Koti Artikkelit Vasemmistonuorten tietoja vuodettu

Vasemmistonuorten tietoja vuodettu

27

Kansallisen Vastarinnan toimitukselle lähetettiin hiljattain tietoja Vasemmistonuorten vuodetusta Facebook-ryhmästä sekä saatteeksi ryhmän sisäinen tiedote, jonka voit lukea alta. Vasemmistonuoret on tehnyt avointa yhteistyötä julkisesti väkivaltaan sekä yksityisyydensuojarikoksiin kehottavan Varisverkosto-äärijärjestön kanssa esimerkiksi Helsinki ilman natseja -marsseilla. Tämän vuoksi pidämme vuotouutisen sensuroimatonta julkaisemista journalistisesti perusteltuna.

vasemmistonuoretVasemmistonuorten sisäinen tiedote aiheesta:

Sisältövaroitus: tietovuoto, äärioikeisto

Tiedote Vasemmistonuorten jäsenille: tietovuoto järjestön Facebook-ryhmän jäsenistä

keskiviikkona 6.5.2020

Hei Vasemmistonuorten jäsen,

tämä sähköposti käsittelee tietovuotoa, joka koskettaa Vasemmistonuorten Facebook-ryhmässä olevia henkilöitä. Tämä tiedote on lähetetty kaikkiin niihin sähköposteihin, jotka ovat Vasemmistonuorten jäsenrekisterissä, joten tietovuoto ei välttämättä kosketa juuri sinua. Tämä sama teksti on julkaistu myös Vasemmistonuoret-Facebook-ryhmässä.

Alta löydät tietoa tapahtuneesta, koosteen Vasemmistonuorten toimenpiteistä järjestönä sekä ohjeistuksen siitä, kuinka voit itse toimia tilanteessa.

Mitä on tapahtunut? Mitä tietoja on vuodettu?

Tietoomme on tullut, että Vasemmistonuorten jäsenille tarkoitetun Facebook-ryhmän jäsenlista on jaettu tiistaina 28.4.2020 julkiseen chattiin, jonka taustalta löytyy tunnettuja äärioikeistolaisia tahoja.

Jäsenlista on jaettu kuvakaappauksina Google Drivessa. Kuvakaappauksissa näkyy profiilinimi, profiilikuva, liittymisaika ja toisen käyttäjän nimi, joka on lisännyt kyseisen käyttäjän ryhmään. Kuvakaappauksissa näkyy mahdollisesti myös käyttäjän työ-, opiskelu- tai asuinpaikka tai ammattinimike, mikäli käyttäjä on asettanut nämä tiedot julkiseksi Facebook-tilinsä yksityisyysasetuksissa.

Kuinka näin on voinut tapahtua?

Vasemmistonuorten Facebook-ryhmä on suunnattu ainoastaan jäsenille ja ryhmään liittyvät profiilit hyväksytään ylläpitäjien toimesta. Yli-ikäistyneet jäsenet pyritään poistamaan säännöllisesti.

Ryhmä on ollut perustamisestaan lähtien yksityinen ja suljettu. Alkuvuonna 2020 sisäisen keskustelun siirtyessä toiselle alustalle ryhmän yksityisyysasetuksia tiukennettiin entisestään muuttamalla se suljetusta salaiseksi. Tämän jälkeen uusia ryhmän jäsenpyyntöjä ei ole enää hyväksytty ollenkaan.

Järjestön jäseneksi ja Facebook-ryhmään on kuitenkin valitettavasti mahdollista liittyä vilpillisin tarkoitusperin ja keinoin. On myös mahdollista, että ryhmän jäsenen tili on hakkeroitu ja henkilötietojen vuotaminen on tapahtunut tätä kautta.

Mitä Vasemmistonuoret on tehnyt asian tultua ilmi?

Tieto kuvakaappausten jakamisesta tavoitti Vasemmistonuorten keskustoimiston keskiviikkona 29.4.2020, jonka jälkeen tilannetta on tarkkailtu päivittäin.

Asiasta on ilmoitettu poliisille ja tehty rikosilmoitus. Edistämme asian käsittelyä yhdessä viranomaisten kanssa.

Facebook-ryhmä on jo pian puolen vuoden ajan ollut epäaktiivinen. Se tullaan arkistoimaan ja poistamaan sopivan siirtymävaiheen jälkeen.

Jos epäilet, että tietojasi on vuodettu tai sinua häiriköidään, mitä voit tehdä parantaaksesi turvallisuuttasi?

Jos olet ollut Facebook-ryhmän jäsen, suosittelemme, että tarkistat Facebook-profiilisi yksityisyysasetukset ja käyt läpi mitä somekanavillasi on itsestäsi esillä. Olethan erityisen tarkka puhelinnumerosi ja asuinpaikkasi jakamisen kanssa.

Jos sinua häiritään tai uhkaillaan sosiaalisessa mediassa tai fyysisesti, ilmoita tapahtuneesta heti viranomaisille ja tee tarvittaessa rikosilmoitus. Toivomme, että ilmoitat asiasta myös häirintäyhdyshenkilöillemme, niin pysymme tilanteesta perillä.

Uskaltaako järjestön toimintaan edelleen tulla mukaan? Minkälaista tukea on tarjolla?

Huolestuminen ja järkytys ovat tällaisessa tilanteessa aivan normaaleja reaktioita. Natsien tavoitteena on lamaannuttaa demokraattista nuorisotoimintaa pelottelemalla. Me kuitenkin tiedämme, että voimme käsitellä tunteemme hyväksyvässä toveriseurassa ja jatkaa toimintaamme hyvillä mielin. Keskusteluapua saat Vanukeskustelusta #Tietovuoto vasemmistonuorista -kanavalta, Vasemmistonuorten häirintäyhdyshenkilöiltä sekä tätä tapahtumaa varten nimetyiltä tukihenkilöltä Mari Ikoselta ja Mikko Hietalalta. Tästä lyhyestä koosteesta voit lukea psykologisista reaktioista, joita sinulla saattaa ilmetä.

Oma ja muiden turvallisuus ovat aina tärkeintä. Tilanteeseen on hyvä suhtautua rauhallisesti. Halutessasi voit toimia Vasemmistonuorissa aktiivisesti punavihreän ja demokraattisemman yhteiskunnan eteen ja tämän lisäksi liittyä myös muihin antifasisitisiin yhdistyksiin.

Vasemmistonuorilla on monentasoista fyysistä ja sähköistä toimintaa aina lukupiireistä suoran demokratian tempauksiin. Jokaiselle siis varmasti löytyy rentoa ja kehittävää tekemistä, joka tuntuu oikealta ja turvalliselta edelleen.

Vasemmistolainen liike on aina ollut natsien silmätikkuna. Omassa sokeassa vihassaan äärioikeisto ei kestä sitä, että puolustamme tinkimättömästi ihmisten tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja solidaarisuutta. Olemme toimineet fasismia vastaan kaduilla ja kabineteissa jo vuodesta 1944 ja toimimme vastaisuudessakin.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Liban Sheikh, puheenjohtaja

yksityisviesti Vanukeskustelussa

050 501 9721, [email protected]

Jäsenyyteen liittyvät asiat

Valter Söderman, jäsen- ja toimistosihteeri

yksityisviesti Vanukeskustelussa

045 348 5499, [email protected]

Häirintäyhdyshenkilöt

Arto Leinonen, järjestö- ja nuorisotoiminnan koordinaattori

yksityisviesti Vanukeskustelussa

045 662 8206, [email protected]

Pinja Nikki, tiedottaja

yksityisviesti Vanukeskustelussa

050 472 1046, [email protected]

Häirintäyhdyshenkilöiden yhteydenottolomake

Tukihenkilöt

Mari Ikonen, 1. varapuheenjohtaja

yksityisviesti Vanukeskustelussa

045 6011 166

[email protected]

Mikko Hietala, hallituksen jäsen

yksityisviesti Vanukeskustelussa

044 2422 138

[email protected]

Ota yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön, jos koet häirintää. Häirintäyhdyshenkilö tukee sinua haluamallasi tavalla tarvittaessa. On hyödyllistä, että ilmoitat häirintäyhdyshenkilölle kokemastastasi häirinnästä, vaikka et tukea tilanteeseen kaipaisikaan. Näin häirintäyhdyshenkilöt pysyvät kärryillä tilanteen kokonaiskuvasta. Häirintäyhdyshenkilöt ovat vaitiolovelvollisia, mutta voivat koostaa keskustoimiston työntekijöille ja keskushallituksen jäsenille anonymisoituja koosteita esimerkiksi siitä, kuinka monta yhteydenottoa he ovat saaneet asian tiimoilta.

Ota yhteyttä tukihenkilöön, jos tarvitset tukea asian käsittelyyn tai ammattiavun hakemiseen. Tukihenkilöt on nimetty tätä tilannetta varten, joten ole heihin rohkeasti yhteydessä pienessäkin asiassa! Myös tukihenkilöt ovat vaitiolovelvollisia, mutta voivat koostaa keskustoimiston työntekijöille ja keskushallituksen jäsenille anonymisoituja koosteita esimerkiksi siitä, kuinka monta yhteydenottoa he ovat saaneet asian tiimoilta.

/Tiedote loppuu

Mikäli jokin alla olevista kuvista näkyy epäselvästi selaimessasi tai mikäli tahdot suurentaa kuvaa, klikkaa kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja valitsenäytä kuva“.

27 KOMMENTIT

 1. Vassareiden mielestä muutaman despootti-miljardöörin unelmien toteuttaminen on ruohonjuuriaktivismia jolla vastustetaan rikkaiden oligarkismia ja taipumusta kaapata yhteiskunta ja ihmiset omiin tarpeisiinsa.

  Vassareiden mielestä Leninin ja Trotskyn väkivalttyrannia on demokratiaa. Toista se on tänään Eestissä, jossa sosialistinen tyrannia on vielä tuoreessa muistissa, ja siksi sielutonta postmodernismia vastustavat voimat ovat vahvasti esillä ihmisten arjessa:

  https://www.youtube.com/watch?v=NmmUOpLQnLs

  • Perus-suomalaisen makuun liian vähän monikulttuuria videossa… Oy, gewalt!

 2. “Huolestuminen ja järkytys ovat tällaisessa tilanteessa aivan normaaleja reaktioita. Natsien tavoitteena on lamaannuttaa demokraattista nuorisotoimintaa pelottelemalla. Me kuitenkin tiedämme, että voimme käsitellä tunteemme hyväksyvässä toveriseurassa ja jatkaa toimintaamme hyvillä mielin. Keskusteluapua saat Vanukeskustelusta #Tietovuoto vasemmistonuorista -kanavalta, Vasemmistonuorten häirintäyhdyshenkilöiltä sekä tätä tapahtumaa varten nimetyiltä tukihenkilöltä Mari Ikoselta ja Mikko Hietalalta. Tästä lyhyestä koosteesta voit lukea psykologisista reaktioista, joita sinulla saattaa ilmetä.”

  Doxx on selkeästi hauskaa vain silloin kun sen tekee itse. Vasurit ei kestä omia aseitaan.

 3. Haisee tappiomieliala, älyllinen vajavuus, hengellinen köyhyys, työttömyys, syrjäytyneisyys, huono hygienia, hašiš, kissankusi & -paska, suitsuke, home, Lidlin tarjouskalja sekä rajaton typeryys.

 4. Tilaa Helsingin Sanomat ja tuet totuuspohjaista sekä puolueetonta journalismia.

  Päivän kysymys: onko tuo ylläoleva virke HS:n aito mainosslogani vaiko keksimäni vitsi?

 5. Kävin läpi tuota listaa ja taisin hoksata “myyrän”. Katsotaan mitä Vasemmistonuoret itse sanoo, hoksaako ne noista henkilöistä sen todennäköisen vuotajan. Nooo, odotellaan…

  Listassa oli paljon nuoria naisia. On toisaalta hyvä että neidän nimensä tulee julkisuuteen koska todennäköisesti heidän kanssaan on turha koittaa perustaa perhettä. Tai jos perustaakin, niin se tuskin on onnellinen. Tässä suhteessa lastentarhan opiskelijat ovat suotuisin kohde. Jo lähtökohtaisesti lapsirakkaita.

  Näiden kansas on myös turha tehdä lähempää tuttavuutta koska he pyrkivät vain tuhoamaan Suomen. Ja jos tulee ehdotuksia seksin suuntaan, niin on parempi olla harrastamatta. Se kun “voimaannuttaa” niitä.

  • Lokki Partava tuskin ainakaan on kenenkään oikea nimi. Potentiaalinen myyrä siis.

   • Aina kun vassareita katsoo, niin siellä on Tyrniä ja Syksyä ym. hassua. Sukupuolestakaan ei aina tahdo oikein ottaa selvää.

  • “On toisaalta hyvä että neidän nimensä tulee julkisuuteen koska todennäköisesti heidän kanssaan on turha koittaa perustaa perhettä.

   meinaat siis että ihmisen mielipiteet ja poliittinen suuntautuminen ei tule normaalissa kanssa käymisessä ilmi? Voi olla se perheen perustaminen melko vaikeaa jos sosiaalinen älykkyys tuota luokkaa 😀

  • En tiedä tarkoitatko samaa henkilöä, mutta huomasin listassa erään tunnetun meikäläisen.

   Mutta todennäköisesti kyseessä on täyskaima.

   • En tarkoittanut sitä, vaan ihan toista. PItkään Vasemmiston piireissä toiminutta ja nykyään menoon turhautunutta henkilöä.

    Ans kattoo nyt kuinka hyvin Vasemmisto tuntee rivinsä ja sen mielipiteeti sekä odotukset.

 6. Kauhea määrä kommareita! Mikä noita vaivaa? Onko jokin angsti päällä, vai miksi pitää olla noin typeriä? Voiko kommariudesta parantua? Luultavasti ei…

  • Kyllä kommariudesta voi parantua. Olihan esim. Suski Kaukinenkin vielä tovi sitten anarkojen riveissä, mutta nyt kunnon isänmaallinen joka ei siedä suvakkeja yhtään.

   • Vaikuttaa kyllä Venäjän naiselta historianäkemystensä osalta. Erillissotaa ei kuulemma ollut. Holokaustiinkin uskoo täysillä

 7. kommunismi on yhteiskunnan syöpä. kaikki kommunistiset utopiat ovat päätyneet katastrofiin, tuhoon ja kuolemaan. joka sukupolven täytyy taas uudestaan iskeä päätään seinään. omituista mutta niin totta

 8. Taitaa suvakeilla olla hälytystila nyt päällä, kun pitänyt nimetä jopa häirintäyhdyshenkilöitä kriisiä hoitamaan ja rikosilmoituskin on tehty!

  Mutta….kuka teki tietovuodon? Oliko se “natsi” vai onko omien joukossa jollain mennyt “valot päälle” ja hän on tajunnut eläneensä valheiden ja petosten maailmassa.

  Joka tapauksessa suvakkien ote on lipsunut pidemmän aikaa. Tappioita tappioiden perään. Jopa pervojen ylivaltaa ajava pride-tapahtuma on siirretty syksylle.

  • Voisiko nämä vasemmistolaisten tyhmät trollikommentit jatkossa jättää julkaisematta? Nimimerkkikin on kuin suoraan antifan trolliosastolta.

   Vasemmistotrollit pyrkivät saamaan tuollaisilla huonosti kirjoitetuilla viesteillä kommenttiosion näyttämään mahdollisimman tyhmältä jotta tämän sivun lukijat jotka eivät tunne kansallismielisiä eivätkä kuulu piireihin, saisivat kansallismielisistä suomalaisista mahdollisimman negatiivisen kuvan.

   Ja mitä itse juttuun tulee, niin paljon kiitoksia nimistä. Sainkin heti selville omasta naapurustostani parikin tyyppiä joiden taustoja en ole aiemmin tiennyt.

 9. Koko liuta vassareita, ovat vain jatketta hallituksissamme lymyilleille vastaaville. Juuri tuli viesti itse valtionvarainministeriöstä että EUROON LIITTYMISEEN LIITTYEN EI OLE OLEMASSA MITÄÄN LAKIA.

  Toision sanoen, se on toteutettu anarkistisesti, kansaa silmään rajusti viilaten.

 10. Minä ilmoitan vahvan epäilyni eli spekulaationi että listassa mukana oleva Maria Djakonowsky on Putinin Trolli.

  Katsokaa vaikka tämän facebook -postauksia.

 11. Eipä ollut yhtään tuttua tuolla listalla. Huokaisin helpotuksesta, minun tuttaviini ei kommareita kuulu.

 12. Vassareita enemmän vihaan ihmisiä, jotka eivät ole kenenkään puolella, sillä “molemmat puolet ovat turhaa vaahtoamista ja mesoamista”. Tuollaisia selkärangattomia ihmisperseitä en pidä minään! Vassarit sentään ovat valinneet puolensa ja omaavat mielipiteitä sekä jonkinlaisia vasemmistolaisia periaatteitakin jopa – olkoot ne kuinka liiman- ja kiljunkatkuisia.

  Myös idiootit jotka kuolaavat “holokaustin” mahtavuudesta ovat pohjasakkaa. Yleensä nämäkin ovat päihdeongelmaisia nistireppanoita, jotka asuvat harmaassa betonieläintarhassa neekereiden, mustalaisten, juoppojen ja lähi-itäläisten seassa.

 13. Tuon kun saisi vielöä excelinä, niin kävisi nopeaan tuo nimien tarkastus.

Comments are closed.