Koti Uutisia Sionismi Trump kriisissä – Iran-boikotti uhkaa räjäyttää öljyn hinnan ennen välivaaleja

Trump kriisissä – Iran-boikotti uhkaa räjäyttää öljyn hinnan ennen välivaaleja

1

Sionistilobbyn johtama Yhdysvallat on pyrkinyt pakottamaan muut valtiot osallistumaan “finanssisotaan” Irania vastaan. Yhdysvallat painostaa Irania siksi, että maata pidetään sotilaallisena uhkana juutalaisvaltio Israelille. Eräs tärkeimmistä painostuskeinoista on ollut Iranin öljykaupan tyrehdyttäminen.

Donald Trump ilmoitti Israelin käskystä maailmalle, ettei yksikään valtio saa enää ostaa öljyä Iranilta, mikäli nämä tahtovat tulevaisuudessakin olla osa Amerikan ylläpitämää kansainvälistä maksujärjestelmää. Suurin osa valtioista onkin totellut sionisteja, mutta muun muassa Kiina on tehnyt vastarintaa jatkamalla öljykauppaa Iranin kanssa.

Kiinan tottelemattomuuden ohella Trumpia on turhauttanut se, että Amerikan oma liuskekaasuhanke on osoittautunut pankkiirien huijaukseksi. Painetta Yhdysvaltoja kohtaan synnyttävät myös Iran-boikotin aiheuttamat taloudelliset tappiot, joista Amerikan “liittolaisvaltioiden” yritykset ovat kärsineet.

Erityisen paljon Trumpia ahdistaa kuitenkin se, että Iran-boikotti uhkaa nostaa öljyn hintaa ennen kongressin välivaaleja. Jotta Trump saisi taustalleen mahdollisimman paljon uskollisia päättäjiä, täytyy hänen pitää öljyn hintaa tarkasti seuraavat äänestäjät ja rahoittajat tyytyväisinä.

Trump onkin löytänyt tukea ääri-islamistien johtamasta ja Israelin kanssa liittoutuneesta Saudi-Arabiasta. Saudit ovat luvanneet lisätä öljyn vientiä radikaalisti, jotta iranilaisen öljyn ehtyminen ei nostaisi raaka-aineen markkinahintaa liian korkealle.

Kauppa hyödyttää molempia osapuolia: Trump voi jatkaa Israelia hännystelevää ulkopolitiikkaa vailla vaalitappion pelkoa, kun taas Saudi-Arabia voi ylimääräisillä öljytuloilla rahoittaa Syyriassa kovia tappioita kärsineiden Isisin ja al-Qaidan uudelleenrakentamista.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

Comments are closed.