Koti Artikkelit Pohjolan pankkiirit: Luvassa ei elpymistä vaan väkivaltaa ja kuolemaa

Pohjolan pankkiirit: Luvassa ei elpymistä vaan väkivaltaa ja kuolemaa

10

Nordeaa Sampo-pankin kautta hallitseva rahaelitisti Björn Wahlroos sekä ruotsalaista SEB-pankkia hallitseva rahaelitisti Jacob Wallenberg varoittavat tuoreissa haastatteluissaan, ettei koronan laukaisemaan talouskriisiin ole kivuttomia ratkaisuja. Pankkiirien puheista ei kuvastu toivo vaan ennusteet väkivallasta, yhteiskunnallisesta kaaoksesta ja kuolemasta.

Wallenbergin mukaan talouskriisi voi johtaa “yhteiskuntajärjestyksen murtumiseen”, minkä vuoksi talouden elpymisestä on tällä hetkellä turha edes puhua. Poliittista kaaosta edeltää kriisin kärjistyminen, mikä voi haavoittaa yrityksiä aina paikallisista ravintoloista globaaleihin jättiläisiin. Wallenberg perustelee synkkiä ennusteitaan laskelmillaan, joiden mukaan hänen kotimaansa työttömyys voi kavuta 20–30 prosenttiin.

– Mitään taloudellista elpymistä ei ole tulossa. Sen sijaan yhteiskunnalliset levottomuudet tulevat lisääntymään. Väkivalta tulee lisääntymään. Dramaattiset sosioekonomiset ongelmat tulevat lisääntymään aina työttömyydestä lähtien. Kansalaiset tulevat kärsimään dramaattisesti: jotkut kuolevat ja kaikki muutkin kokevat tuskaa, Wallenberg totesi Financial Timesille.

Wallenberg tahtoo, että julkisuudessa käynnistetään viimein avoin keskustelu kriisin poliittisista vaikutuksista. Hän itse kertoo “pelkäävänsä kuollakseen” yhteiskunnallista tulevaisuutta tällä hetkellä.

Kuolema oli vahvasti läsnä myös Björn Wahlroosin kriisiennusteissa. Wahlroosin mukaan globalistinen talousjärjestelmä tulee vaatimaan uhrinsa eikä suomalaisen yhteiskunnan tulisi arastella asettaa “raha ja terveys, ihmishenget ja eurot” puntarille vastakkain.

Wahlroosin oman puntarin lukemat tulivat erittäin selviksi Talouselämän haastattelussa, jossa pankkiiri vaati Suomea avaamaan jälleen rajansa esimerkiksi työvoiman vapaalle liikkuvuudelle, vaikka tämä merkitsisi uusia koronakuolemia. Eurot on asetettava ihmishengen yläpuolelle.

Wahlroosilla on myös oma lehmä ojassa kriisin suhteen, sillä muun muassa Kauppalehti kirjoitti jo 2018 Nordeaan liittyvistä valtavista taloudellisista riskeistä. Nordean pääkonttori siirrettiin tuolloin Ruotsista Suomeen, mikä merkitsi sitä, että Nordeaan tehdyt asiakastalletuksetkin siirrettiin Suomen talletussuojarahaston piiriin.

Mikäli Nordean riskit realisoituvat nykyisessä kriisissä ja pankki joutuu konkurssin partaalle, tulee finanssieliitti vaatimaan rahoituslaitoksen pelastamista veronmaksajien rahoilla. Tuolloin poliitikkojen on päätettävä, rahoittaako valtio mieluummin Nordean omistajia vai esimerkiksi murtumispisteessä olevaa suomalaista julkista terveydenhuoltoa.

Talouselämä-haastattelu olikin Wahlroosilta mahdollisesti pelinavaus lobbauskampanjalle, jonka tavoite on asettaa pankit kansalaisten edelle tulevassa talousromahduksessa. Pankkiirien kannalta on kuitenkin olemassa riski, että Wahlroosin sanat tulkitaan kansan keskuudessa toisesta näkökulmasta: Mitä jos hyvinvointivaltion rapautumiseen kyllästyvä kansa asettaakin pankkiirien hengen puntarille?

Lähteet: Talouselämä, Financial Times

10 KOMMENTIT

 1. “Wahlroosin …. pankkiiri vaati Suomea avaamaan jälleen rajansa esimerkiksi työvoiman vapaalle liikkuvuudelle, vaikka tämä merkitsisi uusia koronakuolemia. ”

  Työvoiman vapaa liikkuvuus on jo todellisuutta EU-alueella. Sen pitäisi riittää. Parempaa väkeä ei ole saatavilla EU:n ulkopuolelta. Olisiko pankkiirin ideana tuhota yhteiskuntamme ja suomalaisuus. Jos hän pitäisi rahan ansaitsemista kaikkein tärkeimpänä, niin se onnistuu paremmin vakaassa kuin pirstaloituneessa yhteiskunnassa.

  Ehkä tämä pankkiiri toteuttaa nuoruutensa unelmaa. Hän toimi opiskeluaikanaan taistolaisliikkeessä. Kerran taistolainen, aina taistolainen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_Wahlroos#Poliittinen_osallistuminen

 2. Korona tulee ja korona menee, mutta povattu koronan aiheuttama lama muuttaa, ehkä jopa tuhoaa nykyisen maailman. Toisaalta vanhan loppu on uuden alku, sille joka ottaa aloitteen. Tästäkin selvitään ja uusi, parempi, kansallismielinen maailma odottaa.

  Kirjailija James Wesley, Rawles on survivalistiromaaneissaan kertonut maailmanjärjestyksen tuhoavasta talouskriisistä, jota hän kutsuu nimellä The Crunch. James Wesley, Rawles ei ole kansallismielinen/rasisti mutta hänen kirjansa antavat osviittaa ja neuvoja selviytymiseen. Kirjassa Survivors pääosassa ovat amerikansuomalaiset Laineen upseeriveljekset.

 3. Kansallisen elintarvikeomavaraisuuden arvostus ainakin paranee, ilman nopeasti kehitettyä rokotetta korona kiertää maailmaa pitkään kunnes tarpeeksi moni on sairastunut ja toipunut, ja väestölle on kehittynyt tarpeeksi kattava laumasuoja.

  • 60 %:n nousu kahdessa viikossa. Ei kannata sitoa mitään nyt ainakaan tuohon 12 kk:n Euriboriin, jos haette pankilta lyhennysvapaata tmv.

 4. Pahamaineinen kapitalistisika ja rahaelitisti Björn Wahlroos asettaa rahan Suomalaisten ihmishenkien ja terveyden yläpuolelle. No tämä ei yllättänyt. Kun kapitalistinen ja pakkomonikulttuurinen liberaali nykysysteemi romahtaa ja kansallissosialismi nousee tilalle, niin kansanpettureille kuten “nallelle” on paljon katulamppuja luvassa.

 5. Nyt kannattaa tietoisten ehdottomasti nostaa tili aina tyhjäksi, ja sijoittaa pitkään säilyvään ruokaan ja kaikkeen hyödylliseen varotoimenpiteenä.

  Kymmenillä tuhansilla ei tietoisilla suomalaisilla on yli 10 000€ talletukset pankkiirien pelinappuloina. Romahduksen kohdalla suomalaisten pankkien asiakkaat siirtyvät toivottavasti tietoisten joukkoon, eli vähintään avuksi nostamaan näitä tuhokapitalisteja hirsipuuhun.

  • Aloitetaan nyt siitä, että pankki ei lainaa siellä ihmisten tallessa olevia rahoja mihinkään, vaan niillä rahoilla maksetaan asiakkaiden talletuskorot. Kuten ehkä sinäkin jopa tiedät, ei pankki tarvitse mitään kulta- tai käteisreservejä uuden, ennen olemattomassa olevan rahan luomiseen.

   Toisekseen, meinasitko ostaa 5000 purkillista säilykkeitä? Onko jollakulla tuollaisia rahoja? Jos ostat, sanotaan, 100 purkkia (mikä maksaa jo aikalailla), niin kyllä ne on hyvin nopeasti syöty pois nekin eli et tule selviämään yhtään sen pidempään oikeastaan kuin se naapurisi, jolla on ne normaalit 5–20 säilykepurkkia kaapissa. Kokeilepa huviksesi elää pelkillä säilykkeillä ja katso kuinka montaa päivää pärjäät vaikkapa kymmenellä purkilla.

   Kolmanneksi, tämän maan verotus- ynnä hintatasolla uskallan väittää, että HYVIN HARVALLA on 10 000 € tilillään. Minulla oli joskus, kun asuin kerrostalossa ja vuokrat olivat jossakin tolkussa, vaikka asuinkin mukavassa 75 m²:n kämpässä. Tienasin tuolloin 50 000 € vuodessa ja minulla oli rahaa tallessa hieman muualtakin. Joskus 10 v. sitten oli vielä normaalia ettei tarvinut tilin saldoa koskaan edes katsoa, vaan nostin aina 400 € kerralla. (En käyttänyt korttia tuolloin, olen aloittanut sen vasta suhteellisen äskettäin.) Uskaltaisin väittää että hyvin harvalla on edes 2000–5000 € löysää rahaa tilillä. Itselläni moisesta on ainakin aikaa jo vuosia ja vuosia…

 6. Wahroos uhittelee Kiinaa että “katsos meillä jutskuilla on niin paljon valtaa että Kiinakin korisee ja horjuilee kun näin päätämme”. Miksei Wahroos muuta Kiinaan ja perusta uusia koirien katunylkemis-ravintoloita tms? Sassoonin dynastia, koska oli onnistunut kietomaan Britannian eliitin sormensa ympärille, veti satumaiset voitot Kiinasta opium-kaupoillaan. Kiina kävi parikin sotaa Sassoon-dynastiaa vastaan, joka käytti Britannian modernia laivastoa voittaakseen nämä sodat, sekä jatkaakseen opiumkaupankäynnin. Jutsku Sassoon rakennutti sittemmin jopa 10 000 kiinteistöä Shanghaihin, joista osa rikkaiden ja puolue-eliitin paapomiseen ja narraamiseen tekemään kuten Sassoon haluaa. Sittemmin ovat muut jutsku-dynastiat lisänneet valtaansa Kiinassa, ja Wahroos on tietoinen heimolaistensa puuhista siellä.

  Kiinan todellinen ongelma on ylikansallisten finanssimafioiden tiukka ote Kiinasta. Kiina on ns. koealusta sille mitä halutaan toteuttaa koko planeetalla. Historiallisesti Sassoon -dynastia on käyttänyt suhteitaan Iso-Britannian hallitsijoihin toimissaan “määräillä” mitä Kiinassa saa ja ei saa tehdä:

  “The first Opium War ended in 1842 and culminated in the “Treaty of Nanking.” The so-called ‘peace treaty’ included three important provisions, all highly favorable to Sassoon:

  1. Full legalization of the opium trade in China
  2. Compensation from the opium stockpiles confiscated by Lin of two million pounds
  3. Territorial sovereignty for the British Crown over several designated offshore islands

  keruxreplies.blogspot.com/2008/04/jewish-role-in-chinas-opium-wars.html

 7. Uutisista:

  “Tornion raja on merkittävä huumereitti

  Pohjoisessa rajan lähes täydellinen sulkeutuminen ei toistaiseksi ole näkynyt Tullin tekemien huumetakavarikkojen määrässä. Tiukka valvonta on paremminkin tarkoittanut sitä, että pienet tullirikkeet ovat merkittävimmällä rajanylityspaikalla Torniossa vähentyneet.”

  Siis MITÄ?!? Nyt on vihdoinkin alettu geelitukkien tekemisiä ja rajanyrityksiä valvoa, joten pienet tullirikkeet ovat Torniossa vähentyneet?!?!?!?!?

Comments are closed.