Koti Artikkelit “Suomen otettava Italian puolesta velkaa, jottei euro hajoa”

“Suomen otettava Italian puolesta velkaa, jottei euro hajoa”

14

Globalistipankki Nordean edustaja Jan von Gerich vaatii, että Suomi ottaa Italian puolesta velkaa, jotta Euroopan unioni saadaan pidettyä keinotekoisesti hengissä. Euroalueen talousministerit neuvottelevat tällä hetkellä siitä, mikä olisi poliittisesti riskittömin tapa sysätä Italian korkotaakka kaikkien eurooppalaisten harteille.

Kun Kauppalehti kysyi von Gerichiltä, mitä mieltä hän on “yhteisvastuusta” eli muiden EU-maiden velkaantumisesta Italian puolesta, finanssielitisti vastasi: ”Realistisesti ajattelisin, että kasvatetaan mieluummin yhteisvastuuta ja pidetään euroalue kasassa kuin annetaan sen hajota.”

Myös von Gerichin korkein esimies, Nordeaa Sampo-konsernin kautta hallitseva Björn Wahlroos on ottanut kantaa koronan käynnistämään talouskriisiin, kuten kirjoitimme jo aiemmin. Wahlroosin mukaan globalistinen talousjärjestelmä tulee vaatimaan uhrinsa eikä suomalaisen yhteiskunnan tulisi arastella asettaa ”raha ja terveys, ihmishenget ja eurot” puntarille vastakkain.

Von Gerichin mukaan Euroopan keskuspankki EKP ja Euroopan 410 miljardin euron hätälainarahasto EVM ovat liian heikkoja pitääkseen Italian läpimädän talouden hengissä. EKP:n ja EVM:n ohella eurokraatit ovat ehdottaneet Italian kriisille ratkaisuksi muun muassa niin sanottuja koronavelkakirjoja sekä ranskalaisten suunnittelemaa “solidaarisuusrahastoa”.

Vaikka tekninen toteutus vaihtelee, kaikkien “pelastuskeinojen” päämäärä on sama: EU-maiden on hukuttauduttava velkaan ja lahjoitettava rahat Italiassa kriisiin joutuneille pankeille, jotta maa ei ajautuisi konkurssiin. Von Gerichin mukaan Italian konkurssi merkitsisi maalle lähtöpasseja eurosta, mikä voisi käynnistää koko valuuttaunionin tuhoavan ketjureaktion. Globalisteille paluu kansallisiin valuuttoihin olisi valtava takaisku.

Von Gerich ja Italian hallitus kannattavat niin sanottuja koronavelkakirjoja eli koronabondeja, sillä esimerkiksi hätärahasto EVM:n kassa on yksinkertaisesti liian pieni Italian tarpeisiin. Koronabondien kannatusta lisää se, että myös monet muut Etelä-Euroopan ongelmamaat ovat alkaneet vaatia lahjoituksia Keski- ja Pohjois-Euroopan valtioilta, joten EVM ja muut vanhat instituutiot eivät kykene vastaamaan kysyntään.

Koronan synnyttämä lamaannus on nostanut pintaan Etelä-Euroopan talousongelmat, jotka ovat muhineet pinnan alla jo pitkään. EU-eliitti pelkää erityisesti Italian tulevaisuutta kuollakseen, koska kyseessä on euroalueen kolmanneksi suurin talous. Eurooppalaiset pankit ovat vuosien mittaan ostaneet valtavasti italialaista velkaa, jonka arvon tuhoutuminen Italian talousromahduksen yhteydessä voisi synnyttää pankkikriisin koko mantereelle.

Ongelmien taustalla ovat rikolliset pankkiirit ja korruptoituneet poliitikot, joten lahjoittamalla rahaa Italian valtiolle suomalaiset vain rikastuttaisivat maan finanssielitistejä entisestään; elitistit kätkisivät rahat salaisille pankkitileilleen ulkomaille, minkä jälkeen Italia ajautuisi jälleen uuteen kriisiin. Sama pätee myös muihin koronabondeja vaativiin maihin. Suomalaisten käteen ei jäisi lopulta muuta kuin jättiläismäinen velkataakka. Osallistumalla euron pelastamiseen Suomi antaisi lisäksi tekohengitystä Euroopan unionille, joka hukuttaa jäsenmaansa laittomiin maahantunkeutujiin. Vastinetta rahalle?

Lähteet: Kauppalehti (1, 2), Bloomberg

14 KOMMENTIT

 1. Juuri näin. Se joka leikin on keksinyt, muuttaa leikin sääntöjä leikin edetessä. Se jolla raha on (se joka rahan luo) laatii säännöt, ja se joka laatii säännöt, saa lopulta kaikki rahat (ja kaiken mitä rahan eli korollisen velan vakuuksina l. panttina oli).

  EKP ei voi ostaa itse noita roskabondeja (sillä se on itse niin keksinyt säännöt itsekeksimäänsä leikkiin), joten idiootti-Suomi; vanha kunnon juhta-Suomi; tottelevainen Suomi kyllä maksaa, kärsii, tekee ja itkee.

  Suomi on aina ensimmäisenä. Me olemme koekaniini – emme mitään muuta. “Maailman viheliäisin kansa”, kuten Linkola sanoi.

  • Juuri näin, EU:n alkuperäinen sopimus jäsenmaille kielsi tämänkaltaisen toiminnan, nyt kuitenkin kun Italiaa, tai ehkäpä Eurooppalaisia pankkeja sekä Euroopan keskuspankkia, pitää auttaa on sovitun joustettava.
   Mistähän johtuu, että tyhjästä luotua rahaa ei voi lainata suoraan Italian valtiolle, vai olisiko niin että tarvitaan takauksen antajaksi joku tarpeeksi nöyrä kansa.

   • Suomi ja Saksa ovat työvoimaisia ja luonnonvaroiltaan rikkaita kansoja. Juuri siksihän meidät valittiin maksumiehiksi II maailmansodan jälkeen.

    Maastrichtin sopimuksella lakkautettiin meidän oma keskuspankkirahoitus, joten siinä meni sitten persiilleen julkisen sektorin taseet saman tien.

    EKP on pelkkä laillistettu rahanväärennös- ynnä pesuoperaatio eli luodaan tyhjästä ja kierrätetään esim. Suomen kautta roskavelat.

 2. Tällaisia rahansiirtoja Euroopan köyhiltä maailman rikkaille perustellaan aina “solidaarisuudella” ja sillä, että tapahtuu “kauheita” jos emme maksa.

  Jos pankit, talousjärjestelmä, Euroopan Unioni ja maailma romahtavat, mikäli emme toistuvasti pelasta ja lisää rikkaitten omaisuutta, antaa romahtaa. Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä ja pääsemme rakentamaan uutta.

 3. Jos ne varakkaat italialaiset, jotka ovat siirtäneet varansa ulkomaisiin pankkeihin, siirtäisivät ne kotimaisiin pankkeihin niin taseet tulisivat kerralla kuntoon. Ei minkään maan pankkijärjestelmä kestä niin massiivista talletuspakoa; Kreikassa on sama ongelma. Jo vuosia sitten Italiassa kerrottiin julkisesti kuinka helppoa on siirtää talletukset vaikkapa sveitsiläiseen pankkiin ilman että tarvitsi käydä Sveitsissä.

 4. Maksakoon Italian mafia.
  Miksi suomalaiset veronmaksajat tukisivat Mafia/Italiaa ?
  Hollantilaiset ovat oikeassa. EI yhteisvastuuta. Sehän on sama kuin Suomen veronmaksajat maksaisivat
  Afrikan kortuptiovaktiolle riihikuivaa rahaa.

  • Niinhän Suomalaiset veronmaksajat maksavatkin,nimittäin kehitysapuun joka vuosi

   • Kun ostat purkin maitoa, niin lähettävät Afrikkaan rahaa siitäkin “keittimiin” ja “metsän istutukseen”. Lukekaapa purkkien kylkiä ja firmojen sivuja.

 5. Mauri Peltokangas ja PS:t nyt kovasti mökeltävät, että rahaa ei saa syytää savanneille, vaan täytyy pitää kotimaa ykkösprioriteettina.

  Mutta milloin he puuttuvat näihin maassamme loisiviin irakilaisiin, somalialaisiin ja afganistanilaisiin loisiin, raiskaajiin, sotilaskarkureihin, Kela-huijareihin, pedofiileihin, huumekauppiaisiin, murhaajiin jne.?

  Olisiko aika OIKEASTI asettaa se oma kansa ykköseksi ja potkia loiset pois syömästä rahojamme? Suurin ongelma nyt on se, että miljardeja ja miljardeja uppoaa näihin loisiin, jotka on saatava pois täältä. Muuten tästä ei tule koskaan yhtään mitään.

  • Juuri näin. Oma kansa ykkösprioriteetiksi eikä toisrotuinen joutoväki. Näillekin nurkille on viimeisen kahden vuoden aikana tullut paljon maahanmuuttajia. Yksi toisrotuinen tuli junalla suomalaisen tyttöystävänsä luokse “turvaan” saartoa.

   Muutama maahanmuuttajanainen ja mies on ollut hyvinkin häijyn näköinen, joten metrin turvaväli on ollut oikein sopiva näiden kanssa.

   Se, mikä unohtuu monilta on, että kriisitilanteessa jokainen etninen ryhmä tukeutuu toisiinsa. Turha odottaa toisrotuisten silloin puolustavan suomalaisia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

  • Peltokangas: “Tarvitaan uusi hallitusohjelma, mieluummin koko hallitus takavasemmalle.”

   No eikös ne takatuuppareita ja vasureita ole jo koko sakki?

  • PS todellakin mökeltää vain niistä rahoista, joita syydetään ulos Suomesta. Entä ne miljardit, joilla elätetään saastaa rajojemme sisäpuolella?

   Tekeekö (((PS))) mitään? No, ei tietenkään se tee yhtään mitään, vaan tukee (((Hallitusta))) 100 %:sesti.

 6. “Globalistipankki Nordean edustaja Jan von Gerich vaatii, että Suomi ottaa Italian puolesta velkaa, …”

  Mitä Gerich tarkoittaa. Siis Suomi ottaa velkaa. Antaako Suomi rahaa Italialle lainaksi vai lahjaksi. Vai takaako Suomi Italian muualta ottaman lainan.

  Jos Suomi ottaa velkaa ja antaa vastaavan summan Italielle lainaksi, niin lainan takauksen tulee perustua vapaaehtoisuuteen. Lainaa ei tule antaa, ellei ole takaajia. Suomen valtiolle eli kaikille veronmaksajille takaaminen ei kuulu.

  Suomalaisille vapaaehtoisille voitaisiin antaa mahdollisuus ryhtyä Italialle annettavan lainan takaajiksi tiettyyn summaan saakka. Siis takaaja ottaisi vastattavakseen esimerkiksi 10.000 euron maksun lainan antajalle, jos Italia ei maksa.

  Jos vaikkapa 500.000 suomalaista kukin takaa lainaa 10.000 eurolla, heidän takauksensa riittäisi viiden miljardin lainaan.

  Jotain tuollaista tuli mieleen.

  • Tuli mieleen, että Gerich tekee ajatusvirheen. Hän ei huomaa sitä itse. Niin on iskostunut ihmisiin ajatus, että valtio huolehtii kaikesta.

   Suomen valtion ei kuulu ottaa velkaa, jota vastaavan summan se lahjoittaa tai antaa lainaksi Italialle.

   Gerich voi perustaa yhtiön, joka ottaa velkaa ja hankkii vapaaehtoisia takaajia tehden sopimukset jokaisen heistä kanssa, että tämä korvaa johonkin tiettyyn summaan asti Italialta maksamatta jääneitä lyhennyksiä ja korkoja.

   Tuskinpa tällainen uusi yhtiö saa miljardien eurojen lainaa. Silloin se voi kerätä rahaa myymällä osakkeita ja lainata näin saamansa summan Italialle. Jos Italia ei maksa ottamaansa velkaa, niin osakkeita ostaneet eivät saa sijoitustaan takaisin korkoineen tai tuskin ollenkaan.

   Tällaista tällä kertaa.

   Katsoin myös wikipedia tietoja takauksien tyypeistä.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Takaus

   Olkaa varovaisia. Yleisin takaustyyppi on omavelkainen takaus. Tämä tarkoittaa, että jos velan ottanut ei halua maksaa lainaa takaisin, lainan antaja voi valita takaajista jonkun, joka saa maksaa kaiken. Alkuperäinen lainaaja ja muut takaajat voivat porskuttaa huolettomina. Suomen takauksia koskeva lainsäädäntö ei vastaa yleistä oikeustajua ja tarvitsee selkeytystä.

Comments are closed.