Koti Uutisia Kotimaa Jessikka Aron kirjasta tehty jo ainakin yksi rikosilmoitus – toinen tekeillä

Jessikka Aron kirjasta tehty jo ainakin yksi rikosilmoitus – toinen tekeillä

7
Jessikka Aro.

Kuluvan viikon tiistaina julkaistiin jokseenkin vainoharhaisena tunnetun toimittajan Jessikka Aron kirja Putinin trollit. Kirja sai reippaasti ilmaista mainosta valtamedialta. Myös ensimmäiset rikosilmoitukset on ehditty tekemään.

Blogisti Juha Molari kertoo blogissaan tehneensä rikosilmoituksen kirjasta, sillä siinä esitetään Molarista loukkaavaa ja valheellista tietoa. Molarin mukaan Aron esittämissä asioissa on kronologinen järjestys aivan pielessä, minkä vuoksi tekstistä saa valheellisen kuvan tapahtumien todellisesta kulusta.

Myös Soldiers of Odin-järjestön Mika Ranta kertoo VK-sivullaan tekevänsä rikosilmoituksen kirjasta. Rannan mukaan kirjassa esitetään valheellista tietoa SoO-järjestöstä.

Aron kirja on sisältönsä puolesta saanut arvostelua jopa valtamedian puolelta. Seura-lehden mukaan Aron lähdekritiikki on surkeaa tasoa ja ”riittää, että haastateltava vastustaa nyky-Venäjän toimintaa, sen jälkeen hänen toimintaansa käsitellään silkkihansikkain.” Esimerkiksi juutalainen talousrikollinen Bill Browder ”kuvataan lähes pyhimysmäisen hyveellisenä korruption vastustajana ja Putinin oligarkkien haastajana.” Browder teki omaisuutensa Neuvostoliiton kaatumista seuranneina kaaosvuosina, jolliin hän osallistui Venäjän kansallisomaisuuden ryöstöön. Hän oli kivenkova Putinisti ja Putinin sisäpiiriläinen, kunnes sai lähtöpassit ja katkeroitui. Browderilla on Venäjällä haku päällä selvittämättömien viranomaisasioiden vuoksi. Aron mukaan kyseessä on ”menestyvä liikemies, joka sijoitti aliarvostettuihin yhtiöihin suotuisassa liikeympäristössä.”

Myös Suomen suurimpana agendamediana tunnettu Helsingin Sanomat arvioi kirjassa sorruttavan ”ajoittain liioitteluun.” Kirjassa Putinin trolliksi kelpaa käytännössä kuka tahansa, joka on kyllästynyt liberalismiin.

Kirjan julkaisuun on liittynyt myös tahatonta huumoria. Syyskuun alussa Aro kertoi Hämeenlinnan kirjaston luokitelleen kirjan osastoon ”hoitomenetelmät.” Tämä aiheutti tirskumista monissa, jotka ovat epäilleet Aron mielenterveyttä viime vuosien aikana.

Aro nousi suuren yleisön tietoon MV-lehden paljastettua hänen olevan ex-narkomaani, jonka saaman tuomion mukaan huumeita meni suonensisäisesti. Aron mukaan kyseessä oli ”terveystietoihin liittyvä yksityiskohta.”

Lähteet: Twitter, HS, Seura, Magneettimedia

7 KOMMENTIT

 1. Tuo nainen on sekaisin kuin seinäkello; tarvitaan todellakin jotain hoitomenetelmiä.

 2. Toimittaja Jessikka Aron teos Putinin trollit – Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta julkaistiin tiistaina

  infosota merkitsee sotaa. Väittääkö Jessi tietokirjassaan että Suomi on infosodassa eli sodassa ?

  Ja että jos nyt sodan aikana jotkut tahot olisivat antaneet apua vieraan vallan asevoimille ? Sellanen olisi maanpetosta. Tai onko annettu sellainen kuva ?

  En ole lukenut kirjaa, joten en tiedä mitä kirjassa on väitetty. Olen lukenut vain otsikon ja jotain tietoja kirjasta herunut Twitteristä.

  Uusi suomi:

  He jos ketkä ovat asiantuntijoita saatuaan juuri valmiiksi Aleksanteri-instituutin tutkimuspaperin Venäjä ja hybridisodankäynti (Russia and hybrid warfare – going beyond the label). Heidän näkökulmansa on laaja: tutkimuksessa tarkastellaan Venäjää ja länttä sekä hybridisota-termin sisältöä.

  Mutta minun kysymykseni koski siis Suomea, koska asialla on meillä spekuloitu.

  Ensin vastasi Bettina Renz, Nottinghamin yliopiston apulaisprofessori.

  – On nähty yrityksiä sekaantua poliittisiin prosesseihin Suomessa ja vaikuttamista yleiseen mielipiteeseen, mutta en kutsuisi sitä sodankäynniksi. Mitä on sota? Sehän on asevoimien käyttämistä ja tappamista. Kyllä, Venäjä on painostanut Suomea tietyillä tavoilla. Ymmärrän, että Suomi on aina ollut valppaana sen suhteen, mitä Venäjä tekee ja on erityisen valpas juuri nyt. En näe mitään syytä vahvistaa sodankäynti-keskustelua, koska tilanne on jo kireä. On paljon hedelmällisempää puhua siitä, mitä Venäjä tekee, miten ja miksi.

  Sitten antoi vastauksensa Hanna Smith, Venäjä-tutkija Helsingin yliopistosta.

  – Nyt on käynnissä informaatiovaikuttamista, se on selvä… Jos se linkittyy millään tavalla asevoimiin, vaikkapa ilmatilaloukkauksiin tai sotaharjoituksiin, ne mahtuvat jo hybridisodankäynnin keinovalikoimaan. Tämä ei ole täydellä painollaan hybridisodankäyntiä, kuten Krimillä, mutta ehkä eräänlaista sotilaallisen imagon ja sotilasvoiman näyttämistä erityisesti pienemmälle maalle. En ole ihan päättänyt, onko se tarpeeksi hybridiä ja onko tapahtumien välillä sellaisia linkkejä, jotka todella merkitsevät. Mutta on syytä epäillä, että näin voi olla.

  Hybridioperaatioita Suomessa nähdyt tapahtumat eivät siis varsinaisesti olisi. Sen sijaan tutkijat ovat hyvin yksimielisiä siitä, että Krimin niemimaan liittäminen Venäjään tapahtui hybridisodan keinoin.

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kayko-venaja-hybridisotaa-suomea-vastaan-tassa-tuoreet-tulkinnat/b24b1b4f-009c-3ccd-a3f8-ae3115699d9a

  Information warfare can take many forms:

  Television and radio transmission(s) can be jammed.
  Television and radio transmission(s) can be hijacked for a disinformation campaign.
  Logistics networks can be disabled.
  Enemy communications networks can be disabled or spoofed.
  Stock exchange transactions can be sabotaged, either with electronic intervention, by leaking sensitive information or by placing disinformation.
  The use of drones and other surveillance robots
  Communication management

  The U.S. Air Force has had Information Warfare Squadrons since the 1980s. In fact, the official mission of the U.S. Air Force is now ”To fly, fight and win…in air, space and cyberspace,”[2] with the latter referring to its information warfare role.
  As the U.S. Air Force often risks aircraft and aircrews to attack strategic enemy communications targets, remotely disabling such targets using software and other means can provide a safer alternative. In addition, disabling such networks electronically (instead of explosively) also allows them to be quickly re-enabled after the enemy territory is occupied. Similarly, counter-information warfare units are employed to deny such capability to the enemy. The first application of these techniques was used against Iraqi communications networks in the Gulf War.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Information_warfare

  Wikipedia:

  Sosiologi Trutz von Trothan mukaan sota on ”organisoitua ja kollektiivista materiaalin vahingoittamisen, tappamisen ja tuhoamiseen tarkoitetun teknologian, erityisesti aseiden käyttämistä”. Lisäksi osapuolten jäsenten on sodan aikana alistuttava kärsimyksiin, kuolemaan sekä oltava valmiit tappamaan

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota

  Kotimaisten kielten keskus on kertonut otsikoista näin:

  Otsikot ojennukseen
  Otsikoilla on monenlaisia tehtäviä. Otsikon täytyy kertoa lyhyesti, mistä
  tekstissä on kyse ja mikä on tekstin tarkoitus ja näkökulma. Sen täytyy
  myös houkuttaa lukemaan. Otsikoiden avulla lukija saa nopeasti
  yleiskuvan jutusta.
  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2483

  3 § (21.4.1995/578)
  Maanpetos
  Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

  1) liittyy vihollisen asevoimiin,

  2) osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,

  3) palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka

  4) ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,

  on tuomittava maanpetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

  Maanpetoksesta tuomitaan myös ulkomaalainen, joka tekee 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetun teon Suomessa oleskellessaan tai ollessaan valtakunnan palveluksessa.

  • Juha Korhonen on Myyrä ja kenenkään ei kannata kuunnella häntä. Luultavasti joku persu siionisti. Jessica Aro on sekaisin , luultavasti toimii NATOn palkkaamana.

   • Nämä MV-lehden (Huom! UMV eli ryssämedia) haittaisämmaalliset kuten Janus Putkonen, Bäckman ja muut sirkuspellet ovat yhtä pihalla kuin neiti Aro.

    • Olisiko mahdollista saada suositteluja henkilöistä, jotka ovat oikeamielisiä ja aitoja isänmaallisia, eivätkä siis myyriä, persuja, siionisteja, haittaisänmaallisia tai pihalla olevia sirkuspellejä?

     Näin olisi helpompi katsoa, ettei joudu huonoon seuraan.

 3. Tapahtui tässä hiljattain että Huutanen halusi freelance-toimittajana kuunnella erästä puhetta. Tämä estettiin valtamedian edustajan toimesta.

  ”Aro kiittää Avarnin vartijoita, jotka heittivät ’lehdistönvapausuhkatilanne’ Huuhtasen ulos seminaarista.”

  Aro siis käytännössä kiittää ”toimeksiantajiensa” valtamedian kätyreitä että poistavat kilpailevan journalistisen ryhmän edustajan paikalta.

  Tätä voi suoraan verrata siihen että jos on kaksi ravintolaa samalla kadulla, yksi näistä saa viranomaiset puolelleen, ja se toinen kauppa kielletään, ravintolatilat tyhjennettävä määräaikaan mennessä, ja viranomaisten suosima ravintoloitsija saa myös sen toisen kaupan haltuunsa.

  Sillä erolla että tämä YLE:n/Aron tapaus on paljon vakavampi, koska tässä on suoraan kyse siitä että poliittinen oppositio vaiennetaan fyysisesti paikalta poistamalla, mihinkään lakeihin, sääntöihin tai perusteluihin pohjautuen.

  Tätä kutsutaa normaalisti anarkiaksi, ”villi länsi” -tilanteeksi, jossa aseet omistava voittaa aina. Mutta tätähän sionisti-mafia on koko ajan halunnutkin, rikosten tehtailijat eivät kaipaa niistä kertojia.

Comments are closed.