Koti Uutisia Pakolaiskeskustelu käy kuumana Nurmijärvellä

Pakolaiskeskustelu käy kuumana Nurmijärvellä

11
kv nurmijarvi
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Nurmijärven päätös vastaanottaa pakolaisia on herättänyt paikkakunnalla suuria tunteita, jotka ovat purkautuneet perättömänä mediakirjoitteluna, uhkauksina paikallispoliitikoille sekä kansallismielisenä aktivismina.

Marraskuussa Yle uutisoi juhlalliseen sävyyn: “Nurmijärvi pääsee irti häpeästä – pakolaiset tulevat viimein.” Aikaisemmin pakolaisia ei ole Nurmijärvelle suostuttu ottamaan. Perusteena oli käytetty taloutta, sillä he kuormittavat raskaasti kaupungin kassaa.

Marraskuussa kunta kuitenkin päätti ryhtyä vastaanottamaan pakolaisia. Aloitteen pakolaisten vastaanottamisesta oli tehnyt kristillisdemokraattien kunnanvaltuutettu Johannes Haapalainen, joka omien sanojensa mukaan on aikaisemmin hävennyt kotikuntansa asennetta pakolaisiin. Hän jopa väitti, että Nurmijärvi olisi huonossa maineessa sen vuoksi, ettei se ota pakolaisia.

Pakolaisuutisen innoittamana Suomen Vastarintaliikkeen aktivistit vierailivat Nurmijärvellä tiedottamassa paikallisia kaupungin päätöksestä sekä Vastarintaliikkeen olemassaolosta. “Pidetään Nurmijärvi valkoisena” -tekstillä otsikoituja lentolehtisiä jaettiin noin kuuteensataan kotiin.

njarvi2

Pakolaiskeskustelu käy Nurmijärvellä edelleen kuumana. Nurmijärvi Tänään kirjoitti keskiviikkona, että kunnanvaltuutetut ovat saaneet jopa uhkailuja pakolaiskysymykseen liittyen. Sekä aloitetta kannattaneet että sitä vastustaneet paikallispoliitikot kertovat omien sanojensa mukaan saaneensa uhkausviestejä netin ja puhelimen välityksellä.

Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna sanoo päätyneensä keväällä uhkailujen lisäksi äärivasemmistolaiselle nettisivulle “arvosteltavaksi varsin ikävällä tavalla”. Lehti haastattelee myös aloitteen tehnyttä Johannes Haapalaista, joka sanoo saaneensa viestejä, jotka hän on “kokenut uhkaaviksi”. Lehti ja Haapalainen mainostavat myös Kansallisen Vastarinnan nettisivuja: “Hänellä on nollatoleranssi uhkailuun. Muita suoria uhkailuksi koettuja viestejä ei ole tullut, mutta vastarinta.com on täynnä asiattomuuksia”, jutussa kirjoitetaan.

Monikulttuurisuutta janoava Haapalainen on tunnettu varsin omaperäisistä lausunnoista. Aiemmin pakolaiskeskusteluun liittyen hän väitti Nurmijärven olevan “huonossa maineessa” ilman pakolaisia, muttei kuitenkaan vaivautunut tarkentamaan, kenen silmissä. Nyt hän väittää Kansallisen Vastarinnan olevan “täynnä asiattomuuksia”, muttei silti selvennä väitettään. Jatkamme toimituksessa Nurmijärven kehityksen ja Haapalaisen toiminnan seuraamista.

11 KOMMENTIT

 1. On mielenkintoista että Nurmijärven kuntaa pidettäisiin taloudellisesti heikkona. Itse olen saanut sellaisen käsityksen että se on yksi vauraimmista. Melkein heti Kauniaisten jälkeen. Ainakin jos on uskomista sielä asuvien ihmisten kertmuksiin ja omakohtaiseen havainnointiin kunnan kaduilla.

 2. Heh. Taitava temppu tältä Haapalaiselta laittaa “uhkailut” ja vastarinta.com samaan asiayhteyteen 🙂

  Onkohan ihan itse ollut noin nokkela, vai onko punavihrein lasein maailmaa katsova toimittaja muotoillut agendaansa sopivaksi.

 3. Itsekin vastustin omassa kunnassa pakolaisten vastaanottamista. Kirjoitin paikallislehteen nasevan jutun 😉 Onneksi kunnanvaltuusto päätti ettei kunnalla ole varaa sellaiseen!!!

 4. Voi sitä Haapalaista. No, hän tulee huomaamaan vielä sen karun todellisuuteen, sitten on myöhäistä itkeä. Jos tuntee noin paljon syyllisyyttä siitä, että kunta on liian valkoinen, niin muuttakoon itse pois tästä maasta! Ei tänne koko maailmaa voi tuoda. Tulijoita kyllä riittää, meidän resurssit vain eivät riitä siihen, eivätkä tietyt ryhmät tänne sovi muutenkaan edes kulttuurillisesti.

 5. En ymmärrä mikä velvollisuus Suomella on ylipäätään vastaanottaa ainuttakaan pakolaista. Väestöräjähdyksen takia luku- ja kirjoitustaidottomia ilmaisen elämän perässätulijoita kyllä riittää. Lapamatoselkärankaiset päättäjämme ovat luoneet tuleville sukupolville mittavan ongelman sallimalla maastamuuton islamilaisista maista. Muslimit ovat aina ongelma siellä missä heitä on vähänkin enemmän. Heillä ei ole halua eikä aikomustakaan sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. Mustalaiset ovat olleet täällä n. 500 v. eivätkä ole vieläkään sopeutuneet. Eivät ole tosin sopeutuneet missään muuallakaan.

 6. Haapalaisen vanhemmat häpeävät poikaansa niin paljon,että joutuvat itse ryhtymään pakolaisiksi.Muuttavat jonnekin missä heitä ei tunneta.

 7. Lieksassa ei ole vastaavasta mokutuksesta seurannut kuin ongelmia.
  Jatkuvaa terroristien hyysäystä. Eivät taida suvakit tajuta sitä, että hekin ovat vääräuskoisia musulmaanien mielestä.

 8. Jännä että rahaa ei näköjään riitä suomalaisten työttömien ja oikeasti vaikeuksissa olevian auttamiseen, mutta rahaa näköjään riitti mamujen hyysäämiseen. Tämä on oikeasti todella sairasta tämmnönen touhu! Suomessa jouduttiin keräämään keräysrahoin uuteen lastensairaalaan, kun hallitus ei sellaista viitsi itse tehdä sitä lastensairaalaa. Samalla kuin meidän mielisairas hallitus leikkaa terveyskeskuksista, kouluista, lapsilisistä, vain siksi että noilla v***n maahantunkeutujilla olis hyvä olla.

Comments are closed.