Koti Uutisia “Pakolaislapset” poistetaan vanhainkodeista Ruotsissa

“Pakolaislapset” poistetaan vanhainkodeista Ruotsissa

2
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven "lasten" kanssa.
Ruotsin pääministeri Stefan Löfven “lasten” kanssa.

Vimmerbyn pormestari Tomas Peterson on julistanut pyörtävänsä päätöksensä “yksin saapuneiden alaikäisten” majoittamisesta vanhainkoteihin useiden vanhuksiin kohdistuneiden “vakavien tapausten” vuoksi.

Pakolaiset majoitettiin alun perin kolmeen vanhainkotiin, ja suunnitelmissa oli majoittaa heitä vielä neljänteen, kun se valmistuisi. Kuitenkin jo kahden kuukauden päästä päätös jouduttiin perumaan “ennalta-arvaamattomien ongelmien” takia.

Lausunnossaan tilanteesta pormestari Peterson totesi, että “useiden välikohtausten” johdosta he tahtovat “tyhjentää tilat mahdollisimman nopeasti”. Ensimmäinen ongelma oli, että “lapset” olivat poikkeuksetta aikuisia tai teini-iän lopulla olevia henkilöitä, jotka olivat hyödyntäneet Ruotsin pakolaissysteemin höllempiä vaatimuksia alaikäisille. Tämä tuli täytenä yllätyksenä Petersonille.

“Tilanne on yleisesti ottaen ollut sekava, ja on ollut paljon välikohtauksia”, Peterson jatkoi. Tarkennusta pyydettäessä Peterson totesi, että “huonekaluja on lentänyt ikkunoista” ja vanhuksia on hyväksikäytetty ja loukattu monin tavoin.

Paikallislehti Vimmerby Tidning kirjoitti: “Vanhukset kokevat, että pakolaislapset ovat häiriöksi eivätkä kunnioita vanhempiaan. [Vanhainkodissa] on unettomia öitä, kovaa musiikkia yömyöhään asti ja yleinen turvattomuuden tunne järjestelystä.”

Lähde: The New Observer

2 KOMMENTIT

  1. Toivotaan että suomi ei ota tällä kertaa mallia ruotsin vanhusten hoidosta.

Comments are closed.