Koti Artikkelit Savon Sanomat: oppikirjoihin ei saisi päästä tieteenvastaisia väitteitä

Savon Sanomat: oppikirjoihin ei saisi päästä tieteenvastaisia väitteitä

5

Savon Sanomat (SS) julkaisi kuluvalla viikolla pääkirjoituksen, jossa vaadittiin olemaan päästämättä tieteen vastaista propagandaa oppikirjoihin. Kirjoitus oli vastaus kohua herättäneeseen ”oppikirjaan”, jonka mukaan miehetkin voivat synnyttää. Kansallinen Vastarinta uutisoi tiistaina, että yksi kirjan kirjoittajista on Vasemmistoliiton aktiivinen jäsen.

”Kuvan raskaana oleva mies on yhdysvaltalainen transmies Thomas Beatie, jonka sukupuoli on korjattu naisesta mieheksi. Hän säilytti sekä kohdun että munasarjat, joten hän voi synnyttää juridisena miehenä. Tätä taustaa ei avata Otavan kirjan kuvassa[…] Yhtenä lähteenä sukupuolten moninaisuudesta kirja käyttää Facebookia, joka antaa valita sukupuolen yli 71:stä vaihtoehdosta. Ei oppikirjojen tule nojata kansainvälisten pörssiyhtiöiden sukupuolivalikoihin, vaan tieteeseen.”, kirjoittaa SS.

Lehden mukaan vasemmistoaktivistin kirjoittamassa oppikirjassa siis käytetään lähteenä juutalaisomisteista Facebookia, joka on viime vuosina tehnyt poliittisen korrektiuden nimissä muitakin outoja päätöksiä. Vasemmistolaiselle kuitenkin kelpaa lähteeksi kansainvälinen suuryritys, kunhan asia on vain tarpeeksi oikea.

Kirjaa kirjoittamassa ollut Jaakko Lindfors uhosi kohun alettua sosiaaliseen mediaan postaamallaan videolla, kuinka suomessa ”oppikirjoista päättävät pedagogiset asiantuntijat, rautaiset ammattilaiset, meidän maailman parhaat opettajat.”

Rautaisen ammattilaisen lähteeksi on kuitenkin valikoitunut yksityinen yritys, jonka arvovalintojen ei tarvitse nojautua tieteeseen. Pedagogiset ammattilaiset myös unohtivat kirjassaan mainita kyseisen ”miehen” syntyneen naiseksi ja omaavan edelleen leikkauksista ja hormonihoidoista huolimatta biologian vain naisille määräämiä ruumiinosia, jotka mahdollistavat synnyttämisen. Maailman parhaat opettajat kuitenkin antavat valheellisesti ymmärtää, että kuka tahansa mies voi synnyttää.

SS päättää kirjoituksensa kysymällä yleisöltä, miten yhdenvertainen maailma voisi toteutua: ”’On sanottu, että maailmassa on yli seitsemän miljardia sukupuolta eli yhtä paljon kuin maailmassa on ihmisiä.’ Mitä tällä tarkoitetaan? Yrittääkö kirja sanoa, että pitäisi juridisesti tunnustaa 7 miljardia eri sukupuolta, jotta yhdenvertainen kohtelu voisi toteutua?”

Lähde: Savon Sanomat

5 KOMMENTIT

 1. Mauri Peltokankaan mukaan seuraavaan painokseen tullaan muuttamaan tätä tekstiä. Eihän se vielä juuriongelmaa poista, mutta ainakin kulttuurimarxistille päästiin kohun myötä kertomaan pari faktaa – ja toisaalta täyspäisille suomalaisille päästiin osoittamaan, mitä rappio tarkoittaa.

 2. On se niin hauskaa kuinka on ainakin 3 pääkirjaa joita aina pitää lukea joissa kaikissa aina mainitaan seksuaalisuudesta, internationaalistumisesta ja multikulttuurisuudesta, kuinka valkoiset ovat pahoja, (toisaalta biologia on tällä hetkellä ollut parhain, näyttää hyvin miten lajit eroavat toisistaan, vaikkakin eläinten kautta, ja pystyyhän sitä lajien eroa tuntemaan lukemalla toisia kirjoja, mutta muuten mainitsen) ihankuin joku wikipediassa joka on muistivammanen ja kirjoittaa kuinka jokin on “rasisti, oikestolainen, anti-semitisti” yhteen tekstiin 30 kertaa.

 3. >maailmassa on ihmisiä.’ Mitä tällä tarkoitetaan?

  Lainausmerkki taitaa olla väärässä paikassa. Kysymys “mitä tällä tarkoitetaan” on kirjan kirjoittajien eikä Savon Sanomien.

 4. Vittu mitä paskaa!
  Ihmiskunta muuttuu yhä vähä-älyisemmäksi!
  Sukupuolia on tasan kaksi eikä niitä voi vaihtaa. Eikä sukupuoli ole päätettävissä oman mielen mukaan.
  Hormonihoito ja leikkely ei asiaa muuta.
  Jos oma sukupuoli ei miellytä, vika on korvien välissä.
  Mitähän myrkkyjä meille syötetään kun tämä sekopäisyys lisääntyy?
  Kohta joku keksii että omalla päätöksellään voi muuttua vaikka koiraksi ku siltä pään sisällä tuntuu.
  Eikös tällaiset harhaiset pantu ennenvanhaan hoitoon?

 5. Ei tarvitse tunnustaa ja virallistaa seitsemää miljardia sukupuolta. Riittää kun mitätöidään kahdenkin merkitys juridisesti. Silloin kukaan mies ei lakkaa olemasta mies kuin omasta valinnastaan, eikä kukaan nainen lakkaa olemasta nainen kuin omasta valinnastaan. Ja yhä, vaikutus on vain juridinen, se ei tarkoita että miehille oltaisiin luomassa mahdollisuutta hedelmällisyyshoitoihin tullakseen raskaaksi eikä naiselle tullakseen lapsen siittäneeksi isäksi.

  Siitä olen samaa mieltä, että tieteellisesti kyseenalaiset opetukset pois kouluista. Aloitetaan uskonnosta, sen voi lopettaa kokonaan ja antaa lisää tunteja historiaan. Silloin historian tunneilla voidaan käydä läpi mitä kaikkea naurettavaa on missäkin opetettu ja mitä vaikutuksia sillä on ollut kulloiseenkin yhteiskuntaan.

Comments are closed.