Koti Artikkelit Riimuradio Valkoista kohinaa – jakso 2

Valkoista kohinaa – jakso 2

3

Untitled-2

Huom. arvostelut saattavat sisältää spoilereita ja epäkorrektia huumoria. Kuuntelu omalla vastuulla!

Valkoista Kohinaa -ohjelman ensimmäinen elokuva-arvostelujakso on linjoilla. Lähetyksen voi nyt kuunnella Riimuradion verkkosivuilta TÄÄLLÄ! Studion kotiteatteriin tiensä löysivät ensimmäisinä seuraavat elokuvat:

General’s Battalion/Syrian National Defence Forces

“I have faith in Syria and in victory! I have faith in my country!”

Huhtikuussa 2013 Syyrian puolustusvoimat puhdistivat al-Yarmoukin palestiinalaisleirin sitä piinanneista terroristeista ja palkkasotilaista. General’s Battalion vie katsojansa seuraamaan tuota aikaa aivan lähietäisyydeltä seuraten leiriin siviilejä puolustamaan lähetetyn Syyrian puolustusvoimien jalkaväenpataljoonan arkea.

Toinen dokumentti esittelee laajalla skaalalla, millaisia ihmisiä taistelee presidentti Bašar al-Assadin joukoissa. Haastateltavana on kirjava joukko ihmisiä parkkiintuneista ammattisotilaista nuoriin vapaaehtoisiin opiskelijatyttöihin. Heitä yhdistää yksi ajatus: ajatus vapaasta ja itsenäisestä isänmaasta.

Hyökkäys Wall Streetille

“I’m still alive and free and I promise I will keep killing. They should all know that I am out there, a soldier of the people… and if the government, the prosecutors and the judges fail on their duty, I will not fail on mine.”

Entinen erikoisjoukkojen sotilas Jim Baxford on mies, jolla ei ole enää mitään menetettävää. Vain hetki sitten hän teki hartiavoimin työtä vartiointiliikkeessä maksaakseen talonsa ja turvatakseen hyvän tulevaisuuden itselleen, vaimolleen Rosielle ja heidän tuleville lapsilleen.

Hetken tuo tulevaisuus näytti hyvältä: oli osakesijoituksia, joista oli luvassa suuret voitot, ja Rosie oli toipunut hyvin sairastamastaan syövästä. Sitten amerikkalainen painajainen iskee Jimiä vasten kasvoja: systeemin byrokratiamuurin suojaamat Wall Streetin gangsterit vievät Baxfordeilta kaiken.

Kun lakikin on riistäjien puolella, on Jimin riisuttava hanskat ja ryhdyttävä radikaaleihin keinoihin puhdistamaan valta- ja finanssirakenteisiin pesiytynyt törky pois.

Blackfish

“When you know the animal and have a relationship with it. You know, that he’s not killing, because he’s a savage. He’s not killing, because he’s crazy or because he doesn’t know what he’s doing. He’s killing, because he’s frustrated and has aggrevation. And when he’s… He has no outlet for it.”

Helmikuun 24. päivä vuonna 2010 jäi varmasti mieleen jokaiselle, joka vieraili Orlandon Sea Worldissa. Tuolloin maailman suurin vangittuna elävä miekkavalas Tilikum surmasi kouluttajansa Dawn Brancheaun kesken esityksen satojen katsojien edessä. Seaworld yritti kuitata tapauksen yksittäistapaukseksi, joka johtui kouluttajan huolimattomuudesta.

Eräät tahot eivät kuitenkaan nielleet tätä teoriaa, sillä Brancheau oli yksi pisimpään alalla olleista henkilöistä ja lähes legendaarisessa asemassa ollut kouluttaja. Kun kyseiset tahot alkoivat tutkia tapausta, he huomasivat, että tämä oli vain jäävuoren huippu: Tilikumilla oli taustallaan useita kuolemantapauksia, eikä se ole ainoa vangittuna elävä lajinsa edustaja, jolla niitä on.

Koska luonnossa elävien miekkavalaiden ei koskaan tiedetä osoittaneen aggressiota ihmistä kohtaan, perkaavat dokumentintekijät koko merieläinsirkuksen pohjamutiaan myöten. He kaivavat esiin useita epäkohtia aina eläinten julmasta pyydystämisestä elämiseen epäinhimillisissä oloissa pienissä betonialtaissa.

 

Riimuradio.com

3 KOMMENTIT

  1. Tämä on kyllä hyvä lisä Riimuradion ohjelmistoon! Mitäs tulee seuraavassa jaksossa? 🙂

  2. Nämä leffat on itseltä jäänyt kokonaan väliin – täytyy korjata tilanne mahdollisimman pian!

  3. Täytyy sanoa että todella mielenkiintoinen konsepti. Kuulee tuoreeltaan leffa-arvostelun!

    Pitääpä katsoa kyseiset pätkät

Comments are closed.