Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisyrittäjiä riistävä juutalainen Sponda kiertää veroja

Suomalaisyrittäjiä riistävä juutalainen Sponda kiertää veroja

6
sponda

Kuten uutisoimme noin kuukausi sitten, juutalaisomisteinen kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on pahentanut suomalaisyrittäjien korona-ajan ahdinkoa kiskomalla näiltä vuokramaksuja, vaikka nämä ovat menettäneet kaikki tulonsa. Korruptionvastainen Finnwatch sai Spondan tänä keväänä kiinni myös toisesta skandaalista.

Sponda lukeutuu Suomen suurimpiin kauppakeskuksia hallitseviin kiinteistösijoitusyhtiöihin. Kauppalehden aiemman selvityksen mukaan Sponda ei ole suostunut harkitsemaan vuokrien anteeksiantoa, vaan sen omistamien kauppakeskusten yrittäjiä on pidetty löysässä hirressä tarjoamalla näille ainoastaan hiukan lisää maksuaikaa tilanteessa, jossa kassat ovat kokonaan tyhjinä.

Spondan emoyhtiö, Amerikassa perustettu Blackstone on maailman suurin vuokraisäntä. Blackstone kontrolloi satojen miljardien dollareiden sijoituksillaan vuokralaisten arkea useilla eri mantereilla. Yhtiöllä on myös merkittävää poliittista valtaa, sillä Blackstonen juutalainen toimitusjohtaja Stephen Schwarzman on Amerikan presidentti Donald Trumpin uudelleenvalintakampanjan avainrahoittaja.

Backstonen tähtitieteellisestä varallisuudesta huolimatta juutalaisyhtiö on pyrkinyt tänä keväänä kiskomaan itselleen mahdollisimman suuren siivun “pienyrityksille” suunnatusta pelastuspaketista. Blackstone on ostanut pieniä yhtiöitä itselleen ja linjannut, että veronmaksajien täytyy pitää sijoitukset kannattavina yritystukien kautta.

Finnwatchin mukaan Blackstone riistää yhteiskuntaa myös Suomessa omistamansa Spondan avulla. Sponda kiertää Suomessa veroja, jotta riistobisneksen tuotot voitaisiin lähettää lyhentämättöminä Blackstonen juutalaisille omistajille Amerikkaan.

Finnwatch selvitti, että veroparatiisi-Luxemburgin kautta omistettu Sponda on alkanut hyväksikäyttää röyhkeästi Suomen lainsäädännön porsaanreikiä liittyen korkojen ja osinkojen verovaikutuksiin. Veronkierto alkoi, kun Sponda siirtyi Blackstonen omistukseen 2017.

– Järjestelyn seurauksena Spondan konserniyhtiöt eivät ole uuden omistajan aikana maksaneet yhteisöveroja Suomeen juuri lainkaan. Lainsäädännössä olevan puutteen vuoksi ulkomainen emoyhtiö välttynee kokonaan myös myyntivoittoveroilta, kun Sponda-konserni aikanaan myydään eteenpäin, Finnwatchin veroasiantuntija Saara Hietanen summasi.

Finnwatchin mukaan tilanne on erityisen vaikea siksi, että Marinin hallitus on tahtonut suunnata yritysten “koronatuet” esimerkiksi vuokriin. Näin Suomen veronmaksajilta kerätyt koronarahat eivät päädykään lopulta suomalaisten omaan taskuun vaan esimerkiksi Blackstonen juutalaisille omistajille verovapaasti Luxemburgin kautta.

Lue myös: Vuokrahelvetti: Juutalaisomisteinen Sponda kurittaa suomalaisyrittäjiä

Lähteet: Finnwatch, CNBC

6 KOMMENTIT

 1. Eikö tuollainen jutkufirma olisi aika helppo potkia pois Suomesta? Tuskin se noita kauppakeskuksia ja itse rakennuksia omistaa? Ei missään nimessä meidän verovaroja pidä suoltaa koukkunokalle. Juuri tuo (((heidän))) suunnitelmansa on; 100 %:sen varmaa tuloa verovaroista.

 2. “Backstonen tähtitieteellisestä varallisuudesta huolimatta”

  Tässä se nähdään: ei näillä jutkuilla oikeasti ole mitään paitsi suorakaiteenmuotoisia puuvilla-pellavaseoksesta tehtyjä velkakirjalappusia ja ykkösiä sekä nollia tietokoneen näyttöpäätteellä.

  Sen takia kansalaisten veroihin nämä tahtovat päästä käsiksi. Aivan samalla tavalla meidän veroilla maksetaan valtionvelkamme korkolyhennyksiä juutalaisille yksityispankeille. Meistä tahdotaan orjatyövoimaa ja meidän lainojen vakuuksina oleva omaisuus halutaan varastaa. Vain työ ja omaisuus on konkreettista varallisuutta tässä systeemissä!

 3. Covid-19 saattaa hyvinkin olla vallanpitäjien juoni, jolla kansan rahat kerätään rikkaille ja poikkeustila saadaan aika sekä pidettyä voimassa.
  Sveitsissä majaansa pitävä faktantarkistusjärjestö on käynyt läpi Covid-19 uutisia ja linkin takana suomeksi tulokset.

  https://swprs.org/faktoja-covid-19sta/

Comments are closed.