Koti Artikkelit Li Anderssonilla tiiviit siteet väkivaltavasemmistoon

Li Anderssonilla tiiviit siteet väkivaltavasemmistoon

4

Uutisoimme eilen suomalaisen äärivasemmiston järjestämästä konserttikiertueesta, jonka tavoitteena on värvätä alaikäisiä mukaan laittomuuksiin. On selvinnyt, että järjestäjillä on tiiviit yhteydet vasemmistoliiton puoluejohtoon.

Dan Koivulaakso, Li Andersson, Mikael Brunila.
Dan Koivulaakso, Li Andersson, Mikael Brunila.

Kuten eilen kirjoitimme, viikonlopun musiikkitapahtuman takana on äärivasemmistolainen Varisverkosto, joka on nimeään myöten ammentanut innoituksensa ruotsalaiselta isoveljeltään Revolutionära Frontenilta (RF).

RF:n koko toiminta perustui vuosien ajan käytännössä pelkkään rikollisuuteen, joka kohdistui yleensä äärivasemmiston vihaamiin yrittäjiin ja poliittisiin aktiiveihin. Usein impulsiivisen väkivallan uhreiksi joutuivat kuitenkin käytännössä sivulliset kansalaiset, sillä suurilta osin maahanmuuttajista koostunut RF hyökkäsi toistuvasti vahingossa esimerkiksi “natseina” pitämiensä ihmisten naapureiden kimppuun. Lopulta tämä johti järjestön lakkauttamiseen.

Suomalainen äärivasemmisto ei ole kuitenkaan viisastunut lainkaan RF:n toilailun opetuksista. Nyt vastaavaa väkivallan ja uhkailun toimintaformaattia ollaan tuomassa tänne, ja agitaattoreiden kohderyhmä on konserttikiertueen mainonnan perusteella alaikäiset ihmiset. Mikäli olet huolestunut väkivaltavasemmiston järjestämästä kiertueesta, voit ottaa yhteyttä Tanssisali Lutakkoa isännöivään Jelmu Ry:hyn ja kysyä heidän kantaansa asiaan.

Puhelin: 014 617 866
Sähköposti: info[at]jelmu.net
Facebook: https://www.facebook.com/lutakkoclub/
Twitter: https://twitter.com/Lutakkoclub
Henkilökunta: http://www.jelmu.net/yhteystiedot

Julkaisimme edellisessä artikkelissa jo joidenkin Varisverkoston keskeisten vaikuttajien nimiä. Kuten odottaa saattoi, toimintaan on vuosien varrella hakeutunut paljon yhteiskunnasta syrjäytyneitä elämäntaparikollisia, jotka eivät ole esimerkiksi puoluepolitiikkaa seuraaville lainkaan tuttuja nimiä. Poikkeuksiakin kuitenkin on.

Varisverkoston perustamisesta tiedotettiin julkisesti 13.2.2014, jolloin järjestön nimi mainittiin ensimmäistä kertaa keskeisillä äärivasemmistosivuilla. Verkoston pohjaa oli kuitenkin rakennettu jo kauan julkisuudelta salassa. Varisverkosto oli perustanut Facebookiin kaupunkikohtaisia työryhmiä, jotka muutettiin salaisiksi vasta hieman ennen kuin järjestön perustamisesta ilmoitettiin virallisesti 13.2. Julkisuuskuvastaan huolissaan olleet Varisverkoston taustahenkilöt eivät tahtoneet, että ulkopuoliset voisivat liittää heidät Facebookin kautta aloitteellista väkivaltaa kannattavaan äärijärjestöön.

Tietoja Varisverkoston perustamissuunnitelmista oli kuitenkin vuotanut ulkopuolisille jo ennen helmikuun puoltaväliä. Koska esimerkiksi “Varis Helsinki” -ryhmä oli aiemmin kaikille avoin, kuka tahansa saattoi tutustua listaan sisäpiirihenkilöistä, jotka toivat Revolutionära Frontenin mallia kannattavan ääriliikkeen Suomeen.

4.2. otettu kuvakaappaus osoittaa, että sisäpiiriin kuuluivat muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin läheiset ystävät Mikael Brunila ja Dan Koivulaakso sekä vasemmiston puoluelehden Kansan Uutisten toimittaja Emilia Kukkala:

Kuvakaappaus 4.2.2014.
Kuvakaappaus 4.2.2014.
Brunila luennoi "ääriliikkeistä" MTV:n yleisölle vuotta ennen Varisverkoston julkistamista.
Brunila luennoi “ääriliikkeistä” MTV3:n yleisölle kevättalvella 2013 eli vuosi ennen Varisverkoston julkistamista.

 

Pelaamista kaksilla korteilla

Paljastus sisältää sylikaupalla ironiaa, koska erityisesti Koivulaakso ja Brunila ovat vuosien ajan pelanneet kaksilla korteilla. Kulissien takana he ovat rakentaneet Suomeen avoimesti laittomuuksiin kannustavaa äärivasemmistoliikettä, mutta valtamedian edessä he ovat esiintyneet “huolestuneina ääriliikkeiden ja väkivallan vastustajina”.

Koivulaakson uskottavuus koki ensimmäisen kovan iskun jo viime vuoden lopulla, kun Vasemmistonuorten foorumi joutui tietovuodon kohteeksi. Foorumiviesteissään Koivulaakso peräänkuuluttaa ennakoivaa väkivaltaa toisinajattelijoita vastaan, kaasusumuttimien käyttöä aseena ja “erittäin brutaalia AFA:aa”. AFA on lyhenne, joka tarkoittaa “antifasistista toimintaa”. Koivulaakson mukaan näkyvien vasemmistovaikuttajien kannattaa osallistua väkivaltaiseen toimintaan “täysin anonyymisti”. Tällä halutaan ilmeisesti suojella emopuolueen mainetta, ja tätä periaatetta myös Varisverkosto on toteuttanut.

Vuonna 2013 Koivulaakso jakoi sosiaalisessa mediassa edellä mainitun Revolutionära Frontenin propagandaa pian sen jälkeen kun poliisi oli tehnyt laajoja etsintöjä törkeistä väkivaltarikoksista epäiltyjen RF-aktivistien koteihin.

Vaihtoehtomediat kirjoittivat laajasti esimerkiksi Vasemmistonuorten foorumin tietovuodosta, mutta valtamedia pyrki vaalimaan “antirasistien” mainetta täydellisellä uutishiljaisuudella. Sosiaalisessa mediassa toimittajat perustelivat sensuuripäätöstä esimerkiksi väittämällä, etteivät Koivulaakson foorumiviestit ole relevantteja, koska ne ovat jo muutaman vuoden vanhoja.

Koivulaakson osallisuus Varisverkoston perustajasisäpiirissä kuitenkin osoittaa, etteivät hänen arvonsa ja toimintamallinsa ole muuttuneet lainkaan vuosien varrella. Kuten eilen uutisoimme, verkoston jäsenet iloitsevat julkisesti esimerkiksi äärivasemmiston ulkomailla tekemistä puukotuksista ja he ovat kannustaneet väkivaltaan Suomen Sisua vastaan. Muutamia otteita Varisverkoston sivuilta:

“Antifasismi on aina itsepuolustusta, on se sitten reagointia fasistien hyökkäyksiin tai aloitteellisempaa.”

“Toinen tutkinta koskee epäiltyä törkeää pahoinpitelyä viime syyskuussa Tukholmassa, kun natsistinen Svenskarnas Parti (Ruotsalaisten puolue) piti mielenosoituksen Tukholman keskustassa. RF:n jäsenet pahoinpitelivät slovakkialaisen uusnatsin, jota natsit ja heidän imussaan valtamedia on nimittänyt ‘viattomaksi sivulliseksi’…”

“Toisessa tapauksessa poliisi epäilee RF:n jäseniä törkeistä pahoinpitelyistä, vahingonteoista ja laittomasta uhkauksesta, jotka sattuivat RF:n hyökättyä Svenskarnas Partin ja FNU:n (Förbundet Nationell Ungdom) järjestämään tukikonserttiin 30.9.2012.”

“Työmme koostuu muun muassa mielipidevaikuttamisesta, keskusteluista, tapahtumien järjestämisestä sekä tarvittaessa fyysisistä yhteenotoista fasistien kanssa.”

“On selvää, että jos natsit yrittävät palata kaduille he joutuvat piilottelemaan poliisirivistön takana tai kohtaamaan avointa vastarintaa. Katupartioiden lomautuksen jälkeen teemme parhaamme, etteivät natsit pysty järjestämään muutakaan säännöllisesti toistuvaa julkista toimintaa.”

Viimeinen lainaus julkaistiin Varisverkoston epäonnistuneen katupartioiskun jälkeen alkaneen julkisuudenhallintakampanjan yhteydessä. Vaikka ryhmä vakuutti jatkavansa väkivaltaansa ja olevansa täydessä iskussa, siirtyi verkoston toiminta kaduilta kokonaan Internetiin pian katupartioyhteenoton jälkeen.


 

Kiihotusta väkivaltaan ja yhteistyötä valtamedian kanssa

Väkivaltaisesta uhosta tekee outoa se, että Varisverkoston taustahenkilöt ovat itse tehneet tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Kun Dan Koivulaakso teki kunnianloukkausrikosilmoituksen oululaisesta Junes Lokasta, esitutkintamateriaalista selvisi, että Koivulaakso oli käynyt helmikuussa 2013 avautumassa Suojelupoliisille, koska hän pelkäsi “äärioikeistoa”.

Koivulaakson ja Anderssonin pitkäaikainen ystävä Aleksi Lilleberg on yksi Varisverkoston näkyvimmistä johtajista, kuten kirjoitimme artikkelissa “Kuka uhkailee kirjailijaa?”. Äärivasemmistolaisessa sosiaalikeskus Satamaa käsittelevässä blogissa Lillebergiä on syytetty vallatussa talossa oleskelleen naisen pahoinpitelystä.

Kaksilla korteilla pelaa myös Koivulaakson ja Li Anderssonin kanssa Äärioikeisto Suomessa -kirjan kirjoittanut Mikael Brunila, joka on tovereidensa tavoin esiintynyt julkisuudessa “ääriliikeasiantuntijana” ja rauhanaktivistina. Brunilan nimen löytyminen Varisverkoston perustajaryhmästä ei yllätä, koska hän käytännössä vaati vuosi sitten Vastarintaliikkeen mielenosoituksen pysäyttämistä voimakeinoin. Marxilaiseen Ny Tid -lehteen kirjoittanut Brunila myönsi, että äärivasemmisto oli etukäteen varautunut elokuussa 2015 katuaktivismiimme Neste Oil Rallin yhteydessä, sillä se on ollut monivuotinen perinne. Brunilan mukaan antifasisteilla ei kuitenkaan ollut uskallusta yrittää laajamittaista väkivaltaista hyökkäystä aktivistiemme kimppuun, mikä tietysti harmitti häntä.

Ny Tidin lisäksi monet muut suomalaismediat ovat tehneet yhteistyötä äärivasemmiston kanssa. Muutama kuukausi sitten Brunila myönsi sosiaalisessa mediassa, että juuri hän luovutti hakkereiden rikollisesti hankkiman kansallismielisiä koskevan aineiston Helsingin Sanomien toimittajille Laura Halmiselle ja Tommi Niemiselle. Kun Suomessa järjestettiin kesällä 2015 kansallismielinen konsertti, Hufvudstadsbladet ja Helsingin Sanomien Nyt käyttivät valheellisten mustamaalausartikkeleidensa lähteenä nimenomaan Varisverkostoa.

Varisverkoston perustajasisäpiiriin kuuluvalla Emilia Kukkalalla on puolestaan ollut jopa oma poliittinen keskusteluohjelma Yleisradiolla.

Alla olevassa kuvakaappauksessa Li Anderssonin ystävien perustama järjestö kerää tukea murhanyrityksestä epäillylle Nick Staffasille ja raiskauksesta epäillylle Adam Taylorille. Heidät vangittiin vuosia jatkuneen vandalismin, laittomien uhkauksien, taponyrityksien ja törkeiden pahoinpitelyiden kierteen jälkeen. Tahtooko vasemmistoliitto todella samaa Suomeen?

Avunkeräystä väkivaltarikollisille.
Avunkeräystä väkivaltarikollisille.
"Kuolleet kusipäät eivät äänestä!" RF:n propagandaa Ruotsidemokraattien äänestäjiä vastaan.
“Kuolleet kusipäät eivät äänestä!” RF:n murhapropagandaa Ruotsidemokraattien äänestäjiä vastaan.

Toimitus

4 KOMMENTIT

 1. Nauratti jo silloin pari vuotta sitten, mutta nyt naurattaa vielä enemmän tämä tapaus “hyökkäys katupartioon”. Tullaan valmistautuneina paikalle, suoritetaan yllätyshyökkäys ja päädytään salamannopeasti juoksemaan karkuun kun meikäläiset laittokin vastaan. Äkkiä adrenaliinipäissään kirjoittamaan uhoavia tekstejä internettiin, kuinka “natsien kanssa ei sovita mitään” ja kuinka “natsit sai kaikkien aikojen selkäsaunan” ja niin edelleen.

  Varmaan täysin sattumaa että tämän tapahtuman jälkeen toiminta siirtyi internettiin. Taisi sittenkin ottaa itsetunnon päälle?

  Tämän artikkelin ensimmäinen kuva kuvastaakin hyvin vasemmiston tilaa suomessa: yksi räplää tietokonetta, toinen kaivaa nenää ja kolmas juo batterya.

  • Älä viiti, hei! Lilleberg sai ensimmäistä kertaa kunnon toimintaa sosiaalikeskus Sataman tapahtumien jälkeen. Give the man some credit!

 2. li anderssonilla oli läppärin kanteen liimattuja punamustien lippuja.

 3. Kolme varista istui orrella, hilpatiheijaa hilpatiheijaa…
  Ja loppuun on vain oma mielikuvitus rajana.

Comments are closed.