Koti Uutisia Kotimaa Suomalaisella teollisuudella tulossa “karmea syksy” – jatkaako valtio velkaelvytystä?

Suomalaisella teollisuudella tulossa “karmea syksy” – jatkaako valtio velkaelvytystä?

3

Talouselämän mukaan ravintola-alaa vaivaavaan talouskriisiin on kohdistunut suhteettoman paljon julkista huomiota verrattuna siihen, millainen aikapommi tikittää Suomen teollisuussektorilla. Julkaisu povaa sektorille “karmeaa syksyä” ja muistuttaa, etteivät esimerkiksi ravintola-alan pelastuspaketit riittäisi alkuunkaan turvaamaan suomalaisia teollisuuden pk-yrityksiä.

Mikäli maailmantalous ei korjaannu tulevina kuukausina jollain taianomaisella keinolla, joutuu Suomi ottamaan toistasataa miljardia euroa lisävelkaa, jos valtio tahtoo tukea teollisuuden pk-yrityksiä samalla tavalla kuin ravintoloita tuetaan. Teollisuuden tukipaketti tulee olemaan vähintään kymmenkertainen ravintolatukiin verrattuna, lehti muistuttaa.

Skenaario on tosiasiassa vielä tätäkin synkempi, sillä se ei ota huomioon romahduksen pitkittymistä pitkälle syksyn jälkeiseen aikaan. Esimerkiksi ravintola-alan elpymistoiveet perustuvat skenaarioon, jossa ravintolat voivat alkaa loppukeväästä “palata normaaliin”. Tällöin ei kuitenkaan oteta huomioon tulevan maailmantalouden tuhokehityksen mahdollisesti vuosia kestäviä vaikutusta kaikkiin suomalaisyrityksiin ravintola-alalta teollisuuteen.

Teollisuussektorilla piilee myös vakava massatyöttömyysriski, sillä sen pk-yritykset työllistävät 350 000 suomalaista. Tehtaiden aukaiseminen ja sulkeminen on lisäksi paljon esimerkiksi kahviloita hankalampaa. Kahvila voi käynnistää toimintansa melko helposti karanteenin jälkeen, mutta tehtaan portit voivat huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä jäädä kiinni lopullisesti.

Lähde: Talouselämä

3 KOMMENTIT

  1. Ei unohdeta että ravintoloille ollaan antamassa 123 000 000 euroa hiluja. Tästäkin taitaa suurin osa/kaikki mennä vuokriin, jotka menevät suoraan juutalaisen taskuun.

    Vertailun vuoksi tuohon pikkusummaan mainittakoon Pauli Vahteran laskema lukema maahantunkeutujien täyshoidon vuosikustannuksesta, joka on yli 12-kertainen: 15 000 000 000 euroa vuodessa.

    • Ravintolat saavat 2000–200 000 euroa avustusta. Tuolla summalla elätetään yhtä maahantunketujaa 12 päivää–3 vuotta 4 kuukautta.

  2. Sairasta kuinka pieni satanisti Eliitti kerta toisensa jälkeen ryöstää lampaat tyhjiksi ja mitään ei oteta opiksi!

Comments are closed.