Koti Uutisia Kotimaa EU haluaa riistää Itämeren lohet

EU haluaa riistää Itämeren lohet

6

Euroopan unionin kalastuskomissio esittää Itämeren lohen kalastuskiintiön nostamista 105 000 kalaan. Tieteellisesti tutkittuna kiintiön tulisi olla vuodelle 2019 65 000 lohta. Jo tällä hetkellä kiintiö on liian suuri.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun EU yrittää kalastuttaa liikaa Itämeren lohta. Vuonna 2017 todettiin lohikannan elpyneen hyvin. EU ehdottikin pyyntikiintiöksi 116 099 lohta silloisen 106 500 lohen tilalle. Vuonna 2017 Kansainvälinen merentutkimusneuvosto (IECS) suositteli kalastusmääräksi 80 000 lohta.

Euroopan unioni ei huomioi pimeästi tapahtuvaa kalastusta eli ilmoittamattomia kalasaaliita eikä myöskään nuoria lohia tappavan M74-oireyhtymän vahvistumista. Mikäli kiintiötä nostetaan entisestään, suomalaisten harrastajien on entistä vaikeampaa saada kalaa rannikolta ja Tornionjoesta. Tämä vaikuttaa suoraan myös turismin kautta saatuihin tuloihin. Pidemmällä aikajaksolla päätös vaikuttaa myös Suomen omavaraisuuteen.

Lähteet: Suomen Luonnonsuojeluliitto, Yle

6 KOMMENTIT

 1. Lissabonissakin syödään itämeren lohta, ihan portugalilaisten itsensä pyytämänä. Itsenäinen valtio kieltäisi moisen rosvoamisen omilta vesiltä ja ennemmin myisi kiintiöinä itse pyydettynä.

 2. Miksi pitäisi kalastaa, kun sitä saa ostaa kaupasta säilyketölkeissä..? 🤔

 3. Yhteiskunnassa, jossa elämme – ei pitäisi olla nyt hirveästi tärkeämpää tekemistä, kuin EU:n ja globalisaation vastustaminen.

  “EU kuitenkin antaa meille niin paljon hyvää. Voi opiskella keskellä Eurooppaa, voi matkustaa ilman passia ja EU:n ansiosta kellojakaan ei tarvitse siirtää. Saa nukkua kato tunnin kauemmin.”

  “Sit muutenki meiltä loppuisi työt ja me kuoltais nälkään ku me taannuttais niin pahasti.”

 4. Meilläpäin on yksi kalastusalueen omistaja joka ei my verkkomerkkejä eikä rapumerkkejä. Sen vesialueilla saa kaikki kalastaan ja merrastaa vapaasti. Se sanoi kerran:”Ei niitä kaloja kukaan omista”. Se ei myöskään hae valtiolta avustuksia eikä istuta kaloja. Reilu mies.

  • Ei muuta kuin Saimaalle keväällä hakkaammaan jokainen kuutti turkiksen tarpeiksi, eihän niitä kukaan omista.
   Merikotkatkin saisi metsästää pois tuhojaan tekemästä kuten itämeren hylkeenkin, eihän niitä kukaan omista.
   Kyse ei sinällään ole omistamisesta vaan juuri naapurisi kaltaisista ihmisistä, joille on yksi sekä hailea kuoleeko jokin eläin-/eliölaji sukupuuttoon esim. liikakalastuksen seurauksena.
   Ei varmaan laittaisi ollenkaan pahaksi jos sen vesialueille menisi ja upottaisi muutaman tonnin ongelmajätettä, eihän se sitä vettä omista.

Comments are closed.