemän mielipidemittauksen mukaan 32 prosenttia pakolaisten vastaanottamista koskevaan kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että vastaanotettavien pakolaisten määrää pitäisi vähentää. 36 prosenttia puolestaan oli sitä mieltä, että pakolaisten määrän pitäisi pysyä samana. 26 prosenttia katsoi, että Ruotsiin pitäisi ottaa entistä enemmän pakolaisia. Mielipidetutkimus osoitti myös nuoremman ikäpolven ja naisten olevan niitä, jotka haluavat lisää pakolaisia. Miehet ja vanhempi väestö taas suhtautuvat asiaan kriittisemmin.

Viime lauantaina Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt lausui, että ruotsalaisten on “osoitettava suvaitsevaisuutta” päätökselle lisätä vastaanotettavien pakolaisten määrää ja että heidän tulisi “avata sydämensä”. Reinfeldt kuitenkin sanoi myös tietävänsä, että päätös “aiheuttaa kitkaa”.

Viime vuonna Ruotsi vastaanotti lähes 20 prosenttia koko Euroopan unionin turvapaikanhakijoista.

Lähteet: TheLocal.se, Sydsvenskan

9 KOMMENTIT

 1. Etniset ruotsalaiset ovat kohta vähemmistö Ruotsissa, ahtaat oltavat tulee ruotsalaisille. Miksi ei tajuta ajoissa? Mikä saa väkisin ajamaan oman maan täyteen sekasortoon? Nyt herätys!!

 2. Tänään 26.8 Aamulehdessä toimittaja kauhisteli moneen otteeseen natsipuolue Ruotsidemokraattien oikeutta marssia kaduilla. Juttu koski puolueen marssia jonka ratsupoliisit päättivät lopettaa hyökkäämällä marssijoiden kimppuun hevosilla. Onhan se kumma kun Ruotsia ja ruotsalaisten etua ajava puolue saa avoimesti kokoontua. Jutussa natsi- sanaa viljeltiin urakalla; kansallismielinenhän olisi liian positiivinen sana. On kyllä niin läpinäkyvää kenen etuja media ajaa.

  • En ole lukenut Aamulehden juttua, mutta tapahtuma sattui Ruotsalaisten puolueen (Svenskarnas Parti)tapahtuman aikana eikä Ruotsidemokraateilla (Sverigedemokraterna) ole asian kanssa tekemistä. Molemmat puolueet eivät kylläkään ole vasemmistomedian suosiossa.

  • Ei ollut kyse Ruotsidemokraateista, vaan, kuten sirkka huomauttaa, Ruotsalaisten puolueesta. Ei myöskään kyse ollut marssista, vaan puheesta jonka puolueen johtaja Stefan Jacobsson piti Malmöössä (hän lauantaista saakka pitänyt kolme puhetta eri kaupungeissa per päivä, ja kiertue jatkuu tulevaan lauantaihin, jolloin Tukholmassa pidetään sitten se marssi! Aion itsekin osallistua).

 3. Onko Novuksen mittaus luotettava? Onko haastatelluilta kysytty kuinka monta pakolaista he itse tuntevat? Jos nämä asiat heiltä kysyisi, ymmärtäisin ymmärtämättömyyden. Omassa itsessäni “ksenofobia” kehittyi ensimmäisen luokan ajoilla. Asuinympäristööni, kerrostalolähiöön Oulussa, muutti perhe romaneja alakertaan. Mekkalointia ja muita häiriöitä oli joka yö ja poliisi oli jatkuvasti paikalla tappeluiden takia. Kaiken kukkuraksi lähistölle muutti muistaakseni irakilainen tai afganistanilainen perhe. Noin kymmenen perheen lasta mellastivat yötä päivää pitkin katuja ja näpistelivät paikallisesta R-Kioskista pikkunälkään. Lopulta kauppias kielsi kaikilta alueen tenavoilta asioinnin liikkeessä. Että syystäkin olen “ksenofobinen antisemitistinen seksistinen…”

 4. Jäin miettimään tätä pakolaispolitiikkaa pankkiirien näkökulmasta. Kohta parikymmentä vuotta jatkunut pakolaispolitiikka on siirtänyt suuren määrän ihmisiä eurooppalaisten elätettäväksi. Maista lähteävt pakolaisiksi poikkeuksetta se työikäinen ja työkykyinen väestö jolla siihen on taloudelliset mahdollisuudet. Ei se henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti heikompi kansanosa.

  Tällä tavoin saadaa “pakolaismaat” ja niiden kansa heikennettyä niin että pankkirien on helpompi välikäsiä hyväksikäyttäen ottaa haltuunsa maiden luonnonrikkaudet. Ja yksityistää valtioiden infrastruktuuri joka on elinehto maassa asuvalle väestölle.

  Samaan aikaan entinen vauras eurooppa heikkenee jokavuotisen muuttoaaltojen heikentämänä niin että jos ennen joku valtio pysyi omavaraisena ja jopa myi ulkomaille tuotteitaan voitollisesti, niin nyt se pikkuhiljaa nakerretaan heikoksi ja velkaiseksi maaksi ja kansaksi. Velkainen kansa on kuuliainen isännälleen.

  Kuka lieneekään keksinyt pakolaispolitiikan ja pakolaiskiintiöt, niin lienee keksinyt erittäin ovelan juonen euroopan maiden talouden ja riippumattomuuden rapauttamiseen. Ihan samaan tapaan kuin Vihreä aate, joka kehitettiin DDR:ssä läntisten maiden talouden tuhoamiseen. Ja hyvin sillä onkin saatu erilaisia maksuja ja turhia kustannuksia aikaiseksi.

 5. Reinfeldt tietenkin tarkoitti lausahduksella “avata sydämensä” että tätä tulee osoittaa “avaamalla rahapussinsa”. Kiintoisaa kuitenkin tässä on se, että jopa Reinfeldt myöntää nyt, että rahat on lopussa eivätkä tule riittämään pakolaisvirran elättämiseen, mikäli sitä rahaa ei muualta oteta (kuten esimerkiksi nyt röyhkeästi kehitysmaa-apuun tarkoitetusta rahoista mikä antaa selkeän viestin siitä, ettei Reinfeldtin tarkoitus ole edes auttaa mahdollisimman monen selviytymistä kriisialueilla ja tehdä siten “maailmaa paremmaksi” vaan Ruotsin väestönkasvua maahanmuuton avulla).

 6. Tuli itselleni mieleen aivan sama ajatus kuin PS nimimerkillekin,jonkun tahon hyöty on niin suuri,että aseellisia konflikteja eripuolilla maailmaa tietoisesti ylläpidetään ja kannustetaan.Joskin vaarana on tietysti myös että syntyy isiksen kaltainen mutantti joka ei ole minkään tahon hallittavissa ja jonka leviäminen myös eurooppaan on ei mahdollista vaan todennäköistä.Tosin on näkynyt tietoja(nsa vuoto)joiden mukaan isis alunperin luotiin yhdysvaltain,britannian ja israelin tiedustelupalvelujen toimesta,tavoitteena saada potentiaalit israelin vastaiset voimat samalle alueelle.ja näin eliminoiduksi.

  Tämä on uhka myös venäjälle,jonka nykyisten rajojen sisällä elää 50 miljoonaa muslimia,ja josta,kuten myös muista entisen neuvostoliiton alueen maista on siirtynyt taistelijoita syyriaan.
  Joten summa summarum,pienet vihdeät miehet saattavat muuttua mustapukuisiksi miehiksi ympäri venäjää.

 7. – Olen asunut Ruotsissa , lokakuusta 1974 kesäkuuhun 2014 . Näin mitä tapahtui vuoden 1990 jälkeen ja voin sanoa , icke bra ! Ei hyvä..!
  – Ollessani 11 norjassa paossa työttömyyttä , joka osittain johtuu honosti hoidetun työnvälityksen takia Ruotisiis . Göteborgin työnvälityksessä oli arabiasta tullut työnvälittäjä . Kun me norjatyöläiset projektien välissä joudutaan työttömäksi tarvitaan E301 , todistus Norjasta. Odottin ja kyselin 7,5 kuukautta 2010 -2011 todistusta . Arabi sanoi minulle HUONOLLA ruotsinkielellä että vikan TÄYTYY olla minun , kun ottaa niin kauan . Virkailja luulee näin oleva…ei h:ttissä näitten kanssa tuu mitään ….

Comments are closed.